Bildirim
sorun değişti.kart okuyucu:(
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
yokmu yaw cevap
... -
Öncelikle Oda sıcaklığınızda önemlidir. Yüklediğiniz programı silmeyi denedinizmi daha sonra? -
var tabi arkadaşım sabır biraz :)
kardeş ısınma PC performansını kesinlikler etkiler hatta çok yüksek ısılarda PC kendi kendine reset de atmaya başlar, ısınma problemine çözüm olarak kasa içini açmanı ve fanları temizlemeni öneririm özellikle ilemci fanını ve soğutucusunu özellikler soğutucu arasına bazen öyle bir toz birikiyor ki sanırsın içine pamuk doldurmuşlar :) tabi bu bol tozlu ortamlarda oluyor ama ev ortamında olduğunu da gördüm, var sa işlemci macununda soğutucunun işlemciye temas eden yerine macun sür. Daha sonra kasan eğer hava akımının rahat olduğu bir yerde değilse mutlaka buna bir çözüm bılmalısın mesela bazı bilg. masalarında kasa için bir bölüm hazırlanır ve kutu gibi içine kasayı bir koyarsın dışarıdan hiç hava girmez içine oysa hava akımı çok önemli donanım cihazları için şimdilik bu kadar devam ederse sorun biz de devam ederiz...
-
cevaplar için çok teşekkürler.biraz önce everest programını yükledim.
sıcaklık değerleri:
Anakart 47 °C (117 °F)
CPU 46 °C (115 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 56 °C (133 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 56 °C (133 °F)
Grafik İşlemci (GPU) 63 °C (145 °F)
Seagate ST3160812AS 47 °C (117 °F)
değerler böyle.bunlara yorum alabilirmiyim.durum kötüyse yan kapakları söküp fanları temizleyeceğim... -
değerlerin çok aşırı değil ama ben PC temizliğine önem gösteririm fanların temizliğine yani eğer siz hiç temizlemediyseniz bir bakın diye tavsiye ederim, belki temizlenmesi daha yararlı olacaktır belki de zaten temizdir bunu öğrenmeniz için bir bakmakta fayda var
bu arada hardisk sıcaklığın 47 fazla bir değer bende de 320 GB seagate vardı başta o da47 derecede idi tüm sıcaklık değerlerimi yorumlattığımda bana harddsikini kaybetmek stemiyorsan hardisk sıcaklığını düşür demişlerdi ben de tabi 320 Gb kaybetmek kesinlikle istemediğim için dışarıda boşta duran bir kasa fanımı hardiskin hizmetine sundum :) şimdi sıcaklığı 38 derece en fazla da 39-40 oluyor... -
en olmadı hardiskin yerini aşağı yukarı taşıman belki sıcaklığını etkiler fanlara doğru yaklaştır tabi içeri hava alan fana doğru :) eğer dışarı sıcak haca üfleyecek fana yakın takarsan ters etki gösterebilir bu arada ufak bi not kasa içerisinde hava sürkülasyonu sağlamak için alt taraflara dışarıdan soğuk yeni hava girişi yapmalı kasa içindeki sıcak hava yukarı çıkacağı için üst taraflara da kasadan dışarı fava akışı olacak şekilde fanarını ayarlamalısın...
yani kısaca soğuk eni hava aşağıdan kasa içine, sıcak hava kasa içnden dışarı yukarıdan çıkmalı -
kasanın mekânı bu.
arkası açık.birazdan söküp bakacam.az önce bilgisayar birden bire kapandı.
cevaplar için çook teşekkürler... -
Pc kapanmış ama bu sıcaklıklardan dolayı kapanması pek mümkün deği belki oyundayken kapandıysa o zaman olabilir çünkü oyunlar sıcaklık değerlerini baya yukarı çekiyor eğer aksi bu durum varsa sorun başka yerde de olabilir... -
açtım temizledim.şu an değerler bayağı düştü.kasanın bir kapağınıda açık bıraktım.
bunların yanında çok büyük bir sıkıntımında nedenini buldum.bilgisayar üzerindeki kart okuyucusunu kullanamıyordum.nedeni kablosunun çıkmış olmasıymışama yerini bilmediğim için takmadım biyere.
resimler bunlar:
nerye takacağım kabloyu???
şimdiden teşekkürler...
-
quote:
Orjinalden alıntı: @rd@
açtım temizledim.şu an değerler bayağı düştü.kasanın bir kapağınıda açık bıraktım.
bunların yanında çok büyük bir sıkıntımında nedenini buldum.bilgisayar üzerindeki kart okuyucusunu kullanamıyordum.nedeni kablosunun çıkmış olmasıymışama yerini bilmediğim için takmadım biyere.
resimler bunlar:
nerye takacağım kabloyu???
şimdiden teşekkürler...
ana kartın kitapçığın da ek usb için jakı gösterir bir incele yanlış yere takarsan ana kartı yakarsın
-
anakart kitapçığımı
... -
Kitapçığı anakartın sitesinden pdf uzantılı olarak bulabilirsin muhtemelen... -
Ya neyanması arkadaşımya nedıyosunuz kardeş bak orda 2 tane 4derli yanyana 2 ufak pinler olur demır onların olduğu yerlerden bırıne tak okadar anakartın kıtapcığındada gösterir oraya takcan okadar ok bak bulursun zaten kasa fan gırıslerıne takma -
tamam.takıp geliyorum... -
sıcaklıkta anakartında etkisi var bende asrock vardı sıcaklık 70 e kadar çıkıyodu şimdi asus var sıcaklık 42
oyun oynadığın zaman 50 55 e kadar çıkabiliyor..Yani anakartın kalitesi önemli ama seninkide iyi bir marka MSI.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail_1555 -- 6 Eylül 2007; 12:55:11 > -
kart okuyucuyu taktım.(bu arada anakart kitabınıda buldum.ona göre taktım)şimdi bilgisayarı açtım ama görünmüyor kart okuyucu.bunun bir ayarımı var acaba???
... -
up up up... -
yaaaardııııım!!!
...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X