Şimdi Ara

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
413
Cevap
5
Favori
17.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Barış Gültekin B kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    İkamet ettiğiniz ilçe ile ilgilenen Sosyal Güvenlik Merkezi'nin Gss servisine uğrayarak hem bilgi alabilir, hem gereksiz tahakkuk ettirilen borç varsa sildirebilir hem de kalan borcunuz olursa yapılandırılması için müracaat edebilirsiniz.
  • merhaba;
    14 yıldır özel bir firmada çalışmaktayım. maddi sıkıntıya girdiğim için firmadan tazminatımı vermesini istesem çıkış giriş yapacaklardır mutlaka, dikkat etmem gereken bir durum var mı? bu durumdan dolayı ne kadar zararlı duruma düşerim?
  • Selamlar emeklilik şartları ile kafama takılan bir soru var ekteki resimdede görebileceğiniz gibi doldurmam gereken prim gün sayısı 5825 sigortalılık süresi 25 yıl fakat 25 yıl 5825 günden fazla gün yapıyor kalan prim gün sayım 560 fakat fakat kalan hizmet sürem 7 yıl 5 ay ama 560 gün 1.5 sene yapar bu fazladan 6 sene nedir? ben 5825 günü doldursam ve sigorta ödemeyi kessem bu 6 sene sonradan benim başımı ağrıtır mı ?
     Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım




  • zeratull Z kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;
    Emekliliğin üç şartı vardır ve bunların bir arada bulunması zorunludur: yaş, süre ve prim gün sayısı. Prim gün sayısını tamamlayan kişi, sürenin dolmasını bekler. Bu süre içinde çalışması şart değildir. Sadece, sağlık hizmetleri için ya gss primi öder ya da bir yakınının sigortasından faydalanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    İş yerim 6 gün çalışma 1 gün izin veriyordu, yani normal çalışma. Ne olduysa geçen ay oldu tüm çalışanların izinlerini 7 günde 1 izin olarak değiştirdi, bu durumu şikayet edeceğim, delil ve şahit bulabilirim, sizce nasıl bir yol izlemeliyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Kozbey -- 20 Ağustos 2015; 13:52:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Kozbey kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    İşyerinin bu tarz bir uygulaması, İş Kanunu'nda bahsedilen haftada bir günlük izin kuralına da aykırıdır .Bu konuda, işyerinizin bulunduğu ilçe ile ilgilenen İşkur ile görüşmeniz gerekmektedir. Çünkü bahsettiğiniz konu, sizin izinlerinizi %13 azaltmakta, bu da dolaylı yoldan ücretin düşürülmesi manasına gelmektedir. Ücretlerle İşkur, sigortasızlık ile de SGK ilgilenmektedir.
  • K@nuni kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Firma ile anlaşıp, tazminatınızı aldıktan sonra tekrar aynı işyerinde çalışmaya başlarsanız, bundan dolayı bir problem yaşanmaz. Muhtemel bir zararınız görünmüyor. Aynı firmada çalışmaya devam edip, son ayrılışınızda da ikinci girişinizden o zamana kadar biriken tazminatı alırsınız. İki taraf da iyiniyetli olduktan sonra bir problem yaşanmaz.
  • maliyeci18 M kullanıcısına yanıt
    Birkaç yıl önce işe girişimde çalışmaya devam edenlerden duduğum, fazla çalışma mesailerini hiç vermediğinden dolayı yapılan şikayetin ardından, şikayeti yapan yaklaşık olarak 10 kişiyi işten çıkardıklarıdır. Ve işe girişimde bu çıkartılan kişilerin yerine olmuştur. Şirket ceza aldımı almadımı bilmiyorum. Üç ay kadar eften püften mesaileri yazarlarmış gibi yapıp maaşa ya da siğortaya eklemediler. Ara vardiyaların çalışma süresini 9 ve ardında 10 saate kadar çıkarttılar.
    Benim şikayetimin ardından büyük ihtimalle benide işten çıkaracaklar. Peki ismini verdiğiniz kurumlar benim gibi çalışanların hakkını veya benim geçmiş dönemlerdeki hakkımı arıyacak mı?

    Eşimde aynı şirkette farklı bir kısımda çalışıyordu. İşten çıkardılar, çıkış sırasında dedikleri su oldu hatırladığım kadarıyla. Ya kıdem tazminatı yada ihbar süresi ikisinden birini seç şeklinde oldu.

    Biraz doluyum ve çekiniyorum şirketten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar, 3500tl gss borcum çıktı. Adam beni gelir testi yaptırmaya gönderdi ve en fazla 3te1ini öderler dedi.Nasıl hepsini sildirebilirim 2013 mezunuyum üçüncü senemde kazandım.O süre zarfında hiç çalışmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstadım s.a;

    Sigorta başlangıcım 2006 eylülde yapıldı. Bir kaç yerde çalıştım. Emeklilik hesaplanana kadar aradaki kesintiler de sayılıyor mu?

    Ayrıca şunları da belirtmek isterim; %40 oranında ortapedik engelli personelim. 04.02.2013 tarihinden beri 4C 'liyim. Kamu bankasında çalışıyorum. Sağlık güvencem emekli sandığı oldu. Kaç gün çalıştığımı sorgulayabileceğim bir mercii yok. SGK 'da görülen 318 gün ama 318 günden fazla olduğuna inanıyorum hizmetimin. Acaba bu hizmet dökümlerinin detaylarını nasıl alabilirim? E-Devlet 'in 4C kısmında da birşey göremiyorum.

    Yardımcı olursanız sevinirim. Hayırlı akşamlar.
  • maliyeci18 M kullanıcısına yanıt
    tekrar merhaba;
    anlaşma yapıldığında kıdem tazminatı alabilir miyim yoksa o da anlaşmaya mı bağlı?
  • K@nuni kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Anlaşmanız, kıdem tazminatınızın ödenmesi ve sonra tekrardan işe girişinizin yapılması şeklinde olacak. Sizin de düşünceniz buydu doğru anladım değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maliyeci18 M kullanıcısına yanıt
    merhaba;
    Aynen doğru anlamışsınız, Kıdem tazminatını vermeme gibi bir durum olabilir mi? Bir çalışan istifa etsede alabilir mi yoksa anlaşmaya mı bağlı?
    kusura bakmayın bilmediğimden belki konu uzuyor ama emin olmak için soruyorum.

    tşkler
  • K@nuni kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Kıdem tazminatını resmi olarak hak edebilmeniz için işverenin Kurumumuza, sizi işten çıkardığı şeklinde bir bildirimde bulunması gerekir. Eğer bu şekilde değil de istifa olarak bildirirse, tazminata hak kazanamazsınız. Anlaşma yoluyla tazminat ise mümkündür fakat bu da işçi ile işveren arasındaki güven ilişkisine bağlıdır.
  • Merhaba,

    Bir vakıf üniversitesinde senelik süreli sözleşmelerle çalışan bir araştırma görevlisiyim. Sözleşme tarihlerim: Şubat 2013, Temmuz 2013, Temmuz 2014 ve Temmuz 2015.

    Tüm sözleşmelerde senelik devlette yapılan az olmamak kaydıyla maaş artırım hükmü yer almakta.

    Ancak bana Şubat 2013-Temmuz 2014 arası maaş artırımı yapılmadı (sözleşmede yer almasına rağmen). Temmuz 2014 ve Temmuz 2015 sözleşmelerinde yapıldı.

    Aralıkta işten ayrılsam tazminat talep edebilir miyim?

    Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fevzi82 -- 27 Ağustos 2015; 16:34:45 >
  • g1 gelir testine sahip olanlar ayda ne kadar prim ödüyorlar ??
  • ben 20 yasındayım acıktan okuyorum öğrenciyim babam ısten cıkalı cok oluyor 100 güne yakınlastı gss borcu bana ne zaman girmeye başlar hastahanelerden yararlanamazmıyım işemi girmem gerekiyor
  • SmhDmr kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    g1 gelir testine sahip olanlar ayda 40 tl prim ödüyorlar.
  • İyi günler annemin sigorta başlangıcı 1984 yılında olmuş ve ara ara ödenmemiş.Toplam 2000 gün gibi bir primi var.2 çocuktan toplam 4 yıl doğum borçlanması yapılabiliyor sanırım.(1440gün).Bunun haricinde emekli olamsı için kaç gün daha prim ödemeli.Kendisi 53 yaşında.
  • Dostum benim sorum şöyle 2012 den bu yana 2.300 tl borcum birikmiş normalde borcum 6.500 tlidi gelir testi yaptırdım 2.300 tl ye kadar indi.Şimdi ben 2012 den 2013 Hazirana kadar Aöf de öğrenciydim 2013 ün kasımından 2014 ün Mayısına kadar da askerdim.Ben bu asker ve öğrenci olduğum dönemlerin borcucunu sildirebilirmiyim acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.