Şimdi Ara

Sosyal fobi çocuklukta mi olusur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yada dogustan dusunce yapisi gibi seyler ile mi sekillenir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yok 30 yaşından sonra oluşuyor xocam
  • Düşünce yapısına bağlı kalabalık ortamı sevmiyorum arkadaş grupları ile pek bir yere gitmem çok ısrar ederler çağırırlar gelmezsen konuşmam falan çok ısrar ederler anca işte 10'da 2-3 kere giderim. Evelallah iyi insanlar ama toplu olunca herkes itici geliyor hiç samimi olmuyor nedense bir an önce çıkıp gitsem havasındayım arkadaşım çok ama dostum bir tane var. Tek takılmayı severim. 3-4 kişiden fazla olunca geriyor beni. Dediğim gibi düşünce yapısı -bunu da ego gibi anlamayın arkadaşlar ayrıca -

• Düşünce yapısı değil. İstemsizce olan bir şey. Yalnız takılmayı sevmekle karıştırılmasın. Sosyal fobide çekingensin ve bunu engelleyemiyorsun. Kalabalıktan korkmak. Bu yüzden fobi deniyor ya zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 31 Mart 2017; 0:33:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu dediğinizi aynısı bende de oluyor hocam. İçimden sürekli bi bitsede gitsek söyleyip duruyorum. Bi çözüm mevcut mudur ya..

• Burada her halta sf deniliyor kanmayın.

• İlgilenmeyi ve yetistirmryi bilmeyen ebeveynler bizi bu hale getiriyor. Her yaptigi hatada onunla ilgilenmek yerine onu azarlayan ebeveynler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sosyal fobi nasıl yenilir?
    2 yıl önce açıldı
    Sosyal fobi iç dökümü
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çocuklukta yaşananların etkisi büyük tabii ki ailenin dur sen yapamazsın dur konuşma diye sürekli engellemesi bunun dışında okulda eğer ufak bir açık verdim mi yaşıtların ve bilinçsiz öğretmenin kişiyi küçümsemesi gibi etkenler bireyin sosyal gelişiminin gelişmesinde büyük etkiye(olumsuz) sebebiyet verir.

Bunun çaresi ise küçük yaştan itibaren kararında umursamaz olmak tabi iyi bir ebeveynde şart sonuçta eğitim evde başlar
  • Bahsettikleriniz ihtimal dahilinde ama kesin bir şey söylemek için genel anlamda kişinin yaşamını bilmek gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende lisede oluştu. İlköğretimde çekingenlik vardı biraz,lisede ergenlikte sosyal fpbiye dönüştü. Genellikle ergenlikte oluşuyor. Ergenlikte ego tavan yaparken sanırım bu kişilerde ise ego sahip olmakla övündüğü nesnesini ve kibrini kaybediyor. Eziklik kompleksi baslıyor.

• çocuklukta oluşur ancak beyindeki nörositterlerle ilgisi olduğu düşnülüyor yani çevresel etkenler biyolojik etkenleri etkilemesiyle oluşuyor. onun için antidepresan tedavisi mümkün oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.