Şimdi Ara

Sorular (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam özel mesajı kapatmışsınız sanırım size nasıl ulaşabiliriz facebook adresiniz varsa eklemek isterim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

Hocam size bu arada bir soru sorucam , ben sadece dinlemeye odaklandım şuan b2-c1 seviyesinde çıkıyorum ingilizcede ama speaking ona göre baya geride kaldıgını hissediyorum .Ne tavsiye edersiniz ? kendine konuşmak işe yarıyor mu . yurtdışına gitme imkanımda yok malesef , asyalılarlada konuşmak istemiyorum

Aslında konuşma mantığı çok basit yeterince dinleme çalışması yapmanız gerekiyor.Sadece dinleme değil okuma çalışmaları da gerekiyor.Sadece dinleme yaparsanız okuma yapmazsanız gelişiminiz yavaşlar.
    Konuşma konusunda yeterli olmadığınızı düşünmenizin temel nedeni yeterince dinleme ve okuma yapmamaktır.
    Bu şekilde bir çalışma yaparak bu sorunu ortadan kaldırırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cuveyriye

hocam özel mesajı kapatmışsınız sanırım size nasıl ulaşabiliriz facebook adresiniz varsa eklemek isterim

Sormak istediğiniz sorularınızı buraya yazabilirsiniz.
  • GÜNCELLEME

Ana sayfaya Lehçe(Polonya'da konuşulan dildir.Polonyaca diye bir dil yoktur.Bu dile Lehçe denir.) kaynaklar eklendi.
  • LIVE LİNGUA
    Muhteşem bir site daha.Tamamen ücretsiz içeriği var.
    Sitede 130 dilde öğrenme kaynakları bulabilirsiniz.Birçok eserin ses dosyaları da var.
    Eğer dil öğrenmek istiyorsanız ve para harcamadan öğreneyim diyorsanız rahatlıkla kullanabilirsiniz.
    Sitedeki içerikler 3 tane kuruluşa aitmiş. The Peace Corps,FSI Language,DLI Language
    Öğreneceğiniz dillerde bu 3 kuruluştan birinin kaynaklarını indirerek çalışabilirsiniz.Seçim sizin.

https://www.livelingua.com/project/
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Orijinalden alıntı: Ninoİnfeliz

Hocam size bu arada bir soru sorucam , ben sadece dinlemeye odaklandım şuan b2-c1 seviyesinde çıkıyorum ingilizcede ama speaking ona göre baya geride kaldıgını hissediyorum .Ne tavsiye edersiniz ? kendine konuşmak işe yarıyor mu . yurtdışına gitme imkanımda yok malesef , asyalılarlada konuşmak istemiyorum

Aslında konuşma mantığı çok basit yeterince dinleme çalışması yapmanız gerekiyor.Sadece dinleme değil okuma çalışmaları da gerekiyor.Sadece dinleme yaparsanız okuma yapmazsanız gelişiminiz yavaşlar.
    Konuşma konusunda yeterli olmadığınızı düşünmenizin temel nedeni yeterince dinleme ve okuma yapmamaktır.
    Bu şekilde bir çalışma yaparak bu sorunu ortadan kaldırırsınız.

Hocam speaking hariç her ikisinide yapıyorum

Julian Northbrookyoutube
    English Speaking Practice | How to improve your English Speaking and Fluency: SHADOWING
    https://www.youtube.com/watch?v=GVWFGIyNswI

shadowing yöntemi işe yararmı hocam speaking için :)

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    hocam bütün mesajlarınızı okudum. Hepsi tamam da zaman yok. Siz nasıl zaman yarattınız dil öğrenirken? İşsiz miydiniz o sırada?
  • Yaklaşık birbuçuk yıldır Abd'de yaşıyorum.. İngilizcem de hiçbir gelişme olmadı :(
    Eşim Amerikalı eşimin dediklerini bile çoğunu anlayamıyorum.. bildiğim onbeş cümle kalıbı . eşimde benim anlayacağım şekilde benzer cümleleri kuruyor..
    Ben böyle idare ediyorum fakat dil ilerlemiyor.... kursa gidecek kadar bir seviyem yok çünkü dersleri anlamak için belli bir seviye ingilizce olması gerekiyor.
    İngilizce seviyem izlediğim bir filmden anladığım bir yada iki cümle .. rastgele okuduğum yazılı hemen hiçbir cümleyi tamamen anlayamıyorum
    2500 kelime kadar biliyorum fakat burada bu hiç birşey ifade etmiyor... adamlar kelimeleri bazen 3 üçüncü bazen 5 şinci yada 10nuncu anlamlarında kullandıklarında anlamadan kalıyorum
    Halbuki buraya gelmeden nasılsa yabancılarla chat yapacak derdimi anlatacak kadar ingilizcem var altı ayda öğrenirim ingilizceyi diyordum...

Benim tecrübem dil öğrenmek o dilin gramerinin yani temelini bilmek yeterli sayıda çok sayıda kelime bilmek .. ve daha sonra o dili yerinde yaşayarak okulunda öğrenmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vegasboy -- 15 Nisan 2016; 12:11:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zeyobov

hocam bütün mesajlarınızı okudum. Hepsi tamam da zaman yok. Siz nasıl zaman yarattınız dil öğrenirken? İşsiz miydiniz o sırada?

Zaman ayırmanız tamamen size bağlı.Daha az uyku ile daha az tv izleyerek dil öğrenmeye zaman ayırabilirsiniz.
    Dil öğrenmek için zaman yok demeyin.Herkes çalışıyor.
    Ama şöyle bir detay vereyim size.İşten geldikten sonra insan hem zihnen hem bedenen yorgun oluyor.Dil öğrenmeye başladığınız zaman ilk 1 saat bu çalışmayı bırakmayı düşüneceksiniz.Yorgun olsanız bile ilk 1 saati atlatırsanız gerisi gelecektir.Hatta çalışmaya daldıkça yorgunluğunuzu unutacaksınız.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam. Azim olmadıktan sonra bütün gün boş olsa ne fayda.
  • quote:

quote:

hocam tavsiyene ve çalışma planına uyarak 4 aydır ilerliyorum çoğu zaman tavsiyelerinize ihtiacım oluyor murat kurt hocamın gramer kitabını bitirdim 4 ayrı seviye tespit sınavı yaptım 2 sinde upper 2 sinde inter çıktım yaklaşık bir haftadır satın aldığım englishclass101 pod çalışıyorum her podcastı 4 kez dinliyorum podcasttaki metni bir bütün olarak görüp gramer bölümündeki bilmediğim kelimeleri çıkarıp gramer bölümünü çevirip anlamaya çalışıyorum extra olarak yapmam gereken birşey var mı ?

• Merhabalar. Konunuzu okudum ,çok faydalı bir konu olmuş emeğinize sağlık. Bende ingilizce öğrenmek istiyorum. İlk olarak konuşma ve dinleme demişsiniz. Bende gramer yok, yeterli düzeyde kelime yok. Ben bunu nasıl yapacağım. Konuşmayı geçtim, dinleme etkinliğinden nasıl bişeyler anlayacağım. Kafam fena bulandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal8484

quote:

quote:

hocam tavsiyene ve çalışma planına uyarak 4 aydır ilerliyorum çoğu zaman tavsiyelerinize ihtiacım oluyor murat kurt hocamın gramer kitabını bitirdim 4 ayrı seviye tespit sınavı yaptım 2 sinde upper 2 sinde inter çıktım yaklaşık bir haftadır satın aldığım englishclass101 pod çalışıyorum her podcastı 4 kez dinliyorum podcasttaki metni bir bütün olarak görüp gramer bölümündeki bilmediğim kelimeleri çıkarıp gramer bölümünü çevirip anlamaya çalışıyorum extra olarak yapmam gereken birşey var mı ?

Bu şekilde devam edin.Podcast derslerin tamamını bitirin.Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: KendiHalinde.

Merhabalar. Konunuzu okudum ,çok faydalı bir konu olmuş emeğinize sağlık. Bende ingilizce öğrenmek istiyorum. İlk olarak konuşma ve dinleme demişsiniz. Bende gramer yok, yeterli düzeyde kelime yok. Ben bunu nasıl yapacağım. Konuşmayı geçtim, dinleme etkinliğinden nasıl bişeyler anlayacağım. Kafam fena bulandı

Eğer ana sayfanın tamamını dikkatli şekilde okusaydınız bu soruyu sormazdınız.Orada her şeyi detaylı şekilde yazdım.
    Önce konuşma ve dinleme becerilerine odaklanın.Orada önerdiğim sesli dersler fazlasıyla işinizi görecektir.İstemeyeceğiniz kadar çok var.
    Oradaki dersleri bitirdikten sonra gramer öğrenin.Gramer bitince okuma alıştırmaları yapacaksınız.Bu kadar basit.Başarılar.

• Hocam dediğiniz çalışmaları 3 4 aydır devam ediyorum aynı Zamanda dışarıda bbc podcast dinliyorum 1 haftadır sizce buna devam edeyim mi çünkü dışarıdaki Zaman'da da bi şeyler yapmak istiyorum kontrollü yapamayacağım için bunu yapıyorum ama çok hızlılar sizce devam edeyim Zaman'la slışırmıyım yoksa seviyene göre kontrollüyse devam mı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KendiHalinde.

Merhabalar. Konunuzu okudum ,çok faydalı bir konu olmuş emeğinize sağlık. Bende ingilizce öğrenmek istiyorum. İlk olarak konuşma ve dinleme demişsiniz. Bende gramer yok, yeterli düzeyde kelime yok. Ben bunu nasıl yapacağım. Konuşmayı geçtim, dinleme etkinliğinden nasıl bişeyler anlayacağım. Kafam fena bulandı

Eğer ana sayfanın tamamını dikkatli şekilde okusaydınız bu soruyu sormazdınız.Orada her şeyi detaylı şekilde yazdım.
    Önce konuşma ve dinleme becerilerine odaklanın.Orada önerdiğim sesli dersler fazlasıyla işinizi görecektir.İstemeyeceğiniz kadar çok var.
    Oradaki dersleri bitirdikten sonra gramer öğrenin.Gramer bitince okuma alıştırmaları yapacaksınız.Bu kadar basit.Başarılar.

Teşekkür ederim hocam aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim . Sıfır gramerle başladım tavsiyelerinize uyarak 4.5 bucuk ayda kitabı bitirdim okuduğumu anlıyorum ama konuşma fırsatı bulamadım gramerim intermadiate ve upper arasında olmasına rağmen konuşmada sıkıntı var sanırım elemantary seviyesi diyebilirim :D Bu öğrenme sürecini daha ileriye götürmek için bodrumda bir kaç tanıdık vasıtasıyla çoğunluğunu ingilizlerin oluşturduğu bir otelde resepsiyonist olarak pazartesi günü işe başlayacağım bu süre zarfında umarım hayal kırıklığına uğramam konuşma konusunda .. sezon boyunca poscastlara çalışıp pratik yapacağım planım sezon sonuna kadar podcastları bitirip ileri düzey konuşabilmek .. Tavsiyeleriniz ve yönlendirmeleriniz iiçin çok teşekkür ederim gelişmeleri buradan paylaşacağım :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kemal8484

quote:

quote:

Bu şekilde devam edin.Podcast derslerin tamamını bitirin.Başarılar.

Teşekkür ederim hocam aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim . Sıfır gramerle başladım tavsiyelerinize uyarak 4.5 bucuk ayda kitabı bitirdim okuduğumu anlıyorum ama konuşma fırsatı bulamadım gramerim intermadiate ve upper arasında olmasına rağmen konuşmada sıkıntı var sanırım elemantary seviyesi diyebilirim :D Bu öğrenme sürecini daha ileriye götürmek için bodrumda bir kaç tanıdık vasıtasıyla çoğunluğunu ingilizlerin oluşturduğu bir otelde resepsiyonist olarak pazartesi günü işe başlayacağım bu süre zarfında umarım hayal kırıklığına uğramam konuşma konusunda .. sezon boyunca poscastlara çalışıp pratik yapacağım planım sezon sonuna kadar podcastları bitirip ileri düzey konuşabilmek .. Tavsiyeleriniz ve yönlendirmeleriniz iiçin çok teşekkür ederim gelişmeleri buradan paylaşacağım :)

• Hocam çözdüğünüz sınavların linklerini de ekler misiniz buraya

• nebulla N kullanıcısına yanıt
    http://www.ef.com.tr/test1/#/

Limasollu Naci Yayınları
    İngilizce Seviye Tespit Sınavı | Limasollu Naci Yayınları
    http://www.limasollunaci.com/ingilizce-seviye-tespit-sinavi

diğer iki siteyi bulamadım rastgele seçmiştim ama ilk ikisi yukardaki linklerdir

• eve gidince okuyacağım
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.