Şimdi Ara

Sorun İşlemcimi RAM mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk önce herkese merhaba . Konuyu burayamı yoksa harici bileşenler bölümüne mi açıcağımı bilemedim forumda yeniyim .. Konuyu tam okumadan yorum yapmayın .. 2 sorum var biri ;

Bir tür FPS oyunu olan CrossFire adında bir oyun oynuyorum Herkese tavsiye ederim ! Adı üstünde FPS olduğu için takılma olmaması tamamen pürüzsüz olması gerekiyor iyi oynayabilmek ve zevkini çıkarmak için . Şu anda eve bir pc geldi ama hayli yavaş bir makine ilk önce ekran kartını değiştirdim ATI radeon HD 4670 ekran kartı aldım oyunda şu anki FPS'm 30 60 arası gidiyor ekran kartından önce açamıyordum bile ama oyunu rahat oynayabilmek için 120 nin yukarısında bi oran olması gerek şuan durumdan şikayetçiyim . 10 güne kadar bir RAM alicam 4 GB ddr3 düşünüyorum şu anki toplam belleğim 2 GB ama 2 parça .Bi sorun var ve bu RAM'leri uyumsuz çalıştırıyormuş . Oyunu oynarken oyuna 5 kişi girerse - kendi çapında bi takılması var ama - takılmıyor diyelim 16 kişilik bir oyun açtığımda 16 kişi gelirse çok takılıyor bunun RAM'le mi yoksa işlemciylemi alakası olabilir?

2. Sorum ise Ekrandaki şu can sıkıcı rahatsız edici şeyler :S

Bunun nedeni nedir monitörlemi yoksa ekran kartı ayarlarıylamı alakalı ?
    Yardımlarınız içi şimdiden çok teşekkürler..

Yardımlarınız içi şimdiden çok teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vault95 -- 22 Nisan 2011; 2:36:26 >

• Şu crossfire dediğin kafede 5-10 yaş arası bebelerin oynadığı spastik cs çakması oyunmu ?
  • Okumadan yorumlamayın demiştim ama .. Dinleyen kim . Ayrıca evet cs çakması olabilir ama cs 99 yapımı olduğu için çok eskidi artık 1 tadı kalmadı insanların tercihleri konusunda bu kadar aşalayıcı olunmaz..
  • bu konuyu diğer tarafa,yardım bölümüne açsan daha iyi olur.orada yardımcı olabilecek daha fazla kişi bulabilirsin.sistemini tam olarak yazmamışsın.takılmalara vs lere işlemcin de sebep olabilir.tüm sistemi yazsan daha iyi olurdu.böyle sorun çok havada kalmış.ama o kadar eski bi oyun için 2 gb ram fazlasıyla yeter.ram uyuşmazlığı için kendin ramleri tek tek söküp deneseydin.birer parça birer parça çalıştır yani.o ekran görüntüsü için ekran kartın sorunlu gibi görünüyor monitörden ziyade.yani bu kadar bilgiyle çok havadan açıklama oldu ama dediğim gibi bunu bileşenler bölümüne yazsan-tabi sistemini de tam olarak açıklayıcı yazarak- daha fazla yardım alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre544 -- 22 Nisan 2011; 12:13:18 >
  • işlemci ile ilgili olabilir. anladığım kadarı ile server yapılan makinadan bahsediyorsun. server makina güçlü olmak zorunda kişi sayısına bağlı olarak işlemci yükü artacaktır ram miktarıda önem kazanır ama bence işlemci ile ilgili bir durum bu. işlemci özelliklerini yazarsan daha net bilgi verilebilir.
  • Bilgisayarım özelliklerden yada dxdiagdan bakıyorum ama işlemci bios vs vs YOK yazıyor galiba 2 gün önce yükleyemediğim micro XP den kaynaklanıyor formatlıyıp XP yükliyim pc'nin özelliklerini yazarım ama şu kadarını söliyim 2.53 hızında bitane intel işlemcim var ama tam olarak özelliklerini bilmiyorum ekran kartını ise 0 aldım 2. el falan değil yani şimdiden teşekkürler cevaplarınız için XP yükledikten sonra dönücem..
  • ram al bence.oyunlar çünkü çok fazla işlemci istemez.sorun sanırım ram den.yada ekran kartı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar 2 sorunuda anladım ama yinede değişik fikirler almak işime yarayabilir işlemcim 2.53 ghz intel celeron yani tarihi eser . Sorunda işlemcideymiş zaten ekran kartını 0 aldım 2. el olma ihtimali yok vatan bilgisayardan 120 milyona aldım ATI Radeon HD 4670 . Dediğiniz gibi oyunun minimum sistem gereksinimlerine 2 GB RAM fazla şimdi tek işim pentium D 3.00 GhZ işlemci fiyatlarına baktım gayet uygun ve alıcam ..

2. soruma gelince oyunu netten indirdiğim için dosya eksikliğinden kaynaklanan bir problemmiş fikirlerinizi bekliyorum ...
  • En azında core serisine geç .Pentium da takılma paranı çöpe atma .Eski parçalar daha pahalı oluyor.

2gb ram yeterli ama mhz değerlerini bilmiyoruz o da önemli.core 2 duo fiyatlarını gözdem geçir makul birşeyler elbet bulursun.
  • bu güne kadarki tecrübelerime bakarak diyebilirim ki her ikisi de yani hem işlemci hem ram.ama rami artırmak gerçekten farkettiriyor bir anda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.