Şimdi Ara

Sorular (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Kelimeleri akılda tutmanın yolları;

1.Kesinlikle ve kesinlikle bir kağıda kelime listesi yazıp tercümlerini yazıp ezberlemeyin.Böyle İngilizce öğrenilmez.Kelimeler cümle içinde isim olarak farklı fiil olarak farklı manalara gelir.
    Mesela please=lütfen diye ezberlerseniz hiçbir anlamı yoktur.Çünkü please kelimesi ünlem olarak lütfen demektir cümlede.Faka fiil olarak kullanırsan memnun etmek anlamına gelir.
    Şu sözlükten kelimelerin bu anlamlarını görebilirsiniz.
    https://ceviri.yandex.com.tr/
    Fakat bundan önce Türkçe cümlenin öğeleri konusunu bilip sonra İngilizce bir cümlede hangi kelimenin hangi öğe olduğunu bilmeniz gerekir.Bu işin anahtarı budur.Bunu bilmeyen ASLA İngilizce
    öğrenemez.

2.Kelime ezberlemenin tek doğru yöntemi sürekli reading alıştırmaları yapmaktır.Okuma alıştırmaları yaparak bildiğiniz kelimeleri otomatik olarak tekrar etmiş olursunuz.Hatta farklı manalarını cümle içinde görürsünüz,farkına varırsınız.Ayrıca yeni kelimeler öğrenirsiniz.Bu şekilde ezber olmaz.Kelime ezberlemek için boşuna başka yöntemler denemeyin.Hiçbiri işe yaramaz.

Başarılar.

• A D M I R A L kullanıcısına yanıt
    Bakın öncelikle Tarih alanında hangi alanda uzmanlaşmayı istiyorsunuz bana onu söylemeniz gerekiyor.Çünkü farklı alanlarda farklı diller gerekiyor.
    Siyasi Tarih ise mesela Fransızca bilmen gerek.Önce uğraşmak istediğiniz alanı söyleyin.Ben bildiğim kadarıyla anlatayım.
  • Hocam bahsettiğim Teol İngilize kursu bugün başladı gittim. Student Book'ta bir alıştırma yapıyoruz ardından sırayla öğrencilere soruyor. İngilizce cümle kurduruyor.Mümkün olduğunca bizi konuşturmaya çalışıyor. B1 düzeyinden başladım kursa fakat konuları şuanda benim seviyemin altında. Ben hocanın verdiği ödevleri yapmayı düşünüyor ve gelecek derse girmeden önümüzdeki konuya çalışmayı düşünüyorum. Hafta sonu 3 er saatten 2 gün olmak üzere 6 saat bu şekilde ders işleniyor. Hafta içi ise İngiliz hocalarla konuşma dersleri var. Bunlara elimden geldiğince katılmak istiyorum. Bu çalışmalara ek olarak neler yapmalıyım ? Haber okurken okuduğumu anlama ve dinleme sıkıntısı çekmemek istiyorum.
  • gresens G kullanıcısına yanıt
    Kursu kesinlikle ihtmal etme derim ben.Devamsızlık yapma.Seviyenin altında olsun yine de git.Belki bilmediğin detay vardır.Bu arada hangi ders kitabı kullanıyorlar merak ettim.
    Sen kursa gire ilerle.Fakat evde tekrarları fazlasıyla yap.O kitapları yut.Bence bu bile ŞİMDİLİK yeterli.Kitaplar biterse seviyen yükselirse gerisi kolay.Öneri o zaman veririz.
    Gazete okumak YÜKSEK bir hedeftir.Biraz sıkıntılı bir iş.Siz önce seviyenizi upper yapın sonra başlarsınız gazetelere.Şimdi sırası değil.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Cumhuriyet dönemi, siyasi tarih, Atatürk, hayatı ve devrimleri vs. Yani modern tarih alanında ilerleme hedefim var ayrıca uluslararası ilişkiler okuyorum, siyasi tarih öncelkli ilgi alanım :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam akrabalarımın çoğu fransız olduğu için kişisel olarak da çok işime yarar da ne bileyim bir ön yargım var o dille ilgili, bir türlü sevemiyorum. Almanca da aynı şekilde ilgim, merakım pek yok :D

• quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

Hocam akrabalarımın çoğu fransız olduğu için kişisel olarak da çok işime yarar da ne bileyim bir ön yargım var o dille ilgili, bir türlü sevemiyorum. Almanca da aynı şekilde ilgim, merakım pek yok :D

Modern Türkiye Tarihi değil mi? Çünkü oraya Siyasi Tarih yazmışsınız bu ayrı bir alan.Cumhuriyet Tarihi ayrı bir alan.
    Cumhuriyet Tarihi istiyorsanız Osmanlıca zaten size öğretiyorlar.İşte burada da araştıracağınız konuya bağlı biraz.
    Mesela İnönü dönemiyle ilgili Cemil Koçak kitap çıkarmıştı yıllar önce.İkinci Dünya Savaşı yılları için Alman arşivlerini araştırmış.Almanca biliyor.
    Yani bir araştırma konusuna göre de değişebilir.
    Mesela Halil İnancık Osmanlı Tarihi için sadece Venedik raporlarını okumak için Klasik İtalyanca öğrenmişti.
    Demek istediğim araştıracağınız konuyla da ilgili ama genel olarak benim bildiğim Cumhuriyet Tarihi için İngilizce,Osmanlı bilmek yeterli.
    Ama mesela Cumhuriyet Dönemi'yle ilgili Fransa ne yazmış derseniz Fransızca şart olur.Bu duruma göre değişiyor işte.

Bir de bu Fransızca'ya karşı neden ön yargınız var?
    Şuan popüler bir dil değil evet.Fakat birçok alanda da işe yarar bir dildir.
    Haa bu arada Uluslararası ilişkiler okuduğunu bir an içi unuttum.Bir kere C2 İngilizce sana şart.Eğer bu alanda işe girmek istiyorsan.Onun üzerine ek bir dil lazım.Eğer Arapça(Standart Arapça üstüne kesinlikle lehçe öğrenmen şart.Bunu kastediyorum Arapça derken.)
    Rusça demeye dilim varmıyor.Öğrenmesi biraz uzun sürer.Arapça'da öyle ama bu biraz daha farklı.
    Bence en mantıklı seçenek İngilizce üzerine Arapça,Fransızca duruyor.Bana sorarsan Arapça derim.Uluslararası İlişkiler bölümünde bu dilin önemi yıllarca daha sürecek gibi görünüyor.Zaten bu Arapça'yı lehçesi ile birlikte öğrenirsen işsiz kalmazsın.Lehçe bilen çok az.

• A D M I R A L kullanıcısına yanıt
    Bu arada aklıma gelmişken ben de Uluslararası ilişkiler mezunu veya öğrencisi birini arıyordum.Bir sorum var birkaç saat önce foruma da mesaj olarak attım.
    Şu konu:
    https://forum.donanimhaber.com/m_121120368/tm.htm
    Benim arkadaş bu bölümden mezun.Bir haftadır kafamın etini yiyor bana yardım et diye.
    İngilizce iyi biliyorum diye benden yardım istedi fakat ben çözüm bulamadım.Kendisi de bulamamış.
    Sizin bölümle ilgili teknik terimlerin geçtiği makale,dergi,analiz arıyor.Ben de genel olarak bilinen Time,Foreign Affairs,Foreign Policy gibi dergileri önerdim.
    Bunlar değil dedi.Bunların içinde teknik terim yokmuş.Herkes anlasın diye basit bir dil var diyor.
    Bu alana ait daha teknik terimlerin geçtiği dergiler,makaleler arıyor.Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Student's book olarak bu kitap : [link]

Workbook olarak ise :[link ( cambridge'in sitesinde yok sanırım. Google'da kitabı aratınca Hepsiburada.comda çıktığı için bu linki verdim.

Evet hocam zaten devam edeceğim inşAllah derslere fakat dediğim gibi verilen dersler ile yetinmeyeceğim derste işlenecek konuları işlenmeden kendim önden çalışıp bitireceğim sonra bir de derste hoca ile bitireceğim inşAllah. Benim şöyle bir endişem oldu : Kursun A1 ve A2 kurlarını alıp B1 seviyesine gelen arkadaşlar benim çok gerimde ilk derste gözlemlediğim itibari ile. Belki öğrencilerden belki de kursun zaafından kaynaklı bu. Gittiğim kurs bizi C2 seviyesiye getirebilir fakat ne kadar gerçekçi olur bu muamma. Bu nedenle sizden bu çalışmaların yanında ek bir çalışma tavsiyesi istiyorum. Hedeflerim ( hedefim diyemiyorum çünkü birçok istek canlanıyor kafamda ) arasında konsoloslukta , elçilikte çalışmak ya da bilişim sektöründe haber editörü olmak var.

Popüler dil öğrenme araçlarından film ve diziler hakkında ne düşünüyorsunuz ? Film,dizi izlemek için hangi seviyeye gelmek gereklidir sizce ? Nasıl izlenmelidir ayrıca ?(İngilizce altyazılı , Türkçe altyazılı , altyazısız hangisi tercih edilmelidir ?) .

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gresens -- 15 Ekim 2016; 22:09:04 >

O durum %80 öğrenci kaynaklıdır.Kursa giden çoğu öğrenci evde tekrar etmez.En büyük yanlış budur.Bunu yaparsanız çok faydası olur.
    Zaten kullandığınız kitap da zaten bilinen çok kaliteli kitaptır.Genel kültürünüzü de arttırır o kitap.Siz böyle devam edin
  • Hocam cevapladığınız mesajımı düzenliyordum , siz cevaplarken düzenlediğim mesajımı tekrar okursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gresens -- 15 Ekim 2016; 22:13:44 >
    Hiçbir konuyu tam olarak okumuyorsunuz.Film dizi izlemek için upper seviyesine gelmeniz lazım diye yüzlerce kez yazdım.
    Kusura bakma hocam. Saolasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gresens -- 17 Ekim 2016; 7:40:51 >
  • Hocam merhaba

İngilizce seviyem intermediate ilerletmek istiyorum. Fakat çalıştığım için kursa gitme vaktim olmuyor. Evde online kurs olarak calismayi dusunuyorum. Tavsiye edeceginiz herhangi bi kaynak varımdır?

• .rem kullanıcısına yanıt
    Açmış olduğum şu konuda tüm kaynaklar ve nasıl çalışılacağını yazdım.
    https://forum.donanimhaber.com/m_120127902/tm.htm
    Oradaki çalışmak zorunlu yazan kısımlara çalışırsanız yeterli.Başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Açmış olduğum şu konuda tüm kaynaklar ve nasıl çalışılacağını yazdım.
    https://forum.donanimhaber.com/m_120127902/tm.htm
    Oradaki çalışmak zorunlu yazan kısımlara çalışırsanız yeterli.Başarılar.

Hocam kelimelere nasıl calisicaz.
    Bilmediğimiz kelimeler için defter tutup onlarla ilgili cümlemi yazalım

• Kelime öğrenmekle ilgili birçok yöntem var.
    Neredeyse hiçbiri etkili değil.
    Tek etkili ve güvenli yol ve yüzlerce yıldır kullanılan yol okumaktır.
    Okurken hem grameri unutmazsınız hem önceden bildiğiniz kelimeleri otomatik olarak tekrar etmiş olursunuz hem de önceden bildiğiniz bir kelimenin sizin bilmediğiniz farklı bir anlamda kullanıldığını görebilirsiniz.
    Hem de yeni kelimeler görüp öğrenirsiniz.Fakat bir kere görmekle o yeni kelimeyi hatırlayamazsınız.
    Okuma çalışmaları sürekli yapılırsa kelimeleri unutmazsınız.
    Zaten dil öğrenilememesinin ve unutulmasının sebebi birçok insanın okumayı sevmemesidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Kelime öğrenmekle ilgili birçok yöntem var.
    Neredeyse hiçbiri etkili değil.
    Tek etkili ve güvenli yol ve yüzlerce yıldır kullanılan yol okumaktır.
    Okurken hem grameri unutmazsınız hem önceden bildiğiniz kelimeleri otomatik olarak tekrar etmiş olursunuz hem de önceden bildiğiniz bir kelimenin sizin bilmediğiniz farklı bir anlamda kullanıldığını görebilirsiniz.
    Hem de yeni kelimeler görüp öğrenirsiniz.Fakat bir kere görmekle o yeni kelimeyi hatırlayamazsınız.
    Okuma çalışmaları sürekli yapılırsa kelimeleri unutmazsınız.
    Zaten dil öğrenilememesinin ve unutulmasının sebebi birçok insanın okumayı sevmemesidir.

Hocam dersimiz ingilizceden sonra ekrem uzbayin sitesinide yapioz ve grammer bitio ?

• Dersimizİngilizce sitesindeki dersleri bitirseniz zaten birçok metni anlarsınız gramer olarak.
    Diğer siteyi ek bilgi öğrenmek için kullanabilirsiniz.
  • Üniversitede hazırlık okuyorum bu sene gerçekten ingilizce öğrenmek istiyorum, hocalar gramerden önce konuşmayı öğrenmelisiniz dediler sonuçta doğduğunuzda da şuan konuştuğunuz dili bilmiyordunuz dediler fakat bunu nasıl yapabilirim ? Sizin önerdiğiniz Look Ahead derslerini izlesem ve kontrollü dinleme yapsam ilerleyebilir miyim ? Aslında şöyle sorsam daha doğru olur hazırlıktan sonra eve geldiğimde ne yapmalıyım ?
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.