Şimdi Ara

SP Farm yaparken quest yapıyomuyduk ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben bikaç quest yaptım lvl 18 oldu sp daha 4000 civarı ark 19 da 20k yapmıştıda ondan sordum

• SP farmda da amaç min ex max sp ex olmalıdır. Verimli olduğuna inandığın lvl de olabildiğince uzun süre kalarak istediğin miktarda sp ye ulaşıp orayı terketmek gerekir. Yani mantıklı olan quest yapmamaktır.
  • ben sp farm yaparken hiç quest yapmadım. ancak eğer lvlim yükselsin istiyorsan yapabilirsin. hatta sp ödülü veren questler tercihin olabilir.

ancak Nømad ın söylemiş olduğu gibi quest yapmadan sp farmlamak daha mantıklı. çünkü düşük lvllerde 9 gapta gelen sp yüksek lvllerde 9 gapta gelen sp den daha fazla. bu yüzden tüm arkadaşlara tavsiyem sp farm işinizi düşük lvllerinizde tamamlayın.

Sp Farm yapabileceğiniz lvller 16 - 32 - 52 - 64 - 72

bu lvllerden birine odaklanırsanız daha rahat edersiniz. en yüksek ihtimalli tercihiniz 16 lvl olmalıdır. lvl 72 de herkes ihtiyacınca farmlamalıdır.
  • ben lvl 32 lighting full int yim spear skill lerini hic acmadım sadece mastera verdım su an %70 deyim ne onerirsiniz. yavasdan sp farm a baslıycam kac fark bırakarak gıdeyım anlatırsanız sevınıcem mutlu olucam falan asdfadsa

gap ne dir ?
    questlemı gıdeyım farm ı yoksa ulasmak ıstedıgım sp ye ulastıgım zaman mı questlerı yapayım?

hede hödü anlatın işde
  • arkadaşım sp farmda gap dediğimiz en yüksek skill master lvlinle kendi lvlin arasındaki farktır. bu fark ne kadar artarsa gelen sp o miktarda artar. max 9 gap bırakabilirsin. ayrıca daha kolay nasıl sp yapacağını daha önce yazmıştım bidaha yazıp linki vereyim:

bir sp farm manyağı olarak bende buraya bildiklerimi yazıyım bari.

sp farm yapacaksanız 9 gapta yapın. 6-7-8 gap boş iştir emin olun 9 gap daha avantajlı. ya 9 gapta sp farm yapın ya da oyun boyunca 3-4 gapla gidin. 9 gapınız yoksa farmlıyorum demeyin!!!

birçok kişi 9 gapa çıkmakta zorlanıyor. hatta imkansız olduğunu söylüyor ve vaz geçiyor. peki çok emek sarf etmeden 9 gapa çıkıp max sp yi nasıl kazanabilirsiniz?

bu sorunun cevabı çok basit arkadaşlar. zaten forumu biraz araştırın göreceksiniz.

kısaca bahsedeyim.

İlk olarak farm yapmak istediğiniz lvl i belirliyorsunuz. ben lvl 52 de farm yapmak isediğinizi farzederek anlatımıma devam edeyim.

lvl iniz 43 e gelene kadar kasın ve açabildiğiniz bütün 43 skillerini ( fire cold light tercihiniz olsun bir de silah skili açarsanız çok güzel olur. ayrıca lvl 30 veya 40 a kadar spear veya glavie kullanmasanız bile heuksal master lvl ini yükseltin ve pasif hp skilini açın. bu skill size farmda bir miktar hp getirerek işinizi kolaylaştırır. eğer zaten spear veya glavie iseniz pacheon u 30-40 a getirip attack rating yükseltmesi yapabilirsiniz. vuruşlarınız yükselir.)

diyelim ki lvl 43 e kadar dediğim skilleri bir şekilde açtık. ( sp niz yetmeyebilir önemli değil zaten sp sıkıntınız olduğu için farmlıyorsunuz unutmayın! ). bundan sonra kendinize bir master skill seçiyorsunuz. ben örnek olarak fireyi seçtim. bu seçimin ardından 0 gapla yani fire master skill lvl i ve sizin lvliniz arasında hiç fark kalmayacak şekilde lvl atlıyorsunuz. fireden lvl 43 ün üstüne çıkacak hiçbir skili açmıyoruz. onun dışında fire master lvl ini 1 lvl uplayacak kadar sp bırakıp eksik skillerimizi 43 e tamamlıyoruz. bu çok önemli. lvl 52 olduğunuzda lvl 43 lerden eksik bir skiliniz kalmasın...

tabi bu arada lvl 50-51-52 lvl itemlerimizi almayı unutmayalım. lvl 43 te başlayın lvl 52 itemlerinizi almaya... alacağınız itemler ne kadar iyi olursa farmınız o denli rahat geçer. diyelim lvl 43 te bir chest aldınız fakat daha güzelini uygun fiyata daha sonra buldunuz. onu alın. ilk aldığınızı bir şekilde satın...

vee en nihayetinde geldik lvl 51 e. şimdi hala 0 gapta gitiğimiz için exp hala iyi geliyor. lvl 51 in %45-%50 lerinde potcudan curset hearth görevini alıyoruz... bu görev skill reslememize yarayacak. bu görevi lvl 52 olana kadar yapacağız. ihtiyacımız 80 curset hearth. bu görev poşetlerini her yaratıktan düşürebilirsiniz. siz normal kasmanıza devam edin 52 lvl olana kadar toplayabilirsiniz.

80 curset heart ı topladık. lvlimiz 52 oldu. şimdi gidiyoruz potcuya görevi teslim edip verdiği sertifikalar sayesinde seçmiş olduğumuz master skill lvl ini 43 e kadar düşürüyoruz.

bakalım ne yapmış olduk.
    -lvl imiz 52 yani farm yapmak istediğimiz lvl e hızlı bir biçimde ulaştık.
    -fire cold light ve silah skillerimiz 43 te ve hepsinde ihtiyacımız olan skiller açık.
    -yardımcı skill olarak seçtiğimiz heuksal dan hp geliyor ( pacheondan attack rating geliyor )
    -en önemlisi şu an 9 gapımız var!!! max sp geliyor.
    -iyi itemlerimiz var ve farmda çok zorlanmıyoruz.

birkaç küçük tavsiye daha.
    eğer mümkünse sp ticket alın. yanlış hatırlamıyorsam 78 silkti fiyatı. exp ticket almayın. çünkü farmlarken lvl atlamak değil asıl hedefimiz sp kasmak.

eğer full int nuker seniz elbisenizi ( bu sefer farma özel. pvp flan için değil ) garment seçin ve ishade-hashade lerde kasın. gerçekten size vuruşları çok komik oluyor. ( 1-120 arası bir vuruş yapacaklar size. )

eğer full str isek armor giyiyoruz ( farma özel. pvp için değil ) ve phenon fighter lara gidiyoruz. onlarda size fazla vuramayacaklar bu sayede.

arkadaşlar farmlarken bıkabilirsiniz. illallah diyebilirsiniz. kızabilirsiniz. ama farmı bırakmayın. başladıysanız bırakmayın. bitecek bu günler

ayrıca farm yaparken gidip pvp flan yapıp oyalanmayın. sadece yaratıklardan sp kasın. gerisini ilerde yapabilirsiniz. boşa geçireceğiniz vakitler yerine sp kasarsanız farm daha kısa sürer unutmayın...

not: elbise seçimi benim eklediğim bir düşünce. yani bir full int armor giymeli diyenler olabilir. tamam doğruda zaten yaptığımız şey farm. yani normal bir oyun değil. uzun vadeli bir sıkıntı. bu sıkıntıyı en az damagelerle atlatmak istiyorsanız tavsiyemi dinleyin. siz incisini ( strcisiniz ) ve garment ( armor ) giyiyorsunuz. ayrıca saldırdığınız yaratık mage ( phy ) oluyor. bu sayede çok damage almıyor sıkıntıya girmiyorsunuz... Saygılar...

http://forum.donanimhaber.com/m_8362588/mpage_4/key_/tm.htm

buda linkimiz!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: By_ZerO

arkadaşım sp farmda gap dediğimiz en yüksek skill master lvlinle kendi lvlin arasındaki farktır. bu fark ne kadar artarsa gelen sp o miktarda artar. max 9 gap bırakabilirsin. ayrıca daha kolay nasıl sp yapacağını daha önce yazmıştım bidaha yazıp linki vereyim:

bir sp farm manyağı olarak bende buraya bildiklerimi yazıyım bari.

sp farm yapacaksanız 9 gapta yapın. 6-7-8 gap boş iştir emin olun 9 gap daha avantajlı. ya 9 gapta sp farm yapın ya da oyun boyunca 3-4 gapla gidin. 9 gapınız yoksa farmlıyorum demeyin!!!

birçok kişi 9 gapa çıkmakta zorlanıyor. hatta imkansız olduğunu söylüyor ve vaz geçiyor. peki çok emek sarf etmeden 9 gapa çıkıp max sp yi nasıl kazanabilirsiniz?

bu sorunun cevabı çok basit arkadaşlar. zaten forumu biraz araştırın göreceksiniz.

kısaca bahsedeyim.

İlk olarak farm yapmak istediğiniz lvl i belirliyorsunuz. ben lvl 52 de farm yapmak isediğinizi farzederek anlatımıma devam edeyim.

lvl iniz 43 e gelene kadar kasın ve açabildiğiniz bütün 43 skillerini ( fire cold light tercihiniz olsun bir de silah skili açarsanız çok güzel olur. ayrıca lvl 30 veya 40 a kadar spear veya glavie kullanmasanız bile heuksal master lvl ini yükseltin ve pasif hp skilini açın. bu skill size farmda bir miktar hp getirerek işinizi kolaylaştırır. eğer zaten spear veya glavie iseniz pacheon u 30-40 a getirip attack rating yükseltmesi yapabilirsiniz. vuruşlarınız yükselir.)

diyelim ki lvl 43 e kadar dediğim skilleri bir şekilde açtık. ( sp niz yetmeyebilir önemli değil zaten sp sıkıntınız olduğu için farmlıyorsunuz unutmayın! ). bundan sonra kendinize bir master skill seçiyorsunuz. ben örnek olarak fireyi seçtim. bu seçimin ardından 0 gapla yani fire master skill lvl i ve sizin lvliniz arasında hiç fark kalmayacak şekilde lvl atlıyorsunuz. fireden lvl 43 ün üstüne çıkacak hiçbir skili açmıyoruz. onun dışında fire master lvl ini 1 lvl uplayacak kadar sp bırakıp eksik skillerimizi 43 e tamamlıyoruz. bu çok önemli. lvl 52 olduğunuzda lvl 43 lerden eksik bir skiliniz kalmasın...

tabi bu arada lvl 50-51-52 lvl itemlerimizi almayı unutmayalım. lvl 43 te başlayın lvl 52 itemlerinizi almaya... alacağınız itemler ne kadar iyi olursa farmınız o denli rahat geçer. diyelim lvl 43 te bir chest aldınız fakat daha güzelini uygun fiyata daha sonra buldunuz. onu alın. ilk aldığınızı bir şekilde satın...

vee en nihayetinde geldik lvl 51 e. şimdi hala 0 gapta gitiğimiz için exp hala iyi geliyor. lvl 51 in %45-%50 lerinde potcudan curset hearth görevini alıyoruz... bu görev skill reslememize yarayacak. bu görevi lvl 52 olana kadar yapacağız. ihtiyacımız 80 curset hearth. bu görev poşetlerini her yaratıktan düşürebilirsiniz. siz normal kasmanıza devam edin 52 lvl olana kadar toplayabilirsiniz.

80 curset heart ı topladık. lvlimiz 52 oldu. şimdi gidiyoruz potcuya görevi teslim edip verdiği sertifikalar sayesinde seçmiş olduğumuz master skill lvl ini 43 e kadar düşürüyoruz.

bakalım ne yapmış olduk.
    -lvl imiz 52 yani farm yapmak istediğimiz lvl e hızlı bir biçimde ulaştık.
    -fire cold light ve silah skillerimiz 43 te ve hepsinde ihtiyacımız olan skiller açık.
    -yardımcı skill olarak seçtiğimiz heuksal dan hp geliyor ( pacheondan attack rating geliyor )
    -en önemlisi şu an 9 gapımız var!!! max sp geliyor.
    -iyi itemlerimiz var ve farmda çok zorlanmıyoruz.

birkaç küçük tavsiye daha.
    eğer mümkünse sp ticket alın. yanlış hatırlamıyorsam 78 silkti fiyatı. exp ticket almayın. çünkü farmlarken lvl atlamak değil asıl hedefimiz sp kasmak.

eğer full int nuker seniz elbisenizi ( bu sefer farma özel. pvp flan için değil ) garment seçin ve ishade-hashade lerde kasın. gerçekten size vuruşları çok komik oluyor. ( 1-120 arası bir vuruş yapacaklar size. )

eğer full str isek armor giyiyoruz ( farma özel. pvp için değil ) ve phenon fighter lara gidiyoruz. onlarda size fazla vuramayacaklar bu sayede.

arkadaşlar farmlarken bıkabilirsiniz. illallah diyebilirsiniz. kızabilirsiniz. ama farmı bırakmayın. başladıysanız bırakmayın. bitecek bu günler

ayrıca farm yaparken gidip pvp flan yapıp oyalanmayın. sadece yaratıklardan sp kasın. gerisini ilerde yapabilirsiniz. boşa geçireceğiniz vakitler yerine sp kasarsanız farm daha kısa sürer unutmayın...

not: elbise seçimi benim eklediğim bir düşünce. yani bir full int armor giymeli diyenler olabilir. tamam doğruda zaten yaptığımız şey farm. yani normal bir oyun değil. uzun vadeli bir sıkıntı. bu sıkıntıyı en az damagelerle atlatmak istiyorsanız tavsiyemi dinleyin. siz incisini ( strcisiniz ) ve garment ( armor ) giyiyorsunuz. ayrıca saldırdığınız yaratık mage ( phy ) oluyor. bu sayede çok damage almıyor sıkıntıya girmiyorsunuz... Saygılar...

http://forum.donanimhaber.com/m_8362588/mpage_4/key_/tm.htm

buda linkimiz!!!

GAYET AÇIKLAYICI SAĞ OL

• lvl mi düşüyim yani ? Şimdi murderer moda girip bikaç kez ölsem geri 16 olsam kaç sp düşer ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarkMourning

lvl mi düşüyim yani ? Şimdi murderer moda girip bikaç kez ölsem geri 16 olsam kaç sp düşer ?

Level düşcen ama PK olarak değil üstünü soy bankaya at git dwye çık kapıya full earth ghosta yat öyle öyle level down
  • quote:

Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

quote:

lvl mi düşüyim yani ? Şimdi murderer moda girip bikaç kez ölsem geri 16 olsam kaç sp düşer ?

Level düşcen ama PK olarak değil üstünü soy bankaya at git dwye çık kapıya full earth ghosta yat öyle öyle level down

o çok uzun sürer ya

• eee up
  • quote:

eee up

ne up yarım sayfa yanıt wermişler yetmedimi...
  • abi ben farm yapmadım full str glavierim sadece kastım bana yeteri kadar sp var çok biriktirmedim sağlam çar olurmu sence
  • quote:

Orjinalden alıntı: f_ck

quote:

eee up

Arkadaş mantıksız bir şey sormuyor. Aklında hâla soru işaretleri var demek.

quote:

quote:

quote:

o çok uzun sürer ya

Aynen katılıyorum sana. Anlıyorum seni. Uzun sürüyor. Düşük levelde SP Farm yapmanın sıkıcılığı o işte. 9 gapda olsa çok iyi bir yüzdece exp geliyor. O yüzden 1 kaç gün içinde 18 level olunuyor. 18 olunca DW'ye gidilip, üstündekiler çıkartılıyor, earth ghostlarda delevel olunuyor yani level düşülüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: devil_IowU_aka.B7B

quote:

Orjinalden alıntı: f_ck

quote:

eee up

Arkadaş mantıksız bir şey sormuyor. Aklında hâla soru işaretleri var demek.

quote:

quote:

quote:

o çok uzun sürer ya

Aynen katılıyorum sana. Anlıyorum seni. Uzun sürüyor. Düşük levelde SP Farm yapmanın sıkıcılığı o işte. 9 gapda olsa çok iyi bir yüzdece exp geliyor. O yüzden 1 kaç gün içinde 18 level olunuyor. 18 olunca DW'ye gidilip, üstündekiler çıkartılıyor, earth ghostlarda delevel olunuyor yani level düşülüyor.

çok teşekkürler.. yani her sp farm yapan lvl düşmek zorunda kalıyo.. bunu merak ediodum bende..

@f_ck

hoşuna gitmiyosa yorum yapma konuyada girme arkadaşım seni zorlayan mı var..

• Lvl mi düşüyo? Nasıl düşüyo yaw lvl düşünce sp lerde gider?

Edit:Canavara ölüyormuşuk sry ben pk olmak anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil Clown -- 26 Haziran 2007; 23:40:00 >
  • quest yap ama ödülünü alma yani bitir ama npcden ödülü alma,farm ıbitirince al ve 16 da farm yap bnce en iyi farm
  • peki kasıp kasıpta 24 olunca som 24 bow alıp devam etsem farma ? devil bug falan keserek yada chakji ? o nası olur ? bidaa lvl düşme zahmetide olmaz hem.. bide pacheon hala 7 onu yükseltmeli miyim öyle yaparsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkMourning -- 27 Haziran 2007; 1:39:09 >
  • dikkat!!! tekrar belirtiyorum. lvl 16 ya 9 gapla hızlı bir biçimde ulaşmak içn yapmanız ve izlemeniz gereken tek bir yol var.

lvl 20 ye kadar 0 gapta kasın. 2 skill tercihiniz olsun. mesela ben fire ve pacheonu tercih ettim!

20 olana kadar 0 gapta hızlı bir şekilde kastıktan sonra gidip herbalistten cursed heart görevini alıyoruz. ardından topluyoruz cursed heart larımızı.

gereken kadar topladıktan sonra ki bu sizin açık skillerinize göre değişir gidip skillerimizi lvl 7 ye kadar çekiyoruz.

ardından dw ye gidip oraya kaydoluyoruz ve üzerimizdeki bütün itemleri storage ye atıyoruz.

artık ÖLME ZAMANI. otomatik potları kapatıp dıarşıda earthghostlara yumrukla saldırın. bakalım kim devirecek

ölme işleminizi lvl 16 nın %1-1.9 larına kadar yapın.

ne yapmış olduk!!!

hızlı bir şekilde lvl 16 ya 9 gapla ulaştık.
    bir miktar sp topladık.
    16 itemlerimiz hazır.

başlayın bandit yada bandit archer lerde farmlamaya.

arkadaşlar daha hızlı bir yöntem yoq. en hızlı yöntem bu.

lvl 24 ten farmlamaya devam etsem dien arkadaşım sana tavsiyem 16 dan başlamandır. devam edeceksen yine 24 sos bowla devam et. ama benim tercihim lvl 18 olduktan sonra gidip dw ye kaydolup tekrar kendimi 16 ya kadar öldürtmek olur...

bu arada murderer olsak daha hızlı lvl düşeriz diyen arkadaşlara bir de şunu diyeyim. murderer olunca ölümlerinizden sp kaybedersiniz. siz %2 %2 earthghostlarda ölün. biraz yumruk flan atın bence zevkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_ZerO -- 27 Haziran 2007; 9:39:06 >

• şimdi aklıma geldi zaten pk olunmuyo 20 altıyken

teşekkürler yardımlarınız için lvl düşüom şuan
  • 1-mastery skill ini 7 lwl yapıp bırakacaksın sonrada.
    2-16 lwl yapana kadarda ne kadar görev warsa yap.
    3-16 lwlden sonra görev yapmanı tavsiye etmem(Nomad ın dediği gibi min ex max sp)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.