Şimdi Ara

Sorularınızı alayım (4 yıl sonra yeniden) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.573
Cevap
38
Favori
40.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .Supremacy.

quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

quote:

Orijinalden alıntı: abidin45

Hocam trelden gırıyorum konumun lınkını atamıcam bı zahmet forumdan baksan yorum yapsan knou adı at 1 o olan kısı felan fılan

konuna alıntı yaparak cevap yazdım kafana takılan bir şey olursa bu başlıktan sorabilirsin konu her daim günceldir zamanım oldukca girip sorularınızı yanıtlıcam

Merhaba hocam,

Coğrafya için bu son günlerde ne yapabilirim? Tarih ve Felsefese netlerim iyi sayılır ancak Coğrafyada 3 yanlışın altına düşemedim. Genel olarak 5 yanlış falan yapıyorum. Türkçem de iyidir genel olarak 35+ yapıyorum. Coğrafya sayesinde sosyal netlerim hep 25-28 civarı. İki ay önce girdiğim denemede Tarih full Felsefe 1 Yanlış Coğrafya 8 yanlış yapmıştım. Bu sonuç acayip zoruma gitmişti. 2012 YGS'de Tarih 3 Felsefe 2 Coğrafya 7 yanlış yapmıştım. Bu son günlerde nasıl çalışarak 3 yanlışın altına inebilirim? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim hocam.

sosyomühendisin dışında bende bir tavsiye vereyim. Sayılsalcıyım coğrafya dersi görmedim ancak denemelerde ya full yada 2-3 yanlış çıkartıyorum. O yanlıslarda genelde 2 şık arasında kalırsam çıkıyor. Bunu şuna bağlıyorum merakımdan hep açar açar okurdum bişeyler o şekilde aklımda kalmış sanırım, Tavsiyem yaklasık 10 videoluk dersler var etkinderste. etkinders deki coğrafya hocası ekol dan iyi. onları bir izle derim. İzlerken kısa notlar yaz, yazmak önemli akılda kalıyor, konyu öğrendikten sonra hemen o konuyla ilgili biraz test çöz, bu şekilde artabilir. Bende "Nasıl felsefe çalışılır?" bunu geliştirmek istiyorum. Bunun hakkında tavsiyelerin varsa alayım.

Felsefe çözerken kendi hazırladığın notların yanında olacak bilmediğin kelimelerin anlamlarını yazacaksın ve yatmadan öncede hızlıca konuyu okuyup yatacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuba001 -- 25 Şubat 2013; 9:01:29 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam trelden gırıyorum konumun lınkını atamıcam bı zahmet forumdan baksan yorum yapsan knou adı at 1 o olan kısı felan fılan

konuna alıntı yaparak cevap yazdım kafana takılan bir şey olursa bu başlıktan sorabilirsin konu her daim günceldir zamanım oldukca girip sorularınızı yanıtlıcam

Merhaba hocam,

Coğrafya için bu son günlerde ne yapabilirim? Tarih ve Felsefese netlerim iyi sayılır ancak Coğrafyada 3 yanlışın altına düşemedim. Genel olarak 5 yanlış falan yapıyorum. Türkçem de iyidir genel olarak 35+ yapıyorum. Coğrafya sayesinde sosyal netlerim hep 25-28 civarı. İki ay önce girdiğim denemede Tarih full Felsefe 1 Yanlış Coğrafya 8 yanlış yapmıştım. Bu sonuç acayip zoruma gitmişti. 2012 YGS'de Tarih 3 Felsefe 2 Coğrafya 7 yanlış yapmıştım. Bu son günlerde nasıl çalışarak 3 yanlışın altına inebilirim? Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim hocam.

öncelikle coğrafyada seçici soruların çıktığı konulara odaklanmak lazım örnek veriyorum bir nüfus konusu çok önemli değil yukarda uzun uzun metni verir sen gider şıklardan işaretlersin kek sorular dediğimiz sorular zaten testin yarısı oluşturuyor önemli olan seçici sorular onlarda genel olarak Dünyanın Şekli ve Coğrafi konum,Dünyanın Hareketleri,İç ve Dış Kuvvetler bu konulara mutlaka göz at enlemdir boylamdır bunlara hakim ol ve coğrafyada genel kültür sorularıda yer alır gazete dergi haberleri takip ediyosan cidden çok işine yarar geçen sene mesela yerel saat değiştirip yılbaşına son girecekken ilk girecek ülkeyi sormuşlardı soruyu okumadan cevabı işaretlemiştim en fazla 6-7 saniyemi aldı iyi çalışmalar

• quote:

Orijinalden alıntı: .Supremacy.

quote:

quote:

quote:

Merhaba hocam,

sosyomühendisin dışında bende bir tavsiye vereyim. Sayılsalcıyım coğrafya dersi görmedim ancak denemelerde ya full yada 2-3 yanlış çıkartıyorum. O yanlıslarda genelde 2 şık arasında kalırsam çıkıyor. Bunu şuna bağlıyorum merakımdan hep açar açar okurdum bişeyler o şekilde aklımda kalmış sanırım, Tavsiyem yaklasık 10 videoluk dersler var etkinderste. etkinders deki coğrafya hocası ekol dan iyi. onları bir izle derim. İzlerken kısa notlar yaz, yazmak önemli akılda kalıyor, konyu öğrendikten sonra hemen o konuyla ilgili biraz test çöz, bu şekilde artabilir. Bende "Nasıl felsefe çalışılır?" bunu geliştirmek istiyorum. Bunun hakkında tavsiyelerin varsa alayım.

tubaya katılmakla birlikte belirtmek isterim felsefeyi bir ders olarak görürsen bu dezavantaj yaratır felsefeyi sev onun dışında felsefi bir kitap okumanda ben fayda görüyorum ilk okicaksın sıkıcı olabilir ama devamlılık yaratırsan emin ol hoşuna gidecektir hatta müptelası olursun bunun dışında ben yine çıkmış soruların çözülmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum ygs de full lys de 27-28(tam hatırlamıyorum) net yapmamda çıkmış soruların ve felsefeyi bir ders olarak değilde bir hobi bir uğraş olarak görmem ve sevmem büyük fark yaratmıştır iyi çalışmalar

• konu guncel sorularinizi alayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

konu guncel sorularinizi alayim

ygs puanların ve sıralaman kactı bıde lys nasıl calıstın ozellıkle mat 2

• quote:

Orijinalden alıntı: Goal68

quote:

konu guncel sorularinizi alayim

ygs puanların ve sıralaman kactı bıde lys nasıl calıstın ozellıkle mat 2

390-400 arasiydi netleri tam hatirlamiyorum ama tr,mat +35 fen 25-30 arasi sosyal 15-20 (yetistiremedik) sanirim lys hic hatirlamiyom mat fizik geo iyi kimya biyo berbatti

mat2 icin ygs oncesi turev integral trigonometri haricini halletmis olursan ygsden sonra bu konulari calisip duzenli deneme cozmen ve cikmis sorulari bitirmen kafi

• Hocam konu için tesekkürler.
    Ben 11.sınıfım.Ygs matta problemlerdeyim(fonsiyon-mantık-küme falan kaldı).Hedefim ilk 20k geometrim sıfır okuldaki hocaya söyledim böyle böyle diye git dedi güray küçük açı-üçgen fasikül al başladım zor geldi başka bi kaynak düsünüyorum(özellikle fem simetri) siz ne dersiniz geometri hakkında ?özellikle mat-geo ygs lys full yapmayı amaçladıgım dersler lys mat ise 10-11 den bahsediyim trigonometri hariç zorlanmadım(geometri bilgiside istiyor biraz trigonometri)Ygs mattan sonra ve 11 mattan sonra trigonometri türev intagrele baslamayı düsünüorum erkenmi sizce ? Özellikle geometri konusunda acayip sıkıntım var.
  • Ankara hukuk veya 9 eylul hukuk ıcın kac k gereklı 11 sınıfım bnm ıcın hukuk cok zor bı hedefmı kazanması zormu neler yapmam gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: Dobrosko

Hocam konu için tesekkürler.
    Ben 11.sınıfım.Ygs matta problemlerdeyim(fonsiyon-mantık-küme falan kaldı).Hedefim ilk 20k geometrim sıfır okuldaki hocaya söyledim böyle böyle diye git dedi güray küçük açı-üçgen fasikül al başladım zor geldi başka bi kaynak düsünüyorum(özellikle fem simetri) siz ne dersiniz geometri hakkında ?özellikle mat-geo ygs lys full yapmayı amaçladıgım dersler lys mat ise 10-11 den bahsediyim trigonometri hariç zorlanmadım(geometri bilgiside istiyor biraz trigonometri)Ygs mattan sonra ve 11 mattan sonra trigonometri türev intagrele baslamayı düsünüorum erkenmi sizce ? Özellikle geometri konusunda acayip sıkıntım var.

geometrin zayıfsa sıfır geometri kitaplarından başlayıp konulara özellikle formüllerin yazılı olduğu kağıtlarla çeşitli kaynaklardan çözeceğin sorularla geometri sorununu çözebilirsin geometri de başarı farklı kaynaklardan çok soru çözmekten geçer çok net çok sayıda farklı soru çözmek.

• quote:

Ankara hukuk veya 9 eylul hukuk ıcın kac k gereklı 11 sınıfım bnm ıcın hukuk cok zor bı hedefmı kazanması zormu neler yapmam gerek

yazın 9-10-11 matematiğini,geometrisini bitirip tatilini yap okul açılınca edebiyat sosyal kasmaya başlıyorsun matematikten denemeler testler unutmamak için sonra 12.sınıf konularına biraz yüklenip ygsye 1-1,5 ay kala biyoloji kimya kasmaya başlıyorsun ygs beklediğin gibi geçmesede morel bozmak yok lys kadar türev integral bitiriyosun edebiyattan ezbere devam dokuz eylüle hoş geldin gelincede pm at bir çayımı iç
  • güncel
  • Okul puani haric. YGSde 100 ve ustu yapsam. LYSde ortalama kac mat ve fen yaparsam mf-4 de 25-30 k arasi olurum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Red-

Okul puani haric. YGSde 100 ve ustu yapsam. LYSde ortalama kac mat ve fen yaparsam mf-4 de 25-30 k arasi olurum?

ben ancak tahmini bir şeyler söyleye bilirim ygs 100 net yaparak lys girersen lysnin baya iyi olması gerek hedefin 25-30k ise min 115 yapabilmelisin
  • quote:

quote:

Okul puani haric. YGSde 100 ve ustu yapsam. LYSde ortalama kac mat ve fen yaparsam mf-4 de 25-30 k arasi olurum?

ben ancak tahmini bir şeyler söyleye bilirim ygs 100 net yaparak lys girersen lysnin baya iyi olması gerek hedefin 25-30k ise min 115 yapabilmelisin

LYS kac soru? Bilmiyorum YGS 160 ama.

Mat 50 soru fenler 30-30-30 geometri kac onh hatirlamiyorum

• quote:

quote:

quote:

kaçıncı sınıfısın ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

kaçıncı sınıfısın ?

11

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kaçıncı sınıfısın ?

11

tm misin?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kaçıncı sınıfısın ?

11

tm misin?

Sayisalim

• hocam zaman denemeleri ile üniversite sınavını karşılaştırırsan ne diyebilirsin?

kuzenim geçen sene 300 yapıyormuş zamanlarda 330 yapmış üni sınavında. başka bir yerde daha duydum zamandaki puanımdan yüksek yaptım diyeni.sizce durum nasıl üniversite sınavı - zaman denemeleri karşılaştırmasında?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kaçıncı sınıfısın ?

11

tm misin?

Sayisalim

yazın 9-10-11 matematiğini bitirip kimya biyoloji ygs giriş yap okul açılınca fiziğe başla bu net hesaplarını sınavdan sonra hesaplarız düşünürüz

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.