Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (702. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: sadays Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
33.416
Cevap
471
Favori
1.645.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 700701702703704
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • o zaman g700 kullanan bir arkadaşa sormanız lazım atmos için e arc gerekiyor ama akış atmosu için arc yeter Sony neyi kastediyor tabloda belli değil teorik olarak arc üzerinden Netflix atmosu almanız lazım ama sony bu belli olmaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soundbar almaya karar verdiğinizde muhtemelen aşağıdaki konular size bir yaklaşma açısı sağlamıştır. Konuları da okudukça bir heyacan dalgası olacaktır, psikolojik olarak değişiklikler insanları heyacanlandırır. Mutluluk ise alım aşamasından sonraki memnuniyetle ortaya çıkara ama burada diğer %50'lik ihtimalin mutsuzluk olduğunu da unutmamak gerekir.


    1. Çok yer kaplamasın
    2. Estetik dursun
    3. Kablosuz bağlantı(cep telefonu/bilgisayar ile) sunsun
    4. Ortalıkta gezinen kablolar olmasın
    5. En kötüsü dahi tv'den daha iyi ses verir nasıl olsa.
    6. Konularda bu kadar çok kullanıcısı ve beğenen varsa 5.1 multimedya sistemden de daha iyidir
    7. Gözümü karartıp avr'yi satsam da bir değişiklik mi yapsam? Hoparlörler, avr hepsi ortadan kalkar belki de ek masraf yapmadan da çok daha güncel ses formatlı bir cihaz bile alabilirim. Sonuçta arkada hoparlörler de var, atmos da var, zaten apartman dairesinde kullanamadık avr'yi, soundbar kullanırız.


    Yukardaki soruların cevaplarına gelirsek; 5. madde dahil okuyup bunlar tam benim içimden geçenler diyorsanız; arka hoparlörleri olmayn bir soundbar alıp "mutlu" olma ihtimaliniz yüksek. Ancak insanın ihtiyaçları sonsuzdur ve bu memnuniyet acaba arkada hoparlörler olsa daha da fazla arta mı sorusu aklınızı kurcalayacaksa ki siz kendinizi bizden daha iyi tanırsınız o zaman yine arkada surround seçeneği olan modellere bakın.


    ilk 5 kesmedi ben 6 ve 7. gruba giriyorum diyenler için zaten arkada surround alternatifi olmayan bir bar ile mutlu olma şanslarının olmadığını ifade edebiliriz. Bu konuda da herkes hemfikir olacaktır. Yalnız yine bir sorun var; çevrsel ses tamam ancak kulağınızın alıştığı bir ses rengi var, avr ve kule hoparlörler kullananlar için mid detayları var, 5.1 mulitimedya kullanan için camları aşağı indirecek sürekli kükreyen sub detayları var. Yani %50 mutsuzluk için buralardan gelebilecek ters reaksiyonlarla karşılaşmamak için dinleyerek almaya çalışın.


    Ben şahsi olarak arkada surround opsiyonu olmayan modelleri önermiyorum, çünkü cebinizden en az 1500tl bedel ödeyeceksiniz. Belki tv'den daha "baslı" bir ses alacaksınız ancak piyasadaki 300-500tl'lik soundbarlardan daha "kaliteli" ses veren tv'ler var. İhtiyaçları betimlemek kadar doğru çözümlemek de önemlidir ve başarılı tüketici davranışı mutluluğu ucuza alma formulünde saklıdır. Kimisi avr'den 10.000tl'kik soundbara geçip mutsuz olurken, 1.500tl'ye ikinci el temiz bir soundbar ile çok mutlu olanlar da var. Paranızın karşılığı sizde saklı. Yerinde dinleyemiyorsanız, kulaklık ile youtubedan dinleyin ama dinleyin. Paranız varsa (eleştiri için söylemiyorum) istediğiniz modeli alın, beğenmezseniz satın, başta dediğim gibi her arayış arifesi hayatın heyecanı olacaktır.


    Saygılarımla.





  • fir3blad3 kullanıcısına yanıt

    Al arkadaşım dönüp bakma 2800 2700 TL kampanya kovala al ben sesini dinledim diyalog ve başlarda muazzam...Samsung q70le beraber açtırdım ezip geçti..Sony başka olay eğer arka kiti boşver diyorsan seni fazlası ile tatmin eder son sesi 100 evde 50nin üstüne cikamazsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada en olumsuz detay şu.tvniz atmos desteklemiyorsa mecburen Nvidia shield veya Apple 4kgibi cok üst düzey mkv player almanız şart!bir de burda bir konu var ki Netflix atmosu diye birşey saçma netflixde atmos çok içerik yok biz alacaz harddiski 60 70 gblik filmlerde atmos alacağız en azından benim düşüncem bu.Lg Sn11 keşke olsa atmosda süper falat soru su bir soundbara 6000 TL verilir mi??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl yok ya neredeyse son zamanlarin tüm yapımları atmos netflix bağlı cihaza bakar ona göre yazar (atmos ses sistemi yoksa 5.1 yazar) sizin ekranda yazmıyor diye atmos dizi ve film yok sanıyor olmayasınız

    üslubumun kusuruna bakmayın soru soran ve cevap yazan her arkadaş aynı yetkinlikte olmuyor

    şurada bir liste buldum
    https://hd-report.com/list-of-4k-ultra-hd-movies-tv-shows-on-netflix/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 25 Kasım 2020; 16:0:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada amazonda bayağı içerik az görünüyor çünkü amazonda atmos alamadım diyen arkadaşlar olmuştu lütfen "Carnival Row" u bir dener misinz neredesye tek o atmos görünüyor ilginç bir şekilde

  • Ben netflixde atmos yok demedim içerik çok yok dedim üslubun sertliğine gerek yok atmos için Netflix içeriği tatmin etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman media oynatıcı Allahın emri

  • Maalesef öyle gül gibi Xiaomi mi box s sattım geçen hafta Sony g700 de alamadık kaldık ortada


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barisx3 kullanıcısına yanıt
    Bende maalesef ön siparişimi vatandan iptal ettırmek zorunda kaldım gümrükte takılmış bırakmıyorlarmış
    Vatandan tanıdık var geldiğinde Ayıracak .bakalım bu sefer fıyat düsermi yoksa 6000 TL yı geçermi oda malum bekleyip görecegiz
  • eiskent E kullanıcısına yanıt

    Merhaba, öncelikle yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim, Samsung Nu8000 (dolby atmos) desteği olmayan tv için Q70t soundbar aldım hdmi 2.1 kabloyla Amazon prime da dolby atmos ses alıyorum ve soundbar ekranında dolby atmos yazıyor, w70t oldukça kaliteli ses konusunda ancak insan arka hoparlör arıyor, malum türkiyede arka hoparlör stoğu yok sadece 2. El oda denk gelirse, bende Amazon.com dan swa-8500s ( 930 TL) siparişi verdim bakalım sıkıntısız gelirse tecrubelerimi burdan paylaşıcam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fir3blad3 kullanıcısına yanıt

    Bu tabloda HDMI başlığı altında anlatılmak istenen; soundbarın Hdmi-In girişi. Yani Soundarın Hdmi-In girişine bağlanan herhangi bir cihaz üzerinden tüm ses formatlarına destek veriyor. Örneğin bağlayacağınız bir media playera Hdmi-In üzerinden her türlü sese destek veriyor.


    Ancak Tv(eArc) ve Tv(Arc) ile anlatılmak istenen ise soundbarın Hdmi-Out girişi yani Tv ile bağlantı yapılan girişi. Burada ise soundbarı tv.nin eArc girişine 2.1 kablo ile yapacağınız bağlantı ile Arc girişine herhangi bir hdmi kablo (2.1 olsa dahi) ile yapacağınız bağlantı arasında tv.nin stream kaynaklarından sağlanan ses formatlarına verilen destek açıklanmış. Yani sizin tv.nizde eArc yoksa, tv.nizdeki netflix, prime vs ile Htg-700'den Atmos ses alamazsınız. Aslında benim bildiğim kadarıyla 2.1 kablo ile Arc ile de Atmos alabilirdiniz ama Sony bunu kesin olarak belirlemiş, Htg-700'ünüzden Arc üzerinden Atmos almayı beklemeyin demiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcage46 -- 25 Kasım 2020; 18:18:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • systematichaos S kullanıcısına yanıt

    Neden Sony Htg-700 de düşünmüyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcage46 -- 25 Kasım 2020; 18:14:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://tidal.com/offers/blackfriday

    Belki işine yarayacak veya merak eden bir arkadaş olur. 4 aylık üyelik 2₺.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcage46 -- 25 Kasım 2020; 18:17:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xcage46 kullanıcısına yanıt

    Tamam çok teşekkür ederim bilgi için. İptal ettim siparişi. Bende vatandan söylemiştim. Zaten gümrükte sıkıntı varmış sanırım diğer arkadaşın dediğine göre.

  • @xcage46


    hifi'a üye olacaksınız master kayıtlar hifi'da




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 25 Kasım 2020; 18:30:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    bu arada amazonda bayağı içerik az görünüyor çünkü amazonda atmos alamadım diyen arkadaşlar olmuştu lütfen "Carnival Row" u bir dener misinz neredesye tek o atmos görünüyor ilginç bir şekilde

    Jack rayn ın üszerine 2 oldu. Teşekkürler

  • xcage46 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, HT-Z9F'e rear eklenebilirken HT-G700'e eklenemiyor diye okudum. HT-Z9F'den daha iyi performans alacağımı düşünüyorum fakat fiyat yüksek.

  • systematichaos S kullanıcısına yanıt

    Arka seti bulmak veya bulsanız dahi tüm setin fiyatının yüksekliğinden bahsettiğiniz için bunu söyledim. Yoksa arka set olmazsa olmazınız ise seçenekler çok kısıtlı ve neredeyse belli zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xcage46 kullanıcısına yanıt
    süpermiş teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 700701702703704
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.