Şimdi Ara

Sosyal Fobiyi Yenen Var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır bu belayla uğraşıyorum artık dayanılmaz noktaya geldi yaşama isteğim kalmadı zor dayanıyorum, var mı bu hastalığı olup da kurtulmuş birileri ?

• Yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alkol
  • Malesef yok hocam. Ben de aynı dertten muzdaripim ama bi şekilde yaşıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: namaste1968

Alkol
    Hiç içmedim hocam zaten kafam iyi bu halde bi de içersem düşünemiyorum.
  • Ben varım.

Eskiden kimseyle konuşamazdım. Okula gidip gelirken hep başım öne eğik giderdim. Yeni bir ortama girince utançtan patlayacak gibi olurdum. Sonra hiçbir yardım almadan kendi kendime yendim.

İşin sırrı kendini tanıyabilmek. Kendini tanımak ve zayıflıklarının farkında olmak. Ve bu zayıflıklarını sahiplenmek. Bu zayıflıklarınla dalga geçebilmek.

Kendinle barışık olduğun zaman yavaş yavaş o zayıflıkların da kaybolduğunu görüyorsun zaten. Zaten zayıflıklarını kabul edince bir özgüven sahibi oluyorsun en başta. Ben zaten buyum diyebiliyorsun. Hayatın merkezi benim diyebiliyorsun. İnsanların söyledikleri hiçbir şeyin sana zarar veremeyeceğini fark ediyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin sırrı sosyalleşmek. Şimdi diceksin yapabilsem zaten bu durumda olmam diye ama gerçekten çözüm yolu bu. İnsan birşeyler yaptıkça o şeyler ona normalleşir.

Al telefonunu git bir kafeye al bir çay sağa sola bak. Çık dışarı tek başına da olsa yürü. Neyi yapamıyorsun mesela? O şeyi yapmak için kendini zorla. Bir kere zorlanırsın, iki kere zorlanırsın ama üçüncü de sana normal gelmeye başlar. Kızlarla mı konuşamıyorsun? Takıl bir arkadaşına, kızlı erkekli bir gruba takıl. Başlarda konuşamazsın, utanırsın ama zamanla, yavaş yavaş açılmaya başlarsın. Gittikçe normalleşirsin. Olay bundan ibaret.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sosyal fobi nasıl yenilir?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.