Bildirim
Sorularım Zor Sorular :( Son 3 COZULDU
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Yukarıı
Yardım Lütfen
_____________________________ -
5. Soru da 90-70/2 = 55 olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
8. soruda EBH ve EAK üçgenleri benzerdir oradan EH ve BH yi bulursun.sonra AEK ve ACH üçgenleri benzerdir oradan da KC yi bulursun _____________________________ -
Tam olarak anlayamadım
Teşekkür ederim.
İki dış açı ortayın kesiştiği noktada oluşan açının ölçüsünü bulmak için olan formülü kullandım a=90-Â/2 olan
Aa evet hatırladım teşekkürler. _____________________________ -
10. soruda açıortaya 'b' açısı diyelim gördüğü yay 2b olur CAD açısının gördüğü yay 2b ise DBC açısı da b olur(çevre açı oldukları için ve aynı yayı gördükleri için).ABE açısına da 'a' açısı diyelim.ABC ve BEC üçgenleri benzer olur .buradan da x/4=9/x olur. x kare 36 olur x 6 olur _____________________________ -
Çok güzel
artık her soruyu benzerliklemi çözüyon diyecen ama 3. soruda da benzerlik var.DAC açısına a açısı diyelim.DAC a ise DB yayı 2a dır.DB 2a ise BDC de a dır.ADB açısına da b açısı diyelim 2 iç bir dıştan DBC a+b olur.ADC de a+b olur.ADC ve DBC benzer üçgenler olur.AB ye Y diyelim.BC ye 2K diyelim DC ye 3K diyelim.
2K/3K=6/x ten x=9 olur.
AB ye Y demeye gerek yokmuş şimdi farkettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algı operasyonu -- 28 Eylül 2014; 20:22:04 >_____________________________ -
Evet anladım bunu da :)
12. soruda ABE ve ADC eş üçgenlerdir çünkü 90 derecenin gördüğü uzunluklar eşit.ABD ye b açısı DBE ye de a açısı dersek a+b=90 derece olur.bunlar eş üçgenlerse AB=DA ya ADB de buradan b olur.DEC 90 derece ise ADE de 90 derece olur.a+b=90 olduğu için BDE de a olur.BEA açısı da 75 derece olur.
2a+150=180 den a=15 olur.bu soru aslında direk açıortay diyerek de çözülebilir ama kendime kanıtlamak istedim_____________________________ -
Evet bunu da anladım :) _____________________________ -
-
5. soruda yaylar eşitse gören açılar da eşittir.CAF açısı ile FAE açısı birbirine eşittir.bu açılara a diyelim .CEA açısına da b diyelim.bu açının gördüğü yay 2b olur.yay 2b olduğundan CAB de b olur.2iç bir dıştan FAE açısı + AEB açısı=a+b olur.BAF açısı da a+b olur.bu üçgen ikizkenar olur.bu arada açıortay teoreminden CD ye 3K
DE ye 4K diyelim.ikizkenar 3genden x=3+3K ve K=(x-3)/3 olur.dış kuvvetlerden x kare=3.(3+7K) dan k yerine (x-3)/3 yazılır ve elimize 2. dereceden bir denklem ulaşmış olur.x kare-7x+12=0 denkleminden x=3 ve x=4 çıkar x=3 olamaz çünkü x'e 3 dersek k sıfır olur.x=4 tür_____________________________ -
Çok teşekkürler
Yukarı
-
Çok teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt