Şimdi Ara

SOUNDBARLAR (ANA KONU) (İlk Mesaj içeriği Güncel) (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: eraydoganlarli , Aly11 , gurcelik , onuraydin36 , jymz___ Daha Az
5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 9 Misafir - 12 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39.728
Cevap
584
Favori
1.926.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
40. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende önceden pcm seciliymis?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eiskent E kullanıcısına yanıt
    Hocam vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Bu gün de eve geldiğimden beri deniyorum DTS Neo ses yüksekliği bariz fazla ve efektleri daha çarpıcı verebiliyor.

Fakat DTS Neo ne yazık ki sadece optic de çalışıyor.

Bugün optic sen sonra ark bağlantıya geçtim. Turkcell tv HDMI tv de PlayStationi ise SoundBar üzerinden HDMI bağladım. Bu şekilde playsation ses ayarlarından Dolby Digital vs bulabiliyor. Ses kalitesi de Spotify vs de ayrıca artıyor.

Bahsetmeyi unutmuşum. TV yayınlarını ayrıca dahili uydu alıcısıyla izliyorum. Arc ile bağlı olduğunda ne dahili uydu alıcısında ne de Turkcell tv de DTS Neo aktif olmuyor tv ayarlarında.

Sizin menudekine benzer bir yer bende de var. Ama Neo sadece optic bağlı olunca seçilebilir hale geliyor.

Sizde ayni menüde HDMI ses çıkışı var.

Bende o kısım ek ayarlardan çıkıyor.

Turkcell tv de Neo devreye girmese de ses çıkışı dahili uydu yayınından daha net ve yüksek.

Belki de HDMI üzerinden tv den Dolby ses iletimi SoundBara doğru yoktur. Sadece optic destekliyordur.

SOUNDBARLAR (ANA KONU) (İlk Mesaj içeriği Güncel)

• Hocam bende TV nin kendi uydu yayinindan izliyorum bende aktif DTS neo

SOUNDBARLAR (ANA KONU) (İlk Mesaj içeriği Güncel)

• FIRST kullanıcısına yanıt
    Sizin soundbar nedir. TV Samsung değil sanırım. Bağlantı arc portundan mi?

• gan140 G kullanıcısına yanıt
    Hdmi üzerinden ses taşinmasinin optic ten farkı yok. Yani ses taşırken çok kanallı ses tasimamasi mümkün değil. Bütün hdmi girişleri TV üzerine, tvden de hdmi arc özelliği olandan soundbara bağlantı. Bir ihtimal Ps4 arc ile uyumlu olmayabilir.

Saygılarımla.

TV Samsung soundbar Samsung ms650 bağlantı hdmi arc

En iyisi diye nitelemek doğru değil. Bir ses algoritması. Özellikle bas ve tiz sesleri on plana çıkararak sesin rengini değiştiriyor. Hoşunuza gidiyorsa evet iyi denebilir.. Ancak her ortam için doğru bir ses olmadığını söyleyebilirim. Underground ve elektronik muzikte iyidir ama akustik ve çok sesli orkestrasyonlu müzikler için yanlıs diyebiliriz.

Saygılarımla.

Playstation dasorunun yok zaten.

Playstation i soundbar üzerinden hdmi çıkışına bağladım. Soundbar zaten Arc ile tv de.

Arc tv-soundbar bağlantısında dahili uydu alıcısından DTS Neo alamıyorum. Ayni zamanda Turkcell tv de hdmi ile tv ye bağlı. Onda da Neo yok.

Başta zaten sadece arc ile soundbar tv bağlantısı vardı. Tüm diğer Cihazlar hdmi ile tv ye bağlıydı. Baktım playstationda Dolby Digital bulmuyor. Onu barı soundların hdmi girişine bağlayayım dedim. Bağlantı şeması biraz karışık ben de bira karışık anlattım. Dilerseniz çizebilirim :)

Saygılar bizden.

Bendeki seri daha eski sanırım. Uzman ayarları diye bir kısım yok bende.

Çizmeyin anladım. Bende dsmart TV de modüllu. Digiturk hdmi, turkcell TV hdmi ve tvye giriş durumunda. Eğer Digiturk veya dsmart ile baslatirsam Samsung TV, Samsung soundbar WiFi üzerinden görüyor. Arc görmüyor. Ancak turkcell e geçiş yaptığımda arc bağlantısını görüyor. Arc gördüğü anda hdmi bağlantıyı tanıyor ve dts neo açılıyor. Ve sonrasında Digiturk de, d smarta da geçsem arc bağlantısını tanıyor. Bu nedenle önce turkcell tvyi açın. Sonra ps4'e geçin dedim. Arc gördükten sonra Ps4 'te açık kalmiyorsa ps4' un ses çıkışıni hdmi'ye ayarlayın. Muhtemelen optic ten ayarlı.

Saygılarımla.

Şimdi hanım bir seyler izliyor ayar yapamayacağım :) Ama bende her turlu d. İn arc yazısı çıkıyor zaten onla ilgili problemim yok. Benim tv de wireless üzerinden ses özelliği yok. PlayStationi zaten nispeten cozdum soundbarin hdmi çıkışına takarak.

Bundan sonraki adımım her bağlantıyı sokup sadece arc soundbar-tv bırakacağım.

Bakalım ne olacak.

Bunları yazarken tv boşa çıktı denedim tv arc bağlantısından soundbara bağlı iken Başka hiç bir bağlantı bırakmadım tv de. Yine Neo aktif değil ne yazık ki.

Bu arada dip not. Aldığımın ilk günü Turkcell tv bana kafayı yedirtti. Tam açık değilken standby konumunda iken hangi yayın açık olursa olsun bağlantıyı kopartıyor. izlemiyorsanız bile kutuda tüm Işık’ları yeşil yanacak şekilde açık olmalı ya da arkadaki switchden kapalı. Yoksa kaynak ne olursa olsun kısa vade ya da uzun vadede arc bağlantısı kesiliyor. İnternette bununla ilgili çok yazı var ama kimse stb box kaynaklı olabileceğini yazmamış.

Saygilarla

• mentalform M kullanıcısına yanıt
    www.hepsiburada.com
    Sony HTCT80.CEL Bluetooth 2.1 Kanal Soundbar Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/sony-htct80-cel-bluetooth-2-1-kanal-soundbar-p-HBV000007ETNE

600 tl hd ses derken hd filmlerdeki dts dolby sesleri kastetmiştim. çevresel gelen sesleri alabilmek için 5.1 mi almak lazım illa, odam şimdilik 20m2 yani bangır bangır açamam sesi. ses olayına yabancı biri olarak sadece dts, dolby filmlerde ses zevkini artırmak için var mı daha uygun fiyatlı öneriniz
    aliexpress.com
    US $133.99 |Tüketici Elektroniği'ten Soundbar'de EDIFIER B3 Soundbar bluetooth hoparlör Için TV ve Oturma Odası DSP Dijital Ses Teknolojisi Desteği fiber Koaksiyel ve Diğerleri AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/32832799689.html?spm=a2g0s.13010108.99999999.9.251d20ea5QZi4P

bu ürün kuponlarla 638tlye geliyor. gümrükte takılabilir ama satıcı ile görüşüp fiyat düşük yazdırılabilir belki.. edifier ses te ünlü bir marka diye hatırlıyorum
    bu arada hdmi çıkış ve subwoofer yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 29 Ağustos 2018; 0:4:50 >

• Lg B7 oled tv im icin soundbar almak istiyorum. Lg SK8 yada Samsung N650 den hangisini tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g3z3g3n1616 -- 29 Ağustos 2018; 19:23:33 >
  • g3z3g3n1616 G kullanıcısına yanıt
    . Birlikte açılıp kapanma, tek kumanda kullanımı gibi konular any net, cec gibi protokollerle asilsa da, pratikte TV markası ile uyumlu olduğunda cihaza özel özellikler TV üzerinden de kontrol edilebiliyor. İki modeli de şahsen denemediğin için öneride bulunmam ama orta üst seviye cihazlara bakıyorsunuz, dinlemeden karar vermeyin.

Saygılarımla.

• microlab marka eski bir 5.1 ses sistemim vardı. soundbar ile bu sistemi kullanabilir miyim. (lg sj4 veya sony htct80 gibi)amaç müzik değil sadece film izlemek

uzman arkadaşlar bana ne öneririler
    elimdekiler;
    panosonic et5 tv
    microlab 5+1 ses sistemi(sadece hoparlör)
    mibox 4k medya oynatıcı

bunlarla birlikte lg sj4 ü 660 tlye buldum, sj2 ve sj3ten iyidir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 30 Ağustos 2018; 17:6:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epicus

https://www.hepsiburada.com/sony-htct80-cel-bluetooth-2-1-kanal-soundbar-p-HBV000007ETNE
    600 tl hd ses derken hd filmlerdeki dts dolby sesleri kastetmiştim. çevresel gelen sesleri alabilmek için 5.1 mi almak lazım illa, odam şimdilik 20m2 yani bangır bangır açamam sesi. ses olayına yabancı biri olarak sadece dts, dolby filmlerde ses zevkini artırmak için var mı daha uygun fiyatlı öneriniz
    https://tr.aliexpress.com/item/32832799689.html?spm=a2g0s.13010108.99999999.9.251d20ea5QZi4P
    bu ürün kuponlarla 638tlye geliyor. gümrükte takılabilir ama satıcı ile görüşüp fiyat düşük yazdırılabilir belki.. edifier ses te ünlü bir marka diye hatırlıyorum
    bu arada hdmi çıkış ve subwoofer yok.
    hiç uğraşmayın dony i alın edifier i biliyorum ama sony kadar tecrübeli değil sinema da zaten fiyatlar aynı harici subsuz ürüne değişmezdim. Bütçe biraz daha esneyebilirse en ucuzu olsun diye uğraşmayın ancak bu segmentte philips htl 1xx ya da 2xx serisini öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: mentalform

hiç uğraşmayın dony i alın edifier i biliyorum ama sony kadar tecrübeli değil sinema da zaten fiyatlar aynı harici subsuz ürüne değişmezdim. Bütçe biraz daha esneyebilirse en ucuzu olsun diye uğraşmayın ancak bu segmentte philips htl 1xx ya da 2xx serisini öneririm.

Alıntıları Göster
    Lg sj4 sipariş verdim hocam 660tl ye. mibox 4k ya takıp kullanacağım filmler için umarım memnun kalırım.
  • En sağlıklı bağlantıların nasıl yapılacağını biri özet geçebilir mi?

miboxta spdıf out çıkış var

panasonic tv de biri arc özellikli 4 hdmi çıkış var
    digitürk kutusu var hdmi ve spdıf out çıkışlı

tv deki arc özellikli hdmi girişine soundbardaki hdmi out'a bağlayacağım. miboxı ve digitürk kutusunu tvdeki arc dışındaki hdmi çıkışlarına bağlayacağım, böylece hem mibox hem digitürkten soundbar sesini alabilir miyim.yanlışsa düzeltin.
    son olarak bu sj4 e ekstradan arka hoparlör takılabilir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 1 Eylül 2018; 12:21:24 >
  • Arkadaşlar Merhaba;

Sony HTRT4.CEL 5.1 Ch Soundbar Ev Sinema Sistemini deneyimleyen oldu mu? Bu ürünü almayı düşünüyorum. 55xf9005 tvim var. Yada bu ürün haricinde gene 1500-1800 lira bandında 5.1 öneriniz nedir?

• Merhaba arkadaşlar LG 49UJ701 model televizyonumunla kullanmalık bir sound bar arıyorum.
    sahibinden.com da 700 liraya kutu hasarlı sıfır LG SJ8 buldum. Kullananınız varmı?

• 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.