Şimdi Ara

sosyal medyanın insanları yozlaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gelişen teknoloji ile beraber sosyal medyanın son birkaç yılda üstün rağbet görmesi yadsınamaz bir gerçek. pekçok kişi tarafından kullanılıyor fakat benim değinmek istediğim nokta: "sosyal medyanın insanlar üzerindeki olumsuz etkisi"

taktir edersiniz ki etkili iletişimin baştacı kuşkusuz yüzyüze iletisimdir. bundan uzun yıllar önce insanlar, sosyal medya kullanmazken somut bir iletişimle daha çok iç içeydi. sağlıklı iletişimin sağlanması açısından böyle bir iletişim türü elbet daha çok kabul görür. fakat benim dikkatini çekmek istediğim daha önemli bir nokta var ki sosyal medyanın insanların yapısını değiştirme noktasına getirmesidir. sizce de öyle değil mi? sosyal medya insanların kimyasını değiştirir olmuş. bütün duygularımızı kullanılan sosyal medya hesaplarından belirtmemiz son derece trajikomik. tuvalete girerken bile ellerden düşmeyen hayali zincirlerden emoji kullanmamız bile işten olmaz bu gidişle.

farklı bir parantez açmak gerekirse, sosyal medya, artık duygulara tercuman olma konusunda olmazsa olmaz unsur olmaya hızla devam ediyor. insanlar; kirikliklarini, acılarını, üzüntülerini, sevinçlerini,tüm ruh hallerini orada belirtme zorunluluğu hissetme ihtiyacıyla kendi benliklerine, karakterlerine darbe alıyorlar da işin kötü yanı bundan bihaberler. kendilerini öne çıkarma, ön planda tutma istekleri; başkalarına karşı üstünlük çabası, gösteriş yapma, kendilerini anlamsız şekilde birilerine kanıtlama isteği gayet anlamsız ve ruh bozukluğunun büyük tetikçileri bana göre. bunun yanında sosyal medya hesaplarından yapılan herhangi bir paylaşımın, fotoğrafın beğeni kaygısı taşıması da anlamsızlıklar listesinde rahatça yer bulabilir.

işte tüm bunların bizim insan olarak biyolojik yapımızı bozduğuna ve bu problemin önüne geçilmesi gerektiğine inanıyorum. tabi ki bu basitçe işlerin önüne geçilmesi mümkün: sosyal medyanın doğru bir şekilde kullanılmasını öğreterek, hatta gerekmiyorsa eğer kullanılmamasının bilincini aşılayarak.

ahlaki açıdan toplumumuz her geçen gün çökmeye hızla devam ediyor. ve bunda sosyal medyanın da dolaylı, dolaysız etkisi olduğunu düşünüyorum. buna lütfen izin vermeyelim. yetişen nesli daha doğru işlere, okumaya, okumayı sevdirmeye yönlendirmek toplumumuz ve ahlaki değerlerimiz açısından çok çok faydalı olacaktır.

OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM, ESENLE KALIN.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal medya asosyalliktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplum çok yozlaşmış
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.