Şimdi Ara

Sosyal Fobi mi nasıl yenerim: :((( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
7.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sejde

2 yıllık konu be

harbi öyleymiş sen yazınca fark ettim :D
  • 2 yıl 1 asır farketmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: antique

psikolog olmadan düzelmez gibi geliyor bana..

bende de köpek fobisi var.. ya psikologa gidicem yada yavru bir köpek alıp bakmaya başlıycam..
    başka türlü bu korkuyu yenemiycem gibi geliyor

Abi ciddi sölüyorum bazen buna kendimde gülüyorum elimde deyil.Küçük köpeklerden bile korkuyorum.Anlamış deyilim.Zaman zaman kendime diyorum küçücük bişe lakin sen bide görünce6 7 sene önce arkadaşla gezerken salak köpek paçadan kavradi etimin bi parçasini götürdü sanki.O gün bugün yaklaşmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: vozer

Gerzek Şaban kardeşim;

Aynen beni anlatmışsın, o karşımdakinin yanında rezil duruma düşme korkusu zaten bu hale koyuyor. İnanın otobüste ineceğim durağa geldiğimde şoför kapıyı açmayı unutsa bile asla bağırmam kapı diye. Sanki rezil olmuş gibi hissediyorum kendimi o kadar kişinin önünde. Bir sonraki durakta iner yürüyerek geri gelirim. :(

Bundanda var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Timu®

İşte eski konular daha kaliteliydi. Az ama öz sayıda insan vardı. Sayı arttı mertlik bozuldu.
    Şimdi ortalık kız tavlama derdinde olan ufaklıklardan geçilmiyor.

+
  • quote:

Orjinalden alıntı: sejde

quote:

Orjinalden alıntı: Timu®

İşte eski konular daha kaliteliydi. Az ama öz sayıda insan vardı. Sayı arttı mertlik bozuldu.
    Şimdi ortalık kız tavlama derdinde olan ufaklıklardan geçilmiyor.

+

1

hani + 1 manasında

• Anlayamadım negüzel yazmış bir kaç yol göstermişBizleri aydınlatmiş.Peki neden siteden uzaklaştirilmiş?
    Uzm.Psk.Danışman Bundan bahsediyorum.
  • arkadaşlar bende de uzun, otobüs (6-12 saat) yolculuklara çıkmadan önce tuvalet fobisi başlıyor.ya yolda tuvaletim gelirse sorusu aklımdan hiç çıkmıyor ama kendi arabamızla gidince hiç bu sorular gelmiyor aklıma
    benimkisi biraz komik bi durum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profuzman -- 11 Şubat 2007; 0:15:53 >
  • size çok büyük bir şekilde şunu söyleyebilirim ki sakın ola burda yazdığınız sebepleden dolayı psikiyatriste gitmeyin! giderseniz sizi ilaç bağımlısı yapar, özgürlüğünüzü kısıtlar..gidicekseniz mutlaka psikologa gidin..sonraki pişmanlıkta iş işten geçer..
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: EliNTeR

size çok büyük bir şekilde şunu söyleyebilirim ki sakın ola burda yazdığınız sebepleden dolayı psikiyatriste gitmeyin! giderseniz sizi ilaç bağımlısı yapar, özgürlüğünüzü kısıtlar..gidicekseniz mutlaka psikologa gidin..sonraki pişmanlıkta iş işten geçer..

neden dostum? ben psikiyatra gittim ilaç verdi, sen kullandın mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yves Montand

quote:

size çok büyük bir şekilde şunu söyleyebilirim ki sakın ola burda yazdığınız sebepleden dolayı psikiyatriste gitmeyin! giderseniz sizi ilaç bağımlısı yapar, özgürlüğünüzü kısıtlar..gidicekseniz mutlaka psikologa gidin..sonraki pişmanlıkta iş işten geçer..

hala kullanıyorum valla eziyet gibi sırf ilaç yüzünden bi yere içim rahat gidemiyorum unuturum, biter alamam gibi..bide biliyosun hemende bitiremiyosun, ne kadar kullanırsan bi okadarda azaltarak bitiriyosun..dediğim gibi burada yazılan ufak dertler için kendini bu yaşta zehirlemeye değmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EliNTeR -- 11 Şubat 2007; 0:59:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ..::nET::..

Şimdi buraya yazayım dicem konunu arasında kaybolacak. Onun için büyük yazıyorum.

Ben de 2 sene önce forumlarda yazardım derdim böyle böyle kız arkadaşdan utanıyorum. Çok zayıfım kendime güvenim yok, hiç bi kişiyle dışarıda konuşamıyorum, otobüste olsun orda olsun burda olsun hep utangaç acayip bir yaşam. okulda sümsük gibi orda sümsük gibi. kızlar bakmaz zaten o derken delirdim.

Evett...

Hemen body e gittim. Allah'a dua ettim. Dedim 5 dk zamanım olmasın çok iş arasında kalayım haytım düzene girsin.

4--5 ay body gittim vs derken vücut şekillendi. Sonra işe girdim bir mağazaya millete ürün sattmaktan ortalıkta onlarca kişiye ürün için bağırmakla insan pazarcı kadar hatta ondan çok utanma duygusunu kaybediyor...

millet e bir bağırıyorum ortalıkta bakıyorlar ama banane..

gidiyorum mağazalarda dolaşıyorum.. kendi b aşıma

ayrıca bir psikolijo kitabı da okudum bunun için.

kısacası orada anlattığına göre tabi bir kısmı sen bir kişisin

ister çok çirkin ol,
    ister çok utangaç
    ister vs..

sen yanlız değilsin yüce yaratan ve tüm doğa senin yanında.
    hiçbir zaman yanlız değilsin unutma.

Allah ' a yaslanın.
    Dua edin.

Kendinizi geliştirin. Okuyun. Eğitime önem verin. Bir kızı sakın düşünmeyin o sizi düşünsün.
    Her an doğa ve Yüce Yaratanla birliktesiniz.

Ben rüyalarda yaşarım.
    Uyuyunca insan diğer tarafa geçer. Orada kendinize gelirsiniz. Onun için uyurum..

Bir gün uyanacağım ama...
    O gün gelecek biliyorum..

bu bilgileri bizimle paylaşman güzel

bende de var galiba biraz.. içime kapanık biri değilim insanlarla rahat konuşurum ama topluluk önünde dilimi yutuyorum... bide müdürümle konuşurken nerelerde haksız olduğunu, benide diğer öğrenciler gibi ezemeyeceğini tam anlamıyla ifade edemiyorum.. içime atıyorum

belkide hep içime attığım için, ona ağzının payını verecek sözler söyleyemediğim için şu an müdürümden nefret ediyorum

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Yves Montand

quote:

hala kullanıyorum valla eziyet gibi sırf ilaç yüzünden bi yere içim rahat gidemiyorum unuturum, biter alamam gibi..bide biliyosun hemende bitiremiyosun, ne kadar kullanırsan bi okadarda azaltarak bitiriyosun..dediğim gibi burada yazılan ufak dertler için kendini bu yaşta zehirlemeye değmez..

valla ufak dertler sayılmaz, işimi yapmama engel oluyor
    öğrenciyim, tercümanlık okuyorum, tercüman olmak için herkesin önünde rahat konuşabilmek gerek bildiğin gibi,
    ama toplum önünde konuşurken çok heyecanlanıyorum, sesim çıkmıyor, kızarıyorum, çok etkiliyor beni,
    o yüzden ilk defa psikiyatra gittim bir deniycem bakalım
    bana Lustral verdi,

• Sosyal fobilerden kurtulmak istiyorsanız tiyatro kurslarına gitmenizi öneririm. Ben tiyatro oyunculugu yapmaktayım ve bu sanatın gercekten sosyal olarak sizi geliştiridigini, toplumda kendinize güvenerek konuşmanızı sagladıgını, kalabalığa hakim olabilmenizi saglayacagını söyleyebilirim. Tabi biraz da zincirlerinizi kırmanız lazım.
  • Ben de bir asosyalim (sosyalfobi durumlarından dolayı) ve bu kronikleşmeye başladı.
  • Sosyal fobi atlatılması çok zor olan bir hastalık malesef.Ben ilaç tedavisine başladım fakat birkaç gün sonra acayip yan etki yaptı.Herşeye tepki gösterme durumu gibi bişey oldu.Bunların zamanla düzeleceğini umut ediyorum ve ilaçları bırakmayacağım.
  • Artık delireceğim ya.Gerçekten sosyal fobi var bende ve artik dayanılmaz bir hal almaya başladı gerçekten.Bu durumu daha önce yaşamış, kurtulmuş olan birileri yok mu acaba bu forumda?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.