1 su bardağı Amerikan pirinci 200 gr. mantar 250 gr. kemiksiz kuşbaşı tavuk eti 4-5 adet arpacık soğan 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı krema 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı muskat 1 tatlı kaşığı karabiber Dereotu Tuz
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede tavuk etlerini kısık ateşte sade olarak pişirmeye başlayın. Pişmesine yakın doğranmış mantar, soğan ve ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edin. Tuzunu da ilave ettikten sonra pirinç ve mantarlar pişene kadar kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencerede sütü kızdırıp kaynamaya başlayınca krema, tereyağı, muskat, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. Bu sıcak sosu pirinçli karışımın üzerinde gezdirin. Dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.