...Arkadaşlar bildiğiniz üzere ülkemizde bir çok kredi ve kredi kartı mağduru var, bende bunlardan biri sayılırım... Son zamanlarda bankalarla sıkıntılı sorunlu olan kişilere yani kredi çekmek isteyip çeşitli sebeplerden dolayı kredi çekemeyen vatandaşlarımıza belirli bir yüzde karşılığında kredini onaylatan bazı şahıslar var. Tabi bunu gerçekleştirebilenler olabilir ama ben bu konuda bir tokat yedim, yani işin aslı şöyle; Uzun zamandır bir hayalim var kendi ustalığını yaptığım bu işte meslek sahibi olduğum bir iş yeri açabilmek, Bu yüzden bi sermayeye ihtiyacım vardı, benim daha önce kredi kartlarıyla ilgili sorunlarım olduğu için kara listedeydim bu yüzden ben kredi çekemiyordum ve bizde eşimin üzerine çekmeyi düşündük. eşim sgklı olarak yaklaşık 6-7 aydır bir firmada çalışmakta ama daha önce bankalarla herhangi bir alışverişi olmadığı için yaptığımız başvurulara olumsuz cevap geldi. Yaklaşık 1 ay önce bir arkadaşım beni arayıp bir şahıstan söz etti, bu kişi buna benzer bankalarla sorunlu olan kişilere kredi çıkartabileceğini söylemiş ve bende numarasını aldım görüştüm. Yanımda telefonla bir kaç banka görevlisiyle konuştu ve 25 bin lira kredi çıkartabileceğini söyledi bende tamam dedim evrakların listesin yapıp bana verdi yanlız evraklarla beraber 580 lira dosya masrafı olduğunu bunuda göndermemiz gerektiğini belirtti . Ben birkaç gün sonra evrakları hazırlayıp teslim ettim parayıda daha sonra vereceğimi söyledim. Beni bi kaç gün sonra aradı ve kredimin onaylandığını salı günü çekebileceğimi söyledi yalnız paranın yatması gerektiğini belirtti bende istemeyerekte olsa sonuçta olacakları tahmin etsemde belki bi ihtimal gerçekten krediyi alabileceğim umuduyla parayı verdim, Ve bana söylediği gün geldi bi haber yok aradım ilgileniyorum dedi ertesi gün oldu bakıyorum uğraşıyorum falan filan bahanelerle beni bir hafta daha oyaladı. Ben artık tam anlamıyla uyandım ve bu işin olmayacağına kesin kanaat getirdim ve bütün bankaları teker teker dolaşıp araştırmaya başladım. Bankalarda bazı başvurularım var ama hepsi olumsuz sonuçlanmış arayıp evraklarımı ve paramı istediğimde bana evraklarımın bankada, paramın da başka bir firmada olduğunu söyledi, parayıda firmaya eşimin geliri düşük olduğu için ek gelir olarak göstermek için verdiğini söyledi. İşte ben bu durumda tıkanmış durumdayım ne yapacağımı ve nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum tabi aklımdan bu şahısa çok kötü şeyler yapmakta geçmiyor değil ama beni asıl korkutan bu ellerindeki evraklarla neler yapabilecek olmaları? Eğer sizinde bu konular hakkında bildikleriniz ve duyduklarınız varsa paylaşmanızı rica ederim ve belki bende buradan bir çözüm yolu bulabilirim...