Sosyal Fobililer İçeri Gelin
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Bence bu sadece cesaret kazandırır ama içine girince yine çekinirsin bendede galiba var bu sosyal fobi şeyinden ( öyle hissediyorum )
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sosyal fobiden kurtulmanın en etkili yolu sosyalleşmek bu da senin değil çevrenin etkisiyle olur yani seni kendin değil çevren değiştirecek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben sosyal fobiyi yaşadım ve aştım. asıl sebebi insanların kendilerini göstermekten çekinmesi. mesela koşamazsın niye çünkü komik koştuğunu düşünüyorsun ve muhtemelen de öyle koşuyorsun. ama bu durumu kabul edip elinden gelenin en iyisini yapman gerekiyor. sesli konuşmak yemek yemek vs hepsi için bunu yapman lazım bu kadar. çözüm bu. kendinizi kabullenmeniz, ve göstermeniz gerekiyor dışarıya da.
birkaç kere rezil olursunuz sonra alışırsınız rezi olmaya. rezil oldukça daha az rezil olmaya başlarsınız ve sonrasında zaten düzelirsiniz. düzelmezseniz bile umrunuzda olmaz artık. ben bu şekilde aştım bayağı rezil ola ola. en çözüm yolu mudur bilmem ama bi çözüm yolu.
ha şöyle bir şey de kattı bana, sosyal fobiyi hiç yaşamamış insanlardan daha özgüvenli biriyim şu anda xd
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X