Şimdi Ara

Soya Sosu Komedisi - Yemeyin yedirmeyin -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yemeklerde olmazsa olmaz dediğim soya sosuyla ilgili dün bir yazı gördüm hemen gittim aldım elime incelemeye başladım.


    Şimdi içindekilere bir bakalım

    Su= Şeffaf

    Soya Fasulyesi= Sarı, krem rengi herneyse açık kahverengiye yakın bir renk ben adını koyamadım.

    Buğday Unu= Beyaz

    Tuz = Beyaz

    Şeker = Beyaz


    İçinde ben, bırakın siyah rengi koyu renk dahi göremiyorum. Ama her ne hikmetse bu soya sosu simsiyah birşey demekki belitmedikleri birşey(ler) var içinde.

    Şimdi yazıyı koyuyorum.




    Piyasada satılan 'ticari' soya soslarıyla ilgili şu bilgileri vermek istedim: "Ticari soya sosları genellikle bir petrol yan ürünü olan heksan (hexane) yardımıyla yağından ayrılan soya fasulyesiyle yapılır. Süreçte kullanılan yapay fermente yöntemleri genetiğiyle oynanmış enzimler içerir. Doğrusunu isterseniz çoğu soya sosu bol miktarda tuz ve şeker içeren karamel rengi verilmiş sudan ibarettir."
    Kaynak:www.care2.com



    Asıl komedi tabi bundan sonra başlıyor.


    Şişenin arka tarafında şöyle bir yazı var.



    T.K.İ.B nın 27.04.2006 tarih ve G34-2330-G-00076 sayılı izni ile ithal edilmiştir.


    Fakat şişenin altında Türk Malı yazıyor.


    ya bu konuda benim bilmediğim bir şey var yani o Türk Malı yazısı ürünün Türk malı olduğu anlamına gelmiyor yada bu firma bu ürünü ithal mı ediyor yoksa kendisimi üretiyor buna karar verememiş.


    Buyrun resmide ekliyorum belkide aranızda inanmayanlar olabilir muhteviyatı ve söz konusu çelişki resimdede görünüyor.



    Belki araştırılsa daha neler çıkacakta benim görebildiğim bunlar.


     Soya Sosu Komedisi - Yemeyin yedirmeyin -







  • valla annem ülker ın soya kıyması ürününü alıyor makarna da sos olarak yiyorum. çok güzel oluyor.

    ama soya sosu diyosun anlamadım :S:SS:S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birahalasoguk -- 5 Nisan 2008; 23:42:17 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The Answér

    valla annem pınar ın soya kıyması ürününü alıyor makarna da sos olarak yiyorum. çok güzel oluyor.

    ama soya sosu diyosun anlamadım :S:SS:S



    Dostum o farklı bu soya sosu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: simple


    quote:

    Orjinalden alıntı: The Answér

    valla annem pınar ın soya kıyması ürününü alıyor makarna da sos olarak yiyorum. çok güzel oluyor.

    ama soya sosu diyosun anlamadım :S:SS:S



    Dostum o farklı bu soya sosu.

    hımm iyi vlalla içim rahatladı ama

    bazı yemeklere gene soya sosu koyuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The Answér
    hımm iyi vlalla içim rahatladı ama

    bazı yemeklere gene soya sosu koyuyor.



    Bak orda sana görede bir şey var :)



    Soyayı pek çok farklı şekilde, pek çok farklı yerde kullanmak mümkün. Soya sütü süt yerine, sütün kullanıldığı yerlerde; soya eti ve kıyması et ve kıymayla yapılan bütün yemeklerde et ve kıyma yerine; soya filizi salatalarda ve sebze kavurmalarında; soya peyniri (tofu) çorbalarda, salatalarda, sebze kavurmalarında, sandviçlerde, nohut ununa bulanıp kızartılarak, soya sosuyla marine edilip fırında pişirilerek, omlet olarak...

    Liste uzun ama sizi yanlış yönlendirmek istemem. Ben soya eti ve kıyması kullanmıyorum. İki nedeni var. Birincisi etyemezliği seçtiğimden beri ete benzer şeylere karşı heyecan duymuyor olmam. İkincisi ise bu ürünlerin genleriyle oynanmış soya üretiminde dünyanın en yüksek payına sahip ülkelerden ithal ediliyor olması. Önümüzdeki günlerde burada tanıtacağım bir dostum, Ahmet Nedim Nazlıcan (ki kendisi hayatını soyaya adamış bir ziraat mühendisidir), kendi deyimiyle 'yarı ekolojik' olarak yetiştirdikleri soya fasulyelerinden gönderiyor bana. Üstelik piyasadakilerden çok daha ucuza. Ben de onu kullanıyorum. Börekler, lahmacunlar bile yapıyorum ıslatıp mutfak robotundan geçirerek püre haline getirdiğim soya kırıklarıyla. Soya kırıklarıyla yaptığım kekler, soyalı değil fındıklı gibi oluyor.

    Evet soya sağlıklıdır. Ancak emin olun ki her yemeğe 'sağlıklı' dediler diye tuz gibi gezdirdiğiniz soya sosu değildir sağlıklı olan. Derseniz ki gerçek soya sosunu, 'tamari'yi kullanıyorum, o zaman sesimi çıkarmayacağım inanın. Bakın onu kullanın işte. (Türkiye'de ne yazık ki satılmıyor tamari. Gerçek bir ürün olduğu ve yapımı meşakkatli olduğu için de market raflarını dolduran sodyum bombası soya sosları kadar ucuz bir ürün değil. Belki de bu yüzden satılmıyordur.)




  • Uzmanı söyledi:

    Soya fasülyesi testeron hormonunun etkinliğini azaltıyor. Bu yüzden soyanın çok tüketildiği Güneydoğu Asya ülkelerinde erkeklerin kadınlardan görünüş olarak pek az farkları var.
  • konuyu hortlatasım geldi internette araştırıyordum forum donanım haberde olmazsa olmuyor zaten.

    o renk ikilemini anlıyorum ama alıntı aldığın yazıyı bende az önce okudum. yazının başlarında soya fasülyeleri fırınlanıyor diyor. fırınlandığındada kahverengi renge bürünüyorlar ayrıca fermantasyon işleminden falanda geçiyor bildiğin mayalanıyor kimyesal bi işlemden geçiyor renginin değişmesi çok şaşılacak birşey değil. bütün soya sosları bu renkte oluyor o yüzden çok kıllanmamak lazım. ayrıca bu kadar fermantasyon falan yaptırılan bir ürünün ucuz olması beni de kıllandırdı. ama yapacak bişey yok elimizde bu var kullanıcaz ben şahsen noodle yemeyi çok seviyorum ve ondada soya sosu şart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam pişmemiş tavuk eti yedim
    10 yıl önce açıldı
    En sevdiğiniz hamburger sosu
    6 ay önce açıldı
    Salam ı pişirip mi yiyorsunuz?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Soyanın GDO lu olduğunu hepimiz biliyoruz. Serbest ve her yerde böyle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.