Şimdi Ara

Şöyle bir Akış Diagramı yapabilrimiyiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okuldaki bir öğrenciye ait iki adet yazılı ve bir adet sözlü notu girildikten sonra bu notların ortalaması 0-44 arasında ise Sınıfta Kaldı 45-100 arasında ise Sınıfı Geçti mesajını Gösteren bir akış diagramı

Ben biraz uğraştım ama yapamadım yardımcı olursanız cok sevinirim bu işlerde yeniyimde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcan_61 -- 19 Ekim 2010; 19:58:31 >

• Arkadaşım sen yapabildiğin yerleri yaz, biz yapamadığın yerlerde sana yardımcı oluruz, ama önce biraz uğraştığını göster, ben yinede kısaca mantığını açıklayayım;

Öncelikle 2 tane not girdiriceksin akış diagramında, daha sonra bu girilen notların ortalamasını alıcaksın (sonuç=not1+not2)/2 şeklinde. Daha sonra sonuç>44 mü, evet ise Sınıfı geçti yazısı çıkar hayır ise Sınıfta kaldı yazısını çıkar daha sonrada bitir.

Tek yapman gereken bu yazdıklarımı şemaya(akış diagramına) dökmek olucaktır. Yanlız bunlar çoook çok basit işler, daha bunlarda sıkıntı yaşıyorsan bu derse daha çok çalışmanı öneririm ve eğer programcı olucaksan bu dersi iyi anlaman gerek, çünkü akış diagramı programcılığın temelidir.
    Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.