Şimdi Ara

** SORUN ** SEAGATE 3.5' 2TB FreeAgent® GoFlex™ Desk USB3.0 / USB2.0 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: egeliilkerr

quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

quote:

Diskin uyku moduna geçmemesi,sürekli çalışması veya kendi kendine kesilip tekrar bilgisayara bağlanması ile ilgili sorunlar halen devam ediyor mu?Şu sıralar takipteyim Western Digital My Book Essential 3.0 2TB modeli arasında gidip geliyorum.Ona göre karar vericem.Acaba bu diski kullanan arkadaşlar bu sorunları nasıl halletti merak ettim.Bayadır sayfaya yazan olmamış.

"Western Digital My Book Essential 3.0 2TB" bu diski kullanmadım, ilana konu diskin ilk mesajda belirttiğim sorunları devam etmektedir. ben yerinizde olsam "Western Digital My Book Essential 3.0 2TB" bu diski alıp denerdim...

Yabancı forumlarda da araştırıyorum daha karar verebilmiş değilim.Olmadı gözümü karartıp birini alıcam.Fakat bu sorunlar bana çok ilginç geldi.Elimde 4 TB WD Mybook Studio II + 3 Tb Samsung Story Station + 1.5 Tb Seagate Freeagent Xtreme modelleri var.Farklı diskler olmasına rağmen hiçbirinde böyle sorun diye tabir edeceğimiz,kendi kendine belirli bir süre olmadan kapanıp açılması,kafasına göre uyuması ya da sürekli açık kalması normal şeyler değil gibime geldi.

Sonuçta yeri geliyor bu diskler netten film,dizi,oyun, vb. gibi şeyler indiriyosun açık kalması gerekiyor.Ya da kullanmıyorsam tasarruf için belirli süre sonunda kendini uyku haline alması gerekiyor.

Bu sebepten bu diski almaya niyetliyken kullanıcı yorumları karşısında biraz düşünme gereği hissettim.

daha once 3 markayida test etmisin ve halen kullaniyorsun. sonucta tecrube etmeyen birisi degilsin. neden tecrubelerinin disinda macera ariyorsunki hangi marka daha pozitifse ondan devam et derim. bide bu 3 modelden hangisi ne acidan iyi bizimlede paylasirsan seviniriz ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: one22one

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: m_alone

quote:

Diskin uyku moduna geçmemesi,sürekli çalışması veya kendi kendine kesilip tekrar bilgisayara bağlanması ile ilgili sorunlar halen devam ediyor mu?Şu sıralar takipteyim Western Digital My Book Essential 3.0 2TB modeli arasında gidip geliyorum.Ona göre karar vericem.Acaba bu diski kullanan arkadaşlar bu sorunları nasıl halletti merak ettim.Bayadır sayfaya yazan olmamış.

"Western Digital My Book Essential 3.0 2TB" bu diski kullanmadım, ilana konu diskin ilk mesajda belirttiğim sorunları devam etmektedir. ben yerinizde olsam "Western Digital My Book Essential 3.0 2TB" bu diski alıp denerdim...

Yabancı forumlarda da araştırıyorum daha karar verebilmiş değilim.Olmadı gözümü karartıp birini alıcam.Fakat bu sorunlar bana çok ilginç geldi.Elimde 4 TB WD Mybook Studio II + 3 Tb Samsung Story Station + 1.5 Tb Seagate Freeagent Xtreme modelleri var.Farklı diskler olmasına rağmen hiçbirinde böyle sorun diye tabir edeceğimiz,kendi kendine belirli bir süre olmadan kapanıp açılması,kafasına göre uyuması ya da sürekli açık kalması normal şeyler değil gibime geldi.

Sonuçta yeri geliyor bu diskler netten film,dizi,oyun, vb. gibi şeyler indiriyosun açık kalması gerekiyor.Ya da kullanmıyorsam tasarruf için belirli süre sonunda kendini uyku haline alması gerekiyor.

Bu sebepten bu diski almaya niyetliyken kullanıcı yorumları karşısında biraz düşünme gereği hissettim.

daha once 3 markayida test etmisin ve halen kullaniyorsun. sonucta tecrube etmeyen birisi degilsin. neden tecrubelerinin disinda macera ariyorsunki hangi marka daha pozitifse ondan devam et derim. bide bu 3 modelden hangisi ne acidan iyi bizimlede paylasirsan seviniriz ;)

Bluray remux filmlerle ilgilendiğimden yüksek boyutlu disklere ihtiyaç duyuyorum.Öle marka fanatikliğim yoktur.Sonuçta dış kutudan çok içine koydukları disk önemli ve bu araştırılmalı diye düşünüyorum.Tecrübelerime gelirsek

En eski Mybook Studio II olan diskim 3 yıldır kullanıyorum.ABD'den aldım.Geçen sene aktarım yaparken bi ara tıkladı.Hemen verileri başka bir yere aktardım.Sıfırdan bi formatladım.Nazar değmesin şu anda herhangi bir sorun yok.Görsel olarak en sevdiğim Disktir.Baba bi duruşu var

Seagate Freeagent Xtreme disk 2 yıldır kullanıyorum.Bu diskin aktarım hızı Mybook Studiodan daha iyi.Çünkü önbelleği daha hızlı.İkiside 7200 rpm hızında.Ses ve Isınma olarak.Mybook studio II,Seagate'ten daha sessiz çalışıyor.Fakat ikisinde de ısınma problemi yok.Aşağı yukarı aynı derecelerde çalışıyorlar.

Son olarak 1.5 Tb Samsung Story disk ise aktarım hızı 5400 Rpm olmasına karşılık Cache içlerinde en hızlısı 32Mb cache memory var.Ben başta RPM hızından şüphe ettim,sonuçta Bluray Remux film oynatıyorum.Takılır korkusu çok fazla idi,fakat umduğumdan daha performanlı çıktı.5400 rpm olması diskin diğer iki diskten daha az ısınmasını sağlıyor.Aktarım hızı olarakta Usb2.0 'da diğer ikisinden 2 mb daha fazla aktarıyor.Ses ise Mybook Studio II ile hemen hemen aynı ben pek bi fark göremedim.(Gece odamda denedim).Ama Seagateden daha az ses çıkartıyor.Seagate diğerlerinden çok ses çıkartması yanlış anlaşılmasın, ondan gelen ses harddisk sesi,sanki içerde yankı yapıyor gibi.Tıkırtı sesi biraz fazla geliyor hepsi bu.

Bu sebepten bu sıralar alacağım iki diski araştırıyorum

--Biri Western Digital My Book Essential 3.0 2TB
    --Biri SEAGATE 3.5" 2TB FreeAgent® GoFlex

Bu 2 disk arasında kararsız kalmamım sebebi ise Western Digital'in içindeki diskin özelliklerini bulamıyorum.Yabancı forumlarda da 5400 rpm diyen var 7200 prm diyen var.Cache hakkında 16mb diyen var 32 mb diyen var.Kesin bir bilgi yok.Çünkü bazen Avrupa pazarına sattıkları ile Amerika pazarındaki diskler farklılık gösterebiliyor.Ama ne hikmetse kendi sitesinde de Cache ve Rpm hakkında bilgi yok.Bu sebepten aşağıdaki konuyu açarak bir soru sordum daha cevap veren çıkmadı.

http://forum.donanimhaber.com/m_53462921/tm.htm

Sonuç itibari ile şu an kıyas yapacak kadar elimde Western Digital verisi yok.Yabancı forumlarda da net birşey yok.Bu sebepten bu iki diski kullanan insanların yorumlarını okumaya çalışıyorum.Kararsızlığımın sebebi bundan.

• bu uyku modundan kendi kendiine çıkma sıkıntısı çözüllemiyormu ki ya bugün gene celallendim 2-3 saat baktım gene tık yok bi yerde okudum arkadaş garantiye göndermiş yenisi gelmiş öyle bi sorun yokmuş artık da içinde 1.5 tb arşiv var nereye koyyumda gönderiyim ben bunu:S

Orijinalden alıntı: playhard

bu uyku modundan kendi kendiine çıkma sıkıntısı çözüllemiyormu ki ya bugün gene celallendim 2-3 saat baktım gene tık yok bi yerde okudum arkadaş garantiye göndermiş yenisi gelmiş öyle bi sorun yokmuş artık da içinde 1.5 tb arşiv var nereye koyyumda gönderiyim ben bunu:S

garantiye gittiğinde değişiyor ve bu sorun ortadan kalkıyorsa diskler biraz ucuzlasın bende yerine disk alıp garantiye gönderiyim... Bilgi için teşekkürler.

Bılgısayarım sag tık yonet ordan disk yonetımı secıyoruz gorunmeyen hdd ye gelıp cevırımıcı dıyoruz o kadar...
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.