Şimdi Ara

SOUNDBAR (Ana Konu) (İlk mesaj her pazar güncel) (149. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: potente Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40.644
Cevap
596
Favori
1.970.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
32. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence de En güzelini yapmışsınız ben de uzun zamandır aynı modeli bakıyorum ama o fiyata Teknosa’da bulamadım siz internetten mi aldınız ya da mağazadan mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SweetStar kullanıcısına yanıt
    Bodrum mağazasından aldım

• Teşekkürler, bunların tamamına bakmıştım zaten. Ancak TRde satan firmaya rastlamadım, büyük ihtimalle Türkiyeye henüz getirilmedi model. Amazon.de'de var ancak dinlemeden almak istemiyorum. Bir de tuhaf bir şekilde vergisi çok yüksek çıkıyor. Bir hata olup olmadığını yazıp anlamam lazım.
  • KaT35 K kullanıcısına yanıt
    Soundbarlarda Dolby Atmos, DTS X gibi uçuk formatlar pek kullanışlı değil bana göre..

İnsan Üst Kodekler olunca Cihaz da kaliteli algısına kapılıyor ama dinlemek lazım..
  • mentalform M kullanıcısına yanıt
    Hocam peki.size gore en f/p alınası 2.el de olabilir soundbarlar hangileri olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 21 Kasım 2017; 18:32:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Hocam peki.size gore en f/p alınası 2.el de olabilir soundbarlar hangileri olabilir?

Benim şahsi görüşümdür, beklenti ve kullanım amacına göre değişir :

F/P olarak

1-Sony HT CT390 --800 Tl civarı (Sub Wooperli)

2-Yamaha YAS 105 -800 TL Civarı (Sub Woofersiz) harici Woofer takılabiliyor

Çok fazla para verince değişik modeller var ama temel olarak üzerilerine konulan pek fazla birşey yok...

Kablo problemi yoksa, resimdekine benzer sistemler 200 -500 Tl gibi Sahibinden.com da daha iyi iş görür..Gercek 5.1 sinema sesi alırsınız..Müzikte dinlenir zira AVR li sistem..Ama incelemek lazım

Veya Gercek sinema sistemi +Blurayli 2000 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

quote:

Orijinalden alıntı: KaT35

Merhabalar, Yamaha YAS 207 modelini nerede dinleyebileceğim hakkında fikri olan var mı? Modeli yurtdışı sitelerde cok duyuyorum ama TR de hiç görmedim, internette de TRde satış yapan hiç biryere rastlamadım.

İstanbul Doğubankta Dikmen müzik var..İstanbul Hifi var yandaki işhanı

Dinleme imkanı bilmiyorum Telefonla sorunuz..Her model yok maalesef, Türkiyede satılmıyor çoğu model..getirmiyorlar..Amozon dan getirilebilir Türkiyeye satış varsa

internette ses ve görüntü sistemleri olarak geciyor

n11 üzerinde
    www.n11.com
    Yamaha Soundbar - n11.com
    https://www.n11.com/arama?q=yamaha+soundbar

GG
    https://dukkanlar.gittigidiyor.com/Dikmen_Muzik/

Hburada bulamadım belki isim farklıdır

**Fiyatlar değişiyor sitelere göre..

Bayiler
    tr.yamaha.com
    Bize Ulaşın - Yamaha - Türkiye
    https://tr.yamaha.com/tr/support/contacts/index.html

Bunlar giriş seviyesi ve çoğu bu seviyede neodymium sürücü barındırmaz hafif basit sürücüler üst seviye ses alınamaz hele o yamaha fiyatına sony bdv n9xxx serisi alınır ki dünyanın en iyi hazır sistemidir bana göre ancak soundbar konusıunda yanlış olmuş biraz ben 2. el philips jbl pio n700 harman kardon un orta üst serileri sony nt5 ve üstü serisi tavsiye ederim kablolu ya kafa yormayın soundbarlar avr leri geçti bile bir çok modelde ben fidelio b5 kullanıyorum kablolu avr lerin giriş orta ve bazı üst seviye modellerin çoğundan iyi üst serilere ise denk nede mi sürücüler en iyi kalite amp ise işini yapmak üzere minimalize edişmii 38 tane ayar için devre konulmamış basic sinema ayarında default ancak oprimal haldeler.

• Dikmen müziğe mesaj attım

Yamaha yas 207 aralık sonunda gelecekmiş.

Beklemekte fayda var. Beklemek istemeyenler sony nt5 ve jbl bar 3.1 e bakabilir

• Vualp kullanıcısına yanıt

Şu 207 gelmeden biraz eleştirelim :

Bluetooth nihayet versiyon 4 e yükseltmiş Yamaha hep 2.1 gibiydi..Ama ne yazık Aptx yok?

Wifi yok..

Anlamadığım , yeni bir teknoloji ekliyor soundbara ama wifi yok?
  • Hiç bir Soundbar, AVR veya ses sistemini geçemez..Fizik kurallarına aykırı..

Ama pratiklik, kablosuzluk, sadelik ve TV den iyi ses almak için, Profesyonel olmayan bir ev kullanımı için tamam...

Eksi yönü olmayan bir soundbar incelemesi okumadım desem yalan olmaz.. :) hepsinde eleştirilen taraf var..

Zaten öyle modeller yapıyorlar ki, birinde olan diğerinde yok diğerinde olan ötekinde yok..İnsan karar veremiyor..

Digital, Wifi çağındayız, Soundbara neden wifi konulmaz anlamıyorum..Bluetooth çok ama çok eski nokia, ericsson dönemi cihazlardan kalma teknoloji..Kablosuz diye insanlara bunu yutturmaları ayıp biraz..

Kulak ve dinleme zevki değişken olduğundan herkese hitap eden model de değişiyor..

Mesela Philips fidelio yu be farketmeden dinlemişim, beğenmemişim..Sonradan cep telefonum Bluetooth hafızasında görünce öğrendim, hep adı geçiyor buralarda?

Ses işinde tek doğru yoktur demişler..Değişken..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 21 Kasım 2017; 21:56:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sdcvn

Hiç bir Soundbar, AVR veya ses sistemini geçemez..Fizik kurallarına aykırı..

Ama pratiklik, kablosuzluk, sadelik ve TV den iyi ses almak için, Profesyonel olmayan bir ev kullanımı için tamam...

Eksi yönü olmayan bir soundbar incelemesi okumadım desem yalan olmaz.. :) hepsinde eleştirilen taraf var..

Zaten öyle modeller yapıyorlar ki, birinde olan diğerinde yok diğerinde olan ötekinde yok..İnsan karar veremiyor..

Digital, Wifi çağındayız, Soundbara neden wifi konulmaz anlamıyorum..Bluetooth çok ama çok eski nokia, ericsson dönemi cihazlardan kalma teknoloji..Kablosuz diye insanlara bunu yutturmaları ayıp biraz..

Kulak ve dinleme zevki değişken olduğundan herkese hitap eden model de değişiyor..

Mesela Philips fidelio yu be farketmeden dinlemişim, beğenmemişim..Sonradan cep telefonum Bluetooth hafızasında görünce öğrendim, hep adı geçiyor buralarda?

Ses işinde tek doğru yoktur demişler..Değişken..

Bende o fizik kanunlarından bahsediyrum o link teki dandik ucuz gardrop mıknatısından yapılmış hoparlörlerle kaliteli soundbardaki kurşun gibi ağır neodimyum sürücülerden bahsediyorum, avr lerdeki dolaşık kablo ve büyük teneke kutuya sığdırılmış 3-5 devre etkilemiş sizi anlaşılan fizikten bahsetmişken birde onların total ağırlığına bakın! hangisi ağır bakalım... herşey kablo ve teneke kutu olsaydı işaret parmağı büyüklüğünde binlerce dolarlık daclar ve yine binlerce dolarlık kulakiçi kulaklıklar olmaz, insanlar bunlardan en iyi hifi sesi alamazdı ayrıca fidelio dinlemişim filan gibi bir inceleme de fizik kurallarına aykırı burada uzun uzun test yapıp karşılaştırma yapıyoruz detay analizi yapıyoruz bluetoothdan apaçi müziği atıp aha işte ne bass beee demiyoruz iyi fizikler size.

Bir de burası var İstanbul sirkeci civarı..Zamanında Yamaha Avr için güzel fiyat vermişlerdi..Görüşülebilir belki model getirirler..

https://www.eniyiteknoloji.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentalform

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mühendis266

quote:

quote:

Philips HTL5140 kutu ve aksesuarları ile satılıktır özelden ulaşabilirsiniz.

İlan numarasını verebilir misiniz mümkünse ?

Henüz sahibinden ilan vermedim verirsem eklerim.

Bu seviye cihaz kalitesi inanın bana 2500 tl den başlıyor ben sattığıma pişman oldum açıkcası o paralara alınamaz bence yedek olarak tutun ya da illa ki 2. tv vardır ona takın dursun o subwoofer sadece 1000 tl üzeri almaya kalktığınızda...

Hocam samsung k551 ile htl5140 a sinema , surround ve muzik puanlamas� yaparsak teker teker?

Samsung k551

Sineme puan�

Surround puan�

M�zik.puan�

Htl 5140

Sinema puan�

M�zik puan�

Surround puan�

Ka� verirsiniz?

Samsungu aldığımda burn in olmasını beklemeden hızlı bir inceleme yazdım aslında burada fikrimin oturmasına en büyük sebep philips ile dinlediğim film dizi ve diğer sesleri tekrar dinlediğimde açık ara philips in önde olduğunu kesin olarak anladım ve o yüzden fellik fellik ikinci el 5140 aradım bu arada neler dinlemedim neredeyse piyasadaki tüm soundbarları denedim ancak o berrak geniş derinden sinematik etkiyi alamadım insan dinledikçe araştırdıkça neyin ne olduğunu anlıyor ve kulağını eğitmeyi öğreniyor mesela diyalog daha iyi demişim samsungda evet daha belirgin ama aşırı yapay ve atmosferden kopuk htl5140 da tamamen anlaşılıyor ses yani ön plana çıkmasına gerek yok anladımki olay akışı içerisinde olmalı diyaloglar ya da müzik samsung flat bir stereo veriyor tamam kulağa hoş geliyor ama detaydan yoksun ve philipsin sinema becerisi yüksek amfisi müziğide geniş alana yayıyor ben düz stereo sesi daha iyi bulmuşum gibi gibi... İnceleme sitelerinin hakkı yeniyor mesela whathifi de nt5 için 3 yıldız kötü denmiş vs diye taraflı denilmiş ancak oradaki review fiyatına bakın 600 sterlin yani 3500 tl lik cihaz, anlaşılmayan nokta şu, bu incelemeler kendi fiyat segmenti için verilen puanlardır 100 usd lik cihaz 5 yıldız almış bu 500 usd lik 4 yıldız cihazdan iyidir anlamında değildir ancak şuda var ki 200 usd lik cihaz 5 yıldızla 4 yıldızlı 500 usdlik başka bir cihazdan da çok üstün olabilir bunuda kullanıcı belirler, bir ufak ipucu what hifi nt5 için şaşırtıcı müzik performansı demiş ki kullanıcılar da burada harika müzik dinletisi var demişler ayrıca bass biraz yumuşak denilmiş ki bende öyle tecrübe ettim.

gelelim puanlara

sinema p:10 s:5

müzik p:8 s:8

surround P:9 s: 5

kullanım kolaylığı p:9 S:6

ses yüksekliği gücü P:9 s: 5

Ses detay P: 10 S:5

Bass kalitesi detay P:10 S: 7

Bluetooth işlem kalitesi : P:10 S:6

Dinamizm P:10 S:5

Hocam bu karşılaştırmada pilipsdeki sinema performansı samsngun 2 katı gözüküyor gerçekten böyle mi ? ve detay da öyle. arada fark olabilir tabi ama bu fark 2 katı olduğu için olayı tam anlayamadım. Surround da neredeyse 2 katı kalite farkına tekabül ediyor. ve dinamizm de. Bu puanlama doğru mu sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 21 Kasım 2017; 23:57:57 >

• eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Yorumlar şahsidir özellikle puanlama tamamen kişisel görüştür..

incelemelerde genellikle cihazın öne çıkan özelliğine göre kıyas yapılır..O sebeple yüksek puanlar verilebilir..

Mesela Dolby Atmoslu Sony ST5000..

Dolby Atmoslu veya Atmos olmayan Soundbarlara göre çok iyi özellik ama Dolby Atmos Kullanmayacaksanız bu özelliğin diğer kodeklere (DTS,Dolby Digital..) bir etkisi yok..Dolby Atmos özellikli sondbarlar arasında 1 numarada olabilir..

Sony NT5, Hi Res, Yüksek kalite ses özelliği , bu özellikli soundbarlara göre güzel ama Siz, DDS, Flac, Alac..gibi yüksek kaliteli bir kaynak dinlemeyecekseniz, bu özelliğin dinlediğiniz sese bir etkisi yok..

Aynen 4K Tv nin, bu özellik olmayan Görüntüye etkisi olmaması tersine kötü perfonmans vermesi gibi..

Her firma kendi cihazının en iyi olduğunu iddia ediyor..

Philips Samsunga göre daha dinamik deniliyor mesela..neye göre kime göre? Bu işin kesin bir ölçüsü yok..

Yamaha Marantza göre daha sert deniyor, neye göre kime göre?

Magnat Hecoya göre daha sert deniyor, kime göre neye göre? (ikisi de aynı Firmanın ürünü)

Böyle olunca Sert çalan cihaz-Haporlorler Sinema için

Yumuşak çalan cihazlar Müzik için tavsiye ediliyor..Ama yine kime göre neye göre?

Özellikle, kullanıcıların, sahip oldukları cihazları övme, en iyi gösterme alışkanlığı mevcut..Yine herkes beğendiği cihazları öne çıkarmak ister gayet normaldir..

Tavsiye almak güzel ama son karar sizindir..Kimsenin düşüncesi kesin doğruyu yansıtmaz..

• eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Yabancı sitelerdeki testler genelde Orjinal kaynaklarla yapılır..Yani internettn vs, remux veya Ripli içerikten yapılmadığından, test kaynağı zaten temiz bir ses ve görüntüye sahiptir..

orjinal bir studyo kaydı cihazla dinlerseniz iyi bir perfonmans alırsınız..Ama aynı cihazla siz internetten birşey dinlerseniz farklı bir perfonmans, düşük kalite duyarsınız..

İzlenen sinemalar da böyle..orjinal 5.1 DTS,Dolby bir sinema ile, Riplenmiş bir sinema kalitesi aynı olmayacaktır (DTS,DD bile olsa illaki sıkıştırma olur)

Test kaynagı ne kadar Orjinal ise o cihaz perfonmansı o kadar yanıltır..Test ortamını sağlamanız zor..Puanlama ve testlerde Bir-iki gömlek altını düşünmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 22 Kasım 2017; 1:44:50 >
    Selamlar, fiyat ile ilgili bir tahminleri var mı? Bu kurlarla 1000-1500 TL bandında olması mümkün mü acaba?
  • Ses konusunda ogrendigim seylerden biri bu isin matematiksel bir dogrusu yok. Ureticiler farkli kriterleri kullanarak ses gucunu olcerken hangi cihazi daha guclu oldugunu dahi normal kulakla ayirt etmemiz pek mumkun degil. Burada onemli olan kulak hangi sesi severse tercih etmesi. Ancak ulkemizde ses sistemleri konusunda sadece kagit uzerinden degerlerle satma aliskanligi musterinin daha kaliteyi degil watt degerini onemsemesi beklendiginden tesgir konusunda bir hayli problem var. Media markt veya sadece istanbul Ankarada bir elin parmagini gecmeyecek sadece ses sistemi satan magazalar haric tam anlami ile cihazlari test edip deneme sansi olmadan alinan modeller uzerinden herkes verdigi paranin heba olmadigini bir nebze once kendi sonra okuyanlara kanitlamaya calisiyor. Bu da normal karsilanmali.

Saygilarimla.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Philips HTL5140 kutu ve aksesuarları ile satılıktır özelden ulaşabilirsiniz.

İlan numarasını verebilir misiniz mümkünse ?

Henüz sahibinden ilan vermedim verirsem eklerim.

Bu seviye cihaz kalitesi inanın bana 2500 tl den başlıyor ben sattığıma pişman oldum açıkcası o paralara alınamaz bence yedek olarak tutun ya da illa ki 2. tv vardır ona takın dursun o subwoofer sadece 1000 tl üzeri almaya kalktığınızda...

Hocam samsung k551 ile htl5140 a sinema , surround ve muzik puanlamas� yaparsak teker teker?

Samsung k551

Sineme puan�

Surround puan�

M�zik.puan�

Htl 5140

Sinema puan�

M�zik puan�

Surround puan�

Ka� verirsiniz?

Samsungu aldığımda burn in olmasını beklemeden hızlı bir inceleme yazdım aslında burada fikrimin oturmasına en büyük sebep philips ile dinlediğim film dizi ve diğer sesleri tekrar dinlediğimde açık ara philips in önde olduğunu kesin olarak anladım ve o yüzden fellik fellik ikinci el 5140 aradım bu arada neler dinlemedim neredeyse piyasadaki tüm soundbarları denedim ancak o berrak geniş derinden sinematik etkiyi alamadım insan dinledikçe araştırdıkça neyin ne olduğunu anlıyor ve kulağını eğitmeyi öğreniyor mesela diyalog daha iyi demişim samsungda evet daha belirgin ama aşırı yapay ve atmosferden kopuk htl5140 da tamamen anlaşılıyor ses yani ön plana çıkmasına gerek yok anladımki olay akışı içerisinde olmalı diyaloglar ya da müzik samsung flat bir stereo veriyor tamam kulağa hoş geliyor ama detaydan yoksun ve philipsin sinema becerisi yüksek amfisi müziğide geniş alana yayıyor ben düz stereo sesi daha iyi bulmuşum gibi gibi... İnceleme sitelerinin hakkı yeniyor mesela whathifi de nt5 için 3 yıldız kötü denmiş vs diye taraflı denilmiş ancak oradaki review fiyatına bakın 600 sterlin yani 3500 tl lik cihaz, anlaşılmayan nokta şu, bu incelemeler kendi fiyat segmenti için verilen puanlardır 100 usd lik cihaz 5 yıldız almış bu 500 usd lik 4 yıldız cihazdan iyidir anlamında değildir ancak şuda var ki 200 usd lik cihaz 5 yıldızla 4 yıldızlı 500 usdlik başka bir cihazdan da çok üstün olabilir bunuda kullanıcı belirler, bir ufak ipucu what hifi nt5 için şaşırtıcı müzik performansı demiş ki kullanıcılar da burada harika müzik dinletisi var demişler ayrıca bass biraz yumuşak denilmiş ki bende öyle tecrübe ettim.

gelelim puanlara

sinema p:10 s:5

müzik p:8 s:8

surround P:9 s: 5

kullanım kolaylığı p:9 S:6

ses yüksekliği gücü P:9 s: 5

Ses detay P: 10 S:5

Bass kalitesi detay P:10 S: 7

Bluetooth işlem kalitesi : P:10 S:6

Dinamizm P:10 S:5

Hocam bu karşılaştırmada pilipsdeki sinema performansı samsngun 2 katı gözüküyor gerçekten böyle mi ? ve detay da öyle. arada fark olabilir tabi ama bu fark 2 katı olduğu için olayı tam anlayamadım. Surround da neredeyse 2 katı kalite farkına tekabül ediyor. ve dinamizm de. Bu puanlama doğru mu sizce?

Evet 2 katı diyebilirim ya da şöyle söyleyeyim detay ve dinamizm 2 katı haz veriyor hatta daha fazla üstteki arkadaşın dediği gibi kime göre ? bana göre neye göre ? diğer cihaza göre olmayan bir şeyi duymadık sonuçta ha duyamayan vardır onuda yargılayamam ancak kulak inceliği olmayan biride neye göre kime göre dememeli zira forumu kapatmak gerekir o zamanda :)

• Müzik kulağı olan , enstruman çalan birine kulak inceliği yok demek biraz komik olmuş :)

Müzik yarışması programı gibi, herkes müzikten anlıyor ama sonuç olumsuz olabiliyor..

Tekrar yazayım, ses konusunda tek doğru yoktur..Herşey şahsi düşüncedir..

Bu iş Ticaret, her marka elbette kendi ürününü pazarlayacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 22 Kasım 2017; 9:47:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaT35

Selamlar, fiyat ile ilgili bir tahminleri var mı? Bu kurlarla 1000-1500 TL bandında olması mümkün mü acaba?

Amozonda 270 dolar..TL ile 1070 gibi oluyor ama Türkiyede satışı beklemek lazım

• 
Sayfa: önceki 147148149150151
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.