Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1850. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38.575
Cevap
558
Favori
1.861.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18481849185018511852
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tamam doğru yapıyorsunSOUNDBAR [ANA KONU] 

• Selamlar,

Samsung 990D Ses sistemi alma konusunda karar vermişken, Müzik dinleme, enstrüman

gitar vb. bağlama ve TV film izlemede kullanmak üzere; arkadaşlar, avr amfili ses sistemi düşünmemi önerdiler.

Hazır ses sistemlerinin daha sınırlı olduğu, avr sistemlerin ses kalitesinin daha iyi olduğu iddiası var.

Her iki sistemi deneyimleyen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.

• alp___ A kullanıcısına yanıt

Yabanci forumlarfa ne yaziyor bilmem ama Safays'dan ya da bu konudami diger tecrubeli arkadaslarimizfa. daha iyi bileceklerini cok sanmiyorum. Bu sorun daha once de bazi arkadaslarda yasandi.

Earcin calisma mantigi Atmos destekli tv'nize bagli harici bir cihazdaki true atmos sesleri tv uzerinden paslayarak cihaza aktarmaktir.

Sadays bu yuzden harici bir cihaz kullanmiyorsan kapat demis.

Cunki tv icerisindeki uygulamalar vasitasi ile aldiginiz atmos ses bir nevi sıkıstırılmış formattir ve bu ses e arc olmadan da soundbara aktarilir. Bu durumfa ses kaliteniz degisiyorsa e hdmi ayari ile hdmi ayarindaki ses parametreleri farkli olabilir. E arc kapali iken ses menusunden ses cikis ayarini otomatik ve dolby atmos acik ise atmos sesi gonderir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuz-ulku Y kullanıcısına yanıt

Hangi arkadaslar tavsiye etti ve sizin ses gecmisiniz bu arkadaslarla ortusuyor mu onemli?

30.000tl'ye avrli sistem kurmaya kalkasaniz ikincinel ve atmossuz olur. Benim param var sinirim yok diyorsaniz evliyseniz yaklasik 8 hoparlor kabosu kullanimi icin esinze danismani, daha dogru olur.

Ben oturma odasinda 5.2.4 avrli sistem kullaniyorum. Kullandigim avr ust sinif. Salonda samsung q990c var.

Eger onceden hic ses sistemi kullanmadiysaniz 990d soundbar kullanmak sizi yeterince memnun eder.

Saygilarimla.

• eiskent E kullanıcısına yanıt

Tamam.

• @sadays hocamın bilgi birikimine güvenin derim ayrıca fazla agresif konuşuyorsunuz hocam arkadaş yardımcı olmak için yazıyor size.

• Yahu arkadaşlar bir şey sordum hiçbir öneri de bulunmadan yanlış yapıyorsun denildi neyi yanlış yaptığımı merak ediyorum. eARC kapatıp kullanmaya devam edin demek öneri mi? Ben iddia ediyorum eARC açık iken daha kaliteli bir ses veriyor. ARC daha eski bir versiyon. eARC daha güncel. Neden ARC ile devam edeyim. eARC açık iken Dolby digital Multichannel gösteriyor soundbar ARC deyken Dolby digital gösteriyor. O araladaşımız her ikisinin kalitesini aynı dedi. Samsung teknisyeni geldi ve o da eARC çalışmadığını tespit etti ama sorunu merkezlerine bildireceğini söyledi. Tamam dediğim için mi agresif oldum. Bak bir arkadaş daha aynı sorunu yaşamış yukarıda yazdı. Bilgisine güvenelim arakadaşın ama sadece başka bir cihaz varsa takılı olabilir dedi ben de zaten başka bir cihaz yok dedim sadece TV ye soundbar bağlı.

• Tamam

• Beyler selam ilk defa soundbar kullanıyorum.Tv S95B aldığım cihaz 990D dün servis kurulum yaptı fakat arkadaş çok bilgisi yokmuş sadece kurdu ses geliyormu diye baktı ve gitti.Ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor tv ve soundbardan optik mi kullanmam gerek hdmi imi arkadaş abi bt ile dava verimli olur gibi bişi söyledi dediğim gibi ilk defa kullanıyorum ve bununla alakalı bilgi bulamadım şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yavuz-ulku Y kullanıcısına yanıt
    AVR’li sistemler sinema için üretilmiş ürünlerdir. Müzik dinleme konusunda ise birçok kullanıcıyı memnun eder.

Fakat enstrüman bağlamak için uygun cihazlar değiller. Enstrüman için o cihaza uygun bir amfi almanız daha sağlıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanrınınkırbacii

Beyler selam ilk defa soundbar kullanıyorum.Tv S95B aldığım cihaz 990D dün servis kurulum yaptı fakat arkadaş çok bilgisi yokmuş sadece kurdu ses geliyormu diye baktı ve gitti.Ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor tv ve soundbardan optik mi kullanmam gerek hdmi imi arkadaş abi bt ile dava verimli olur gibi bişi söyledi dediğim gibi ilk defa kullanıyorum ve bununla alakalı bilgi bulamadım şimdiden teşekkür ederim
    Hdmi bağlayacaksın
    Soundbar ve tvnin e-arc girişleri arasında olacak bağlantı

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Diğer ayarlar peki ?
    Birde sondbarın üzerindeki ışık hangi renk olması lazım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tanrınınkırbacii

Diğer ayarlar peki ?
    Birde sondbarın üzerindeki ışık hangi renk olması lazım ?
    Kardeş yeni tvler farklı menüde

Eğer izlediğin tv yayını ve netflix Disney ve amazon ise e-arc kapalı olsun çıkış dolby digital ve atmos seçili olacak eğer tvye Ps5 ve xbox bağlayacaksan e-arc aç

Netflixte orijinal bir atmos film aç mesela witcher soundbarda atmos yazarsa bağlantın doğru demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 9 Kasım 2024; 21:0:43 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabın için sanırım benim yanlış yaptığım bişi var tvnin sesini biraz üzerinde
    O yüzden bas vs gibi ayarları sordum

• Geçmiş sayfalarda yazdı arkadaşlar bu biraz keyfekeder kulağa bağlı

• Samsung için arka surround arayanlar vardı galiba. Bakınırken bir sitede denk geldim. İhtiyacı olan bi baksın, biraz pahalı gibi geldi bana ama... bir de her modele uymuyor galiba...

https://www.letgo.com/item/samsung-swa-9200s-soundbar-icin-arka-hoparlorler-iid-1693894159

• alp___ A kullanıcısına yanıt

eARC bazen bug oluyor netflix'de falan menüde gezerken özellikle sesin komple gitmesine neden oluyor eskiden daha sık olurdu ama artık pek olmuyor. Çözümü ben bir süre tv'yi ses menüsünden arc moduna alıp kaynak değiştirip yani harici medya yada android box gibi sonra bir iki dizi falan açıyorum tekrar eARC açıyorum sonra netflix tekrar dönüyorum falan... Bu tv yazılımı ile alakalı bir durum olabilir, tv yazılımı güncel değilse son sürümü yükleyin tv otomatik yüklemiyor genelde o yüzden usb üzerinden yapın. Dolby digital Multichannel kayıpsız sestir bu arada daha önce de yazdım, Dolby digital yada plus olan sıkıştırılmış kodlu sestir arada az da olsa fark olacaktır. eARC modu eğer varsa multi olanı yani daha iyi kayıpsız olan sesi seçip çalacaktır arc bağlıysa DD yada DD+ çalar bu kadar basit.

• speedycihan kullanıcısına yanıt

Merhaba @speedycihan gerçekten ağzına sağlık ben de bunu anlatıyorum. Multichannel varken neden diğer sıkıştırılmış sesi kullanayım yani eARC kullanmak istiyorum ama seste kesilmeler oluyor. Samsung bunu çözmeli yazılım ile veya başka şekilde. Ben TV ve sounbarı kontrol ettiğimde yazılımının güncel olduğunu gördğm. Samsung destekten kontrol ettim orada da en güncel sürüm yüklü ben de bir çare olabilir diye bir reset işlemi yaptım hem sounbara hem de TV ye. Burada arkadaşların iddiası ARC açık ikende en iyi kayıpsız sesi alabileceğimdi ben de buna itiraz ettim. eARC gerçekten sesi çok daha iyi veriyor.

Sizin ki temenimi malumun ilanı mı anlamadım. Q800 sahipleri madur oluyor, siz getirmese iyi diyorsunuz, Samsung da mı çalışıyorsunuz? Durumun ne olduğunun farkındayız, ürün gamında var olan bir ürünü Türkiye ye getirsin istiyoruz siz nesine muhalefet ediyorsunuz anlamadım.

Öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

40 m2, h 310 salon için avr'li ve atmos'lu sistem tavsiyeniz marka ve model olarak ne olur?

• 
Sayfa: önceki 18481849185018511852
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.