Şimdi Ara

** SORUN ** SEAGATE 3.5' 2TB FreeAgent® GoFlex™ Desk USB3.0 / USB2.0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni aldığım "SEAGATE 3.5" 2TB FreeAgent® GoFlex™ Desk USB3.0 / USB2.0" diskim ile ilgili aklımda bazı soru işaretleri var. Disk usb 3.0 uyumlu, usb 2.0 olarakta kullanılabiliyor Şu an usb 2.0 olarak kullanıyorum. Diskin yazılımını yüklemedim, hali hazırda

1 adet 1tb freeagent extreme (e-sata)
    500gb freeagent go (usb 2.0)

ve diğer markaların bazı modellerde harici disklerini kullanmaktayım.

Sorunlarım;

1. Yeni aldığım FreeAgent® GoFlex disk 500gb lik freeagent go usb disk ile birlikte çalışmamakta, pc yi ikisi birlikte takılı iken açtığımda freeagent go çalışırken FreeAgent® GoFlex bilgisayarımda görünmüyor. Freeagent go takılı değilken FreeAgent® GoFlex sorunsuz çalışmakta. FreeAgent® GoFlex takılı iken freeagent go yu taktığımda bu seferde freeagent go diske erişemiyorum.???

2. FreeAgent® GoFlex arada uyku moduna geçiyor normal olarak ama kendi kendine uyku modundan çıkıyor yani durum şöyle disk pc de takılı iken belli bir süre kullanılmadığında uyku moduna yada ne oluyorsa o duruma geçiyor sonra kendinden disk yeni takılmış gibi "otomatik kullan ile" pc ye bağlanıyor. ???

Değerli düşüncelerinizi bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_alone -- 17 Mart 2011; 9:18:30 >

• aynı 2. sorun bendede war madem uyku moduna alıyosun niye hemen geri cıkıyosun amacı ney acaba makinanın:S

Orijinalden alıntı: playhard

aynı 2. sorun bendede war madem uyku moduna alıyosun niye hemen geri cıkıyosun amacı ney acaba makinanın:S

Bütün hepsi mi böyle yoksa belli disklerde mi var ? Can sıkıcı birşey... İkide bir hdd yeniden pc ye bağlanıyor, diskin usb 3.0/usb2.0 olması ve bunu usb 2.0 da kullanmaktan kaynaklanıyor olabilir mi?
  • Bende dün 2tb seagate expansion aldım aynı sorun bende de var disk bilgisayar ile iletişimi kesip sonra tekrardan bağlanıyor. Bunun için seagate'inhttp://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=drive-settings&vgnextoid=d548712f10e5e210VgnVCM1000001a48090aRCRD sitesinden bu programı indirip settings'ten 15 dakika sonra uyku moduna geçme komutunu kaldırdım

Ancak biraz önce yeni bir güncellemesini gördüm seagate'in bunada bir bakın derim http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=fa-2.6&vgnextoid=1a6857eb43624210VgnVCM1000001a48090aRCRD

• quote:

Orijinalden alıntı: Xefion

Bende dün 2tb seagate expansion aldım aynı sorun bende de var disk bilgisayar ile iletişimi kesip sonra tekrardan bağlanıyor. Bunun için seagate'inhttp://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=drive-settings&vgnextoid=d548712f10e5e210VgnVCM1000001a48090aRCRD sitesinden bu programı indirip settings'ten 15 dakika sonra uyku moduna geçme komutunu kaldırdım

Ancak biraz önce yeni bir güncellemesini gördüm seagate'in bunada bir bakın derim http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=fa-2.6&vgnextoid=1a6857eb43624210VgnVCM1000001a48090aRCRD

Ben diskin yazılımını yüklemedim... Yazılımı aracılığıyla uyku modunu kapatınca sorun çözülüyorsa teşekkür ederim ama bu seferde diskin sürekli çalışması gibi bir problem olmaz mı ?

• Aynen öyle bir durum oluyor ama zaten bilgisayarı kapatınca otomatikman kapanıyor en azından benimkinde bir süre hararetli bir şekilde fanları çalıştırıp sonra kapanıyor. Valla önceki 1TB'lık Seagate free agent go da böyle birşey olmamıştı :/
  • 2 ay önce seagate 500gb almıştım şimdi pc'ye taktıgımda calısıyor ama gözükmüyor pclerde nasıl görünür hale getirirm yardımcı olursanız sevınırım

Teknoloji bizden, değer sizden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet600

2 ay önce seagate 500gb almıştım şimdi pc'ye taktıgımda calısıyor ama gözükmüyor pclerde nasıl görünür hale getirirm yardımcı olursanız sevınırım

Freeagant go ve freeagant go flex aynı anda çalışmıyor, pc yi kapatın, çalışmayan dediğiniz disk harici diğer diskleri pc den ayırın, pc yi açın, benzer problemi yaşıyorsak disk çalışacaktır...

Orijinalden alıntı: m_alone

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet600

2 ay önce seagate 500gb almıştım şimdi pc'ye taktıgımda calısıyor ama gözükmüyor pclerde nasıl görünür hale getirirm yardımcı olursanız sevınırım

Freeagant go ve freeagant go flex aynı anda çalışmıyor, pc yi kapatın, çalışmayan dediğiniz disk harici diğer diskleri pc den ayırın, pc yi açın, benzer problemi yaşıyorsak disk çalışacaktır...

Aynı Yine deişen bişey olmadı :(

• Seagate in yabanci forumlarina
    Goz gezdirmenizi oneririm arkadaslar eger yaygin bir sorunsa mutlaka ya bir cozumunden bahsetmislerdir yada yeni yazilim geliyodur.
  • yabancı forumları ben nasıl anlayım dil yokki bende garantıye gondersem olurmu nt'nin internet sayfasından aldım burdaki nt'ye götürsem olurmu ki

• beyler bnmkibilgisayarı kapatınca kapanmıyor gece bıraktım sabaha kadar calışmış sizdede böyleisorun varmıdır?

beyler bnmkibilgisayarı kapatınca kapanmıyor gece bıraktım sabaha kadar calışmış sizdede böyleisorun varmıdır?

disk uyumuyor ki !

pc kullanılmasa bile önce uyku moduna giriyor kısa bir zaman sonra pc ye yeni bağlanmış gibi "otomatik kullan" ile yeniden pc ye bağlanıyor. Bu durum sürekli olarak belirli bir periyod ile devam ediyor.

quote:

beyler bnmkibilgisayarı kapatınca kapanmıyor gece bıraktım sabaha kadar calışmış sizdede böyleisorun varmıdır?

disk uyumuyor ki !

pc kullanılmasa bile önce uyku moduna giriyor kısa bir zaman sonra pc ye yeni bağlanmış gibi "otomatik kullan" ile yeniden pc ye bağlanıyor. Bu durum sürekli olarak belirli bir periyod ile devam ediyor.

ona eyvallah dedim de bilgisayarı kapatıyorum bilgisayarın fişinide çekiyorum usb kablosunu da cıkarıyorum alet hala çalışıyor:D
    KONUŞ İNSANLARA AKILLARINA GÖRE
  • hepsi burada kampanya yapmış almak isteyenlere tavsiye ederim fiyat güzel
  • Diskin uyku moduna geçmemesi,sürekli çalışması veya kendi kendine kesilip tekrar bilgisayara bağlanması ile ilgili sorunlar halen devam ediyor mu?Şu sıralar takipteyim Western Digital My Book Essential 3.0 2TB modeli arasında gidip geliyorum.Ona göre karar vericem.Acaba bu diski kullanan arkadaşlar bu sorunları nasıl halletti merak ettim.Bayadır sayfaya yazan olmamış.

Orijinalden alıntı: egeliilkerr

Diskin uyku moduna geçmemesi,sürekli çalışması veya kendi kendine kesilip tekrar bilgisayara bağlanması ile ilgili sorunlar halen devam ediyor mu?Şu sıralar takipteyim Western Digital My Book Essential 3.0 2TB modeli arasında gidip geliyorum.Ona göre karar vericem.Acaba bu diski kullanan arkadaşlar bu sorunları nasıl halletti merak ettim.Bayadır sayfaya yazan olmamış.

"Western Digital My Book Essential 3.0 2TB" bu diski kullanmadım, ilana konu diskin ilk mesajda belirttiğim sorunları devam etmektedir. ben yerinizde olsam "Western Digital My Book Essential 3.0 2TB" bu diski alıp denerdim...

quote:

Orijinalden alıntı: egeliilkerr

Diskin uyku moduna geçmemesi,sürekli çalışması veya kendi kendine kesilip tekrar bilgisayara bağlanması ile ilgili sorunlar halen devam ediyor mu?Şu sıralar takipteyim Western Digital My Book Essential 3.0 2TB modeli arasında gidip geliyorum.Ona göre karar vericem.Acaba bu diski kullanan arkadaşlar bu sorunları nasıl halletti merak ettim.Bayadır sayfaya yazan olmamış.

"Western Digital My Book Essential 3.0 2TB" bu diski kullanmadım, ilana konu diskin ilk mesajda belirttiğim sorunları devam etmektedir. ben yerinizde olsam "Western Digital My Book Essential 3.0 2TB" bu diski alıp denerdim...

Yabancı forumlarda da araştırıyorum daha karar verebilmiş değilim.Olmadı gözümü karartıp birini alıcam.Fakat bu sorunlar bana çok ilginç geldi.Elimde 4 TB WD Mybook Studio II + 3 Tb Samsung Story Station + 1.5 Tb Seagate Freeagent Xtreme modelleri var.Farklı diskler olmasına rağmen hiçbirinde böyle sorun diye tabir edeceğimiz,kendi kendine belirli bir süre olmadan kapanıp açılması,kafasına göre uyuması ya da sürekli açık kalması normal şeyler değil gibime geldi.

Sonuçta yeri geliyor bu diskler netten film,dizi,oyun, vb. gibi şeyler indiriyosun açık kalması gerekiyor.Ya da kullanmıyorsam tasarruf için belirli süre sonunda kendini uyku haline alması gerekiyor.

Bu sebepten bu diski almaya niyetliyken kullanıcı yorumları karşısında biraz düşünme gereği hissettim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.