Şimdi Ara

Sorular (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konu güncellendi.
  • hocam çok teşekkürler, cidden çok iyi bir çalışma olmuş. Benim anlamadığım nokta şu, speaking, reading ve grammar'a ne kadar çalışmalıyız günde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Im European

    hocam çok teşekkürler, cidden çok iyi bir çalışma olmuş. Benim anlamadığım nokta şu, speaking, reading ve grammar'a ne kadar çalışmalıyız günde?

    Grammar günde 2 saat dinlemeyide yarım saat başla git gide arttır. Grammar bittiğinde reading yapıp bilmediğin kelimeleri öğreniyorsun gerisi sana kalmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme:

    Ana konuya Rusça speaking alıştırma sitesi eklendi.
    (newbie-advanced)
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam bu mesajınızda en son paragrafta geçen konuşma için eklediğiniz konuşma derslerini ben konuda bulamadım. Kaldırıldı mı yoksa ben mi göremiyorum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet4.5 -- 30 Haziran 2016; 18:16:10 >
  • hocam şimdi benim anlamadığım kısım kelimelerin anlamını hangi kısımda öğrenmeye çalışacağız. Kontrollü dinleme aşamasında telaffuz kısmından sonra çevirme aşamasında mı ?
  • samet4.5 kullanıcısına yanıt
    Rusça bölümünde var.Link buraya ekledim.
  • penasofguitar P kullanıcısına yanıt
    Ana sayfaya yazdım aslında.Kelimeleri kontrollü dinleme kısmında tercüme etmeyin,cümleyi çevirmeyin demiştim.Önce kelimelerin telaffuzlarını öğrenin.Gramer öğrendikten sonra kelime öğrenimi ve cümle çevirisi yapabilirsiniz.Gramer bitene kadar kelimeler telaffuzlarını öğrenin.Cümleleri telaffuz edin.
  • Hocam sizce kelime öğrenimde en iyi yöntem İngilizce açıklamasıyla mı öğrenmek yoksa Türkçe anlamıyla mı öğrenmek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bana speaking pratik yapabileceğim site önerirmisiniz hani aylık para verip online sınıfa girdiğimiz ve karşdaki kişinin canlı olduğu onunla eş zamanlı konuşabildiğimiz site ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rat.planet hocam ben bu konuyu görmeden önce youtube'dan Özkan Çelen'in videolarina başlamıştım. Bir deftere not alarak 44. videoya kadar izledim. Bu konuyu keşfedince artık sizin önerdiğimiz yöntem ve kaynaklarla çalışmak istiyorum. Herhangi bir turkce anlatimli gramer kitabim yok. Ben üniversite hazirligi nedeniyle de detayli ogrenmek istedigim icin ekrem uzbay'in Proficiency kirabini almayi dusundum ama agir gelir mi diye supheliyim. Yoksa murat kurt'un kitabini veya fono yayinlarini da alabilirim. Kafam karisik bu konuda. Tek seferde Detayli ve kapsamli ogrenmek istedigim icin onerdiginiz gibi bolca egzersiz, alistirma cozerek ilerlemek istiyorum. Mantığı genel olarak anladim. Hatta konudan bir arkadaşla tanıştık onunla beraber devam edeceğiz. O da yeni başlamış look ahead setini izliyor. Ben de look ahead ile baslayip yanında önerdiğiniz sekilde once 2 saat gramer ardindan da en az 2 saat olmak uzere lit2go dan gozle takip ederek ta ki gramer konulari bitene kadar anlamaya calismadan telaffuz calismasi yapacagim. Gramer konuları bitince de lit2go'da okuma calismalariyla beraber kelime, deyim vs. dagarcigini gelistirmek kaliyor.
    Birkaç pürüz var onlari giderirseniz cok sevinirim.
    1) Yukarıda belirttigim gibi kitap konusunda kafam karisik. Yanlış bir seçim yapmak istemiyorum.
    2) Alacagim gramer kitabiyla beraber Özkan çelen hocanin videolarina da devam etmeli miyim? Onu da bitirip bir defterde bazi noktalarda tekrar etmek için kullanabilirim diye düşündüm. Not aldigim icin ziyan olsun istemiyorum.
    3) lit2go ile gramer calismalari bitene kadar belirttiginiz uzere "KONTROLLÜ DİNLEME" yaparken baska podcastleri de gozle takip ederek veya etmeden dinleyebilir miyiz? Yönteminizi dosdoğru uygulamak istediğim için problem ciksin istemiyorum hocam. Zaten siz gerek yok demistiniz lit2go basli basina yeterli ama bazen engvid de guzel videolar oluyor onlar icin sordum.
    4) Ayrica bunları da yaparsan gelisim acisindan daha saglikli olur dediginiz şeyler var mi?

    Şimdilik bu kadar. Konuya verdiğiniz emekler için, cevaplanmis soruları onlarca kez bıkmadan cevapladiginiz icin cok tesekkurler. Iyi ki boyle bir konu acmissiniz. Gelişimimi burada paylaşarak size tesekkurumu de ayriyeten etmek istiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • jindai J kullanıcısına yanıt
    Gramer kitabı konusu size kalmış.İstediğinizi alın.Murat Kurt başlangıç için iyi.İleri düzey için Ekrem Hoca'nın kitabı var.

    1.Kitap için Murat Kurt'un kitabı olabilir.Fakat bence online sitelerden çalışın.
    2.Videoları izleyebilirsiniz.Ama unutmayın bu şekilde çalışmalarınızı bölmüş olacaksınız.Ya videoları bitirip başlayın.Ya karışık size kalmış.
    3.Başka podcastları dinleyin.Dünya kadar lit2go'da metin var zaten.Engvid başlangıç için uygun değil.Upper-intermediate seviyesine geldikten sonra tüm videoları en alt seviyeden başlayarak dinleyebilirsiniz.Orada kitaplarda yer almayan bazı detaylar var.Faydası olur.
    4.Yok.Dediğim sistemi değiştirmeden çalışın.Ben orada verilen kaynakları karşılaştırarak seçiyorum.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlaşılma oldu herhalde ben ingilizce için sormuştum. Şu paragraftaki konuşma derslerini kastediyorum:

    "Konuşma için ayrıca kaynak ekledim.Önce onları kullanın.Bbc ingilizce,Oxford ingilizce ve voa İngilizce konuşma dersleri var.Onları indirip SIRASIYLA dinleyiniz.Ben o çalışma sırasına göre verdim linkleri.Birkaç kez tekrar edip dinlemek daha faydalı olacaktır.Bu konuşma derslerinden sonra gramer ve lit2go'yu beraber yürüteceksiniz.En son lit2go'daki kelimeleri öğreneceksiniz ve cümleleri anlayabileceksiniz."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet4.5 -- 2 Temmuz 2016; 13:18:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samet4.5 kullanıcısına yanıt
    O kayıtların ses kalitesinin çok iyi olmadığı yönünde mesajlar aldım.Bir de başlangıç için hepsi beraber 500 küsür ders yapıyordu.Bu da dil öğrenmeye başlayanlar için bir motivasyon sağlamak yerine ders fazlalılığı dolayısıyla bıkkınlık yaratabilir diye düşündüm.Bbc Look Ahead dersleri başlangıç için yeterli.Beginner-İntermediate arası seviyeye getirir.Sonrasında gramer öğrenerek devam edin.Yani ana sayfadaki gibi devam edin.Bundan sonra linkler değişmeyecek.Çok fazla kaliteli link arasından bir seçim yapmak zor oldu.Başarılar dilerim.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hem bu konuda hem diğer konuda verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum:)
  • arkadaşlar yds için vocablary kitabı önerebilir misiniz. ing altyapım var ama hep unutmuşum. 50 60 puan yeterli olacak. cesur hocanın essential kitabı ağır mı gelir. akının kitabını inceledim bir sürü gereksiz kelime var gibi geldi yds için. iremin dictionary kitabını da öneriyolar. onun haricinde irem pocket kitapçığı var seçenekler arasında önerilerinizi bekliyorum.
  • Hocam Murat Kurt'un Grammer kitabının yanına Ingilizce'de Zamanlar kitabını önerir misiniz?
    Yoksa sadece Grammer yeterli olur mu?
  • Hocam Allah sizden razı olsun. Çok güzel bir konu olmuş. Elinize sağlık.
  • Rat.planet, şu konuşma becerisi için verdiğiniz tavsiyeler hep dolaylı yoldan geliştirme amaçlı gibi. Gramer ve kelime sorununu halletmiş bir kişi büyük oranda halletmiş bi kişi akıcı bir şekilde konuşabilmesi için telaffuz alıştırmasının yanında aktif bir şekilde faydalanabileceğimiz bir yöntem önerseniz ? Mesela konuşma alıştırması için söylediğiniz videolar ile ilgili birine oradaki ifadeleri not alın ezberleyin demiştiniz bunun gibi. Temel ve yalın cümleler kurmak güç değil ama karmaşık cümleler kurmak oldukça yavas gerçekleşebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyPrayer14 -- 4 Temmuz 2016; 3:06:11 >
  • öncelikle konu için teşekkürler sonunda bugün başladık bakalım.
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.