Şimdi Ara

Sorular (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pennyroyaltea

quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

quote:

Dil öğrenmek zaten zor bir şey değildir.
    Ama yöntemi yanlış seçerseniz gittikçe zorlaşır.
    Ve bu işte en büyük sıkıntı yanlış yöntemlerle dil öğrenemeyip olumsuz bir düşünceye kapılmaktır.Bunu düzeltmek daha da zordur.
    Telaffuzları öğrenerek ilerlerseniz göreceksiniz öğreneceksiniz bu dili.Kolay gelsin.
    Konuyu kapatma meselesine gelince bu konuda sabrımın artık sınırlarındayım.Gereksiz birkaç soru daha gelirse BÜYÜK İHTİMALLE bu konuyu bırakacağım.
    Çünkü bu konuyu baştan sona incelerseniz belki 200-300 tane gereksiz soru bulursunuz.Tekrar tekrar sorulmuş birçok konu.Umarım sabrederim.

Merhaba,
    Eğer sorduğum soru konuda geçiyorsa cevap vermeyebilirsin :)
    Ben mesela şu aşağıda ki hikayeyi rahatça okuyabiliyorum ( http://learnenglishteens.britishcouncil.org/study-break/easy-reading/walk-forest-level-1) sadece anlamını bilmediğim 2-3 kelime oluyor bazen orda eksiklik yaşıyorum. O yüzden bazı cümleler devrik cümle oluyor bir nevi :)
    Ama gramer bilgim zayıf olduğu kesin İngilizce kursunda sınava girdiğimde çok düşük almıştım.TeamSpeak de oyundan arkadaşlar konuşuyor ingilizce hemen hemen hepsini anlıyorum , duyduğumu anlamamda da pek sorun olduğunu düşünmüyorum.
    Nasıl bir çalışma yapmalıyım kafam çok karışık, başlangıç seviyesinden başlamak bana anlamsız geliyor özellikle kursa gidip öğrenmek onu kendi başıma öğrenebilirim ama çıtayı nasıl bir üstte çıkaracağım.
    sizce daha çok hikaye okumak daha çok öğrenmek mi daha iyidir yoksa sizin attığınız dinleme bölümümü, onun ilk bölümleri çok basit kaçıyor ,telafuz olarak yararlı tabi ki ama katkı olarak eksik kalıyor.
    Siz bana bir hikaye atsanız da ben onu çevirsem not verseniz bana ne durumdayım diye , Kendimi yanlışmı değerlendiriyorum acaba klasik ingilizce test sınavları gramer üzerine olduğu için orda zaten zayıfım biliyorum. İyi yönümü bilmek istiyorum.

İşte sık yapılan bir yanlış daha.
    Gramer bilmeden daha doğrusu grameri hazmetmeden siz reading çalışması yapmaya çalışıyorsunuz.
    Siz daha bırakın yürümeden koşmayı emeklemeden maraton koşmaya çalışan biri gibisiniz.
    Ana sayfadaki kaynakları sırasıyla kullanın.Çok kolay dediğiniz o video dersleri tam olarak izleseydiniz bir sürü açığını kapatırdı.
    Başlangıçtan başlamak anlamsız geliyor diyorsunuz.Nerden başlamayı umuyorsunuz.Bana o verdiğiniz linkteki metin zaten başlangıç sayılır.Basit bir metin.
    En baştan başlayın.
    Bu çalışmaları yapmadan çıtayı üste çıkaramazsınız.
    Daha grameri bilmeden çeviri yapamazsınız.Çeviri işini unutun.O upper seviyesine gelince olur.Şimdi değil.

Amacım çeviri yapmak değil ,çalışma şekli olarak çeviri bana daha zevkli geliyor o yüzden. Benim anlamsız geliyor demek istediğim sizin dediğinize geliyor. siz diyorsunuz ya önce dinleyin grammeri en sona bırakın bende onu diyorum , hem dinleyip hem okuduğunu anlamaya yönelik yapmak istiyorum. Olurmu diye soruyorum.Grameri öğrenmeden tabi ki olmaz, kendimi doğru açıklayamadım galiba :D

Çeviri zevkli gelebilir de fakat zamanı uygun değil.
    Ben önce speaking sonra gramer sonra reading dedim.Sırayı şaşırdınız sanırım.En son gramer değil reading.
    Sizin ne demek istediğinizi anladım.
    Bu becerileri bir arada öğreten bir şey var mı diyorsunuz?
    Evet var:
    Rosetta Stone
    vs gibi setler daha var.Bu liste biraz uzar.
    Hatta ücretli podcast dersleri de buna dahil.Fakat podcastlarda gramer bilmeden yine işiniz zor.Rosetta hariç diğerlerini önerebilirim.
    Hatta para harcamadan şu şekilde ilerleyin o zaman:
    1.Look ahead
    2.Gramer
    3.Flatmates konuşma dersleri
    4.Cbc dersleri

• Haklısınız hocam da siz koskoca 4 tane dil öğrenebilmişsiniz. Çalışkansınız, vaktiniz var, motive olabiliyorsunuz, isteğiniz var fakat herkes sizin gibi değil ki. Herkes sizin seviyede değil hocam. Sonrada bize kızıyorsunuz, çalışacağına buraya yazıyon diye Anasayfadaki mesajlar ve bu yöntemleri sürekli değiştiriyorsunuz hocam. Şimdi hocam benim ya da bizim gibi arkadaşlara hangi yöntemi önerirsiniz? Sadece bir yöntem ve kaynakları söyleyin bize yeter hocam. Başka bir şey istemiyoruz zaten Umarım anlatabilmişimdir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dil öğrenmek zaten zor bir şey değildir.
    Ama yöntemi yanlış seçerseniz gittikçe zorlaşır.
    Ve bu işte en büyük sıkıntı yanlış yöntemlerle dil öğrenemeyip olumsuz bir düşünceye kapılmaktır.Bunu düzeltmek daha da zordur.
    Telaffuzları öğrenerek ilerlerseniz göreceksiniz öğreneceksiniz bu dili.Kolay gelsin.
    Konuyu kapatma meselesine gelince bu konuda sabrımın artık sınırlarındayım.Gereksiz birkaç soru daha gelirse BÜYÜK İHTİMALLE bu konuyu bırakacağım.
    Çünkü bu konuyu baştan sona incelerseniz belki 200-300 tane gereksiz soru bulursunuz.Tekrar tekrar sorulmuş birçok konu.Umarım sabrederim.

Merhaba,
    Eğer sorduğum soru konuda geçiyorsa cevap vermeyebilirsin :)
    Ben mesela şu aşağıda ki hikayeyi rahatça okuyabiliyorum ( http://learnenglishteens.britishcouncil.org/study-break/easy-reading/walk-forest-level-1) sadece anlamını bilmediğim 2-3 kelime oluyor bazen orda eksiklik yaşıyorum. O yüzden bazı cümleler devrik cümle oluyor bir nevi :)
    Ama gramer bilgim zayıf olduğu kesin İngilizce kursunda sınava girdiğimde çok düşük almıştım.TeamSpeak de oyundan arkadaşlar konuşuyor ingilizce hemen hemen hepsini anlıyorum , duyduğumu anlamamda da pek sorun olduğunu düşünmüyorum.
    Nasıl bir çalışma yapmalıyım kafam çok karışık, başlangıç seviyesinden başlamak bana anlamsız geliyor özellikle kursa gidip öğrenmek onu kendi başıma öğrenebilirim ama çıtayı nasıl bir üstte çıkaracağım.
    sizce daha çok hikaye okumak daha çok öğrenmek mi daha iyidir yoksa sizin attığınız dinleme bölümümü, onun ilk bölümleri çok basit kaçıyor ,telafuz olarak yararlı tabi ki ama katkı olarak eksik kalıyor.
    Siz bana bir hikaye atsanız da ben onu çevirsem not verseniz bana ne durumdayım diye , Kendimi yanlışmı değerlendiriyorum acaba klasik ingilizce test sınavları gramer üzerine olduğu için orda zaten zayıfım biliyorum. İyi yönümü bilmek istiyorum.

İşte sık yapılan bir yanlış daha.
    Gramer bilmeden daha doğrusu grameri hazmetmeden siz reading çalışması yapmaya çalışıyorsunuz.
    Siz daha bırakın yürümeden koşmayı emeklemeden maraton koşmaya çalışan biri gibisiniz.
    Ana sayfadaki kaynakları sırasıyla kullanın.Çok kolay dediğiniz o video dersleri tam olarak izleseydiniz bir sürü açığını kapatırdı.
    Başlangıçtan başlamak anlamsız geliyor diyorsunuz.Nerden başlamayı umuyorsunuz.Bana o verdiğiniz linkteki metin zaten başlangıç sayılır.Basit bir metin.
    En baştan başlayın.
    Bu çalışmaları yapmadan çıtayı üste çıkaramazsınız.
    Daha grameri bilmeden çeviri yapamazsınız.Çeviri işini unutun.O upper seviyesine gelince olur.Şimdi değil.

Amacım çeviri yapmak değil ,çalışma şekli olarak çeviri bana daha zevkli geliyor o yüzden. Benim anlamsız geliyor demek istediğim sizin dediğinize geliyor. siz diyorsunuz ya önce dinleyin grammeri en sona bırakın bende onu diyorum , hem dinleyip hem okuduğunu anlamaya yönelik yapmak istiyorum. Olurmu diye soruyorum.Grameri öğrenmeden tabi ki olmaz, kendimi doğru açıklayamadım galiba :D

Çeviri zevkli gelebilir de fakat zamanı uygun değil.
    Ben önce speaking sonra gramer sonra reading dedim.Sırayı şaşırdınız sanırım.En son gramer değil reading.
    Sizin ne demek istediğinizi anladım.
    Bu becerileri bir arada öğreten bir şey var mı diyorsunuz?
    Evet var:
    Rosetta Stone
    vs gibi setler daha var.Bu liste biraz uzar.
    Hatta ücretli podcast dersleri de buna dahil.Fakat podcastlarda gramer bilmeden yine işiniz zor.Rosetta hariç diğerlerini önerebilirim.
    Hatta para harcamadan şu şekilde ilerleyin o zaman:
    1.Look ahead
    2.Gramer
    3.Flatmates konuşma dersleri
    4.Cbc dersleri

eğer daha yararlı olduğunu düşündüğünüz interaktif bir uygulama site vb. parada harcayabilirim problem değil.
    Look Ahead videolarını izlerken neye dikkat etmeliyim , dinlediğimi anladığıma mı yoksa daha çok telafuzamı. Tam olarak hangi amaç ile dinlemeliyiz.
    Dinlediğini türkçe anlama > Kullanılan dilbilgisi kurallarını anlama> Telafuz olarak mı.
    soru biraz anlamsız olabilir ama sanırım anladınız demek istediğimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MyNameIsKhan

Haklısınız hocam da siz koskoca 4 tane dil öğrenebilmişsiniz. Çalışkansınız, vaktiniz var, motive olabiliyorsunuz, isteğiniz var fakat herkes sizin gibi değil ki. Herkes sizin seviyede değil hocam. Sonrada bize kızıyorsunuz, çalışacağına buraya yazıyon diye Anasayfadaki mesajlar ve bu yöntemleri sürekli değiştiriyorsunuz hocam. Şimdi hocam benim ya da bizim gibi arkadaşlara hangi yöntemi önerirsiniz? Sadece bir yöntem ve kaynakları söyleyin bize yeter hocam. Başka bir şey istemiyoruz zaten Umarım anlatabilmişimdir.

Sürekli değiştiriyorum çünkü o kadar farklı talepler var ki ve kimse oradaki detay bilgileri okumuyor o nedenle tüm detayları kaldırdım.Merak eden soruları okusun.
    Bu önerme meselesi biraz karışık bir durum oluşturuyor işte.Çünkü;
    birisi ben sadece turistik gezi için öğrenmek istiyorum diyor.
    birisi sınav için öğrenmek istiyorum diyor.
    birisi mesleğim için öğrenmek istiyorum diyor.
    vs. vs.
    O nedenle ana sayfada önerilen linkleri 3'e ayırdım.
    Sınavlar için ayrı,detaylı öğrenmek isteyen için ayrı,normal öğrenmek isteyen için ayrı.Yani tek bir öneriyi herkese öneremem.Çünkü amaçları farklı.
    Sizin amacınız hangisine uyuyorsa ona çalışın.

• pennyroyaltea kullanıcısına yanıt
    İnanın ben kimsenin dil öğrenirken para harcamasını bile istemiyorum.Fakat bazı kaynaklar ücretli olabilir.
    Fakat size önerdiğim şeyler yeterli.
    Videoları izlerken ilk önceliğiniz telaffuzları öğrenmek olsun.
    İkinci önceliğiniz anlamak olsun.Zaten bunda zorlanmayacaksınız.Zira videoların yöntemi çok güzel.Hem görsel hem uygulamalı anlatıyor.Dinlerken o cümleleri falan not alın.Ara sıra tekrarlayın.Unuttuğunuz telaffuz varsa tekrar açıp öğrenin.
    Oradaki cümleleri Türkçe'ye çevirmeyin.Amacınız sizin bu aşamada çeviri değil anlayıp iletişim kurmayı,konuşmayı az çok öğrenmek.
  • fatihb6 F kullanıcısına yanıt
    Evet ve amazaon android uygulamaısnı yükleyince 5 dolara indirim kullanılabliniyormuş yaklaşık 102 tl oluyor
  • Çalişmaya başliyorum ama hangi sirayi takip etmeliyim ? Yani ilk önce speaking sonra listen gibi bir çalişma sirasi söyler misin hocam ? Yanliş başlamiyim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamikisi

Çalişmaya başliyorum ama hangi sirayi takip etmeliyim ? Yani ilk önce speaking sonra listen gibi bir çalişma sirasi söyler misin hocam ? Yanliş başlamiyim :D

Meydan dayagi geliyor sana
  • quote:

İnanın ben kimsenin dil öğrenirken para harcamasını bile istemiyorum.Fakat bazı kaynaklar ücretli olabilir.
    İkinci önceliğiniz anlamak olsun.Zaten bunda zorlanmayacaksınız.Zira videoların yöntemi çok güzel.Hem görsel hem uygulamalı anlatıyor.Dinlerken o cümleleri falan not alın.Ara sıra tekrarlayın.Unuttuğunuz telaffuz varsa tekrar açıp öğrenin.
    Oradaki cümleleri Türkçe'ye çevirmeyin.Amacınız sizin bu aşamada çeviri değil anlayıp iletişim kurmayı,konuşmayı az çok öğrenmek.

Hocam bu konuya hazır değinilmişken, başlangıç seviyesinde kişiler için şöyle bir şey sormak istiyorum.

BBC Look Ahead derslerinde ekrana yansıyan cümle ve kelimeler dışında arada başka diyalog ve kelimeler de geçiyor. Siz açtığınız konuda ekrana gelen kelimeleri not alın ve telaffuzunu öğrenin demiştiniz birisine. Ben ekranda yazı olarak gösterilmeyen kelime ve diyalogları da anlamaya çalışıyorum. Veya video sonunda pekiştirmek için sanırsam bir kesit sunuluyor ve hali ile konuşan kişilerin her kelimesini anlamıyoruz. Bir video için baya zaman harcayabiliyorum. Ekrana gelen kelimeler dışında diyaloglarda geçen başka kelimelere takılmaya, analiz etmeye gerek var mı?

Bir de gramerden önce konuşmayı öğrenmekten kastınız kelimeyi telaffuz edebilmek diye anlıyordum ben. Çünkü mesela örneklersem videolardan birinde geçen Can I have the menu, please? soru cümlesini kurabilmek için gramer bilmek gerekiyor sonuçta. Can ne anlama gelir, görevi nedir öğreniyorum. Telaffuzunu da aynı şekilde. Have, Menu, Please, Would, Do, Does.. Ne kadar iyi telaffuz edip anlamlarını öğrensem de yukarıdaki soru cümlesini kuramam. Geniş zaman konusu dahil olmak üzere Can nereye gelir, have nereye gelir, menu nereye gelir cümle kurulurken hepsini bilmem lazım. Aksi halde iletişim kurmak için biz bu konuşma ya da soru cümlelerini ezberlemiş olmaz mıyız? Menü istemek için bu soru sorulur diyerek telaffuzunu öğrenip cümleyi ezbere alırsak sağlıklı olur mu? Çünkü ben her ne kadar anlasam da ve kelimelerin anlamını öğrensem de esasında telaffuzuna odaklanıyordum bütün dersler boyunca.

Ayrıca çoğumuz gereksiz sorular sorduk, belki aynı soruları sorduk. Bir arkadaşın değindiği gibi aynı soruları asla cevaplamayın. Yeter ki sabrınızı koruyup bu konunun devamını sağlayın. Sayenizde önüme bir sistem koyup, inanarak, motive olarak bu dile hiç olmadığı kadar vakit ayırıyorum. Oldukça kararlıyım ve çevremde dil öğrenen birçok kişiye kaynaklarınızı, önerilerinizi iletiyorum. Kimisi uzun zamandır çalılşmasına rağmen bazı kaynaklarınıza şaşırıyor, seviniyor. Yaptığınız harika bir şey. Bu dili öğrenip yapmak istediğim çok şey var ve beni masraftan da kurstan da kurtardınız. İnandırdınız. Lütfen sabredin ve boş sorularımıza aldırmayın. Size hep teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

Evet ve amazaon android uygulamaısnı yükleyince 5 dolara indirim kullanılabliniyormuş yaklaşık 102 tl oluyor

Hocam bence alışverişi bilgisayardan yapın.Daha güvenli olur.
    5-10 dolar için alışverişi riske atmayın.Android vs sistemlerin alışveriş açısından güvenliği ne derece iyidir bilmem.Bence bilgisayardan alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesaopp

Çalişmaya başliyorum ama hangi sirayi takip etmeliyim ? Yani ilk önce speaking sonra listen gibi bir çalişma sirasi söyler misin hocam ? Yanliş başlamiyim :D
    quote:

Orijinalden alynty: Hamikisi

Çali?maya ba?liyorum ama hangi sirayi takip etmeliyim ? Yani ilk önce speaking sonra listen gibi bir çali?ma sirasi söyler misin hocam ? Yanli? ba?lamiyim :D

Benim de size sorularym var.
    1-Ana sayfayy okudunuz mu?
    2-Ana sayfadaki kaynaklary gördünüz mü?
    3-Ana sayfadaki çaly?ma syralamasyny gördü?ünüz mü?
    4-Ana sayfadaki size uygun olan bölümü seçebildiniz mi?

E?er bunlary yapyyor olsaydynyz bu soruyu sorma ihtiyacy hissetmezdiniz.Hocam hepsi ana sayfada var.
    1.Speaking
    2.Grammar
    3.Reading

Listening zaten reading yaparken geli?iyor.
    Bu gidi?le yakynda ana sayfadaki kaynaklary kaldyryp son sayfalara ekleyece?im.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Gordum hocam ama ben karisik verrdiginizi zannettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by.ardan

quote:

Hocam bu konuya hazır değinilmişken, başlangıç seviyesinde kişiler için şöyle bir şey sormak istiyorum.

BBC Look Ahead derslerinde ekrana yansıyan cümle ve kelimeler dışında arada başka diyalog ve kelimeler de geçiyor. Siz açtığınız konuda ekrana gelen kelimeleri not alın ve telaffuzunu öğrenin demiştiniz birisine. Ben ekranda yazı olarak gösterilmeyen kelime ve diyalogları da anlamaya çalışıyorum. Veya video sonunda pekiştirmek için sanırsam bir kesit sunuluyor ve hali ile konuşan kişilerin her kelimesini anlamıyoruz. Bir video için baya zaman harcayabiliyorum. Ekrana gelen kelimeler dışında diyaloglarda geçen başka kelimelere takılmaya, analiz etmeye gerek var mı?

Bir de gramerden önce konuşmayı öğrenmekten kastınız kelimeyi telaffuz edebilmek diye anlıyordum ben. Çünkü mesela örneklersem videolardan birinde geçen Can I have the menu, please? soru cümlesini kurabilmek için gramer bilmek gerekiyor sonuçta. Can ne anlama gelir, görevi nedir öğreniyorum. Telaffuzunu da aynı şekilde. Have, Menu, Please, Would, Do, Does.. Ne kadar iyi telaffuz edip anlamlarını öğrensem de yukarıdaki soru cümlesini kuramam. Geniş zaman konusu dahil olmak üzere Can nereye gelir, have nereye gelir, menu nereye gelir cümle kurulurken hepsini bilmem lazım. Aksi halde iletişim kurmak için biz bu konuşma ya da soru cümlelerini ezberlemiş olmaz mıyız? Menü istemek için bu soru sorulur diyerek telaffuzunu öğrenip cümleyi ezbere alırsak sağlıklı olur mu? Çünkü ben her ne kadar anlasam da ve kelimelerin anlamını öğrensem de esasında telaffuzuna odaklanıyordum bütün dersler boyunca.

Ayrıca çoğumuz gereksiz sorular sorduk, belki aynı soruları sorduk. Bir arkadaşın değindiği gibi aynı soruları asla cevaplamayın. Yeter ki sabrınızı koruyup bu konunun devamını sağlayın. Sayenizde önüme bir sistem koyup, inanarak, motive olarak bu dile hiç olmadığı kadar vakit ayırıyorum. Oldukça kararlıyım ve çevremde dil öğrenen birçok kişiye kaynaklarınızı, önerilerinizi iletiyorum. Kimisi uzun zamandır çalılşmasına rağmen bazı kaynaklarınıza şaşırıyor, seviniyor. Yaptığınız harika bir şey. Bu dili öğrenip yapmak istediğim çok şey var ve beni masraftan da kurstan da kurtardınız. İnandırdınız. Lütfen sabredin ve boş sorularımıza aldırmayın. Size hep teşekkür ediyorum.

Ekrana gelmeyen kelimeleri anlıyorsanız ne ala.Anlamıyorsanız fazla takmayın.Çünkü temel odak orası değil.
    Zaten amaç o anlaşılmayan şeyleri telaffuz ederek kavramaya çalışmak.
    her video için zaman harcamanız çok doğru.Ne kadar zaman ayırırsanız o kadar iyi olur.Bunun zararı olmaz.Onlar temel dersleri.
    Hayır gerek yok arkadaşlar.Bunun gibi önemsiz(şuan için önemsiz anlamında söylüyorum.) detaylara takılmayın.

Hayır sadece kelimeyi telaffuz edebilmek değil.
    Öyle olsa size 200-300 tane kelime listesini telaffuzları hazırlar verirdim.
    Alın bunları telaffuz etmeye çalışın derdim.Hocam bazı şeylerin detayı var.
    Onları buraya yazmıyorum.60-70 dolarlık kitaplardan öğrendiğim bazı bilgiler bırakın bana kalsın.
    Siz dediğim gibi ilerleyin yeter.
    Sizin ''Can I have the menu,please?'' derken gramer bilmeniz şu aşamada gerekmiyor.
    Şu aşamada bilmeniz gereken şey bunu telaffuz ederken o herifler nasıl da farklı telaffuz ediyor o inceliği anlayabiliyor musunuz?
    Bunu telaffuz ederken daha önce hiç çevrenizde,ülkenizde görmediğiniz,alışkın olmadığınız bir tarza duyacaksınız.
    İşte yabancı dil budur.
    Her şey aynı gibi görünür ama her şey farklı şekilde söylenir.
    Oradaki o nazikliği ve bir yandan da o jargonu öğrenmeniz şimdilik daha uygun.
    Bu dersleri izledikçe size ezber yaptırmadığını anlayacaksınız.
    Kaçıncı derstesiniz bilmiyorum ama ilerledikçe mantığını anlayacaksınız.Farklı bir uygulama yapmışlar.

Konu hakkında bende aynı fikirdeyim.Arkadaşlar beni bağışlasın.
    Çünkü bende bazen yabancı dil çalışırken sinirleniyorum.
    Sonra bu konuya gelip yardım etmeye çalışıyorum.
    Böyle soruları görünce tabi biraz sinirim mesajlara yansıyor.
    Konuyu zaten yardımcı olmak için açtım.
    Dikkat ederseniz dil öğrenme siteleri,forumların içinde donanımhaber yabancı dil bölümü kadar etkin bir site daha yok.
    Bu açtığımız konular sayesinde(sadece benim değil okaan hocanın,diğer arkadaşların,setlere çalışıp burada deneyimlerini yazan arkadaşların hakkını yemeyelim) sitenin bu bölümü sürekli üye olmayan konularla dolu.
    Hatta bir ara benim dikkatimi çekti.Her gün bakıyordum standart olarak 70-80 kişi üye değil ama siteyi ziyaret ediyor.
    Çünkü burada reklam vs yok.Boş yere bir setin vs reklamını yapmıyoruz.
    Önerdiğimiz sistemlerin ise varsa eksiği ben onları da yazıyorum bunu çoğu kişi yapmaz.
    Tamamen sizin sorularınız,gerçek sorular ve gerçek yorumlar var.
    Aslında bu konuyu açarken zaten çevremde gördüğüm insanların yabancı dil konusunda abartmıyorum muazzam paralar harcadığını görünce karar verip açtım.
    Hocam adamın evini görseniz İngilizce kitaplar,setler ne ararsan var.Hepsinden almış ama öğrenememiş.Yöntem yanlış.
    Dil kurslarına giden arkadaşlarım vardı 4-5 bin TL para verip gittiler.Faydası oldu mu oldu ama yeterli değil.Çünkü evde ekstra olarak çalışmıyorlar her şey ayağına gelsin mantığı var.
    Bu konu bu nedenle önemli bir konu oldu.Belki yüzlerce kaynak önerdim.Yakın bir zamanda birçok bilgiyi kaldırdım ana sayfadan çünkü okuyan yok.Sadece kaynaklar var.
    Umarım faydalı oluyordur.Ben de soruları görünce cevaplıyorum.Benim kadar zaten hızlı cevap veren çok azdır.

• quote:

Tamam değil mi şimdi.Orada zaten çalışma sırasına göre ekledim.
  • quote:

quote:

Tamam değil mi şimdi.Orada zaten çalışma sırasına göre ekledim.

Teşekkürler hocam :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: by.ardan

Ekrana gelmeyen kelimeleri anlıyorsanız ne ala.Anlamıyorsanız fazla takmayın.Çünkü temel odak orası değil.
    Zaten amaç o anlaşılmayan şeyleri telaffuz ederek kavramaya çalışmak.
    her video için zaman harcamanız çok doğru.Ne kadar zaman ayırırsanız o kadar iyi olur.Bunun zararı olmaz.Onlar temel dersleri.
    Hayır gerek yok arkadaşlar.Bunun gibi önemsiz(şuan için önemsiz anlamında söylüyorum.) detaylara takılmayın.

Hayır sadece kelimeyi telaffuz edebilmek değil.
    Öyle olsa size 200-300 tane kelime listesini telaffuzları hazırlar verirdim.
    Alın bunları telaffuz etmeye çalışın derdim.Hocam bazı şeylerin detayı var.
    Onları buraya yazmıyorum.60-70 dolarlık kitaplardan öğrendiğim bazı bilgiler bırakın bana kalsın.
    Siz dediğim gibi ilerleyin yeter.
    Sizin ''Can I have the menu,please?'' derken gramer bilmeniz şu aşamada gerekmiyor.
    Şu aşamada bilmeniz gereken şey bunu telaffuz ederken o herifler nasıl da farklı telaffuz ediyor o inceliği anlayabiliyor musunuz?
    Bunu telaffuz ederken daha önce hiç çevrenizde,ülkenizde görmediğiniz,alışkın olmadığınız bir tarza duyacaksınız.
    İşte yabancı dil budur.
    Her şey aynı gibi görünür ama her şey farklı şekilde söylenir.
    Oradaki o nazikliği ve bir yandan da o jargonu öğrenmeniz şimdilik daha uygun.
    Bu dersleri izledikçe size ezber yaptırmadığını anlayacaksınız.
    Kaçıncı derstesiniz bilmiyorum ama ilerledikçe mantığını anlayacaksınız.Farklı bir uygulama yapmışlar.

Konu hakkında bende aynı fikirdeyim.Arkadaşlar beni bağışlasın.
    Çünkü bende bazen yabancı dil çalışırken sinirleniyorum.
    Sonra bu konuya gelip yardım etmeye çalışıyorum.
    Böyle soruları görünce tabi biraz sinirim mesajlara yansıyor.
    Konuyu zaten yardımcı olmak için açtım.
    Dikkat ederseniz dil öğrenme siteleri,forumların içinde donanımhaber yabancı dil bölümü kadar etkin bir site daha yok.
    Bu açtığımız konular sayesinde(sadece benim değil okaan hocanın,diğer arkadaşların,setlere çalışıp burada deneyimlerini yazan arkadaşların hakkını yemeyelim) sitenin bu bölümü sürekli üye olmayan konularla dolu.
    Hatta bir ara benim dikkatimi çekti.Her gün bakıyordum standart olarak 70-80 kişi üye değil ama siteyi ziyaret ediyor.
    Çünkü burada reklam vs yok.Boş yere bir setin vs reklamını yapmıyoruz.
    Önerdiğimiz sistemlerin ise varsa eksiği ben onları da yazıyorum bunu çoğu kişi yapmaz.
    Tamamen sizin sorularınız,gerçek sorular ve gerçek yorumlar var.
    Aslında bu konuyu açarken zaten çevremde gördüğüm insanların yabancı dil konusunda abartmıyorum muazzam paralar harcadığını görünce karar verip açtım.
    Hocam adamın evini görseniz İngilizce kitaplar,setler ne ararsan var.Hepsinden almış ama öğrenememiş.Yöntem yanlış.
    Dil kurslarına giden arkadaşlarım vardı 4-5 bin TL para verip gittiler.Faydası oldu mu oldu ama yeterli değil.Çünkü evde ekstra olarak çalışmıyorlar her şey ayağına gelsin mantığı var.
    Bu konu bu nedenle önemli bir konu oldu.Belki yüzlerce kaynak önerdim.Yakın bir zamanda birçok bilgiyi kaldırdım ana sayfadan çünkü okuyan yok.Sadece kaynaklar var.
    Umarım faydalı oluyordur.Ben de soruları görünce cevaplıyorum.Benim kadar zaten hızlı cevap veren çok azdır.

Ekrana gelmeyen kelimelerin hepsini anlayamıyorum ama daha başında olduğum için şuana kadar çoğu kelimeyi anladım. Hatta 3 ya da 4. video olması lazım video yu başlattım. Ne konuşulduysa ne duyduysam yazılışına bile bakmadan sonuna kadar kağıda döktüm. Ekrana gelmeyen diyaloglar da dahil anladım ve kağıda yazdım. Tabi bu sizin seviyenizdekiler için hiçbir şey; ama beklediğimden daha aşinaymışım. Telaffuz konusunda şimdilik çoğunu telaffuz edebiliyorum. Dediğiniz gibi Türkiye'de duyulduğundan çok daha farklı bir telaffuz var ve ben de aynen o ince farka çalışıyorum çok. Zannedersem bu telaffuza oldukça yatkınım. Belki çok yabancı video izlemekle de alakalı olabilir : ). Şuan 7. video bitti; ama ben 12 dakikalık bir video'ya 40 dakika kadar zaman harcayabiliyorum. Durdurup tekrar tekrar sarıp söylenen cümleyi anlamaya çalışıyorum. Telaffuzunu oturtmaya çalışıyorum. Halbuki az sonra söylenen cümle ekrana gelecek; ama ben anlamak analiz etmek istiyorum. Bana göre hızlı konuşulduğundan bu da vakit alıyor. : ) Üstelik birkaç video ilerleyince tekrar 2 - 3 video önceye dönüp hepsini tekrar ediyorum. Mesele şimdi 4. dersten alacağım ve 7 ye kadar tekrar edeceğim. Ondan sonra 8' e geçeceğim.

Söylediklerinizi dikkate alarak ilerleyeceğim. Bu şekilde çok daha iyi oldu, başka kısımlarda boğulmama gerek kalmayacak, çok teşekkür ederim.

Çevremde kursa gitmiş olanlar var, kitap set çalışanlar var. Çalışmaları düzensiz. Kursa gidenlerin çoğu sistemli ve yeterli çalışmıyor. Ne akıcı konuşuyorlar ne de bir filmdeki diyaloğu rahat anlatabiliyorlar. Ben hep bundan yakınıyordum ve en uygun en doğru eğitimi, tekniği veren kursu bulmaya çalışıyordum. Sonra yurt dışına gideyim en iyisi bu olur diyordum. Biraz araştırıp sizleri görünce işi daha net anladım. İnternet olduğu için çok şanslıyız. Yoksa bu farkındalığa, inanca ve bakış açısına sahip olamazdık. Artık inanıyorum ben. Sizler sayesinde. Keşke daha erken öğrenebilseydim diyorum. Şimdi bu yöntemlerinizi çevremde öğrenmeye çalışanlara iletmeye, yardımcı olmaya devam edeceğim. Ha bu arada ben sizin yerinizde olsam sizin kadar sabredemezdim aynı sorulara. O yüzden baş tacısınız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MyNameIsKhan

Haklısınız hocam da siz koskoca 4 tane dil öğrenebilmişsiniz. Çalışkansınız, vaktiniz var, motive olabiliyorsunuz, isteğiniz var fakat herkes sizin gibi değil ki. Herkes sizin seviyede değil hocam. Sonrada bize kızıyorsunuz, çalışacağına buraya yazıyon diye Anasayfadaki mesajlar ve bu yöntemleri sürekli değiştiriyorsunuz hocam. Şimdi hocam benim ya da bizim gibi arkadaşlara hangi yöntemi önerirsiniz? Sadece bir yöntem ve kaynakları söyleyin bize yeter hocam. Başka bir şey istemiyoruz zaten Umarım anlatabilmişimdir.

Sürekli değiştiriyorum çünkü o kadar farklı talepler var ki ve kimse oradaki detay bilgileri okumuyor o nedenle tüm detayları kaldırdım.Merak eden soruları okusun.
    Bu önerme meselesi biraz karışık bir durum oluşturuyor işte.Çünkü;
    birisi ben sadece turistik gezi için öğrenmek istiyorum diyor.
    birisi sınav için öğrenmek istiyorum diyor.
    birisi mesleğim için öğrenmek istiyorum diyor.
    vs. vs.
    O nedenle ana sayfada önerilen linkleri 3'e ayırdım.
    Sınavlar için ayrı,detaylı öğrenmek isteyen için ayrı,normal öğrenmek isteyen için ayrı.Yani tek bir öneriyi herkese öneremem.Çünkü amaçları farklı.
    Sizin amacınız hangisine uyuyorsa ona çalışın.

Eyvallah hocam. Bende look ahead'i bitirdim. Pazartesinden itibaren sizin sisteme başlıyorum. Umarım öğrenebilirim. Son bir şey sormak istiyorum Günde 2 saat pc ekranına bakmak benim için zor olur hocam. Bunu nasıl çözebilirim acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MyNameIsKhan M kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar ekranına bakmaktan gözünüz ağrıyorsa şu programı kurun:
    https://justgetflux.com/

Bende kullanıyorum çok fark ediyor.
  • Yararlı bi konu
  • Anglo-Link
    Learn English Online | Anglo-Link
    https://www.anglo-link.com/index.php?/home

Hocam sence bu site nasıl?

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.