Şimdi Ara

sosyal fobim var soruları alayim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugüne kadar kendimi çekingen falan sanırdım ama belirtilere bakınca yüzde 80'i tutuyor.

• 150 kişilik bir amfide kalkıp 40 dakika ders anlatabilir misin? Kendini bunu yaparken hayal et düşüncelerini hislerini yaz bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem

150 kişilik bir amfide kalkıp 40 dakika ders anlatabilir misin? Kendini bunu yaparken hayal et düşüncelerini hislerini yaz bakalım.

Şu an hazırlıktayım sınıf karşısında bir sunum yaptım 20 kişiye falan. Bayağı güzel yaptım ama aldığım feedback'lerde sınıfın çoğu ve hoca daha çok göz teması lazım yazmış.
    Aslında benim sosyal fobiye uymayan tek kısmım bu, derslerde başarılı oluyorum ve bu sayede çok fazla teklemiyorum. Ama beni derse çalıştıran şey de sosyal fobi bence, çünkü başarısızlık korkusundan çalışıyorum, insanlar benimle alay etmesin diye çalışıyorum.

Toplum içinde telefonla konuşmaktan çekinirim, sessiz sakin bi yere giderim.
    Tipsizim ve zayıfım, ilkokulda ve ortaokulda hatta lisede bile benle dalga geçtiler, sanırım burdan patladı olaylar. Tipsiz ve zayıf olduğumdan kız arkadaşım yok ve eğer olsa bile kız arkadaşımın çok güzel olmasını isterim. Hayattaki amacım zengin olmak ve bu üniversite yıllarımın acısını parayla çıkarmak.
    Üniversitede topluluklara katılmıyorum, boş iş olarak geliyor.
    Yamuk yürüdüğümü düşünüyorum, bu yüzden yürürken bile rahat değilim.
    Giydiğim kıyafetlerden utanıyorum, param olsa son moda kıyafetler giyerdim...
    İnsanların çoğunu küçümsüyorum ama içten içe acaba nasıl bir hayat yaşıyorlardır diyorum.
    Egoist insanları anında anlıyorum.

Liste uzar gider, dediğim gibi bende bu fobi sadece derste etkisiz kalıyor. O da tamamiyle değil zaten. Hani şu ingilizce kitaplarında grup çalışmaları olur ya sen hakimsin sen suçlusun falan diye onlardan nefret ediyorum tanımadığım/hoşlanmadığım insanlarla aynı gruba giriyorum ve onlarla konuşmak zorunda kalıyorum.

Beni bu hale getiren insanlar mutlu mutlu hayatına devam ederken benim böyle bir hale gelmem ne acı değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 15 Şubat 2014; 11:48:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The North Remembers

quote:

Orijinalden alıntı: Erdem

150 kişilik bir amfide kalkıp 40 dakika ders anlatabilir misin? Kendini bunu yaparken hayal et düşüncelerini hislerini yaz bakalım.

Şu an hazırlıktayım sınıf karşısında bir sunum yaptım 20 kişiye falan. Bayağı güzel yaptım ama aldığım feedback'lerde sınıfın çoğu ve hoca daha çok göz teması lazım yazmış.
    Aslında benim sosyal fobiye uymayan tek kısmım bu, derslerde başarılı oluyorum ve bu sayede çok fazla teklemiyorum. Ama beni derse çalıştıran şey de sosyal fobi bence, çünkü başarısızlık korkusundan çalışıyorum, insanlar benimle alay etmesin diye çalışıyorum.

Toplum içinde telefonla konuşmaktan çekinirim, sessiz sakin bi yere giderim.
    Tipsizim ve zayıfım, ilkokulda ve ortaokulda hatta lisede bile benle dalga geçtiler, sanırım burdan patladı olaylar. Tipsiz ve zayıf olduğumdan kız arkadaşım yok ve eğer olsa bile kız arkadaşımın çok güzel olmasını isterim. Hayattaki amacım zengin olmak ve bu üniversite yıllarımın acısını parayla çıkarmak.
    Üniversitede topluluklara katılmıyorum, boş iş olarak geliyor.
    Yamuk yürüdüğümü düşünüyorum, bu yüzden yürürken bile rahat değilim.
    Giydiğim kıyafetlerden utanıyorum, param olsa son moda kıyafetler giyerdim...
    İnsanların çoğunu küçümsüyorum ama içten içe acaba nasıl bir hayat yaşıyorlardır diyorum.
    Egoist insanları anında anlıyorum.

Liste uzar gider, dediğim gibi bende bu fobi sadece derste etkisiz kalıyor. O da tamamiyle değil zaten. Hani şu ingilizce kitaplarında grup çalışmaları olur ya sen hakimsin sen suçlusun falan diye onlardan nefret ediyorum tanımadığım/hoşlanmadığım insanlarla aynı gruba giriyorum ve onlarla konuşmak zorunda kalıyorum.

Beni bu hale getiren insanlar mutlu mutlu hayatına devam ederken benim böyle bir hale gelmem ne acı değil mi?

Hocam öncelikle sosyo-fobik değilsin bence sosyal fobisi olan insan o sunumu yapamazdı sınıfımdaki elemanlardan biliyorum. Biraz fazla takıntılı birisin. Başarı gibi bir hedefin olabilir, insanların seninle dalga geçmesi yerine. Toplum içinde bende telefonla görüşmeyi sevmem hem görüşmeyi zorlaştırır hemde etraftakiler rahatsız olabilir.(bkz. otobüste konuşanlar) Tipsizlik hiç bir şey ifade etmez bu dünyada, elin ayağın tutuyosa gerisi bakıma bakar. Zayıf olman konusunda fitnessa gitmeni öneririm hem kilo alırsın hemde kaslı bir vücuda sahip olursun. Küçükken herkesle dalga geçilir bende koca kafalıyımdır mesela gerçekten insanı etkiler böyle şeyler ileride tutuk olmana yol açabilir eğer atlatamazsan. Ne tipsiz adamlar var yanlarında fıstık gibi manitalar var. Bende aşırı yakışıklı değilimdir ama yatağa attığım, yanımda gezdirdiğim kızlar hep ortalamanın üstündedir. Muhabbetin varsa, eğlenceli bir tipsen kızları ayarlamaktan kolay bir şey yok onlarda insan sonuçta. Herkes zengin olmak ister çok parası olsun ister şahsen bende öyleyimdir. Yamukluk konusunda doktora gidebilirsin iskeletine bakarlar bir sorun varsa sana egzersiz verirler ayrıca fitness bu konuda sana çok çok yardımcı olur hem vücudun toplar, özgüven kazandırır, yürüyüşün, bakışların bile değişir tabii en önemlisi kilon artar, tipin değişir. 5 liralık t-shirtle bile karizma olursun yeterki sen vücut yap sıska vücuda hiç bir şey yakışmaz. Herkes birbirini küçümser bunlar önemsiz şeyler. Üniversite ortamında olduğunca yeni insanlarla tanışmaya bak Eskişehir gezisinde otobüste kavga ettiğim kız dün evdeydi 3 saat takıldık anlarsın ya. Sen ne yap ne et insanlarla etkileşim içinde ol, cafelerde takıl, otur muhabbet et, gezilere git, gez toz dolaş, hayatın tadını çıkar keyfine bak!

• Bunları yapabildiysen Sosyal Fobin yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AndroidWT

Bunları yapabildiysen Sosyal Fobin yok.

Yapabildiğim tek şey derslerde başarılı olmak bunun dışında hiçbir şey.

Diyorum şimdi bir kız arkadaşım olsa işte bunlara rağmen, e onu nereye götürecem param mı var, arabam mı var?

Vücut geliştirmeyi biliyorum, gainer çekip üniversitedeki salona gidebilirim ama gitmeye yemiyor çünkü orda 80 kilo bench basan elemanlar olacak ve içten içe benle dalga geçecekler. Bu yüzden yazın gitmeyi düşünüyorum vg'ye çünkü yazın memleketim çok sıcak oluyor kimse kalmıyor.
  • gerçek sosyalfobili biri bu konuyu bile açarken çok zorlanırdı sıradaki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: leventlert

gerçek sosyalfobili biri bu konuyu bile açarken çok zorlanırdı sıradaki

Konuşacak kimsem yok buraya konu açmasam aynada kendimle 2 kelime laf edecektim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.