Şimdi Ara

soyadımı değiştirip eski soyadıma dönmek istiyorum, lütfen bilgisi olanlar?? (hukuktan anlayanlar vs

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 13 yaşına kadar annemin soyadıyla yaşadıktan sonra bir anda babam ortaya çıktı hiç istemediğim halde fikrim sorulmadan soyadım değiştirildi. eski soyadımı çok seviyordum ve benle çok örtüsüyordu. insanlar adımdan çok soyadımla çağırırdı. birden büyük bir kimlik bunalımına girdim. babam o soyadı olayından 1 ay sonra tekrar arazi oldu. ne yüzünü gördüm ne görmek istiyorum. yaşım geldi 20ye ama 7 yıldır hala bu bunalımı atlamadım. mahkemeye başvurup tekrar eski soyadımı almak istiyorum. bunun için nereye başvurmam gerekli? sadece bu bilgi bile yeter. adliye mi savcılık mı neresi? dilekçe mi vereceğim dava mı açacağım özellikle hukuk alanında çalışan biri varsa yalvarırım bilgi versin.

• isteyen nüfus müdürlüğüne gidip değiştirebiliyordu galiba.
    Kesin bilgiyi oradan alabilirsin.
    Mahkeme olmadan hallediyorlardı galiba. Ama senin durum özel, mahkemelik olsa bile en azından bilgisini verirler.
  • Soyisim değişikliği için ilgili mahkemeye başvurmanız gerekiyor. Nüfus müdürlüğünden soyisim değiştirme süreci bitti. Hatta bu sene KPSS'de soyisim değişikliği için nereye başvurmak gereklidir şeklinde bir soru dahi çıktı.

Bazı forum sitelerinde 2. kez soyisim değişikliği yapılamayacağı belirtilmiş fakat Yargıtay 18.Hukuk Dairesi'nin bu konu ile ilgili emsal kararı var.
  • merhaba
    değiştirmek istenilen kısım " harf hatası ise nüfus mahkeme açmadan düzeltiyor.
    Örnek: Ehmet - > Ahmet olarak düzeltme talebi
    ama soyisim veya isim komple değişecekse mahkemede dava açmak gerekli. öncelikle bağlı bulunduğun nüfus dairesine git ve işleyişi tam olarak öğren hocam.
  • merhaba, yazılanlar için teşekkür ediyorum. ben de bir avukatla görüştüm çünkü dilekçe ile değişmeyeceğini biliyordum. avukat bey de dava açmam gerektiğini söyledi, istersem avukat tutabilirmişim ama tutmasam da kendim takip ederek olurmuş ayrıca yüksek ihtimalle karar olumlu çıkar dedi.

bu hafta inşallah kendisiyle bir dilekçe yazacağız ve kayıtlı olduğum ilçede başvuru yapacağım. inşallah hayırlısı olur. gelişmelerle beraber güncellerim.
  • Keşke benim babam da arazi olsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeforeIforget

Keşke benim babam da arazi olsa.
    hocam benim bu babam denilen kişi fazlasıyla zengin ve mal mülk sahibi. yurt dışında yaşıyor. otel restoran ev araba vs her şeyi var orada öğrendim ki çocukları da varmış. işin garibi o çocuklarla beraber sürekli gönderiler, canım evlatlarım vs temalı. annem de o zamanın cahilliğiyle soyadını ver demiş ki işte öldüğünde mal mülkte hakkım olsun diye sanki soyadsız olmayacak gibi. bu da arazi olmuş hala üzülür annem varlık içinde yokluk diye. benim umrumda değil. ne malını ne kendisini istiyorum. şu son izini de sildim mi hayat bana güzel.

emrahın oğlu tayfuna benzedik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nüfus müdürlükleri hiç bir halt değiştirmiyor, mahkeme kararı istiyorlar Adliyeden Asliye Mahkemesi bakıyordu sanırım dilekçe verip dava açacaksın tek celsede değiştiriyorlar. Mahkemede bu durumu tek başına anlatabilirsin biraz bilgi toplayarak geçerli sebepler sunarak ama yok yapamam dersen bir avukata ihtiyacın olacak oda bu işlemler için 2bin tl dolaylarinda birseyler isteyebilir. Bu durum çok canını sıkıyorsa yapabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.