Şimdi Ara

Sosyoloji ve psikoloji kitaplari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dikkatimi ceken bir nokta var. Lisede egitim sosyolojisi felsefe gibi derslere gelen hocalar ve universite de psikiyatri,psikoloji ve sosyolojiyle alalali derslere gelen hocalar da bir sey tespit ettim. Bu insanlar cok etkili konusuyorlar kendilerini dinlettiriyorlar ve akici bir sekilde tokezlemeden anlatmak istediklerini cok.guzel bir sekilde ifade edebiliyorlar.

Lisede dersimize gelen 2 farkli felsefe hocası da boyleydi. Bir tanesi felsefe bolumu okumustu otekini hatirlamiyorum. Bu hocalar ayni zamanda hazır cevap da oluyorlar. Kaliteli espriler yapip ortami da senlendirebiliyorlar.

Ortak nokta felsefe sosyoloji veya psikoloji okumalari oldugu icin acaba aldiklari egitimle mi alakasi var yoksa kisilikleri mi boyle diye düşündüm. Universite de benzer hocalarla karsilasinca artik bunun bir tesaduf olmadığını aldiklari egitimle alakali oldugu kanisina vardim.

Konumuzun kitapla olan alakasi da su sekilde. Acaba diyorum biz de psikoloji sosyoloji kitaplari okuyarak kendimizi bu yonde gelistirebilir miyiz. Kitap okumanin sosyallige etkisi olur mu. Karakter kisilik gelisimine bu denli etkisi olur mu. Yoksa bu hocalar unide okudukları kitaplardan degilde aldiklari derslerden egitimden dolayi mi boyle oldular. Ya da buna megilli karakterli oldugu icin mi bu bölümleri sectiler.

Kisacasi merak ettigim su. Freud nitzche emile durkheim vs. Okuyarak sosyalitemizi gelistirmemiz mumkun mudur.
    Freud okuyarak baslamayi dusunuyorum bu ise. Sizlerin fikirlerinizi de merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eğitimin her ne kadar verdiği artılar olsa da daha çok kişilikle ilgisi olduğunu düşünüyorum. lisedeki sosyoloji hocamın ders anlatırken sanki Allah canını alıyordu. felsefe hocası ders anlatmaz, ders kitabını okuturdu. ama üniversitede sosyal psikoloji hocamız harika biriydi.
    kitap ile sosyalleşmek konusuna gelirsek böyle bir şey olacağını sanmıyorum. belki bir psikolog gibi tahliller yapabilir ya da insan sarrafı olabilirsin ama sosyalleştireceğini sanmam. sosyal psikoloji dersin kullandığımız Çiğdem Kağıtçıbaşı'nın Günümüzde İnsan ve İnsanlar kitabını okumanı da tavsiye ederim.
  • Bir felsefe öğrencisi olarak söyleyebilirim ki hazırcevaplık ve espri kabiliyeti insanın kendinde bulanan şeyler varsa geliştirebilirsiniz(bende yok mesela :))
    ama akıcı konuşma dediğin olay temelde akıl yürütebilme ve bilgi sahibi olmakla alakalıdır bu durumda bölümün etkisi kesinlikle vardır ama akıcı konuşmak için illa felsefe,psikoloji yada sosyoloji bölümü okumak gerekmez okuduğunuz kitaplar ve kitaplardan edindiğiniz bilgileri bir çerçeveye oturtmaya çalışırsanız kafanızda zaten akıcı konuşmanın kendiliğinden gelişeceğini düşünmekteyim , saygılar .:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehriyar

Bir felsefe öğrencisi olarak söyleyebilirim ki hazırcevaplık ve espri kabiliyeti insanın kendinde bulanan şeyler varsa geliştirebilirsiniz(bende yok mesela :))
    ama akıcı konuşma dediğin olay temelde akıl yürütebilme ve bilgi sahibi olmakla alakalıdır bu durumda bölümün etkisi kesinlikle vardır ama akıcı konuşmak için illa felsefe,psikoloji yada sosyoloji bölümü okumak gerekmez okuduğunuz kitaplar ve kitaplardan edindiğiniz bilgileri bir çerçeveye oturtmaya çalışırsanız kafanızda zaten akıcı konuşmanın kendiliğinden gelişeceğini düşünmekteyim , saygılar .:)

Yani diyorsunuz ki biraz karakter biraz okumak. Peki her seyi okumak mi. Yani dadece psikoloji sosyoloji felsefe kitaplari degilde cesitli romanlar vs. Okumak da gelistirir mi insani bi yonden.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesnek

quote:

Orijinalden alıntı: Şehriyar

Bir felsefe öğrencisi olarak söyleyebilirim ki hazırcevaplık ve espri kabiliyeti insanın kendinde bulanan şeyler varsa geliştirebilirsiniz(bende yok mesela :))

Yani diyorsunuz ki biraz karakter biraz okumak. Peki her seyi okumak mi. Yani dadece psikoloji sosyoloji felsefe kitaplari degilde cesitli romanlar vs. Okumak da gelistirir mi insani bi yonden.

kesinlikle ciddi romanlar okuyup olay örgüsünü ve yazarın üslubunu anlayabilmek önemli katkılar sağlar diye düşünüyorum ben

• Sigmund Freud/Alfred Adler.
    Nietzsche/Voltaire/Platon/Aristo/B.Russell/Descartes

Tolstoy/Dostoyevski/Balzac/Oğuz Atay

• Günümüzde İnsan ve İnsanlar - Çiğdem Kağıtçıbaşı

Yeni Başlayanlar İçin Felsefe - Richard Osborne

İlki biraz daha insan ilişkileri sosyolojiyle alakalı. İkincisi genel hatlarıyla felsefeyi anlamak için okunabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kimya Okumak
    6 yıl önce açıldı
    Sosyoloji mi Felsefe mi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aldıkları eğitimin tabi ki etkisi vardır ancak iş daha çok kişinin kendisinde bitiyor. iki kitap söyleyerek yardımcı olmak isterim.

gündüz vassaf - cehenneme övgü
    gündüz vassaf - cennetin dibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.