Şimdi Ara

Sorular (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güncelleme:
    Ana sayfaya Felemenkçe kaynaklar eklendi.
  • İngilizce gramerdeki son bağlantıyı düzeltmelisiniz hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MemberOfDH

İngilizce gramerdeki son bağlantıyı düzeltmelisiniz hocam.
    quote:

Orijinalden alinti: genel adam

Ingilizce gramerdeki son baglantiyi düzeltmelisiniz hocam.

Düzeltildi.
  • www.hau.gr
    Learning English Podcasts | Learning Resources
    http://www.hau.gr/?i=learning.en.podcasts-in-english

hocam burada lower intermadite - advanced arası podcastlar var siz Lower İntermediate-İntermediate arası yazmışsınız
    http://spotlightenglish.com/ biraz baktım çok yavaş ve düzgün telaffuz ediyorlar yeni başlıyanlar için çok iyi , keşke hızlı versiyonları olsaydı

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı arkadaşlar günde 50 - 100 kelime ezberleyerek devam ettiklerini söylüyorlar bana günde 100 hatta 50 kelime bile çok fazla geliyor bu kadar çok kelimeye yüklenmek doğru mu ? sizce ideal olarak günde kaç kelime öğrenmek doğrudur. Hikaye içinde bilmediğimiz kelimeler çıkıyor bunları not alıp ezber mi yapmak lazım yoksa hikayeyi tekrar tekrar okuyarak mı öğrenmeliyiz. kelime öğrenme konusunda stratejileri tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

http://www.hau.gr/?i=learning.en.podcasts-in-english

hocam burada lower intermadite - advanced arası podcastlar var siz Lower İntermediate-İntermediate arası yazmışsınız
    http://spotlightenglish.com/ biraz baktım çok yavaş ve düzgün telaffuz ediyorlar yeni başlıyanlar için çok iyi , keşke hızlı versiyonları olsaydı

Sonradan sanırım advanced dersleri eklenmiş.Ana sayfadaki kısmı düzeltirim.Tabiki 40 küsür derste advanced yapması çok zor.Ama en azından gramerin HAZMEDİLMESİNİ sağlar.Acele edenler için vakit tasarrufu sağlayan bir site.

Sportligenglish sitesi ise dediğiniz gibi telaffuzları çok güzel ve faydalı hazırlanmış ama ama yeni başlayanlar için yani beginner ve elementary seviyesinde olanlar için KESİNLİKLE uygun DEĞİL.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cuveyriye

Hocam bazı arkadaşlar günde 50 - 100 kelime ezberleyerek devam ettiklerini söylüyorlar bana günde 100 hatta 50 kelime bile çok fazla geliyor bu kadar çok kelimeye yüklenmek doğru mu ? sizce ideal olarak günde kaç kelime öğrenmek doğrudur. Hikaye içinde bilmediğimiz kelimeler çıkıyor bunları not alıp ezber mi yapmak lazım yoksa hikayeyi tekrar tekrar okuyarak mı öğrenmeliyiz. kelime öğrenme konusunda stratejileri tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bakın belki günlük 50 kelime öğrendim deseler buna inanabilirim.Ama günlük 100 kelime ÖĞRENMEK bence HAYAL.Neden mi?
    Çünkü bir kelimeyi ÖĞRENDİM demek için önce onun yazılışını,okunuşunu,telaffuzunu ve cümle içinde farklı kullanımlarını bilmek gerekiyor.Ama sadece bunlar bile bir kelimeyi öğrendim demek için yeterli etkenler değil.EĞER BİR KELİMEYİ ÖĞRENDİM DEMEK İSTİYORSANIZ O KELİMEYİ KONUŞURKEN,YAZARKEN VS.KULLANMANIZ GEREK.EĞER BİR KELİMEYİ KULLANAMIYORSANIZ O KELİMEYİ ÖĞRENMİŞ SAYILMAZSINIZ.
    Ama şu detay da var.Kelimeleri ezberleyip o kelimelerle ilgili hazırlanmış testleri çözerek kelime öğrendim diyenler var.
    Bunun olumlu tarafı sınavlarda başarılı olursunuz.O konuda haklısınız.
    AMA O KELİMEYİ KULLANAMAZSINIZ.DAHA DOĞRUSU ÖĞRENMİŞ SAYILMAZSINIZ.
    Ben görsel sözlüklerle kelime öğreniyorum telaffuzlarını bile tek tek internet sayesinde öğreniyorum.İşimi çok kolaylaştırmasına rağmen onda bile her gün 50 tane öğrenmek çok zor.En fazla 25 civarı oluyor.
    Testlerdeki boşluk doldurmalı kelime sorularını doğru yaparak o kelimeyi öğrenmiş sayılmazsınız.Onu kullanmanız ve doğru şekilde telaffuz etmeniz gerekiyor..Ancak bu şekilde DİL ÖĞRENİRSİNİZ.Diğer türlü sınavları geçersiniz ama birisi dil biliyor musun dediğinde hayır deyip eğitim sistemine laf atarsınız.Halbuki bu tamamen kişisel çalışma yöntemiyle ilgili.Olay tamamen kişinin çalışma tarzına bağlı.
    Son olarak hikayede bilmediğiniz kelime çıktığında kağıdın arka tarafına Türkçe karşılıklarını yazın.Metnin üzerine hiçbir karalama yapmayın.Arka tarafa yazın.Hikayeyi okuyun.Hem grameri unutmazsınız hem de unuttuğunuz kelime olduğunda kağıdın arkasındaki çevirilere bakarsınız.Bu şekilde beyninizi tembelliğe alıştırmış olmazsınız.Ayrıca o dilde düşünmek denen şeyi daha doğru yöntemle yapmış da olursunuz.
    Başarılar dilerim.

Düzeltme:yazım yanlışı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 1 Mayıs 2016; 17:36:13 >

• Hocam illegal bir sitede english101 derslerini buldum ordan dinlersem olurmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam spotlight da çok güzel podcasts var aynı podcastde hem amerikan hem İngiliz aksanı var ikisinede aşina olmak için iyi ama kötü tarafı yavaş olmasından dolayı biraz robotlaşıyor konuşmalar ve tonlama ve dilin ritmi es geçiliyor. Bu yüzden dolayı kararsız kaldım devam edip etmemek için

• Nino kardeş güzel bir konuya temas etmişsin, o site gerçekten de harika olmasına rağmen seslendirmeler gerçekten de biraz gölge düşürüyor, starter seviyesi kitapların seslendirmeleri bile akıcı ve doğal çünkü anlaşılır olmak başka robot gibi çok yavaş olmak başka hatta daha kafa karıştırıcı oluyor kopuk kopuk bence anlaması daha bile zor olabiliyor..

Telafuzu aşırı kötü olanlar için tane tane hangi kelime nasıl okunuyor diye çalışma yapana faydalı olabilir elbette.

dediğim gibi yazının seviyesi ile seslendirmenin seviyesi birbirini tutmuyor.

Alternatif olarak kullanabileceğin pek çok site var, bu arada onlara da bakabilirsin, bulamazsanız eğer ben yardımcı olmaya çalışırım.
  • Hocam spotlight içerik olarak çok kolay geldi bana intermediate sanırım, British Council var ama advanced olmadan sadece amerikan aksanında dinleme çalışmaları yapmak istiyorum ona göre tavsiyelere açığım

• quote:

Hocam spotlight da çok güzel podcasts var aynı podcastde hem amerikan hem İngiliz aksanı var ikisinede aşina olmak için iyi ama kötü tarafı yavaş olmasından dolayı biraz robotlaşıyor konuşmalar ve tonlama ve dilin ritmi es geçiliyor. Bu yüzden dolayı kararsız kaldım devam edip etmemek için

Yavaş olması eksik ya da yanlış bir şey değil.Aksine çok doğru bir şey.Telaffuzları çok daha iyi öğrenirsiniz.
    Yabancı dil öğrenirken insanlar genellikle hızlı konuşanlardan bir şey anlamadıklarından yakınır.
    Bu duruma çözüm bulmak için son yıllarda yavaş telaffuz yöntemi çıktı.
    Bu çok önemli bir şey.
    Hatta internetteki en geniş içerikli İngilizce öğretme podcast sitesi olan ESL English sistemi tamamen bunun üzerine kurulu.Kolay ya da zor metinleri olabildiğince yavaş telaffuz ederek dil öğretmeye çalışıyorlar.
    https://www.eslpod.com/website/
    Halbuki ben size bunun ücretsiz versiyonu olan spotlight sitesini önerdim.Sanırım siz önceden dizi vs.izlemişseniz kulağınız alışmış olabilir.O nedenle sıkıcı gelebilir.Ama dil öğrenenler için çok faydalı bir sistem.

evet ama güzel bir aksan kapmak isteyenler için faydalı olacağını düşünmüyorum
  • quote:

Siz gramer öğrenip uygulama aşamasına gelmeden farklı aksanlara yönelik bir şey dinleseniz o aksanda konuşacağınızı mı zannediyorsunuz.
    Aksan kapmak diye bir şey yok.Bu aksan seçiminden kurtulun arkadaşlar.Sadece sizin için değil herkes için söylüyorum.Boşuna çaba.
    Çünkü eninde sonunda en baştan yaptığınız o seçim(buradaki seçimden kastım sadece İngilizce için geçerli.(Çince,İspanyolca,Portekizce ve Arapça da farklı)o çalışmalar büyük oranda boşuna gidecek.
    Bir kelimeyi ne kadar farklı aksanda duyarsanız duyun en çok hangi aksanda dinleme yapmışsanız onu uygularsınız.
    Sitede aksan yok diyorsunuz şuradaki bölümde herifin '' broadcasting'' kelimesini nasıl telaffuz ettiğine bakın.Sizce aksan yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Siz gramer öğrenip uygulama aşamasına gelmeden farklı aksanlara yönelik bir şey dinleseniz o aksanda konuşacağınızı mı zannediyorsunuz.
    Aksan kapmak diye bir şey yok.Bu aksan seçiminden kurtulun arkadaşlar.Sadece sizin için değil herkes için söylüyorum.Boşuna çaba.
    Çünkü eninde sonunda en baştan yaptığınız o seçim(buradaki seçimden kastım sadece İngilizce için geçerli.(Çince,İspanyolca,Portekizce ve Arapça da farklı)o çalışmalar büyük oranda boşuna gidecek.
    Bir kelimeyi ne kadar farklı aksanda duyarsanız duyun en çok hangi aksanda dinleme yapmışsanız onu uygularsınız.
    Sitede aksan yok diyorsunuz şuradaki bölümde herifin '' broadcasting'' kelimesini nasıl telaffuz ettiğine bakın.Sizce aksan yok mu?
    http://spotlightenglish.com/listen/world-press-freedom-atwar-bahjat

aksan yok demiyorum dilin ritmini, tonlamalar fln bunlar biraz sıkıntılı ayrıca bunlar aksanı belirleyen elementler , ben siteyi çok begendim çok güzel konularda yazılar var keşke normal konuşma hızındada bir seçenek olsa kesinlikle mükkemel olurdu ve daha üst level içerikler eklenir zamanla inş gerçekten güzel ginede ekstra kaynak olarak çalışmayı düşünüyorum

• Dinlemeyle ilgili "listening drill" diye bir uygulama var. Bu uygulamanın güzel yönü, konuşmayı hızlandırıp yavaşlatma butonunun olması.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • GÜNCELLEME:
    Eklediğim kaynak daha önce forumlara eklenmemiştir.
    Bunu yazmamın sebebi benim konudaki linkleri başka yerlerde görüyorum.
    Buraya eklediğim linklerin çok büyük bölümü daha önce kullanılan,bilinen siteler değildi zaten.
    Ana sayfaya yeni Arapça kaynak eklendi.
    Çok güzel hazırlanmış bir site.
    İnteraktif derslerin yer aldığı anlatımlar çok güzel hazırlanmış.
    Ayrıca gramer öğretimi,okuma parçaları da var ki bu parçalar özel olarak hazırlanmış ve ayrıca kelime öğretimi vs. var.
    learning.aljazeera.net
    تعلم العربية - اللغة الإنجليزية
    http://learning.aljazeera.net/arabic

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

http://spotlightenglish.com/listen/world-press-freedom-atwar-bahjat

aksan yok demiyorum dilin ritmini, tonlamalar fln bunlar biraz sıkıntılı ayrıca bunlar aksanı belirleyen elementler , ben siteyi çok begendim çok güzel konularda yazılar var keşke normal konuşma hızındada bir seçenek olsa kesinlikle mükkemel olurdu ve daha üst level içerikler eklenir zamanla inş gerçekten güzel ginede ekstra kaynak olarak çalışmayı düşünüyorum

Aynen nino hocam çok haklısınız, yavaş okumakla robot gibi okumayı birbirine karıştırmışlar sıkıcı oluyor, bence siz bunu zaten 100 bölüm yazıya bakarak dinleseniz 101. bölümden sonrasını kendiniz sesli okuyabilirsiniz eminim ki çok daha iyi ve akıcı gelir kulağımıza. iyi çalışmalar..

• GÜNCELLEME
    VOA YENİ İNGİLİZCE DERSLER EKLENDİ.
    VOA İngilizce görüntülü dersler eklemiş.Şuan 11 bölüm var. Sürekli yeni dersler ekleniyor.
    Gayet güzel anlatımı var.
    Çalışanlar için ek bir yararı olabilir.
    Amerika'nin Sesi | Voice of America - Turkish
    İNGİLİZCE DERSLERİ
    http://www.amerikaninsesi.com/p/6009.html

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.