Şimdi Ara

Sorun Kombimi Tesisatmı ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
10.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sağolun arkadaşlar bayramdan sonra şu tesisatı bi yaptırayım, fayansı kırarak boruları kombi tesisatına göre düzelttirmek en mantıklısı olacak.
    Alt katımızdada aynı kombiden aldık onlarda 10 metre kadar petek var ve bu tip bir sorun yaşamıyorlar dirsekler az.

    Herkesin Kurban Bayramını kutlarım. Hayırlara vesile olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: minnik

    Sağolun arkadaşlar bayramdan sonra şu tesisatı bi yaptırayım, fayansı kırarak boruları kombi tesisatına göre düzelttirmek en mantıklısı olacak.
    Alt katımızdada aynı kombiden aldık onlarda 10 metre kadar petek var ve bu tip bir sorun yaşamıyorlar dirsekler az.

    Herkesin Kurban Bayramını kutlarım. Hayırlara vesile olsun...



    bence öncelikle yerleri kırdırma masraf olmasın kademeli olarak git.
    kombi alt baglantısını daha düzgün şekilde yapsınlar. bi arkadaş sanırım celik flex kullanılmasını önermiş o da olabilir ama boruyla daha düzgün yapılabilirken gereksiz bence.
    radyatörleri sökmeden önce de banyodadaır büyük ihtimal bosaltma vanasını ac kombiyede suyu ver boruların içinde de pis su vardır mutlak donus hattından bosalsın . sonra radyatör vanalarını kapa içlerindeki suya da dikkat dökme ortalıga bi hortumla içine su ver.

    @taşkafa bir sorum olacak bir usta bildigimiz antifreeze koymayı önermişti iyi hatırlıyorum hiç bir yerde denemedim ama belki bilgin vardır nacizhane öğrenmek amaçlı soruyorum en azından yorumlarsan..?




  • Ben denemedim , ve kombiye antifriz koymaya gerek duymadım ..Bildiğim şudur. .Balkonda kurulu kombileri --- dereceli kış ikliminde elektrik kesidiği zaman donmaktan koruyabilmek için....Tesisata borularda dolaşan suya yani kombiye yukarı bacasından antifriz ekleniyor...Antifriz olmazsa elektrik kesildiği anda dışarıdaki kombi her an donma tehlikesi yaşar... Kombi belli fasılalarla otomatik devreye giremeyeceği için ( Elektrik kesildiyse nasıl çalışacak ) Dondan koruma sistemi çalışmaz... Erzurum, kars, Sivas, Kayseri, Yozgat gibi yerlerde --25 te evin içinde bile elektrik yoksa , ısı kaynağı, odun sobası v.s. yoksa buz donar...Kombide donar....Elektrik yoksa hayat duruyor.........saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Kasım 2009; 12:47:15 >




  • mrb ben x kombi yetkili servisten
    1.o bağlantıda en az 3 ve ya 4 dirsek fazla
    2 senin sorunun sistemin kirli olması ;
    3.kısmi yük ve min on ateşleme basıncının u manometre ile yapılması gerekir
    4.reglaj ayarı gerekir
    POMPADAN KAYNAKLI SORUN YOK WİLO ÇOK İYİDİR
    ayrıntı için pm
    hergün en az 4 5 kere karşılaşıyorum bu sorunlarla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 11 Aralık 2009; 23:07:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: minnik Bu bahsettiğiniz spiral borular şunlarmı ; ttp://tanayteknik.com/Hakan_Plastik/FLEXA_Esnek_Boru_ve_Ekleme_Parcalari.html Flexy Spiral borumu bu Alpex boru al folyolu fayans altı tesisat borusu galiba veya http://www.esenplastik.com.tr/urunler.asp?menu=2&urnktgrid=14


    Selamlar,

    Linklerde verdikleriniz değil, onlar tesisat boruları,

    http://www.meskar.com.tr/o/?act=urunListe&id=494
    http://www.gunenticaret.com/catinfo.asp?cid=57
    http://tr.buyturkey.com/urunler/693/5522/paslanmaz-flex-boru.asp
    http://www.ulusoyteknik.com/fiyatliste/pepe.asp

    Burdaki gibi ancak sıcak suya dayanıklı olanlardan, bir çok sanayi sitesinde bulunabilir. Öyle dirsekler falan hiç gerek yok.
    Vana ve filitreleri yine rahtlıkla uygulayabilirsiniz bunları sarı malzemeden olanlardan alın, küresel küçük vanalar gayet şık ve fonksiyonel.
    Bu tesisatsınız sucu veya her ne ise bu işi bilen biri değil, ehli birini bulmanız gerekli.
    Bakırda yapılabilir ama biraz çapraz bağlantılar oluşur, zor olur. Görüntüsüde şimdikinden bence iyi olur ama çokda tatminkar değil tabiki.
    Bakın bu benim kombinin bağlantıları. Tüm ısıtma projesi benim kendi uygulamam. Hesaplamalar, vb. tamamı malzemeyide kendim aldım.
    Bu bağlantı bile bana bazen çirkin geliyor. Neyseki bizde kombi için ayrı bir oda olduğundan göz önünden uzak bir yerde.

    Bakır boru sıva üstü tesisat için tartışmasız olarak en iyi malzemedir ve alternatifi yokdur. İyi bir tesisatçı min. kırma ile işi bitirir. Zaten kırma yerine delerek duvarlar geçilmelidir.Kırma en son çözüm. Sıva altı yerlerde kırma kaçınılmaz tabi ki. Bende komple bakır tesisat var (170 mt yakın) ve 15,2 mt de pkkp22 h:60 petek , hiç bir sirküle sorunum yok, peteklerin hepsi tam olarak ısınıyor. Kombide ECA confeo premix 30 kw.

    Size daha öncede yazdım petek ve tesisat temizliği çok önemlidir. Ben kayınpederin sürekli kombi olan dairesindeki peteklerin içini temizlettirdim , 10 senelik işletme, en arka iki odanın petekleri oldukça az ısınıyordu hatta son petek hiç ısınmıyor gibiydi. Petekleri söktürdük, içlerini kimyasal katkılı su ile doldurup beklettik ve sonra iyi su ile temizledik. İçlerinden resmen balçık aktı, peteklerin alt kanalları artık kapanmış, işlem sonrası tüm petekler ateş gibi oldular. Bu konu önemlidir. Kolay gelsin.

     Sorun Kombimi Tesisatmı ??


     Sorun Kombimi Tesisatmı ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxfocus -- 12 Aralık 2009; 12:57:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PesYani
    quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus
    quote:

    Orijinalden alıntı: ozas
    bende başlığa bakıp tam almaya karar verdiğim eca confeo plus tan vazgeçecektim. arkadaşın bahsettiği premix sanırım ama eca ya haksızlık olmuş..

    Selamlar,
    Yok Confeo plus da burda kombiden kaynaklı sorun olması ihtimali son ihtimal gözüküyor. Siz her iki ürünüde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
    Bende 20-02-2008 den beri 30kw Confeo Premix kullanıyorum , yaklaşık 2 sene olacak ve çok şükür hiçbir sorunum olmadı.
    Ürünün önemli tüm parçalarıda zaten alman ve fransız üretimidir. Fiyat, kalite ve performans kriterlerine baktığınızda şu an piyasadaki en iyi ürün demek yanlış olmaz. Zira bu fiyata bu kalitede ve performansda bir ürün şu an yok diyebilirim. Yoğuşmalı ürün alacaklara da tavsiye ederim.
    Fiyat olarak biraz üstüne çıkacaklara da Buderuss gb022 yi öneririm, bu iki üründe sizi satış sonrası ve yedek parça anlamında üzmezler.Kolay gelsin.

    aaaa ECA türk markası yada türk malı degilmi halbuki burada ege ve taşkafa arkadaş eca için türk türk türk markası diyorlar demekki oda montajı firma diger türk markaları gibi aaaa bak ne biçimde şaştım bu işe valla içinde türk bir parça varmı acaba bu ürünün.


    Selamlar,

    ECA %100 Türk markası ve her Türk veya yabancı marka gibi , başka firma üretimi parçaları ürünlerinde kullanırlar. %100 Türk veya alman malzemeli ürün bulamazsınız.
    Bun şaşırılacak bir şey yok. Son derece normal bir durum.Bu tür endüstriyel mamül üretimi yapan hiçbir tesis , tüm parçaları kendi üretmez.Bu üretim mantığına aykırı olduğu kadar, çok büyük bir işletme maliyeti ve dolasıyla ürün maliyeti getirir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Semih resmini ben göremiyorum..Kombiye su girişlerine bak.. En sagdaki iki plastik borunun bittiği yerde iki vana göreceksin...Kromajlı baglantı parçalarının en alt kısmında...V şeklinde vanaların üstünde ..iki adet bulunur...işte onlar pislik tutucu...Önce suyu kes...Kör tapalarını aç içlerini temizle....Eger temizsehiç el sürme....Kolay gelsin.. Semih resimi açabildim. kırmızı ve mavi plastik vanaların tam üstünde pislik tutucular görünüyor..saygılarrımla..


    Bir kaç ay önce yazdığınız bu bilgiler çok işime yaradı. (bizdeki sorun, bir süredir peteklerin alt kısmı ısınmamaya, kombi bir garip çalışmaya başladı. oysa iki senedir sorunsuz çalışıyordu. kış girmeden önce bakımını da yaptırmıştım.) en sağdaki kör tapayı açtığımda durum vahimdi. resmen çamur çıktı içinden. temizleyerek sorunumu hallettim.
    Çok teşekkür ederim...




  • merhabalar arkadaşlar 2 aydır doğalgaz sistemini araştıryordum tüm bildiklerim çürüdü gitti... anlaşmıl olduğum doğalgaz mühendislikteki usta bir daireyi yaparken petekleri bağlantı şekli olarak alttan sıcak su giriş yine alttan sıcak su çıkış şeklinde yapınca 1. şekildeki gibi https://store.donanimhaber.com/6e/38/3b/6e383b6c25304ee5ee30ccd0cb3a538d.jpg atladım yanlış yapıyorsunuz diye oda yok dedi 500 e yakın daire yapmışım dedi bu şekilde hiç bir sorunla ne yakıt ne de ısınma konusunda bunu mühendisede sordum oda aynı şekilde hatta şekildeki 3 numaralı bağlantı şeklindeki gibi altlı üstlü bağlantıda sorun geldiğini bu bağlantıda hiç bir sorun yaşamadığını söyleyince nettede araştırdım bu bağlantı %10-20 verim kaybı yaşanıyor deniliyor ama bu tür bağlantı şeklide var resimdeki gibi... anlamadım bu bağlantı şekli fayda verir mi çeken ve çektiren var mı genelde aklımdaki bağlantı şekli çapraz bağlantı onada 1200 cm büyük petekler için öneriyorlar.. çapraz bağlantıyı tüm çeşitli büyüklüteki ebatlarda kullanıla bilinir mi ?? yardımcı olursanız sevinirim....

     Sorun Kombimi Tesisatmı ??

     Sorun Kombimi Tesisatmı ??




  • dostum ben kombıcıyım eger tesısatın eskı sıstemden kaldıysa tesısat temızlıgı gerektırır buyuk ıhtımal sorunun bu yuzden.

    2. olarak kombi genlesme tankının havası bıtmıstır

    bu ıkısınden bırıdır buyuk ıhtımal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat23351

    merhabalar arkadaşlar 2 aydır doğalgaz sistemini araştıryordum tüm bildiklerim çürüdü gitti... anlaşmıl olduğum doğalgaz mühendislikteki usta bir daireyi yaparken petekleri bağlantı şekli olarak alttan sıcak su giriş yine alttan sıcak su çıkış şeklinde yapınca 1. şekildeki gibi https://store.donanimhaber.com/6e/38/3b/6e383b6c25304ee5ee30ccd0cb3a538d.jpg atladım yanlış yapıyorsunuz diye oda yok dedi 500 e yakın daire yapmışım dedi bu şekilde hiç bir sorunla ne yakıt ne de ısınma konusunda bunu mühendisede sordum oda aynı şekilde hatta şekildeki 3 numaralı bağlantı şeklindeki gibi altlı üstlü bağlantıda sorun geldiğini bu bağlantıda hiç bir sorun yaşamadığını söyleyince nettede araştırdım bu bağlantı %10-20 verim kaybı yaşanıyor deniliyor ama bu tür bağlantı şeklide var resimdeki gibi... anlamadım bu bağlantı şekli fayda verir mi çeken ve çektiren var mı genelde aklımdaki bağlantı şekli çapraz bağlantı onada 1200 cm büyük petekler için öneriyorlar.. çapraz bağlantıyı tüm çeşitli büyüklüteki ebatlarda kullanıla bilinir mi ?? yardımcı olursanız sevinirim....

     Sorun Kombimi Tesisatmı ??

     Sorun Kombimi Tesisatmı ??

    Merhaba,
    Geçmiş bir konuyu hortlatmış olacağım ama soruyu yönelten arkadaşın sorusuna cevap verilmemiş, benimde benzer soru işaretlerim olduğu için yeniden tetiklemek istedim.

    Bende baymak star extra 240fi+8'li kolektör+baymak radyatörler(5 tane 1 metrelik, 1 panel, 2 tanede 70'lik )+eca termostatik vanalar taklı

    Merak ettiğim arkadaşında sorduğu gibi, bağlantı nasıl yapılmalı? çapraz mı olmalı, 120 cm nin altında yer alan peteklerde de şart mıdır?
    benim ki tesisatı yapanı uyarmama rağmen resimde görülen 1 nolu bağlantı yaptı. iyi midir? kötü müdür? Yeniden uğraşıp, çapraz mı yaptırmalıyım? mimarlar mühendisler odasının yayınlamış olduğu bir dökümanda %10-%20 verim düşer 1 nolu bağlantıya göre diyor?

    Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi?
    Teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsdibek

    quote:

    Orijinalden alıntı: murat23351

    merhabalar arkadaşlar 2 aydır doğalgaz sistemini araştıryordum tüm bildiklerim çürüdü gitti... anlaşmıl olduğum doğalgaz mühendislikteki usta bir daireyi yaparken petekleri bağlantı şekli olarak alttan sıcak su giriş yine alttan sıcak su çıkış şeklinde yapınca 1. şekildeki gibi https://store.donanimhaber.com/6e/38/3b/6e383b6c25304ee5ee30ccd0cb3a538d.jpg atladım yanlış yapıyorsunuz diye oda yok dedi 500 e yakın daire yapmışım dedi bu şekilde hiç bir sorunla ne yakıt ne de ısınma konusunda bunu mühendisede sordum oda aynı şekilde hatta şekildeki 3 numaralı bağlantı şeklindeki gibi altlı üstlü bağlantıda sorun geldiğini bu bağlantıda hiç bir sorun yaşamadığını söyleyince nettede araştırdım bu bağlantı %10-20 verim kaybı yaşanıyor deniliyor ama bu tür bağlantı şeklide var resimdeki gibi... anlamadım bu bağlantı şekli fayda verir mi çeken ve çektiren var mı genelde aklımdaki bağlantı şekli çapraz bağlantı onada 1200 cm büyük petekler için öneriyorlar.. çapraz bağlantıyı tüm çeşitli büyüklüteki ebatlarda kullanıla bilinir mi ?? yardımcı olursanız sevinirim....

     Sorun Kombimi Tesisatmı ??

     Sorun Kombimi Tesisatmı ??

    Merhaba,
    Geçmiş bir konuyu hortlatmış olacağım ama soruyu yönelten arkadaşın sorusuna cevap verilmemiş, benimde benzer soru işaretlerim olduğu için yeniden tetiklemek istedim.

    Bende baymak star extra 240fi+8'li kolektör+baymak radyatörler(5 tane 1 metrelik, 1 panel, 2 tanede 70'lik )+eca termostatik vanalar taklı

    Merak ettiğim arkadaşında sorduğu gibi, bağlantı nasıl yapılmalı? çapraz mı olmalı, 120 cm nin altında yer alan peteklerde de şart mıdır?
    benim ki tesisatı yapanı uyarmama rağmen resimde görülen 1 nolu bağlantı yaptı. iyi midir? kötü müdür? Yeniden uğraşıp, çapraz mı yaptırmalıyım? mimarlar mühendisler odasının yayınlamış olduğu bir dökümanda %10-%20 verim düşer 1 nolu bağlantıya göre diyor?

    Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi?
    Teşekkürler.

    valla dostum tesisatçı kendi evine aynı şekilde çekmiş bir sıkıntı yok demişti ve tesisatçı mühendisler için onlar kitaba göre konuşuyorlar ben yaparak tercübeyle sabittir demişti mantıkende doğru pompa suyu yukardan basayacağına alttan verecek karşı taraftan çıkacak ve ısınan hava yukarı çıkacağından dolayı bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ben tesisatı mı yakın petekler paralel diğerleri çapraz bağlattım....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat23351 -- 19 Ekim 2013; 22:15:36 >




  • kombi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ege..

    minnik arkadaşım,

    Ben yüzlerce kombi bağlantısı gördüm ama hayatımda böyle rezalet bir bağlantı şekli görmedim. O ne öyle yahu.. Bu nasıl bir usta, usta demeye bin şahit ister usta dersek diğer ustalara haksızlık etmiş oluruz. Ben aynı kombiyi 3. kış kullanıyorum. 135 m2 evde 9,5 m peteğim var, hiçbir sorunla karşılaşmadım.

    Eğer katı yakıtlı sistemde iken radyatörlerde bu sorun yoktu ise bence sorununuz bağlantıda, o şekilde bağlantı yapan bir kişi çok büyük bir ihtimalle plastik boruları birbirine kaynatırkende içeri taşırmış ve boruyu ya çok daraltmış ya da tıkamıştır. Öncelikle bunu düzelttirin. Hatta o köşeler yerine esnek boru kullanın hiç köşe kalmamış olur.

    ayrıca yukarıda maxfocus un dediklerine de aynen katılıyorum, bahsettiği konulara dikkat edin. Kolay gelsin..
    Hepimizin rahatlıkla görebilmesi için verdiğiniz resmi aşağıya ekliyorum..

     Sorun Kombimi Tesisatmı ??


    bizim de kombi'nin alt tesisat kısmı buna benzer. borulara akıllının birisi inşaat aşamasında sıcak yerine soğuk - soğuk yerine sıcak yazmış. doğalgazcı da abi bunlar yanlış bağlamış deyip gitti ama meğerse sistem doğru imiş. bir sürü dirsek oluştu sistemde. ve kombimiz ilk yılında baymak brötje 3 yollu vana içinde arıza (iğne arızası) verdi ve petekleri ısıtmadı, 30 saniye sıcak su basıyordu sonra 1 saat ılık su basıyordu. geçen kış sene böyle bir problem yoktu ama 2. senesinde 3 yollu vana içindeki ayırıcı iğne basmadığı için petekleri tam ısıtmadı. bunun sebebi de tabii ki dirsekler diyorum ben. servis geldi. iğneyi gresledi düzeldi hemen... kombi çalışıyordu ancak peteklere 30 saniye sıcak su sonra sürekli ılık su basıyordu. baymak servis geldi 3 yollu vana motorunu söktü sonra vananın içindeki iğneyi çıkardı ve gres yağı ile yağladı kapattı hemen düzeldi kombimiz. sanırım ben bu dirsekler yüzünden bu sorunu hep yaşayağacağım gibime geliyor... Allah'tan garantisi var!!!

    esnek borular nerede satılır? ben denizli merkezde bulamadım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felekman -- 6 Ocak 2018; 23:54:5 >




  • felekman kullanıcısına yanıt
    Paslanmaz Flex Hortum diye geçer, su tesisatı kombi tesisatı malzemeleri satan yapı market gibi yerlerde olur. Denizli de de vardır.

    Aşağıdaki fotoyu örnek olarak esnek hortumları görmeniz için ekliyorum. Paslanmaz Flex Hortum diye google da aratabilirsiniz, ben örnek olması için birkaç link ekliyorum.

    http://www.carsiyapimarket.com/c-1259-Paslanmaz-Bransman.html

    http://arsen.com.tr/Metal-Hortum-%C3%96rg%C3%BCs%C3%BCz

    http://www.ozunveren.com.tr/index.php/hidrolik-hortumlar-2.html

     Sorun Kombimi Tesisatmı ??




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.