Şimdi Ara

Sosyopat mı psikopat mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sosyopat mı psikopat mı daha tehlikelidir?
    Ve sosyopat biri sosyopat olduğunu farkedebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sosyopat daha tehlikelidir dostum , çünkü sosyopatlar dışarda kendini iyi tanıtırlar , rol yapma yetenekleri harikadır , olduklarından farklı bir kimliğe kolayca bürünebilirler. Bir insanın sosyopat olduğunu kolay kolay anlayamazsın , çok zor. Bu yüzden kendi gerçek yüzlerini sergilemedikleri için onlar daha tehlikelidirler.
  • farkeder sosyopat zararsızdır zaten zararlı olursa psikopat olur.
  • Sosyopat daha tehlikelidir dostum , çünkü sosyopatlar dışarda kendini iyi tanıtırlar , rol yapma yetenekleri harikadır , olduklarından farklı bir kimliğe kolayca bürünebilirler. Bir insanın sosyopat olduğunu kolay kolay anlayamazsın , çok zor. Bu yüzden kendi gerçek yüzlerini sergilemedikleri için onlar daha tehlikelidirler.

Orijinalden alıntı: Mo Chuisle

Sosyopat daha tehlikelidir dostum , çünkü sosyopatlar dışarda kendini iyi tanıtırlar , rol yapma yetenekleri harikadır , olduklarından farklı bir kimliğe kolayca bürünebilirler. Bir insanın sosyopat olduğunu kolay kolay anlayamazsın , çok zor. Bu yüzden kendi gerçek yüzlerini sergilemedikleri için onlar daha tehlikelidirler.

Sosyopat olduğunu farkedip durduramazlar değil mi?

• intelligentboy1 kullanıcısına yanıt
    Sosyopatlar çok zekidir diye biliyorum.Herkes psikopat olabilir fakat sosyopat olamaz.Sosyopatlar kişinin zayıf yanlarını iyi tespit ederler...

Orijinalden alıntı: seremın

Sosyopatlar çok zekidir diye biliyorum.Herkes psikopat olabilir fakat sosyopat olamaz.Sosyopatlar kişinin zayıf yanlarını iyi tespit ederler...

Hocam güzel anlattınız,sanırım çevremde sosyopat biri var fakat kanıtım yok.

ACABA hastalıklı mıyım
    3 hafta önce açıldı
    Zorba yaşıtlarınız oldu mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Psikopatlık ,psikopati, dah işlevseldir yani sosyapatlara nazaran profosyenellerdir,sapıklık ve benzeri suç unsurlarını pişmanlık duymaksızın uygularlar. Şöyle ki sosyopatlar planlı,zeki insanlar değildirler ,sosyopat anarşisttir ,karşıcıdır düşünmeden hareket eder, etrafına zarar verirken kendine de zarar verir. Genellikle şizofreni görülür aynı zamanda komploculardır sürekli olarak inkar eder ve yalan söylerler.Kendilerinide saklayabilirler ama bunu saklanmak için değil kendilerini başka biri olduğuna inandırdıkları için olur.

Anneniz, babanız, en yakın arkadaşınız, komşunuz, hatta iş arkadaşınız sosyopat olabilir ve siz bunların kişiliklerinin bozuk olduğunu fark etmemiş olabilirsiniz.Hemen hemen her insan hayatında 2-3 kere bir sosyopatla karşılaşmıştır.

Tüm bunlara rağmen tehlikeli,kurnaz,zeki olan psikopatdır.

Psikopatlarda sosyopatlar gibi etrafına zarar verirken başkalarının duygu ve düşüncelerini düşünmez ama kendisi adına daha titizdir kendisini gizlemede daha başarılıdır ve daha tehlikelidir.

Sosyopatlar katiyen pişmanlık duymazlar ve fakat psikopatlarda sadece kendileri içinde olsa bile pismanlık duyabilirler.
    İkisi de durgun ve sıradan bir yaşantıya katlanamaz. Psikopatdaha yaratıcı olduğu için, can sıkıntısını gidermek için yapıcı yöntemler geliştirir Sosyopat monotonluktan çıkmak için kavga çıkartarak, içinde bulunduğu toplumun iç barışını bozmaktan keyif alır.

Politikacı ve avukatların geneli sosyopattır.

Son olarak Bazen de bir kişi hem psikopat, hem de sosyopat özelliklerini taşıyor olabilir. Bu farkı tespit etmek zaman ve enerji gerektirir. Aslında yapılacak en doğru iş bu ikisinden de uzak durmaktır.

Edit: Son cümle alıntıdır. Onun dışındakilerin hepsi okuduğum makalelerden, kitaptan aklımda oluşanlardan ibarettir. Kısacası bazı yerlerde yanılmış olabilirim affola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermaphroditus -- 26 Haziran 2014; 21:14:42 >

• Hermaphroditus kullanıcısına yanıt
    Yanlışsınız dediğim şeyleri istiyorsanız internetten araştırın...
    Kanıtın olsa ne yazar diyorum ya sosyopatlığın tedavisi yok...Sakın sosyopat olduğunu düşündüğün kişiye yanlış hareket yapma kendi haline bırak ve ondan mümkünse uzaklaş.Unutma sosyopatlar bir şey yapacakları zaman 7 -8 adım ilerisini hesap ederek yaparlar...
    İstediğiniz yerden araştırın istediğiniz yere bakın sizin yazdığınızın zıttına olduğuna araştırmalarım doğrultusunda şüphem yoktur. İnternetten doğru kaynak gösterin elim başım üstüne ayrıca internetten baktığımda da aksi bir şey göremedim. Her yirmi beş kişiden biri sosyopatdır sosyopatlık akıl işi değildir genellikle yetiştirilmeden kaynaklanan hatalar üzerine gerçekleşir. Sosyopatlar akıl ile değil hayalcilik üzerine hareket eden insanlardır.

Orijinalden alıntı: Hermaphroditus

Psikopatlık ,psikopati, dah işlevseldir yani sosyapatlara nazaran profosyenellerdir,sapıklık ve benzeri suç unsurlarını pişmanlık duymaksızın uygularlar. Şöyle ki sosyopatlar planlı,zeki insanlar değildirler ,sosyopat anarşisttir ,karşıcıdır düşünmeden hareket eder, etrafına zarar verirken kendine de zarar verir. Genellikle şizofreni görülür aynı zamanda komploculardır sürekli olarak inkar eder ve yalan söylerler.Kendilerinide saklayabilirler ama bunu saklanmak için değil kendilerini başka biri olduğuna inandırdıkları için olur.

Anneniz, babanız, en yakın arkadaşınız, komşunuz, hatta iş arkadaşınız sosyopat olabilir ve siz bunların kişiliklerinin bozuk olduğunu fark etmemiş olabilirsiniz.Hemen hemen her insan hayatında 2-3 kere bir sosyopatla karşılaşmıştır.

Psikopatlarda sosyopatlar gibi etrafına zarar verirken başkalarının duygu ve düşüncelerini düşünmez ama kendisi adına daha titizdir kendisini gizlemede daha başarılıdır ve daha tehlikelidir.

Sosyopatlar katiyen pişmanlık duymazlar ve fakat psikopatlarda sadece kendileri içinde olsa bile pismanlık duyabilirler.
    İkisi de durgun ve sıradan bir yaşantıya katlanamaz. Psikopatdaha yaratıcı olduğu için, can sıkıntısını gidermek için yapıcı yöntemler geliştirir Sosyopat monotonluktan çıkmak için kavga çıkartarak, içinde bulunduğu toplumun iç barışını bozmaktan keyif alır.

Son olarak Bazen de bir kişi hem psikopat, hem de sosyopat özelliklerini taşıyor olabilir. Bu farkı tespit etmek zaman ve enerji gerektirir. Aslında yapılacak en doğru iş bu ikisinden de uzak durmaktır.

Edit: Son cümle alıntıdır. Onun dışındakilerin hepsi okuduğum makalelerden, kitaptan aklımda oluşanlardan ibarettir. Kısacası bazı yerlerde yanılmış olabilirim affola.

Bişey bildigin yok birader.Bilmeden yorum yapma
    Ben yillarca araştirdim bunlari merak etme
    Sosyopatlar pratik zekali insanlardir.Psikopatlardan daha tehlikelilerdir.Sosyopatlar yapacaklari işin 7-8 adim sonrasini bile düşünebilirler
    Sosyopatlar bir kişiye kafayi taktimi o kişiye zarar vermek için çok zekice planlar yaparlar.iftira atarlar.Psikopatlar ise gider kavga çikartir öldürür ve hapse girerler.psikopatlar normal bir zekaya sahiptir ya da bazilari düşük bir zekaya bile sahip olabilir.
    Psikopatlar kendilerini kamufle edemezler.bir kişinin psikopat olduğunu tipinden konuşmalarindan ve özellikle hayata bakiş açisindan anlayabilirsin.Psikopatlar zekice plan yapamazlar
    Seri katillerden örnek olarak en sağlam sosyopat seri katil Ted bundy dir.Kadin kurbanlarini evine getirip onlari öldürebilmek için polis kiyafeti giyip onlari polis olduguna inandirmiş,
    hatta bir kurbanini evine götürüp öldürebilmek için kolunu alçiya alip sakat numarasi yapmiştir
    Film dunyasindan örnek verirsek sherlock holmes ve dexter en ünlü sosyopatlardandir
    Bir doktor sosyopat olabilir.Ama bir doktor psikopat olamaz
    Psikopatlarin çogunun içinde buyuk bir öfke vardir ve sinirlendiklerinde içlerindeki hayvani dürtüleri ortaya çikarip rakibine biçaği takabilirler.
    Sosyopatlar ise öldürmekten zevk alirlar.Empati duygulari yoktur ve bir adam öldürmek ile mysluğu açmak onlar için ayni derecede eylemlerdir

• quote:

Orijinalden alıntı: ProfessionalGamer333

quote:

Orijinalden alıntı: Hermaphroditus

Psikopatlık ,psikopati, dah işlevseldir yani sosyapatlara nazaran profosyenellerdir,sapıklık ve benzeri suç unsurlarını pişmanlık duymaksızın uygularlar. Şöyle ki sosyopatlar planlı,zeki insanlar değildirler ,sosyopat anarşisttir ,karşıcıdır düşünmeden hareket eder, etrafına zarar verirken kendine de zarar verir. Genellikle şizofreni görülür aynı zamanda komploculardır sürekli olarak inkar eder ve yalan söylerler.Kendilerinide saklayabilirler ama bunu saklanmak için değil kendilerini başka biri olduğuna inandırdıkları için olur.

Bişey bildigin yok birader.Bilmeden yorum yapma
    Ben yillarca araştirdim bunlari merak etme
    Sosyopatlar pratik zekali insanlardir.Psikopatlardan daha tehlikelilerdir.Sosyopatlar yapacaklari işin 7-8 adim sonrasini bile düşünebilirler
    Sosyopatlar bir kişiye kafayi taktimi o kişiye zarar vermek için çok zekice planlar yaparlar.iftira atarlar.Psikopatlar ise gider kavga çikartir öldürür ve hapse girerler.psikopatlar normal bir zekaya sahiptir ya da bazilari düşük bir zekaya bile sahip olabilir.
    Psikopatlar kendilerini kamufle edemezler.bir kişinin psikopat olduğunu tipinden konuşmalarindan ve özellikle hayata bakiş açisindan anlayabilirsin.Psikopatlar zekice plan yapamazlar
    Seri katillerden örnek olarak en sağlam sosyopat seri katil Ted bundy dir.Kadin kurbanlarini evine getirip onlari öldürebilmek için polis kiyafeti giyip onlari polis olduguna inandirmiş,
    hatta bir kurbanini evine götürüp öldürebilmek için kolunu alçiya alip sakat numarasi yapmiştir
    Film dunyasindan örnek verirsek sherlock holmes ve dexter en ünlü sosyopatlardandir
    Bir doktor sosyopat olabilir.Ama bir doktor psikopat olamaz
    Psikopatlarin çogunun içinde buyuk bir öfke vardir ve sinirlendiklerinde içlerindeki hayvani dürtüleri ortaya çikarip rakibine biçaği takabilirler.
    Sosyopatlar ise öldürmekten zevk alirlar.Empati duygulari yoktur ve bir adam öldürmek ile mysluğu açmak onlar için ayni derecede eylemlerdir

Ya hu gözünüzü seviyim yapmayın etmeyin böyle laflar konuşmayın nerde ne okuyorsanız saçmalamayın.Gelin efendim tanışalım,tartışalım kaynak verin, bilgi verin ,kitap gösterin ama burada gelip bilmeden yorum yapma veyahut bunun gibi şeyler deme bana nerden buluyorsunuz bu saçmalıkları ne araştırması bu yapmayın çocuklar. Yıllar öncede Thomas Bouchard ın UCLA da verdiği tezinde yazıyor sonradan david lykken la çalıştılar bunun üzerine. Sosyopat topluluk içinde varolamaz ve daha düşüncesiz davranırlar, kendilerini yardımsever ve arkadaş canlısı olarak gösterenler psikopatlardır.

Sosyopat insanlara numara felan yapamaz adı üstünde sosyopatdır bu anti sosyaldır içine kapanıktır. Bir kere verdiğiniz örnekde iş yok film dünyasıymış da ted bundymiş de banal banal ordan burdan duyma laflarla konuşuyorsunuz teesüf ediyorum.

Ayrıca nerden okudunuz bilmiyorum ama eğitimde psikopati öğretilirken Ted Bundy den bahsedilir FBI nın diğer tüm organize seri katillerindende. Gene David Lykken ın ikizler üzerinde yaptığı bir çalışmaya göre sosyopatlık çocukluk zamanında gerçekleşen bir travma veya bir aile travması sonucu gerçekleşirken. Psikopati doğuştan gelir.
    Ted Bundy, John Wayne Gacy, Dennis Rader, Ed Kemper, Joel Rifkin, Jeffrey Dahmer ve Gary Ridgway dahil olmak üzere ABD tarihinin en rezil ve üretken seri katillerini, birçok psikopati merkezi tezahür etmiş, ve bu katiller bir çok adli piskologlar tarafından psikopatlar olarak sınıflandırılmıştı.
    Kaynak: Dr. Scott Bonn-Sociopath or Psychopath, Which is a Serial Killer More Likely to Be?

Sinemayıda bir daha böyle absürd yazılara alet etmeyiniz rica ediyorum. Bana veya yazılarıma her türlü eleştirmeyi ve hatta hakareti yapmakta özgürsünüz ama lütfen sinemayı karıştırmayın.

Edit: Şöyle bir baktımda böyle bir hadsizlik üzerine tüm saygımın ağılığını geri planda bırakarak sizi aşağılar nitelikte söylerim ki bir daha beni böyle şeylerle rahatsız etmeyi kesin ve gidin kumda oynayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermaphroditus -- 6 Temmuz 2014; 19:54:39 >

• bilgi yetersizliğin var daha iyi araştır sosyopati sonradan oluşan ve aile, arkadaş ortamında yaşananlardan veya gençlik travmalarından kaynaklanan bir kişilik bozukluğudur kişi yalan söylemeyi ve bir şekilde bunu karşısındakine inandırmayı çok iyi bilir ancak hikayeleri fazla abartır ve doğruluğunu sorguladığında normal insanların aksine bunu bir hakaret olarak algılar ve saldırganlaşır. sosyopat bir kişi ileriyi düşünemez olaya direkt dalar vicdan azabı, empati, pişmanlık gibi duygular hissetmezler ancak yaptıkları eylemleri planlamadan yaptıkları için kimi zaman kendilerine de zarar verirler aşk, sevgi gibi şeyler hissetmezler. pskopatlarda ise durum benzerdir ancak belirgin farklardan biri psikopat kişiler yapacakları eylemleri hesaplarlar ve titizlikle uygularlar bu nedenle kendilerine zarar vermezler ve anlaşılması sosyopatiden daha zordur. psikopatların da sosyopatide olduğu gibi aşk, sevgi, pişmanlık, vicdan azabı, empati gibi duyguları yoktur ayrıca pskiopati genetik ve doğuştan gelen bir hastalıktır. bana psikopat teşhisi kondu ancak sosyopatik özelliklerde taşıdığımı söylediler ama bu kadar abartılacak bir konu değil siz yine de uzak durun ;)

• Sosyopat ve psikopat arasında bir fark yoktur. Aynı hastalığın farklı zamanlarda literatürde kullanılan adlarıdır sadece.
    ---
  • kardeşim
    psikopat genelde dna dan gelir
    sosyopatta genelde yaşadığı bir travmadan sonra oluşur
    ikiside askb altında sınıflandırılır yani çok benzerdir
    genelde bunlara zeki derler ama hiç öyle değillerdir
    tamamen eğitimle alakalıdır eğitimli bir psikopatsa veya sosyopatsa sen zaten anlayamazsın kolay kolay
    ama malın biriyse gazetelerin 3. sayfalarına düşer sonunu düşünmeden adam vurur birine zarar verir falan
  • tam olarak eğitimle bir ilgisi yok ama evet eğitimli olanları kendilerini daha iyi gizlerler ve yapacaklarını titizlikle planlarlar ancak eğitimli olmasa bile zekalarından şüphe etmemek lazım aslında zekadan ziyade sosyopatlar ve psikopatlar arzuları doğrultusunda her şeyi göze alır ve isteklerini başarmak için başkalarını feda etmekten umursamazlar aynı zamanda sosyopati ve psikopati teşhisi konulan bireylerin sorgulama, düşünme ve mantık yürütme kabiliyetlerinin normal bireylerden daha iyi olduğu araştırılmıştır
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.