Şimdi Ara

Sözel bölümden hangi meslekleri seçebilirim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar. Ben lisede sözel bölüm okuyorum, sözel bölümden çok fazla iş imkanı olmadığını bile bile sözel bölüm seçtim fakat sayısal derslerim gerçekten iyi değildi yani zorunlu bir seçimdi benim ki,neyse. :) Günler hızlı geçiyor ve aklıma bu aralar bu üniversite işi takıldı. Lise sonunda hangi üniversiteye gideceğim hangi bölümde okuyacağım gibi sorular var kafamda. İnternet üzerinden bir kaç araştırma yaptım ama yinede forumda da sormak istedim, tecrübeli kişiler yardım eder diye düşündüm. :) Benim sormak istediğim soru şu, sözel bir öğrenci hangi bölümlere gidebilir,geleceği olan hangi meslekler var? Birde üniversiteyi İstanbul veya Trabzon'da okuyabilirim yani başka bir şehire gitme gibi bir ihtimalim yok.Puan v.b bakımından ona göre de yorum yaparsanız sevinirim. :)

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözelde ygs 4 ile zihinsel engelli öğretmenliği var onun dışında lys ile seçeceğin bölümlerin bir çoğu sana lisans diplomasından fazlasını veremez.

• quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Sözelde ygs 4 ile zihinsel engelli öğretmenliği var onun dışında lys ile seçeceğin bölümlerin bir çoğu sana lisans diplomasından fazlasını veremez.

zihinsel engelliler min. 400 istiyo onu bir sözelcinin yapması imkansız hocam bende sözelciyim
  • yürüyenmerdiven kullanıcısına yanıt
    Baya iç karartıcı oldu Ama gerçekler acıdır yapacak bir şey yok gibi. Valla bende bakıyorum da bölümleri gerçekten çok iç açıcı bölümler değil. Daha sınava 2 yıldan uzun zaman var ama düşünmeden edemiyorum. Sayısal yapmadan da iyi bölümlere gidemeyeceğim gibi valla kafam çok karışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack76 -- 20 Mart 2014; 23:41:03 >
  • Bende sözel bir bölümde okuduğum için böyle söylüyorum hocam maalesef durum bu.

Bu sene tekrar ygs ye girip polislik deneyeceğim benim için en iyisi bu olacak.

• Kardeş bende sözelden mezun oldum, çalışmadım değerlendirmedim zamanı, imkanı Lys den 306 geldi ne işe yarar dersen hiç, ygs den dış ticaret yazdim yani ön lisanssözelde sağlam puan yapmak lazım halkla ilişkiler gibi bölüm olabilir. Imkan varsa tm den de gir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi Meslek?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Görünen o ki iyi bir bölüm için sözel haricinde bir bölümden mezun olmak gerek. Hepinize çok teşekkür ediyorum ilgilendiniz cevap yazdınız. :)

• Hangi sözel bölümü seçersen seç işsiz kalacaksın açık ve net. ben de sözelciyim. tarih bölümü son sınıftayım ve okulu uzatıp ön lisans kpss sınavına girip herhangi bir memurluğa atanmayı düşünüyorum çünkü çıkış yolu yok. Sözelciysen işsiz kalmaya MAH-KUM-SUN!
  • Sözel öğretmenlikleri ,polislik,radyo televizyon,

• Kollegah K kullanıcısına yanıt
    Polislik mi? Öyle bir şansım var mı acaba? Yani liseden sonra başvurabilir miyim ki?
  • Mğretmenlikler dışında
    Abim Sinema Televizyon okuyor ama bu sektörde kendini geliştirmek önemli çok para kazanamayabilirsin ama parayada boğulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: igayin61

Polislik mi? Öyle bir şansım var mı acaba? Yani liseden sonra başvurabilir miyim ki?

Tabikide basvurabilirsin bu sene polislik barajı 250 puan . Yani ygs den ygs1-2-3-4-5-6 herhangi birinden 250 puan alman gerekiyor. barajı gectkten sonra sözlü mülakatlara girersin sonrada yazılı sınava. 2Yıl okıyon pmyo 'da direk 2.5 milyar maaş ile işe başlıyom

• Gastronomi ve mutfak sanatları okuyabilirsin.
  • aradan çok zaman geçmiş ama sölmek istedim polis olmak isteyen birisi olarak, doğru 260 puan barajı açıosun herhangi birinden sonra mülakata giriosun ancak ondan sonra polisliğin kendine ait yazılı sınavı okadar kolay deil 3-4 sene önce çok kolaydı ama artık polisliğe çok fazla talep olduğundan son sınavı kazanmak çok zor bizim bi akraba
    polislik sınavını kazanamadı ama bilg. mühendisliğinimi ne kazandı kolay deil yani iyi mat istio
  • Sözelci arkadaşlar Matematik ve Geometri kasın bol bol. Nasıl olacak demeyin. Size çok iyi yollar, seçenekler açar. Sınava da eşit ağırlık ve sözelden girin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.