Şimdi Ara

Sorular (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
386
Favori
171.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ingilizce radyo tiyatro podcast şeklinde bildiğiniz site varmı acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neslihangzlr

    quote:

    Orijinalden alıntı: rat.planet

    Ana arkadaşlarımızın isteği doğrultusunda değiştirilmiştir.
    Ücretsiz kaynaklar eklenmiştir.
    Arapça kaynaklar da ekleyeceğim.Kaliteli bir radyo arıyorum.

    Ayrıca uzun süredir belirttiğim benim keşfettiğim farklı bir yöntemi sitede tanıtacağım.Az kaldı.

    Bekliyoruz hocam.

    Siteye vakit ayırmakta zorlanıyorum.Portekizce çok uğraştırıyor beni.Bazen internette yazılan ve söylenilenlerin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkabiliyor.Şöyle ki İspanyolca,İtalyanca bilen birinin Portekizce öğrenmesi kolay olur diyerek başka forumlarda yazılar okumuştum.Ama bu işe başlayınca tam tersi olduğunu anladım.Ya da bende öyle oldu bilmiyorum.Kolaylaştırıcı etki yerine daha da işler karışabiliyor.Kelime telaffuzlarını karıştırabiliyorum.Sanırım okuma çalışması yapmak gerek.Arkadaşlar siz siz olun şu dil dile yakınmış,kolay öğreniliyormuş deyip öğrenmeye kalkmayın.Kelime ve gramer de çok az da olsa benzerlikler var ama yine de beklediğim gibi olmadı.
    Bahsettiğim o sistemi yakında ekleyeceğim siteye.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cuz you all I need

    ingilizce radyo tiyatro podcast şeklinde bildiğiniz site varmı acaba

    En başta bbc var tabiki.Fakat birçok kişinin bilmediği veya farkında olmadığı bir konu var.Bbc'nin sitesindeki tüm radyo tiyatrosu oyunlarını dinleyip indiremiyorsunuz.Birçok oyunun bölümleri eksik oluyor.Veya eksik olan bölümleri parayla satmaya çalışıyorlar.O nedenle bbc'de bu oyunları dinleyen arkadaşlar tüm bölümlerin mevcut olup olmadığını iyi incelesinler.
    http://www.bbc.co.uk/radio/programmes/genres/drama/player

    Cbs kanalının radyosu vardı geçmiş yıllarda.1974-1982 yılları arasında yayınlanmış olan toplam 1399 tane radyo tiyatrosu var.İnternetteki en geniş kaynak bu.Tüm bölümleri indirebilirsiniz.Her bölüm 10 mb civarında.Her oyun 1 saat sürüyor.Kayıtlar eski olduğu için biraz cızırtı var.Fakat km player ile açınca ses düzeltilebiliyor.Oyunlar çok güzel ve kaliteli.
    http://www.cbsrmt.com/synopsis.html

    Şu siteyi ilk kez paylaşıyorum.Bir sürü güncel konuda güzel bir podcast sitesi.Radyo tiyatrosu da var.
    http://dunesteef.com/category/audio-drama/

    Buyrun 256 tane radyo tiyatrosu daha.İlk kez paylaşılıyor.
    http://podcast.mbirgin.com/28424/luxradiotheaterpodcast.aspx#

    Yine ilk kez paylaşıyorum.24 saat radyo tiyatrosu dinleyebilirsiniz.
    http://streema.com/radios/play/12135

    Yine ilk kez paylaşıyorum.24 saat radyo dinleyebilirsiniz.
    http://streema.com/radios/play/15132

    Sanırım bu kadar yeter.




  • Ana konuya Yunanca dil bilgisi kitap önerisi eklendi.
    Yunanca dinleme kaynağı eklendi.Hem tv hem radyo izleyebilirsiniz.Ayrıca haber sitesi.

    Not:Eklediğim kitap önerisi Modern yani günümüzde konuşulan Yunanca diline aittir.Klasik Yunanca kitapları farklıdır.
  • Hocam bu 101pod sitelerinde yaklaşık 1000 ders var ve hepsinin audio ve pdf dosyaları bulunuyor.Bunların hepsini 1 ay içinde bilgisayara indiriyor musunuz?Ayrıca bilgisayarda çok yer kaplamıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChicoGenio -- 24 Eylül 2015; 0:22:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChicoGenio

    Hocam bu 101pod sitelerinde yaklaşık 1000 ders var ve hepsinin audio ve pdf dosyaları bulunuyor.Bunların hepsini 1 ay içinde bilgisayara indiriyor musunuz?Ayrıca bilgisayarda çok yer kaplamıyor mu?

    Evet ders çok.1 ay içinde indiriyoruz hepsini.İngilizce bende 17.5 gb yer kaplıyor.Diğer dillerde buna yakın ama İngilizce daha çok ders var.İtalyanca 14 gb.
  • Merhaba öncelikle 2-3 gundur forumda açtığınız Konuları ve yorumlarinizi elimden geldiğince inceledim ve cok da yararli oldugunu paylaşmak isterim. Ben upper int. Seviyesindeyim. Grammer sorunum yok. 2 eksigim var. kelime dagarcigimi geliştirmek ve uzun Cümleler yapmak. Konuşmada/pratik de sorunum yok. Chick-lit konulu Romanlari okuyabiliyorum. (Chick lit I beğendiğimden degil okuması anlaması daha rahat oldugu icin bunu seçiyorum) Her kelimeyi bilmiyorum ama yazılanları anliyorum. innovative app ini indirdim ve calışmaya başlayacağım. Bu yorumunuzda calışma seklinizden bahsetmiştiniz (her bir podcasti x kadar dinleme x saat kadar calışma vs gibi) suan o yorumu bulamıyorum maalesef. 2 yasında bir oglum var akşamları ancak 22:00 den sonra müsait olabiliyorum. (O uyuduktan sonra) her aksam 3 saat çalışmak benim icin yorucu olacaktir. Çünkü ertesi gun de erkenden Kalkıp ise gidiyorum. Bana tavsiyeleriniz neler olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkay

    Merhaba öncelikle 2-3 gundur forumda açtığınız Konuları ve yorumlarinizi elimden geldiğince inceledim ve cok da yararli oldugunu paylaşmak isterim. Ben upper int. Seviyesindeyim. Grammer sorunum yok. 2 eksigim var. kelime dagarcigimi geliştirmek ve uzun Cümleler yapmak. Konuşmada/pratik de sorunum yok. Chick-lit konulu Romanlari okuyabiliyorum. (Chick lit I beğendiğimden degil okuması anlaması daha rahat oldugu icin bunu seçiyorum) Her kelimeyi bilmiyorum ama yazılanları anliyorum. innovative app ini indirdim ve calışmaya başlayacağım. Bu yorumunuzda calışma seklinizden bahsetmiştiniz (her bir podcasti x kadar dinleme x saat kadar calışma vs gibi) suan o yorumu bulamıyorum maalesef. 2 yasında bir oglum var akşamları ancak 22:00 den sonra müsait olabiliyorum. (O uyuduktan sonra) her aksam 3 saat çalışmak benim icin yorucu olacaktir. Çünkü ertesi gun de erkenden Kalkıp ise gidiyorum. Bana tavsiyeleriniz neler olur?

    İyi bayramlar öncelikle.Boş vakit varken yazayım.
    Ben upper int. Seviyesindeyim. Grammer sorunum yok. 

    Upper-intermediate olunca gramer sorunu bitmiş sayılmaz.Halen yeterince kavrayamadığınız konular mevcut.Ya da yeterince okuma,dinleme pratiğiniz yok.
     2 eksigim var. kelime dagarcigimi geliştirmek  ve uzun Cümleler yapmak.Konuşmada/pratik de sorunum yok. 

    Kelime bilgisini geliştirmenin tek yolu olabildiğince okumak.Ama öyle kuru kuruya okumak değil.Okuduğunuz metni detaylı şekilde inceleyip çalışacaksınız.Metnin içinde atasözü veya bir ifade varsa hemen onu öğrenmeniz gerekiyor.Youtube ve Google'dan arama yaparak o ifadelerin geçtiği bir sürü ayrı cümle bulup inceleyebilirsiniz.Yani demek istediğim kelime öğrenmenin en mantıklı yolu bu.Okumadan,incelemeden,sadece kelime ezberleyerek kelime öğrenilmiyor malesef.Okudukça kelime bilgisi artıyor.Bu işin kısa yolu yok.Uzun cümleler yapmak diye yazmışsınız.Yanlış yazım mı anlayamadım.Yazmak mı diyorsunuz tam anlamadım cümleyi.Uzun cümle mi kurmak yoksa uzun cümle mi yazmak diyorsunuz anlaşılır değil.Yazma işinden bahsediyorsanız yabancı dil öğrenen kişilerin en son başlaması gereken iştir yazmak.En son bu beceriye çalışmanız gerekecek.Aksi takdirde yol almak daha da zorlaşır.Ama uzun cümle kurmaktan bahsediyorsanız uzun cümle kurmak tamamen kişisel çalışmaya bağlı bir şey.Bu iş için roman okumak ve dinlemek etkili olacaktır.Ayrı bir formülü yok.Aslında uzun cümle kurmanın hava atmak dışında pek bir esprisi de yok.Uzun cümle neden kurulur.Bir fikri olabildiğince dolaylı yollardan anlatıp,ana düşünceyi karşıdaki kişinin olabildiğince anlaşılmasını engellemek için anlatılır.Uzun cümle kurup konuşunca karşıdaki kişi önyargıyla yaklaşabilir.Neden uzun cümle kurmak istiyorsunuz onu anlamadım.
    Konuşma ve pratikte sorunum yok diyorsunuz.O zaman neden advanced olamadınız?Demek ki bir şeyler halen eksik.Yani şimdi her söylenileni anlıyor musunuz?Mesela bbc radio dinlediğinizde ne kadar anlayabiliyorsunuz?
    Chick-lit konulu Romanlari okuyabiliyorum. (Chick lit I beğendiğimden degil okuması anlaması daha rahat oldugu icin bunu seçiyorum)  Her kelimeyi bilmiyorum ama yazılanları anliyorum.

    Okumanın zararı olmaz fakat okuduğunuz her eserdeki bilmediğiniz kelimeleri öğrenmeden başka eserleri okumaya kalkmak bizlere kısıtlı fayda sağlar.Size önerim okuduğunuz eserdeki bilmediğiniz kelimeleri tam olarak öğrenip onu kullanmadan başka eser okumayınız.Bir kelimeyi öğrenmenizin en temel kanıtlarından biri o kelimeyi kullanmaktır.Okurken bilmediğiniz kelime her zaman çıkacaktır.Önemli olan okuduğunuz o cümlenin anlatmak istediğini anlayıp anlamadığınız.
    innovative app ini indirdim ve calışmaya başlayacağım. Bu yorumunuzda calışma seklinizden bahsetmiştiniz (her bir podcasti x kadar dinleme x saat kadar calışma vs gibi) suan o yorumu bulamıyorum maalesef.

    Evet daha önce ücretli podcast sitesi önerdim.Fakat arkadaşlar ücretsiz kaynaklar istiyor o nedenle kaldırdım.O podcast dersleri bir kere dinleyerek olmaz.Bir derse çalışırken o dersi 3 kere dinleyin.Günlük 3 ders dinlemek gelişiminizi hızlandırır.Ama vakit ayırmakta zorlanıyorsanız 2 ders de dinleyebilirsiniz.Ama ikinin altında dinlemeyin.Ben bu şekilde tüm dersleri bitirdim.Fakat böyle bitirmeme rağmen son 1 ay tüm dersleri yine dinledim.Yani extra dinledim.Fakat bu size yorucu gelebilir.Siz bilirsiniz.
    2 yasında bir oglum var akşamları ancak 22:00 den sonra müsait olabiliyorum. (O uyuduktan sonra) her aksam 3 saat çalışmak benim icin yorucu olacaktir. Çünkü ertesi gun de erkenden Kalkıp işe gidiyorum. Bana tavsiyeleriniz neler olur?

    Efendim şimdi yabancı dil öğrenmek konusunda malesef günlük sadece 2 saat ayırarak ilerlemeniz yavaşlar.2 saat üstü yapılan çalışmalar size extra fayda sağlar onu söyleyeyim.İşe giderken dinleme yapabilirsiniz.Podcastlar her yerde dinlenebilir.Mesela hafta ii çalışmayıp sadece hafta sonu çalışmanız yine ilerlemek zor olacaktır.Bu şekilde çalışıp başaran arkadaşlarım da var onu söyleyeyim ama daha da yorucu bir şey.Günlük çalışmak,o dille irtibatınızı koparmamak yabancı dil öğrenenlerin en dikkat etmesi gereken şeylerden biridir.Mesela her gün 5 dakika da olsa bbc'den haber okuyabilirsiniz.Sadece ana başlıkları okusanız o bile faydalıdır.Ama dinleme yapmadan,okuma yapmadan,gramer çalışmadan bu işi sihirli bir formülle bitirilebileceğini düşünmeyin.Bu şekilde düşünüp belki binlerce insan dil öğreneceğini zannediyorlar.Zaten İngilizce konusunda büyük bir başarısızlık var.En temel nedenlerinden biri disiplinsiz ve yöntemsiz çalışmak.Dinlememek,okumamak vs.
    Yabancı dil öğrenen tüm arkadaşlara söylüyorum.Bu işin kısa yolunun olduğunu zannetmeyin.En az 1 yıl bir dile vakit lazım.Tabi Rusça,Almanca,Fransızca,Japonca gibi diller için en 2 yıl şart.Çince için belki 4-5 yıl şart.Mesela ben Portekizce İspanyolca ve italyanca'ya benziyor diyen birçok forumda okumuştum.Onun üzerine bu dili öğrenmeye başladım.Keşke başlamasaydım.Benzerlikler var ama öyle sihirli bir şey olup ta o dili hemen kavrayamıyorsunuz.O nedenle şu dil şu dile benziyor çok faydalı oluyor diye düşünen insanlara acı bir tecrübemdir.Benzerlik olsa bile çook uğraştırıyor.




  • sesli olarak dinleme var ben hem takıp edıp hem dınlemek ıstıyordum dowlnd olarak yokmu acaba bunlrın yada var benmı bulamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cuz you all I need

    sesli olarak dinleme var ben hem takıp edıp hem dınlemek ıstıyordum dowlnd olarak yokmu acaba bunlrın yada var benmı bulamıyorum

    Arkadaşlar anasayfayı detaylı olarak okuduğunuzda linkleri bulabilirsiniz.
    Anasayfada linkler var.
    Buyrun Lit2go sitesi.Hem dinleyip hem metni takip edebilirsiniz.İsterseniz pdf ve mp3 olarak indirebilirsiniz.
    http://etc.usf.edu/lit2go/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 25 Eylül 2015; 13:29:16 >
  • İstek üzerine Fransızca dinleme kaynakları çoğaltıldı.Ayrıca eklediğim sitede tv ve radyo dinlenebilir.Podcast ve radyo tiyatrosu da var.
  • merhaba
    vaktim olmadığı için sadece haftasonları ve boş vakitlerimde evde ingilizce çalışmak istiyorum. lisede iyi bir eğitim almadım maalesef. Tense'lerde eksiklerim var. çalışmaya başlarken sıfırdan başlayıp eksiklerimi kapatmak ve sağlam bir temel oluşturmak istiyorum. kendime böyle bir çalışma düzeni yaptım, değerlendirirseniz sevinirim.

    1) Türkçe anlatıma ihtiyaç duyacağım için kaynak olarak bu kitabı seçtim: DİLFEM GRAMMAR SCANNER
    Bu kitap ösym ve lise müfredatı ile paralel olduğu için eksikliklerimi bununla tamamlamak istiyorum ayrıca bu kitapla çalışırken ince okuma kitaplar alıp çeviri yapacağım.

    2) Bunlarla eksiklerimi kapatıp sağlam bir temel yaptıktan sonra ESSENTİAL GRAMMAR IN USE veya muadili bir kitap daha alıp önceki bilgilerimi pekiştirmek ve geliştirmeyi düşünüyorum. Bu kitapla birlikte artık ince okuma kitapları yerine daha kalın kitapları ve okuduğum bölümle ilgili makaleleri okuyup çevirmeye başlayacağım.

    sizce bu program nasıl? başka tavsiyeleriniz olursa sevinirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JilberProduct

    merhaba
    vaktim olmadığı için sadece haftasonları ve boş vakitlerimde evde ingilizce çalışmak istiyorum. lisede iyi bir eğitim almadım maalesef. Tense'lerde eksiklerim var. çalışmaya başlarken sıfırdan başlayıp eksiklerimi kapatmak ve sağlam bir temel oluşturmak istiyorum. kendime böyle bir çalışma düzeni yaptım, değerlendirirseniz sevinirim.

    1) Türkçe anlatıma ihtiyaç duyacağım için kaynak olarak bu kitabı seçtim: DİLFEM GRAMMAR SCANNER
    Bu kitap ösym ve lise müfredatı ile paralel olduğu için eksikliklerimi bununla tamamlamak istiyorum ayrıca bu kitapla çalışırken ince okuma kitaplar alıp çeviri yapacağım.

    2) Bunlarla eksiklerimi kapatıp sağlam bir temel yaptıktan sonra ESSENTİAL GRAMMAR IN USE veya muadili bir kitap daha alıp önceki bilgilerimi pekiştirmek ve geliştirmeyi düşünüyorum. Bu kitapla birlikte artık ince okuma kitapları yerine daha kalın kitapları ve okuduğum bölümle ilgili makaleleri okuyup çevirmeye başlayacağım.

    sizce bu program nasıl? başka tavsiyeleriniz olursa sevinirim

    Değerlendirme yapmadan önce size öncelikli önerim sadece haftasonları çalıştığınız için olabildiğince süre ayırmanız olacaktır.Yani bunu en az 6 saat olarak düşünün.Aksi takdirde çok zor.Çünkü siz 5 gün ara vererek çalışınca birikim yapmak o dilde zorlaşacak.En azından her gün sadece yarım saat dinleme yapsanız bile bu gerileme azalacaktır.Çünkü yabancı dil öğrenirken ara vermek sizin o dilde gerilemenize yol açar ve öğrenme süreniz uzar.

    1.Açıkcası belirttiğiniz kitap Yds kitabı olduğu için daha önce inceleme frısatı bulamadım.Fakat normal bir kitap işinizi görür.O nedenle kitap konusunda sıkıntı yok.Fono,Ekrem Uzbay,Murat Kurt kitapları güzel.Kitapla çalışırken aynı anda okuma yapacaksınız.Bu güzel bir şey.Eğer para parcamak istemiyorsanız şu siteyi de kullanabilirsiniz.Hatta eserlerin seslendirmesi de var.Hem okuyup hem dinleyebilirsiniz.
    http://etc.usf.edu/lit2go/
    Üst mesajlarda okuma çalışmasının nasıl yapılacağına dair bir şeyler yazmıştım.Onları uygulamanız ilerlemenizi kolaylaştıracaktır.Bir eseri okuyup oradaki bilmediğiniz kelimelerin hepsini öğrenmeden başka bir eser okumaya başlamayın.Altın tavsiye bu.

    2.ESSENTİAL GRAMMAR IN USE kitap seti çok kaliteli bir eser.Ona bir sözüm yok.Fakat fiyatı biraz tuzlu onu söyleyeyim.Ben tüm sete 300 tl falan vermiştim.Kitabın temel mantığı size gramer kaidelerini egzersiz yaptırarak öğretmektir.Siz zaten Dilfem kitabını alıyorsunuz.Ayrıca ana sayfada ingilizce ile ilgili 3 tane çok güzel egzersiz sitesi verdim.Dilfem gramere çalışıp sadece o 3 sitedeki egzersizleri çözseniz konuları iyi düzeyde kavrarsınız.O nedenle ESSENTİAL GRAMMAR IN USE kitap setini size önermiyorum.Hem pahalı hem de sizin için gereksiz.Sizin için önemli olan gramer konularına çalıştıktan sonra çözebildiğiniz kadar egzersiz,alıştırma çözmek.Bunu o 3 site zaten yapabilirsiniz.Hatta yeterli görmezseniz google yardımıyla egzersiz siteleri bulabilirsiniz.Ana sayfadaki nasıl bulunacağına da anlattım.
    Bir de siz sanırım sadece İngilizce yazılanları anlamak için öğrenmek istiyorsunuz.O nedenle grameri iyi bilmeniz gerekiyor.Makalelerde öyle uzun cümleler oluyor ki bazen anlamlandırmak zorlaşıyor.Sizin için iyi gramer bilgisi şart.Bende alanımla ilgili makaleleri okuyorum.İlk zamanlar çok zorlandım.Binlerce bilmediğim İngilizce terimler çıktı.Günlük hayatla hiç ilgisi yok ama makale için şart.İlk zamanlar bilmediğiniz terim çok olacaktır.O alanla ilgili okuma yaptıkça bilmediğiniz kelime sayısı azalacaktır.Hatta bu işi ben kısa yoldan bitireyim diyorsanız alanınız ne ise o alanla ilgili sözlük alabilirsiniz.Mesela Tıp okuyorsanız Tıp terimleri sözlüğü,vs vs.Bunları İngilizce-İngilizce dilinde internetten bulabilirsiniz.Türkçe sözlük te satılır ama özel hazırlandığı için pahalı olurlar.
    Başarılar dilerim.




  • Güncelleme:
    Ana konuya Çince dil bilgisi kitap önerisi eklendi.(Piyasadaki Türkçe anlatımlı en iyi kitap.)
    Çince dinleme kaynakları eklendi.Özellikle Pekin ve Şangay radyoları eklendi.
  • ismek ingilizce başlangc kursuna gitmemi tvsiye edermisinz acaba
  • Güncelleme:
    Ana konuya Hollandaca dil bilgisi kitap önerisi eklendi.
    Ana konuya Hollandaca dinleme kaynakları eklendi.
  • yazdıgımı görmedınız sanırım.ingilizce a1 ismek kursları var beledıyenın acaba kayıt olmamı önerırmısnız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cuz you all I need

    yazdıgımı görmedınız sanırım.ingilizce a1 ismek kursları var beledıyenın acaba kayıt olmamı önerırmısnız

    Gördüm fakat Bayram dolayısıyla vakit ayıramadım.Şimdi kurs işini şunları bilmeden bir şey demek çok zor.
    1-Gideceğiniz kurstaki öğretmenler o dili iyi düzeyde biliyor mu?
    2-Kursun dil öğrenme araçları hangi düzeyde.Yani dinleme,okuma yapmak için az da olsa kitap vs var mı?
    3-Sınıf mevcudu ne kadar? Kalabalık sınıflarda iş zorlaşıyor.
    4-Her ilde bu tarz kurslar var.Fakat illere göre kalite çok değişiyor.

    Bunları göz önüne alıp düşünüp karar verin.Fakat her halükarda kurs faydalıdır.Gitmenizi öneriyorum.Hem sosyal bir ortam,hem sizinle aynı dili öğrenmek isteyen insanlar var.Kurstan geldikten sonra tekrar yapmak şart.Kurstan sonra da ek olarak çalışmanız gerekiyor.Başarılar dilerim.




  • Güncelleme:
    YABANCI DİLDE DİNLEME YAPMAK NEDEN ÖNEMLİDİR? konusu ana konuya eklendi.
  • Güncelleme:
    Ana konuya yeni Fransızca kaynak eklendi.TF1
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.