Şimdi Ara

SORUN TXP42G20E PANASONIC PLASMA TV TIRTIKLI PATATES CİPSİ GİBİ GÖSTERİYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet olmayan bi paneli devamlı övmek efsane yapmak başka eldekileri övmek başka..
    onun yeri Pioneer başlığı...

gerçeklere dönelim....

bende px80 ve nasıl olduysa samsung c650 var .
    tercihim px80 (1024x768 ) uydu -kablo tv (rezalet) -pc - ps3 bağlı ki aynılarınıda c650 denedim sonuç feci olarak px80.ama tabi benim göz zevkim.

piyasada olmadığı içinde px80 yerine tanıdklara ve soranlara f/p genelde g20 42"50" aldırdım .
    ilk zamanlar piyasada varken pio50" aldırdım.ama devri kapandı.

Ki bazılarının gidipte evlerinde gözümlede gördüm bi sorun yoktu.

görüntü kaynağı ve kablo önemli sonuçta full hd bi panel kullanıyorsunuz.Sd ler 720x576 unutmayın.
    kanalların SD yayın kalitesi onemli adam dijital betacamdan mı -betacamdanmı -vhs denmi yayın yapıyo -

contrastlık diyince durun ...adam gibi gözünüze hoş gelen bir şey tam olarak seyredemezsiniz bile.
    her filmin her dizinin değerleri ayrı ayrı ekiplerce yapılır temel değerler olsa bile o iş onların sanatıdır onlar karar verir.

kısaca panel zevk işidir gözünüze hangisi hoş geliyorsa onu alın...

-----
    albani gece bi yorum yapmış ama nedense cevap burda yok..

SORUN TXP42G20E PANASONIC PLASMA TV TIRTIKLI PATATES CİPSİ GİBİ GÖSTERİYOR

• Arkadaşlar ,

Lcd veya plazma tvlerin kendilerine göre iyi veya kötü yanları , diğerine göre üstünlüğü veya zayıf kaldığı noktaları var. Bu konular teknik olarak bir yere kadar açıklanıp gerisi forumdan bilgi edinmeye çalışan ve satın alma tercihi yapacak arkadaşlara bırakılmalıdır. Yeni tv arayışında olan arkadaşlarımız ise , bütçelerine göre , teknik olarak alacakları riskleri ve karları da göz önünde bulundurup , paşa gönülleri neyi isterse onu alsınlar.

Beni asıl rahatsız eden konu ise Groll arkadaşımız bu konudaki fikirleri yazıyor ve teknik olarak ve gerçek hayattaki gözlemlerine dayanarak idia ettiği konuyu açıklamaya veya ispat etmeye çalışıyor. Bu karşılık gördüğü tavır ise hakaret , aşağılanma, küçümseme, hafife alınma, laf sokulma gibi hoş olmayan tarzda.

Forumumuzda tv konusunda gerçek ve çok şey bilenler olduğu gibi , uzmanımsı- uzman geçinen kişiler de var. Eğer bir arkadaşımız bir konuda fikrini belirtiyorsa , daha çok bilen veya bu işlerde daha çok mesai harcadığını bilinen arkadaşlarımız veya büyüklerimiz neden kendilerine göre daha az bilen ve tecrübe sahibi arkadaşlarımızı teknik ve pratik olarak alt etmek veya fikirlerindeki yanlışları göstemek yerine " Sen ne bilirsin , neden anlarsın" şeklinde aşağılamayı tercih ediyor. Eğer gerçekten daha çok biliyorsalar ve tecrübeleri daha fazla ise " Usta , çırağı her zaman ve her koşulda çok kolay ve hızlı alt eder" kuralına göre cevap yazmıyorlar??

Malesef ki forumda işler :

1. İddia et
    2. Karşı çıkan herkese hakaret et, aşağıla

şeklinde devam ediliyor.

Engunaydin arkadaşımızın bahsettiği DVB-S konusunda başıma Groll arkadaşımıza yapılan hakaret ya da aşağılamanın gelmemesi için konuyu uzatmamıştım. O konuda da yazılanlar teknik olarak tamamen yanlıştı ve yazan kişinin bilgi eksigi vardı. Ben bilirim , benim gözüm daha iyi görür tarzı ispatlama vardı. Aynı şartlar ve farklı cihazlar kullanmadan yapılmış gözlem , forum kullanıcılarına kesin hüküm ve karşılaştırmalı test sonucu olarak sunulmuştu.

Konunun linki :

Yeni Samsung 2011 D Serisi Modelleri; 3D LED TV [ANA KONU]

http://forum.donanimhaber.com/m_44778887/mpage_23/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_44778887/mpage_24/tm.htm

Bu arada teknik sıkıntısını yazan Mahçup arkadaşımızın derdine derman olacak bir ince ayar veya başka tavsiye , çözüm vs. de yok.

• Burada Pio lar ile diğer panelleri kıyaslarken alınan bazlar ne kadar komik ya...

Sıradan 10 kişi çevirsen 9 u lcd seçermiş,tekno marketlerde herkes başka panellerin önündeyken pio lar kapalı hatta önleri boşmuş...Pio neden bu kadar iyiken dükkanı kapamışmış...

Sıradan 10 kişiden kaçı ne biliyor????

Teknomarketlerde o kalabalık gördüğünüz panellerin önündekilerin kaçı eve gittiğinde oradaki demo görüntüyü bir star tvde yada farklı bir ulusal kanalda göremeyeceğinin FARKINDA? Üzerinde FULL hd yazınısı görenlerin "ooo bu FULL abi ya" diyerek olaya yaklaşan bir topluluktan bahsettiğinizin farkında değilsiniz sanırım!
    Birde bu marketlerdeki müşterilere satış yapanların bilgi düzeyinden haberiniz var mı?Adam paneli satarken " abi bunun uzaktan kumandası dahi var"(adam telefon satarken -Abi bunda karşıdakinin sesini dahi duyuyorsun:))) zihniyetindelerken bahsettiğiniz kalabalıkta denilenleri tercih sebebi yapıyorlar!

Pio ların kapalı tutulmasının sebebini çok elektrik tüketiyor gibi bir yorumla açıklayan satıcıyı referans göstermiş olmanız içler acısı...!

Pioneer ın dükkanı kapamasındaki sebebi bağladığınız nokta içinde içler acısı diyeceğim sadece.Pioneerın dükkanı kapaması konusunda değerlendirmede bulunabilecek birine ait görünmüyor yazdıklarınız...Bu değerlendirmeyi yapmak için emek harcayan ve eğitim gören insanlar dünya üzerinde zaten mevcut haldeyken dahi konu üzerinde fikir ayrılıkları yaşanabiliyor.

Albani nin yazılarını okumuş olsaydın bugün neden bugün bir Pio kullanıcısı olmadığını biliyor olurdun!!!

@engunaydın,

Kaç kişiden albaninin sebep olduğu bir satıştan şikayet duydun yada okudun???Bir tek sizde değil!Var mı bunu duyan okuyanınız???

Peki bahsettiğiniz diğer yer ile alakalı şikayet hakkında bir araştırma yaptınız mı???

Garantisi konusunda,üst cümlemde belirttiğim gibi satışına sebep olan yada kişilerin tanışmasına vesile olan birinden kim garanti bekleyebilir?Kaldıki ürününü satanda alanda memnunken bizlere ne düşer

@ender123,

Bence Groll arkadaşımızın dayanağı olmayan konu ile ilgili söylemleri rahatsızlık vermiş olabilir.

Evet forum paylaşım platformudur ve insanlar burada kendi fikirlerini savunabilirler.Ancak gösterdikleri bir dayanak var ise bunun geçerli ve gerçek olması şarttır.Dayanak bir şahsi görüş değildir!Kendisine verdiğim cevaplar ve sorularda gösterdiği dayanaklardır?Yoksa şahsi görüşü lcd beğenir ok...Plazma çamur gibi gelir buda ok.

• şöyle baktımda konuyu açan arkadaş atmiş yazmış ha bire izlediğin mesafe nedir,kaynak nedir,kullandığın kablo nedir,i,zlediğin görüntünün çözünürlüğü nedir,hiç bir şey bilmesen bile 1920x1080 çözünürlükteki panelde 720p görüntü izlesen bile illaki o tırtığı göreceksin,birde kaç metreden izliyorsun tv'yi oda belli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Beni asıl rahatsız eden konu ise Groll arkadaşımız bu konudaki fikirleri yazıyor ve teknik olarak ve gerçek hayattaki gözlemlerine dayanarak idia ettiği konuyu açıklamaya veya ispat etmeye çalışıyor. Bu karşılık gördüğü tavır ise hakaret , aşağılanma, küçümseme, hafife alınma, laf sokulma gibi hoş olmayan tarzda.

Bu arada teknik sıkıntısını yazan Mahçup arkadaşımızın derdine derman olacak bir ince ayar veya başka tavsiye , çözüm vs. de yok.

Ender bey bu başlıkta ilk cevaplara baktıysanız zaten arkadaşa yardımcı olucak bilgilerin verilmeye çalışıldığını görürdünüz. Ama Groll arkadaşımızın yorumları bir anda konuyu plazma lcd savaşına çevirdi. Bu yorumlarda beni üzen şey, sanki hepimizin sadece albani arkadaşımız istedi diye tarikat gibi plazma almaya gitmişiz izlenimi verilmesiydi. Tabi ki onun yorumları da önemli (Tıpkı sizin Samsunc lcd ler hakkındaki görüşleriniz gibi) ama internet sadece bu forumla sınırlı değil, bir sürü inceleme yazısı var ve hepimizin gözü var. Bir televizyon kötüyse kötü derim zaten kimseden çekincem ya da yaranma derdim yok. Burada ve panasonic başlığında son günlerde şöyle bir izlenim veriliyor nedense plazma alanlar aslında kötü bir görüntü izliyorlar ama bazı kişilerce kandırıldıkları ve gazlandıkları için bunu anlamıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Lcd ile plazma arasında gerçekten bir görüntü farkı var ve hangisinin daha iyi olduğunun kararının yalnızca kendi kullanıcıları veriyor ve bu seçiminden dolayı küçümsenmeyi haketmiyor.

• quote:

Burada Pio lar ile diğer panelleri kıyaslarken alınan bazlar ne kadar komik ya...

Sıradan 10 kişi çevirsen 9 u lcd seçermiş,tekno marketlerde herkes başka panellerin önündeyken pio lar kapalı hatta önleri boşmuş...Pio neden bu kadar iyiken dükkanı kapamışmış...

Sıradan 10 kişiden kaçı ne biliyor????

Teknomarketlerde o kalabalık gördüğünüz panellerin önündekilerin kaçı eve gittiğinde oradaki demo görüntüyü bir star tvde yada farklı bir ulusal kanalda göremeyeceğinin FARKINDA? Üzerinde FULL hd yazınısı görenlerin "ooo bu FULL abi ya" diyerek olaya yaklaşan bir topluluktan bahsettiğinizin farkında değilsiniz sanırım!
    Birde bu marketlerdeki müşterilere satış yapanların bilgi düzeyinden haberiniz var mı?Adam paneli satarken " abi bunun uzaktan kumandası dahi var"(adam telefon satarken -Abi bunda karşıdakinin sesini dahi duyuyorsun:))) zihniyetindelerken bahsettiğiniz kalabalıkta denilenleri tercih sebebi yapıyorlar!

Pio ların kapalı tutulmasının sebebini çok elektrik tüketiyor gibi bir yorumla açıklayan satıcıyı referans göstermiş olmanız içler acısı...!

Pioneer ın dükkanı kapamasındaki sebebi bağladığınız nokta içinde içler acısı diyeceğim sadece.Pioneerın dükkanı kapaması konusunda değerlendirmede bulunabilecek birine ait görünmüyor yazdıklarınız...Bu değerlendirmeyi yapmak için emek harcayan ve eğitim gören insanlar dünya üzerinde zaten mevcut haldeyken dahi konu üzerinde fikir ayrılıkları yaşanabiliyor.

Albani nin yazılarını okumuş olsaydın bugün neden bugün bir Pio kullanıcısı olmadığını biliyor olurdun!!!

@engunaydın,

Kaç kişiden albaninin sebep olduğu bir satıştan şikayet duydun yada okudun???Bir tek sizde değil!Var mı bunu duyan okuyanınız???

Peki bahsettiğiniz diğer yer ile alakalı şikayet hakkında bir araştırma yaptınız mı???

Garantisi konusunda,üst cümlemde belirttiğim gibi satışına sebep olan yada kişilerin tanışmasına vesile olan birinden kim garanti bekleyebilir?Kaldıki ürününü satanda alanda memnunken bizlere ne düşer

@ender123,

Bence Groll arkadaşımızın dayanağı olmayan konu ile ilgili söylemleri rahatsızlık vermiş olabilir.

Evet forum paylaşım platformudur ve insanlar burada kendi fikirlerini savunabilirler.Ancak gösterdikleri bir dayanak var ise bunun geçerli ve gerçek olması şarttır.Dayanak bir şahsi görüş değildir!Kendisine verdiğim cevaplar ve sorularda gösterdiği dayanaklardır?Yoksa şahsi görüşü lcd beğenir ok...Plazma çamur gibi gelir buda ok.

Kardeş bak başkalarının avukatlığını yapmaya hiç gerek yok.Ben kimseyi yada hiçbir markayı hedef alarak yazı yazmadım hiçbiride benim babamın firması değil.Burada amaç kullanıcıya seçenek sunmak kararı kendine bırakmak.Panel tv almak bakkaldan ekmek almaya benzemiyor maddi olarak.

Siz hala elmayla armutu karıştırıyorsunuz.Siz 5090 ı alın sonra o paneli öyle bir ayarlayın ki lcd gibi canlı,parlak,detaylı ve yüksek beyaz başarımı versin.Yapabilirmisiniz ? Yapamazsınız.Çünkü çalışma prensipleri farklı,hayatınızda hiç yanyana iki panel görüp test ettinizmi bilmiyorum.Görürseniz dediğimi anlayacaksınız.Siz lcd deki görüntüden hoşlanan birine referans panelli pdp önerseniz ne olur?Adam lcd yi bile dinamik modda izlemekten hoşlanıyor siz pdp gibi 90-100 cd\m2 max değere çıkan paneller öneriyorsunuz.Bu zevk meselesi adam dinamik moddada izler,film modundada izler,standart moddada izler.Bunun dayanakla alakası yok.Kanunda değil bu.Bunun terside geçerli.Kör gözle sağdan soldan gazlanan şeyleri,başkasının yazılarını bana forwardlamanın manası yok.Siz çok şey bil(mi)iyorsunuz hesapta ama milyonlarca insan hiçbir şey bilmiyor.Bu yüzden dünyada panel piyasasını samy-sony-lge domine ediyor.Hatta pio bile o referans panelinin üretimini durdurup lcd panel üretimine geçiyor.Demek ki neymiş bir panelin referans panel olması herkesin zevkine hitap etmiyormuş ve onun satılması içinde etken değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 27 Temmuz 2011; 2:00:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdegerli

@engunaydın,

Şikayet olması tek kriter mi? Şikayet etse alacağı alternatif cevap örnekleri

"Yahu sen ciddi vividçi çıktın bu panel parlamaz!!!"

"Mükemmel panel yoktur hepsinde kusur vardır. Seninki en iyisi. Vereceksin sopayı bütün üreticilere!!!"

"Getirin ben onu vereyim birine. İnanmazsınız belki ama şu an 8 tane panel işi bağladım. Ha ben bunları bulmam bunlar beni buluyor. Sizinkini de anlayan birine veririz"

Neyse uzatmaya gerek yok. İstanbul Bilişim bence de güvenilmez hatta İstanbul Bilişim aslında en bilinen markası bu işin o yüzden de biraz günah keçisi. Paralelci dedin mi ben ürkerim. Ama aracıyla alınan 2. el tv'de bu kadar bile garanti olmaz. Vereceksin sopayı önce aracılara sonra İB'ye...

quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Forumumuzda tv konusunda gerçek ve çok şey bilenler olduğu gibi , uzmanımsı- uzman geçinen kişiler de var. Eğer bir arkadaşımız bir konuda fikrini belirtiyorsa , daha çok bilen veya bu işlerde daha çok mesai harcadığını bilinen arkadaşlarımız veya büyüklerimiz neden kendilerine göre daha az bilen ve tecrübe sahibi arkadaşlarımızı teknik ve pratik olarak alt etmek veya fikirlerindeki yanlışları göstemek yerine " Sen ne bilirsin , neden anlarsın" şeklinde aşağılamayı tercih ediyor. Eğer gerçekten daha çok biliyorsalar ve tecrübeleri daha fazla ise " Usta , çırağı her zaman ve her koşulda çok kolay ve hızlı alt eder" kuralına göre cevap yazmıyorlar??

Malesef ki forumda işler :

1. İddia et
    2. Karşı çıkan herkese hakaret et, aşağıla

şeklinde devam ediliyor.

Düzelirler elbette. Bir tanesi şirinlik muskası kesildi vallahi şaşırdım. Sıcaklardan mı bilemedim. Yakında eski haline döner, verir sopayı birilerine. Hayır baştan beri çirkin üslubuna rağmen bilgisi hatırına öyle kabullenmeyi, bu adam da böyle biri demeyi sürdürdük ama bir teşhirde gördüğüm manzara üzerine iyice şirazeden çıktı. Neymiş Pany'ye sümükleri akan çocuk diyemezmişim, pany alanlara hakaret ediyormuşum falan filan. Bir de o dava tabi. Adam adres gösteriyor, bakın diyor bu adam size hakaret ediyor ona göre davranın diye milleti üstüme gazlayacak. Hakaret var mı? Yok. Demişler ki panasonic alanlar kör mü herkes memnun, getirdim koydum önlerine 2 adet yorum birinde buzzing birinde bu konu onlar kör değil bu adamlar memnun değil demek ki onlar kör dedik hakaret dediği de herhalde o...

Nitekim o tartışmada da baştan beri başka teşhirde deneyeceğim dedim şimdi olumsuz yorumlarda bulunduğum ST33'ün güzel bir panel olduğunu söylüyorum. Adam kalkıp demiyor ki, "yayın çözünürlüğünden olur", "ayarlar bozuktur ondan olur" ya da "başka yerde dene manzara değişecektir o dediğine imkan yok". Benzetmeye kafayı takmış sümük de sümük; ağzından düşmüyor...

Neyse mühim değil, bu tartışmadaki üslubum bazı arkadaşlara kötü gelmiş olabilir ama sonuna kadar sabrettim. Dalga geçti, ciddiye alarak cevap yazdım kendisine. Anlamazdan gelmeyi seçtim. Biçimsiz ve yukarıdan bakan üslubu ile zaten bardağı yavaş yavaş dolduran da kendisiydi, taştı sonunda da.

Neyse bu konu da çok uzadı, panasonic başlığında da benim için konu kapanmıştır.

quote:

Orijinalden alıntı: grollAdam lcd yi bile dinamik modda izlemekten hoşlanıyor siz pdp gibi 90-100 cd\m2 max değere çıkan paneller öneriyorsunuz.Bu zevk meselesi adam dinamik moddada izler,film modundada izler,standart moddada izler.Bunun dayanakla alakası yok.Kanunda değil bu.Bunun terside geçerli.

Benim tercihim plazmaya kayıyor o da kullanım ömrü ve açılı izleme sebebi ile. İdeal bir panel de bence de parlaklık da üst düzeylere çıkabilmelidir.

Dediğiniz tamamen doğru zevk meselesi... Dinamik modda da film modunda da veya diğer modlarda da başarımı üst düzey olmalı bir panelin. Aynı anda herkese hitap edebilmeli veya bir kişinin değişik izleme isteklerine hitap edebilmeli. Maalesef ben böyle bir panel göremedim. Üstteki iki sebeple de plazma uygun geliyor diğer eksilerine rağmen. Keşke Samy plazma yansımasız olsaydı parlaklık olarak daha başarılı bir plazma panel almış olurdum ama maalesef onda da hem yansıma var hem de bilenler bilir 42'' üzeri istemiyorum. (Daha başarılı derken ben bunu ölçmedim, kataloglarına falan da bakmadım. Gözümle görüp de yorumladığımdır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 27 Temmuz 2011; 2:48:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cozbuta

Bu yorumlarda beni üzen şey, sanki hepimizin sadece albani arkadaşımız istedi diye tarikat gibi plazma almaya gitmişiz izlenimi verilmesiydi. Tabi ki onun yorumları da önemli (Tıpkı sizin Samsunc lcd ler hakkındaki görüşleriniz gibi)

(Tıpkı sizin Samsunc lcd ler hakkındaki görüşleriniz gibi) demişsiniz Ender123'e hitaben. Ben kendisinin böyle anılmak istediğini sanmadığım gibi böyle anılmayı haketmediğini de biliyorum. 2-3 ay önce çok mesajlaştık kendisi ile öneri ve görüşlerinden çok yararlandım-yararlanmaya çalıştım ancak PM ile bile bir markayı veya modeli veya LDC-LED-Plazma'yı gazladığını görmedim.

Lütfen başkalarıyla karıştırmayın. Bu forumda cazcı olanlar var, gazcı olanlar var olması da normal. Objektifce yorum yapan insanları cazcılarla bir tutarsanız bu yakışık almaz. Bu panel konularında hala acemiyim, en acemi zamanlarımda de bilgi olarak sabırla çok bilgi verdi bana. Asla ama asla bir markayı da öne çıkarmadı, sana şunu verelim de demedi, ben sana şunu bulayım da demedi, şuraya git şuradan şu modeli al da demedi. Bunları demeyi adet edinmiş insanlarla yan yana koyarsanız Ender123'ü bu yakışık almaz.

• Oww yara çok büyük:) Sizlerle konu hakkında tartışmak isterdim ancak yazdıklarımı tersten okuyan dahi anlayabilecek iken sizde bunu görmedim.Hala sopaydida falandida filandida.
    Bırak su sopayı elindende bana bizlere teknik bişeyler yaz engunaydin ve groll arkadas.
    Nasılsa millet FULL hd de SD yayın izleyip HD izlediğini sanıyor ki bu saka değil,ee buna inanan sizin sozlerinizede itimat eder sanırım.
    Yok itimat edilsin ,o edenin sorunu ancak teknik olarak söylediklerinize dayanak gösterinde cahil olmayan forumdaslarda belki faydalanır.Yoksa gariplerim hala FULL yazıyor diye SD leri HD izleyeceklerini sanacaklar.

Hady size cevap vermek için sebep;)Lütfen düzgün birseyler yazın ve okumak için vakit ayırayım;)
  • Hem pdp hem de lcd sahibi olarak, benim kanaatim pdp nin daha doğru görüntü verdiği yönünde.Hem sd hemde hd yayında...
  • quote:

Oww yara çok büyük:) Sizlerle konu hakkında tartışmak isterdim ancak yazdıklarımı tersten okuyan dahi anlayabilecek iken sizde bunu görmedim.Hala sopaydida falandida filandida.
    Bırak su sopayı elindende bana bizlere teknik bişeyler yaz engunaydin ve groll arkadas.
    Nasılsa millet FULL hd de SD yayın izleyip HD izlediğini sanıyor ki bu saka değil,ee buna inanan sizin sozlerinizede itimat eder sanırım.
    Yok itimat edilsin ,o edenin sorunu ancak teknik olarak söylediklerinize dayanak gösterinde cahil olmayan forumdaslarda belki faydalanır.Yoksa gariplerim hala FULL yazıyor diye SD leri HD izleyeceklerini sanacaklar.

Hady size cevap vermek için sebep;)Lütfen düzgün birseyler yazın ve okumak için vakit ayırayım;)

Arkadaşım elinde sopa ile dolaşanlar belli. Demogogluğu bırak, hakareti bırak. Mobil ileti ile cep telefonundan mesaj atıyorsun üşenmeden cevap vermeye değmezsiniz diyorsun. İyi ki değmiyoruz, bir de değsek ne kadar uğraşacaksın kimbilir.

Çok net bir durum var, elde sopa dolaşan belli, şunu vereyim bunu vereyim diyen belli kalkıp Ender123'ü o kişiye benzetiyorsunuz. Ender123 adamdır ve nokta.

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Oww yara çok büyük:) Sizlerle konu hakkında tartışmak isterdim ancak yazdıklarımı tersten okuyan dahi anlayabilecek iken sizde bunu görmedim.Hala sopaydida falandida filandida.

Arkadaşım elinde sopa ile dolaşanlar belli. Demogogluğu bırak, hakareti bırak. Mobil ileti ile cep telefonundan mesaj atıyorsun üşenmeden cevap vermeye değmezsiniz diyorsun. İyi ki değmiyoruz, bir de değsek ne kadar uğraşacaksın kimbilir.

Çok net bir durum var, elde sopa dolaşan belli, şunu vereyim bunu vereyim diyen belli kalkıp Ender123'ü o kişiye benzetiyorsunuz. Ender123 adamdır ve nokta.

1.sn!!!

Mobil ileti diye bahsettiğin ve üşenmdeğimi söylediğin mesajımın değip değmemesini kıstas alırsan,yazdıklarımdan birşey anlamazsın.

Yapılan yorumların bana göre bir sağlam bir kaynağının olmadığını belirtmem ve bu şekilde yorumlar yapılmasının doğru olmadığını anlatmaya çalışmamı uğraşmak olarak görmende çok yanlış.Bu şekilde düşündüğünde hakaret olarak algılarsın zaten!

Forumda kimse kimseyi sevmek zorunda değil,ok!Ama yorumlarda kişilerin şahsına doğru yol alan yorumlar yapmak yanlış!Yorumlarına direk saldır sıkıntı yok ama sahısa saldırı YANLIŞ ve kimseninde en azından kendi adıma bahsettiğin arkadaş Ender123 ün ne yorumuna ne şahsına bir tavrımda olmamıştır.Bu yüzden bana doğru verdiğin cevapda bundan bahsetmene luzum yok...

Konu belli.Bırakalım şu yazışmayıda,bize konu ile ilgili teknik bilgiler verin savunduğunuz noktalar hakkında...Ben bunu istiyorum...

Neden Pioneer dükkanı kapadı?

Neden Pioneer standı boşken diğerleri dolu?

Neden sokaktaki 10 kişiden 9 u LCD seçer?

Bashettiğin İB ile konu ettiğin aracılık ile alınmış bir panelin garantisi hakkında ne biliyorsun?

Bana bu sorular için yanıt verebilirmisiniz?Benim konum bu soruların cevapları!!! Rastgele gelişi güzel yazıp çizmeyle olmuyor.Bu forumdan binlerce kişi bilgi sahibi olmak için faydalanmaya çalışıyor.Belki onlar sorgulamıyor olabilir ama forumlardan ciddi fayda sağlamış biri olarak ben sorguluyorum.

Bana bu sorular haricinde yanıt vermeyin.Dediğim gibi konu ve benim konum bu.Bunlara cevap verebiliyorsanız ok onun üzerinden tartışalım bilginiz varsa.He yok ise boş yerede bilirmiş gibi yapmasın kimse...

• quote:

quote:

quote:

1.sn!!!

Mobil ileti diye bahsettiğin ve üşenmdeğimi söylediğin mesajımın değip değmemesini kıstas alırsan,yazdıklarımdan birşey anlamazsın.

Yapılan yorumların bana göre bir sağlam bir kaynağının olmadığını belirtmem ve bu şekilde yorumlar yapılmasının doğru olmadığını anlatmaya çalışmamı uğraşmak olarak görmende çok yanlış.Bu şekilde düşündüğünde hakaret olarak algılarsın zaten!

Forumda kimse kimseyi sevmek zorunda değil,ok!Ama yorumlarda kişilerin şahsına doğru yol alan yorumlar yapmak yanlış!Yorumlarına direk saldır sıkıntı yok ama sahısa saldırı YANLIŞ ve kimseninde en azından kendi adıma bahsettiğin arkadaş Ender123 ün ne yorumuna ne şahsına bir tavrımda olmamıştır.Bu yüzden bana doğru verdiğin cevapda bundan bahsetmene luzum yok...

Konu belli.Bırakalım şu yazışmayıda,bize konu ile ilgili teknik bilgiler verin savunduğunuz noktalar hakkında...Ben bunu istiyorum...

Neden Pioneer dükkanı kapadı?

Neden Pioneer standı boşken diğerleri dolu?

Neden sokaktaki 10 kişiden 9 u LCD seçer?

Bashettiğin İB ile konu ettiğin aracılık ile alınmış bir panelin garantisi hakkında ne biliyorsun?

Bana bu sorular için yanıt verebilirmisiniz?Benim konum bu soruların cevapları!!! Rastgele gelişi güzel yazıp çizmeyle olmuyor.Bu forumdan binlerce kişi bilgi sahibi olmak için faydalanmaya çalışıyor.Belki onlar sorgulamıyor olabilir ama forumlardan ciddi fayda sağlamış biri olarak ben sorguluyorum.

Bana bu sorular haricinde yanıt vermeyin.Dediğim gibi konu ve benim konum bu.Bunlara cevap verebiliyorsanız ok onun üzerinden tartışalım bilginiz varsa.He yok ise boş yerede bilirmiş gibi yapmasın kimse...

Benim söylemediğim şeylerin cevabını ben veremem. Sokaktaki 10 kişiden 9'unun LCD seçmesi beni ilgilendirmez. Çoğunluğun seçiminin her zaman makul ve mantıklı olduğu önermesine inanmam. Aynı 10 kişiden 5'i de farklı bir konuda farklı bir seçim yaptı. Çoğunluk olmak nitelikli olmanın kıstası değildir, olamaz da.

Pio'ya gelince kapanmış bir dükkanı araştırmak için sebebim olmadı, açılmadıkça da o dükkan ürünlerini araştırmam. Zaten ürünleri ile ilgili yorum da yapmam.

İB veya paralel ithalat ürünü Türkiye Cumhuriyeti yasaları uyarınca yasal garanti vermektedir. Aracılıkla alınan 2. el tv'lerde ise hiçbir garanti yoktur. İB'den ürün alınca hakkınızı mahkemede arama hakkınız vardır. Aracılıkla ürün aldınız mı bu hakkınız yoktur. İB sopalıksa aracılık 10 kere sopalıktır. İB'den de başa paralelcilerden de uzak dururum. Sana şunu vereyim, sana bunu vereyim tarzı forumda av arayanlara da hoş gözle bakmam. Dediğim gibi İB'de aksak işliyorda olsa devletin icrai gücüne dayalı kullanılabilir bir garanti varken bu tarz satışlarda o da yoktur.

• Sizin söylemediğiniz şeyler için verdiğiniz cevaplara katılıyorum.Daha doğrusu objektif olanıda bu,ok!O soruların yanıtlarını gelişi güzel vermiş olan groll arkadaşımdan bekliyorum zati.

Sizden beklediğim sorunun yanıtını vermişsiniz ve teoride haklısınız!!! Ama biliyorsunuzki pratikte dedikleriniz konu olan bilişim için çok geçerli değil.Yani kış geldi diye kesin kar yağacak diye bir durum yok maalesef.

Aracılık olarakta ben genel değil,bahsettiğiniz albani üzerinden konuyu baz alıyorum çünkü konu bu.Genel olarak söylediğinizde evet haklısınız.Yaptırım gücünüz olmaz!
    Zaten albani sayesinde panel sahibi olanlar,parasını sokakta bulan insanlar olmadıkları gibi, garanti hususunda nereye kadar haklarını arayabileceklerininde farkında olan insanlar.Ve ne güzelki aslında,albaninin aracılığında bırakın garantiyi kimsenin yaptırım gücünün olup olmamasına dahi bakmıyor.Aynı zamanda konu olan albani sürekli dediğim gibi aracı olmakta!Satış yapmamakta!Öyle olmuş dahi olsaki değil ama kimse kimseyede silah zoru ile satış yapmaz.Alıcı ihtiyaç ve beklentilerine göre satışa çıkmış cihazı inceler,yorumlar alır ve kendi değerlendirmesini yapıp kararını verir.Burada albani nin etken olduğu tek nokta,paneller ile ilgili kaynak göstererek yorumlar yapıyor olmasından dolayı bir güven kazanmış olmasından dolayı yorumlarıdır!Bunu hazmedip hazmedememek ise karşı tarafa kalmıştır.Bu diğer forumdasları ilgilendirmez.Teknik olarak karşı fikir savunan var ise çıkar karşısına koyar açıklamasını.Burada hazım değil,şahsi yorumlar yada kaynak gösterilen bilgiler hakim olmalıdır.Ve şahsi yorumlardada bu belirtilmelidir.Yoksa okuyan forumdaş okudğunun neye dayanılarak yazıldığını öğrenmek istemesi en doğal hakkı.

BEn diyememki kimseye bu çok iyidir...Adam demez mi neden bu çok iyi???Dersem ki bu bana göre şu özelliğinden ötürü iyidir.O zaman adam derki bu bu özelliğine göre kıyaslamış ve söylemiş.Ama gelişi güzel konuşanlaradır bu lafım!

• quote:

Sizin söylemediğiniz şeyler için verdiğiniz cevaplara katılıyorum.Daha doğrusu objektif olanıda bu,ok!O soruların yanıtlarını gelişi güzel vermiş olan groll arkadaşımdan bekliyorum zati.

Sizden beklediğim sorunun yanıtını vermişsiniz ve teoride haklısınız!!! Ama biliyorsunuzki pratikte dedikleriniz konu olan bilişim için çok geçerli değil.Yani kış geldi diye kesin kar yağacak diye bir durum yok maalesef.

Aracılık olarakta ben genel değil,bahsettiğiniz albani üzerinden konuyu baz alıyorum çünkü konu bu.Genel olarak söylediğinizde evet haklısınız.Yaptırım gücünüz olmaz!
    Zaten albani sayesinde panel sahibi olanlar,parasını sokakta bulan insanlar olmadıkları gibi, garanti hususunda nereye kadar haklarını arayabileceklerininde farkında olan insanlar.Ve ne güzelki aslında,albaninin aracılığında bırakın garantiyi kimsenin yaptırım gücünün olup olmamasına dahi bakmıyor.Aynı zamanda konu olan albani sürekli dediğim gibi aracı olmakta!Satış yapmamakta!Öyle olmuş dahi olsaki değil ama kimse kimseyede silah zoru ile satış yapmaz.Alıcı ihtiyaç ve beklentilerine göre satışa çıkmış cihazı inceler,yorumlar alır ve kendi değerlendirmesini yapıp kararını verir.Burada albani nin etken olduğu tek nokta,paneller ile ilgili kaynak göstererek yorumlar yapıyor olmasından dolayı bir güven kazanmış olmasından dolayı yorumlarıdır!Bunu hazmedip hazmedememek ise karşı tarafa kalmıştır.Bu diğer forumdasları ilgilendirmez.Teknik olarak karşı fikir savunan var ise çıkar karşısına koyar açıklamasını.Burada hazım değil,şahsi yorumlar yada kaynak gösterilen bilgiler hakim olmalıdır.Ve şahsi yorumlardada bu belirtilmelidir.Yoksa okuyan forumdaş okudğunun neye dayanılarak yazıldığını öğrenmek istemesi en doğal hakkı.

BEn diyememki kimseye bu çok iyidir...Adam demez mi neden bu çok iyi???Dersem ki bu bana göre şu özelliğinden ötürü iyidir.O zaman adam derki bu bu özelliğine göre kıyaslamış ve söylemiş.Ama gelişi güzel konuşanlaradır bu lafım!

Kardeş anlamak istemiyormusun,anlamıyormusun yoksa fazlaca fanatiklik mi yapıyorsun ? Ben daha fazla bu başlığa yazmıycaktım ama yorumunda ismim geçtiği için yazıyorum.Bu sefer daha somut yazıcam belki empati yaparsın diye.
    Panel tv leri bir kenera bırakalım.Senden birisi araç almak için danıştığını farzedelim.Şimdi sen adama jip al abi hem arazidede gidersin,daha konforlu seyahat edersin,yolda kalmaz yaz-kış kullanırsın deyip teknik olarakta bunda kitli difransiyel var,az yakar,şanzıman aralığı,geçişler,konfor bakımındanda muadili yok diye teknik olarakta önüne birsürü şey koyup önerebilirsin.Adamda gider jip alıp otobana çıkar ve hız yapmak ister.Ama bakar ki yanından vızır vızır araçlar geçer ve hiçbirine yetişemez.Halbuki herşey doğrudur ama o zaman beklentilerinin farklı olduğunu anlar ve iş işten geçmiştir.Adamın zevki arazide gitmek değil otobanda hız yapmaktır.Konfor yerine sportif sürüşten hoşlanmaktadır.
    Panel olayıda buna benzer.Jiple normal araba birbirinden nasıl farklı konseptte ise lcd&plazmada aynı şekilde farklı çalışma mantığına sahiptir.Halbuki jip te normal araçta insanı biryerden biryere götürür amaç aynı ulaşımdır.Plazma&lcd dede amaç aynı tv izlemektir.Ama çalışma mantığı farklıdır ve kendilerine has karakterizasyonları vardır.Biri arkadan aydınlatmalı diğeri kendinden aydınlatmalı,birinde likit kristaller, diğerinde fosforun plazma hali kullanılıyor.Tabikide panellerin kendine has farklılıkları karakterleri olacak.Bak arkadaş ne demiş.

quote:

buradaki yazılanlara göre aldık ama hikayeymiş meğer

yok 600 herzmiş

5000 0000 -1 kontrasmış

çok iyiymiş hepsi hikaye arkadaşlar

bir artısı var yandan bakınca görüntü kaybı olmuyor

gerisi yalan

hızlı falanda değil medya markette tv de tenis maçı gösteriyordu

txp 42g20e plazma tv ile lcd ve led tv yan yanaydı

topu takip ettim

hemen hemen hepsinde aynı topun gölge izi vardı

bu tv abartıldığı gibi değil

haaa muadilleri led ve lcd lere göre fiyatı 500 tl civarında daha ucuz ama

1500 tlye aldım iki asgari ücret parası insanlar 2 ay ailesini geçindiriyor az para değil

arkadaşlar buraya daha doğruları yazalım lütfen vallahi pişmanım ledmi alsaydım diye

görüntü mat lcd led gibi net parlak değil istedin kadar ayarla onun kadar olamıyor

mağazaların hepsinde inceledim baktım karanlık pastel bir renkleri var

hele LG televizyonlar beyazları bembeyaz resmen ben buradayım diyor

markasını görmeden görüntüye bakınca beyazlardan anlıyorsun bu lg diyorsun

zaten şutuf dergisinde adamlar yorum yapmışlar panasonik plazma karanlık gösteriyor diye yazmışlar bu sayısında
    3d yorumlarında var

Arkadaş belliki lcd nin görüntü karakterini beğenmiş ve gördüklerini yazmış.Şimdi siz kalkıp plazmaların kralını önerseniz ne olur?Önüne birsürü test değeri koysanız kişinin gördüğü görüntüyü,zevkleri değişir mi ?Burda kimse 5090 a laf etmiyor yada kötü demiyor ama plazma başka lcd başka teknolojidir.5090 referans panel,plazmaların içinde 1.olabilir ama kişi lcd yi seviyorsa siz boşuna uğraşırsınız.Test değerleri doğruda olsa asılolan kişinin beklentisi ve zevklerdir.Asıl panel tavsiye edilirken sorulması gereken temel ve ilk soru şudur ''LCD mi PLazma mı ?''

• Yahu ne alaka lcd ler plazmalardan hd görüntüde çok daha detaylıdır.Özellikle detay sahnelerde aradaki fark dahada belli olur.Düz mantıkla bakarsak zaten Plazmaların piksel boyutu daha fazla olduğundan detayları yansıtması zordur.Mesela pio 5090 la lcd yi aynı görüntüde yanyana bakarken orman sahnesinde lcd yaprakların üzerindeki damarları net biçimde gösterirken 5090 da gözükmüyordu.

Şu plazmaların bu kadar gazlandığı başka bir forum yoktur zaten.Karanlık,detaysız,beyazları griye çalan,soluk,buram buram ısı yayan panel doğru renk verse nolur vermese nolur.Plazmaların kralı 5090 ı hd yayında samy spva panellerden gözle görülür tek üstünlüğü renk doygunluğu gerisi fasa fiso.Buradaki yazıları okuyup plazma almaya gazlanan vatandaşlar önce bir lcd panelle yanyana görsün sonra karar versinler.Sonra hayal kırıklığı olmasın.

Groll (kusura bakmayın isminizi bilmediğim için böyle hitap ediyorum), yukarıdaki mesajınızda yazdıklarınız yüzünden bu tartışma yaşandı zaten. Son mesajınızdaki görüşlerinize ben de katılıyorum. Lcd deki görüntüyü ve renkleri seven birinin plazmayı beğenmeme olasılığı yüksektir. Ama bu plazmanının görüntüsünün ve renklerinin kaliteli olduğu gerçeğini değiştirmez.

Engin bey, ben Ender bey ile kimseyi kıyaslamıyorum. Sadece benim için önemli olan bilgi sahibi kişilerin görüşleridir. Forumu kullanma sebebi budur zaten. Ender bey nasıl insanların sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyorsa, Albani de plazma başlıklarında aynı şeyi yapıyor. Ben de farkındayım kendisinin pioneer plazmayı överken Lcd kullandığının ama bu bir sorunumuz olduğunda kendisine danışmayacağımız anlamına gelmiyor. Ben bir Lcd almış olsam ilk danışacağım kişi Ender bey olurdu ve eminin kendisi de bana yardımcı olurdu. Samsung lcd almayı düşündüğüm zaman kendisinin yüzlerce bilgilendirici mesajını okudum. Ama plazma aldım. Bu Samsung televizyonların kötü görüntü vermesinden değil benim görüntü zevkimdendi. Şimdi ben de çıkıp bir samsung başlığında lcd alanlara "siz gazlanıyorsunuz asıl kalite plazmada" desem heralde bayağı bir tartışma çıkardı. Bu kadar meseleyi kişiselleştirmenin ya da lcd-plazma savaşına çevirmenin anlamı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: groll

quote:

Sizin söylemediğiniz şeyler için verdiğiniz cevaplara katılıyorum.Daha doğrusu objektif olanıda bu,ok!O soruların yanıtlarını gelişi güzel vermiş olan groll arkadaşımdan bekliyorum zati.

Kardeş anlamak istemiyormusun,anlamıyormusun yoksa fazlaca fanatiklik mi yapıyorsun ? Ben daha fazla bu başlığa yazmıycaktım ama yorumunda ismim geçtiği için yazıyorum.Bu sefer daha somut yazıcam belki empati yaparsın diye.
    Panel tv leri bir kenera bırakalım.Senden birisi araç almak için danıştığını farzedelim.Şimdi sen adama jip al abi hem arazidede gidersin,daha konforlu seyahat edersin,yolda kalmaz yaz-kış kullanırsın deyip teknik olarakta bunda kitli difransiyel var,az yakar,şanzıman aralığı,geçişler,konfor bakımındanda muadili yok diye teknik olarakta önüne birsürü şey koyup önerebilirsin.Adamda gider jip alıp otobana çıkar ve hız yapmak ister.Ama bakar ki yanından vızır vızır araçlar geçer ve hiçbirine yetişemez.Halbuki herşey doğrudur ama o zaman beklentilerinin farklı olduğunu anlar ve iş işten geçmiştir.Adamın zevki arazide gitmek değil otobanda hız yapmaktır.Konfor yerine sportif sürüşten hoşlanmaktadır.
    Panel olayıda buna benzer.Jiple normal araba birbirinden nasıl farklı konseptte ise lcd&plazmada aynı şekilde farklı çalışma mantığına sahiptir.Halbuki jip te normal araçta insanı biryerden biryere götürür amaç aynı ulaşımdır.Plazma&lcd dede amaç aynı tv izlemektir.Ama çalışma mantığı farklıdır ve kendilerine has karakterizasyonları vardır.Biri arkadan aydınlatmalı diğeri kendinden aydınlatmalı,birinde likit kristaller, diğerinde fosforun plazma hali kullanılıyor.Tabikide panellerin kendine has farklılıkları karakterleri olacak.Bak arkadaş ne demiş.

quote:

buradaki yazılanlara göre aldık ama hikayeymiş meğer

yok 600 herzmiş

5000 0000 -1 kontrasmış

çok iyiymiş hepsi hikaye arkadaşlar

bir artısı var yandan bakınca görüntü kaybı olmuyor

gerisi yalan

hızlı falanda değil medya markette tv de tenis maçı gösteriyordu

txp 42g20e plazma tv ile lcd ve led tv yan yanaydı

topu takip ettim

hemen hemen hepsinde aynı topun gölge izi vardı

bu tv abartıldığı gibi değil

haaa muadilleri led ve lcd lere göre fiyatı 500 tl civarında daha ucuz ama

1500 tlye aldım iki asgari ücret parası insanlar 2 ay ailesini geçindiriyor az para değil

arkadaşlar buraya daha doğruları yazalım lütfen vallahi pişmanım ledmi alsaydım diye

görüntü mat lcd led gibi net parlak değil istedin kadar ayarla onun kadar olamıyor

mağazaların hepsinde inceledim baktım karanlık pastel bir renkleri var

hele LG televizyonlar beyazları bembeyaz resmen ben buradayım diyor

markasını görmeden görüntüye bakınca beyazlardan anlıyorsun bu lg diyorsun

zaten şutuf dergisinde adamlar yorum yapmışlar panasonik plazma karanlık gösteriyor diye yazmışlar bu sayısında
    3d yorumlarında var

Arkadaş belliki lcd nin görüntü karakterini beğenmiş ve gördüklerini yazmış.Şimdi siz kalkıp plazmaların kralını önerseniz ne olur?Önüne birsürü test değeri koysanız kişinin gördüğü görüntüyü,zevkleri değişir mi ?Burda kimse 5090 a laf etmiyor yada kötü demiyor ama plazma başka lcd başka teknolojidir.5090 referans panel,plazmaların içinde 1.olabilir ama kişi lcd yi seviyorsa siz boşuna uğraşırsınız.Test değerleri doğruda olsa asılolan kişinin beklentisi ve zevklerdir.Asıl panel tavsiye edilirken sorulması gereken temel ve ilk soru şudur ''LCD mi PLazma mı ?''

Bu yazdığınız mesajda baştan sona katılıyorum ok!Bunda hiçbir sıkıntı yok.

Ben sizin kaynaktan uzak şekilde 10 da 9 u lcd seçer,pio ların önünün bol olmasını diğerlerinin iyi olmasına bağlamanızı gelişi güzel ve yanlış buldum.

Sizinde dediğiniz gibi bakarsak 10 kişiden 9 u asfaltta hız yapmak istemeyebilirYada 4*4 araçların olduğu galeri dolu olmasının sebebinin asfaltta hız yapan araçların kötü olduğunuda göstermez.

Benim anlatmak istediğim ve kıstas alınamacayak noktalar bunlardı...

Yoksa kişinin beklentisi ve ihtiyaçlarına yanıt veren asıl olandır.Bu sözümü tüm mesajlarımda görmeniz mümkün

Neyse,son mesajınız gibi düşünüyorsanız sorun yok.Ama halen o 10 da 9 lcd diye neden söyledinizBelki o an başka birşeyi düşünerek yazdınız sanırım.

Ayrıca tekrar diyorum,albani yi takip ediyorsanız neden pio beğenirken lcd kullandığını anlardınız.Ayrıca neden bir tek albani göze batıyor onuda anlamış değilim.Bahsi geçen markalar var oldukça burada telafuz edilmeleri çok normal.Bu belki bir mesajda 1 den fazla geçebilir ama bu normal olanı

• Bende de 50g20 var , arkadaşın bahsettiği sorun benim tv de yok yada ben göremiyorum .

Arkadaş sorunla ilgili bir ss koysa daha açıklayıcı olur + ne kadar mesafeden izliyor , hangi kabloyu kullanıyor vs.

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denixex

Bende de 50g20 var , arkadaşın bahsettiği sorun benim tv de yok yada ben göremiyorum .

Arkadaş sorunla ilgili bir ss koysa daha açıklayıcı olur + ne kadar mesafeden izliyor , hangi kabloyu kullanıyor vs.

teşekkürler.

@Denixex

İzlediğin yayınla alakalıdır. Ekin TV gibi chat kanalları gibi düşük çözünürlüklüleri açarsan farkedersin. Bir de eski Türk dizileri vs. vs. Muhtemelen de yakından izliyordur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: denixex

Bende de 50g20 var , arkadaşın bahsettiği sorun benim tv de yok yada ben göremiyorum .

teşekkürler.

kardeş misal star tv nin kırmızı s harfine bak çizgi çizgi onun gibi ama bazen görüntülerde daha belirgin oluyor

@Denixex

İzlediğin yayınla alakalıdır. Ekin TV gibi chat kanalları gibi düşük çözünürlüklüleri açarsan farkedersin. Bir de eski Türk dizileri vs. vs. Muhtemelen de yakından izliyordur.

kardeş misal star tv nin kırmızı s harfine bak çizgi çizgi onun gibi ama bazen görüntülerde daha belirgin oluyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.