Şimdi Ara

Sorular (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.035
Cevap
383
Favori
177.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayalperest444

quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Bir arkadaşım nihayet B2(upper-intermediate)seviyesinde İngilizce öğrenmiş.
    Neredeyse tamamen sıfırdan başladı.
    Nasıl yaptın diye sordum.Duymadığım bir setten bahsetti.Tıpkı Oxford ve Cambridge gibi bu National Geographic de İngilizce öğrenmeye yönelik ders etkileşimli ders kitapları çıkarmış.O setten öğrendim dedi.Araştırıp baktım güzel bir sete benziyor.Büyük emek harcamışlar.Ders kitabı,ses cdleri vs. var.
    İncelemek isteyenler şuradan demo derslere bakabilir.
    Ebook olarak satılıyor.6 setlik bir seriymiş.C1'e kadar dersler var.Her kitap 75 TL gibi pahalı bir fiyata satılıyor.Keşke bu kaliteli setler ucuz olsa da ülkemiz de yayılıp kullanılsa.
    http://www.ngllife.com/

Headway kitap setine benzer sistemle anlatmışlar.Fakat daha farklı yönleri var.Dersler birbiriyle ilişkili.Ayrıca daha çok emek verilmiş.Sırf bu kitabı çıkarmak için adamlar dünyayı gezip fotoğraf,video çekmiş.Maliyetini siz düşünün

Nerden satın alabiliyoruz? Ben göremedim

Bu seri toplam 6 kitap.Amazon'dan kitap versiyonu alınabiliyor.Dvd'si var yanında.Her kitap 28 dolar(80 tl)2.el olarak satılanlar 19 dolar civarında.
    Sırarıyla şu kitaplar var.
    www.amazon.com
    Life Beginner with DVD (Life (British English)): Dummett, Paul, Hughes, John, Stephenson, Helen: 9781133315681: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Life-Beginner-DVD-Bring-Classroom/dp/1133315682/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1449315379&sr=8-1&keywords=9781133315681

www.amazon.com
    Life Elementary with DVD (Life (British English)): Dummett, Paul, Hughes, John, Stephenson, Helen: 9781133315698: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Life-Elementary-DVD-Bring-Classroom/dp/1133315690/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1449315556&sr=8-1&keywords=9781133315698

www.amazon.com
    Life Pre-Intermediate with DVD (Life (British English)): Dummett, Paul, Hughes, John, Stephenson, Helen: 9781133315704: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Life-Pre-Intermediate-DVD-Bring-Classroom/dp/1133315704/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1449315586&sr=8-1&keywords=9781133315704

www.amazon.com
    Amazon.com: Life Intermediate (Life (British English)) (9781133315711): Dummett, Paul, Hughes, John, Stephenson, Helen: Books
    http://www.amazon.com/Life-Intermediate-DVD-Bring-Classroom/dp/1133315712/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1449315613&sr=8-1&keywords=9781133315711

www.amazon.com
    Amazon.com: Life Upper Intermediate with DVD (Life (British English)) (9781133315728): Dummett, Paul, Hughes, John, Stephenson, Helen: Books
    http://www.amazon.com/Life-Upper-Intermediate-DVD-Classroom/dp/1133315720/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1449315640&sr=8-1&keywords=9781133315728

www.amazon.com
    Life Advanced with DVD (Life (British English)): Dummett, Paul, Hughes, John, Stephenson, Helen: 9781133315735: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Life-Advanced-DVD-Bring-Classroom/dp/1133315739/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1449315671&sr=8-1&keywords=9781133315735

Seri toplam 6 kitap.Ebook olarak satışı da var.Onlar da 28 Euro(87 TL).Yani daha pahalı.Aynen yine yanında dvd veriyorlar.

Anladığım kadarıyla Workbook dediğimiz çalışma kitaplarını ayrı olarak satıyorlar.
    1.kitap hariç diğer 5 kitabın çalışma kitapları varmış.Bunlar 13 euro(40 TL,)'ya satılıyor.Ve yanında ses cd leri varmış.Amazon'da da 17 dolara satılıyor.

Bu serinin ayrıca Teacher Book denilen öğretmen kitabı da var.Fakat ona gerek yok sanırım.
    Açıkcası fazlasıyla pahalı bir set.En büyük olumsuz özelliği bu.
    Set American English öğretiyormuş.Bu workbook sonlarında IELTS sınavına dönük alıştırmalar da varmış.Kalitesine bir şey diyemem.(Örnek derslere göre konuşuyorum.)Kaliteli bir set.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetaltunel

İngilizce dinleme için verdiğiniz radyo siteleri ingiltere radyo siteleri.Ben amerikan aksanı istediğim için amerikan radyosu arıyorum.Bana amerikan radyoları önerebilir misiniz ?

Buyrun:
    http://www.voanews.com/

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Bütün konuşulanları anlamak üzün sürer değil mi :/
  • GÜNCELLEME:
    Ana sayfa düzenlendi.Tüm öğrenme linklerinin yanına hangi seviyeden başlayıp hangi seviyeye kadar öğrettiğini ekledim.
    Ana sayfaya üstte eklediğim İngilizce seviyelendirilmiş okuma metinlerini ekledim.
    Seviyelendirilmiş Okuma Parçaları:(mp3,metin,sorular)
    www.ngllife.com
    Interactive Reading Practice | NGL Life
    http://www.ngllife.com/student-zone/interactive-reading-practice

Her dosyanın içinde okuma metni,sorular,o metnin seslendirilmiş mp3 dosyası,ekstra sorular var.
    Çok fazla metin olmamasına rağmen yine de büyük fayda sağlar.İçeriği çok güzel ve yasal.

• quote:

GÜNCELLEME:
    Ana sayfa düzenlendi.Tüm öğrenme linklerinin yanına hangi seviyeden başlayıp hangi seviyeye kadar öğrettiğini ekledim.
    Ana sayfaya üstte eklediğim İngilizce seviyelendirilmiş okuma metinlerini ekledim.

Her dosyanın içinde okuma metni,sorular,o metnin seslendirilmiş mp3 dosyası,ekstra sorular var.
    Çok fazla metin olmamasına rağmen yine de büyük fayda sağlar.İçeriği çok güzel ve yasal.

Hocam merhaba yine iş başındasınız :) lit2go sitesi yerine bu en son verdiğiniz siteden telaffuz ve dinleme çalışması yapılabilir mi ? şuan verdiğiniz siteden bir podcast dinliyorum ve oldukça anlaşılır bir dili var şuan için 1 aydır gramer kitabından ve lit2go sitesinden çalışıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal8484

quote:

GÜNCELLEME:

Hocam merhaba yine iş başındasınız :) lit2go sitesi yerine bu en son verdiğiniz siteden telaffuz ve dinleme çalışması yapılabilir mi ? şuan verdiğiniz siteden bir podcast dinliyorum ve oldukça anlaşılır bir dili var şuan için 1 aydır gramer kitabından ve lit2go sitesinden çalışıyorum

Lit2go'ya devam edin.Ama isterseniz buna da aynı anda çalışabilirsiniz.

• GÜNCELLEME:
    Ana sayfaya Korece dersler anlatan kaynaklar eklendi.
    Daha önce Korece'ye ait radyo ve gazete kaynağı eklemiştim.
    Şimdi ise konuları anlatan ve çok eğlenceli iki site ekledim.Çizgi film tadında bir yöntemleri var.Ve arka planda çok eğlenceli müzikler çalıyor.
    Dil öğrenme işini heralde bu kadar eğlenceli duruma getiren böylesine bir site ve program yok sanırım.
    Yeni eklenen siteler:
    http://www.kosnet.go.kr/edu/video/start.html
    http://builder.hufs.ac.kr/user/hufskoreaneng/ (Üniteleri ve dersleri görmek için sitedeki ''Online Korean Program''linkine tıklayın.

İlk site sadece newbie'den başlayıp beginner'e kadar öğretiyor.Sadece başlangıç için kullanılabilir.Çünkü çok eğlenceli.
    İkinci site ise newbie'den başlayıp elementary düzeyine kadar öğretiyor.20 ünite var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 7 Aralık 2015; 20:54:20 >

• Ellerinize saglik harika bir konu olmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam paylaştığınız BBC radyolarının seviyesi nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atlantic

Hocam paylaştığınız BBC radyolarının seviyesi nedir acaba?

Konuşmaları anlamak için upper-intermediate seviyesinde İngilizce dil bilgisi bilgisi gerekiyor.Fakat advanced düzeyinde kelime bilgisi gerekiyor.Yani çok fazla ve farklı kelime kullanıyorlar konuşurken.Ben de sürekli İngilizce geliştirmek adına dinliyorum.Sürekli yeni ifadeler kullanıyorlar.İngilizce adına her daim birçok şey öğrenebileceğiniz çok zengin bir kanal.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba öncelikle konu aşırı uzadığı için 8 sayfanın hepsini okumadım belki size bu soru daha önce sorulmuştur tekrar cevap vermek istemeyebilirsiniz ama cevap verirseniz sevinirim. uluslar 1. sınıf öğrencisiyim ingilizce seviyem intermediate. seviyemi advanced düzeyine,ya da daha net olması için yds'de 80+ puan almak istiyorum, getirmek istiyorum öncelikle bunun için önerileriniz var mı ? bir de uluslar öğrencisi olduğum için ingilizcenin yanında bir dil daha ,bu da büyük ihtimalle farsça olacak, öğrenmek istiyorum . ingilizcemi geliştirmeye çalışırken aynı anda farsça da öğrenebilir miyim, bu tabii benim çalışmama kalmış ama bazı kişiler aynı anda iki dil öğrenmenin verimi azalttığını ve dillerin birbirine karıştığını söyleyip birisine yönelip en iyi şekilde onu halletmem gerektiğini söylüyor,ya da hangi düzeyden sonra farsça öğrenmeye başlamalıyım ? bir de dediğim gibi advanced ya da yds 80+ puan almak için kaç yıllık bir ingilizce çalışma programına ihtiyacım var ? tabii bu kişiden kişiye değişir ama siz bir arkadaşa günde en az 2.5 saat çalış yazmışsınız ben de en az 2.5 saat çalışmaya çalışıyorum bunu göz önünde tutarsak, şimdiden çok teşekkür ediyorum sizi de rahatsız ettim kusura bakmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: esatyavuz

hocam merhaba öncelikle konu aşırı uzadığı için 8 sayfanın hepsini okumadım belki size bu soru daha önce sorulmuştur tekrar cevap vermek istemeyebilirsiniz ama cevap verirseniz sevinirim. uluslar 1. sınıf öğrencisiyim ingilizce seviyem intermediate. seviyemi advanced düzeyine,ya da daha net olması için yds'de 80+ puan almak istiyorum, getirmek istiyorum öncelikle bunun için önerileriniz var mı ? bir de uluslar öğrencisi olduğum için ingilizcenin yanında bir dil daha ,bu da büyük ihtimalle farsça olacak, öğrenmek istiyorum . ingilizcemi geliştirmeye çalışırken aynı anda farsça da öğrenebilir miyim, bu tabii benim çalışmama kalmış ama bazı kişiler aynı anda iki dil öğrenmenin verimi azalttığını ve dillerin birbirine karıştığını söyleyip birisine yönelip en iyi şekilde onu halletmem gerektiğini söylüyor,ya da hangi düzeyden sonra farsça öğrenmeye başlamalıyım ? bir de dediğim gibi advanced ya da yds 80+ puan almak için kaç yıllık bir ingilizce çalışma programına ihtiyacım var ? tabii bu kişiden kişiye değişir ama siz bir arkadaşa günde en az 2.5 saat çalış yazmışsınız ben de en az 2.5 saat çalışmaya çalışıyorum bunu göz önünde tutarsak, şimdiden çok teşekkür ediyorum sizi de rahatsız ettim kusura bakmayın

Sorunuzu okurken ''uluslar öğrencisiyim''diye yazmışsınız.Önce anlamadım.Sonra ''Uluslararası İlişkiler''bölümünde okuduğunuzu.
    Şimdi sizin durumunuz biraz farklı görünüyor.
    Öncelikle YDS'den 80 üstü bir puan almayı hedefliyorsunuz.Yapılmayacak bir şey değil.Şuan ilk yapmanız gereken bence YDS ve KPDS sınavlarında daha önce çıkmış tüm soruları online olarak bilgisayarınıza indirmek.OSYM'nin sitesinde var.İkinci olarak bu sorularda geçen kelimeleri çıkarmak.(Aslında bunu yapmanıza bile gerek yok çünkü internette bu kelimeler hazırlanıp ekleniyor.Google yardımıyla arayıp bulabilirsiniz.)
    Söz konusu gireceğiniz sınav YDS olduğu için gramer bilginizi advanced seviyesine ve kelime bilginizi de hiç yoktan önceden çıkmış sorulardaki kelimeleri öğrenerek geliştirmeniz mantıklı olacaktır.Yani gramer bilginiz advanced yapmadan 80 üstü almayı unutun.Bu çok önemli.Özellikle şu site çok güzel.Gramer kitabı almanıza bile aslında gerek yok.
    http://www.dersimizingilizce.com/yds-ingilizce/
    Çıkmış soruların analizleri de var.Çıkmış soruları isminiz gibi bilin.Bunun faydasını görürsünüz.Gramer çalışma işini ise daha önce açtığım konudaki gibi çalışırsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.Benim önerdiğim gramer çalışma yöntemi hem sınavlara yönelik hem de dil öğrenenlere yönelik üst düzeyde başarı sağlar.Gramer nasıl çalışılır ilk sayfada anlattım.Eğer dediğim gibi çalışırsanız grameri UNUTMAZSINIZ.Ama Türkçe bilgisi bilmeden de gramere çalışılmaz.O nedenle insanlar sıkılıp bırakıyor zaten.Dediğim kuralların hiçbiri atlamadan yapın ki başarı oranınız artsın.Grameri bu şekilde halledersiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/tm.htm
    Fakat söz konusu YDS sınavı salt gramer bilgisini ölçen bir sınav değil.Metin incelemesi,boşluk doldurmalar da var.Kelime bilgisini ölçmek de var.Metin incelemesi sorularında başarılı olmak için bilinçli şekilde İngilizce metinlere çalışmak gerekiyor.Bunu Yds çıkmış soruların çözümlü sorularını görüp inceleyerek soruların nasıl çözüldüğünün mantığını anlamanız gerekiyor.Okuma alıştırmaları için bir şey isterseniz Lit2go sitesi çok güzel.En alt seviyeden en üst seviyeye kadar metinler var.
    http://etc.usf.edu/lit2go/
    Bu sistem büyük oranda eksiğinizi karşılar.Bu sınavın temel mantığını sadece gramer ve kelime bilerek başarılı olacağınızı zannetmeyin.Bu sınav artık bunları istemiyor.Sizden gramer ve kelime bilgisini sorularda doğru olarak analiz edip KULLANMANIZI istiyor.Öğrendiğinizi düşündüğünüz bilgiyi uygulatmaya çalışıyor.Tüm YDS sınavları bu şekilde.

İngilizce'nin yanında başka bir dil öğrenmeniz çok işinize yarar.Bunun için önerim sırasıyla:Arapça,Almanca,Fransızca,Rusça
    Fakat siz Farsça düşünüyorsunuz.O da işinize yarar.Ama bence Arapça daha öncelikli olur diye düşünüyorum.Daha büyük bir coğrafya konuşuyor.Diyeceksiniz ki bir dili konuşan ülkenin büyüklüğü için mi öğreniyoruz?Hayır.Sizin dil öğrenmede temel hedefiniz mesleğinizle ilgili olmalı.Arapça konuşan ülkelerle daha çok ilişkilerimiz var.Belki bu konu bile tartışılabilir hangi dili öğrenmek diye.
    Dillerin birbirine karışmasında ise şöyle bir durum var.Birbirine benzeyen dilleri öğrenmek BİLİNENİN AKSİNE zordur.Nerden biliyorum?Denedim de ondan.Halen işin içinden tam olarak çıkmış değilim.Birbirine benzeyen dilleri özellikle kelime öğrenirken çok zorluyor.Mesela ben bir şeyler okurken İspanyolca ve Portekizce kelimeleri birbirine karıştırıyorum.Hangi dilde olduğuna kanaat getiremiyorum.O nedenle okurken o kelimenin hem İspanyolca hem Portekizce olarak iki dilde manalarını,yazılışları ve telaffuzlarını öğrenmek gerekiyor.Başlarken belki kolay görünüyor ama ilerledikçe bu durumlar malesef yaşanıyor.Ama sizin durumunuz burada farklı.Farsça ile İngilizce arasında her ne kadar benzer kelimeler olsa da bu iki birbirinden gramer,telaffuz ve kelime anlamında çok farklı.
    Farsça'yı sıkı çalışırsanız 1 senede üst düzeyde öğrenirsiniz.Gramerini toplasan en fazla 50 sayfa çıkar.Detaylı gramer yoktur.Hatta gramer anlamında en kolay dillerden biridir.Bilinenin aksine Arapça gibi gırtlaktan çıkan sesler yoktur.Telaffuzu Türkçe bilenler için normal sayılır.Türkçe bildiğiniz için Farsça'da birçok kelime birbirine benzer.Fakat bazen anlamları aynı olmayabiliyor.Bence önce İngilizce'yi upper-intermediate veya advanced yapıp şu sınavı geçin.Sonra Farsça öğrenirsiniz.Hatta artık İngilizce bildiğiniz için ben size çok kaliteli kaynaklar önerebilirim.
    Çalışma meselesine gelince bir insan öğreneceği dile günlük EN AZ 2 saat ayırmaz iise o dilde unutmak KAÇINILMAZDIR.Sürekli öğrendiğiniz kelimeleri,grameri unutursunuz.Dil böyle bir şeydir.Mesela diyelim ki siz iki hafta boyunca deli gibi İngilizce çalıştınız.1 hafta ara verin.Sonra tekrar çalışmaya başlayın.O çalıştığınız konuların ve kelimelerin çoğunu unuttursunuz.Yabancı dilde ara vermek size yapabileceğiniz en büyük kötülüktür.Bunun çok büyük zararı var.Bu süreye uymanız işinizi kolaylaştırır.Başarılar dilerim.İnşallah sınavlarda başarılı bir netice alırsınız.

• Ana konu güncellendi.
  • YENİ KONU EKLENDİ.
    DİL ÖĞRENENLER GAZETELERİ NASIL OKUMALIDIR?
    http://forum.donanimhaber.com/m_112685923/f_//tm.htm#112685923
  • Bir ayrıntı kafama takıldı. Sanırım bir yerde seviyeniz upper-intermadiate olduğunda ve üstü ise konuşma ve anlama alıştırmaları yaparsınız demiştiniz. Ama ana konuda bunun hakkında bir açıklama olarak yazı yazmamışınız. Bunun belli bir sebebi var mı? Konuya bakan bir kişi gramer olarak upper intermadiate olup kelime bakımında olmayabilir belki de. Masrafsız olarak bu işi halletmek için ileriki zamanlarda yazı yazacak mısınız?
  • Hocam ilk mesajdaki italyanca kaynaklar diğer dil kaynaklarına göre az gibi. Siz de öğrenirken bu kaynaklardan mı yararlandınız? Sıfırdan advanced'e kadar nasıl bir yol izlediniz? Keşke italyanca öğrenirken şunu yapmasaydım da onun yerine şunu yapsaydım dediğiniz neler oldu ve tavsiyeleriniz nelerdir? Motivasyonlarınız neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyPrayer14

Bir ayrıntı kafama takıldı. Sanırım bir yerde seviyeniz upper-intermadiate olduğunda ve üstü ise konuşma ve anlama alıştırmaları yaparsınız demiştiniz. Ama ana konuda bunun hakkında bir açıklama olarak yazı yazmamışınız. Bunun belli bir sebebi var mı? Konuya bakan bir kişi gramer olarak upper intermadiate olup kelime bakımında olmayabilir belki de. Masrafsız olarak bu işi halletmek için ileriki zamanlarda yazı yazacak mısınız?

Ana konuda gazete sitelerini sadece kaynak olarak verdim.İngilizce gibi çok öğrenilen dillerde binlerce gazete var ama mesela Japonca öğrenen ve gazete okumak isteyen birisi için gazete bulmak(daha doğrusu basit bir tasarımlı,ses destekli, bir gazete)bulmak zor.İngilizce dışındaki diğer dillerde tabiki çok gazete var.Ben bunları karşılaştırıp öyle ekledim.Birçoğunda ses desteği vs. var.
    Gramer anlamında upper intermediate olan biri gazete okumaya başlayabilir.Bu seviyenin altındakilere önermiyorum.Zaten gazete okumanın temel amacı kelime öğrenmektir.Yapı öğrenmektir.Bu iki eksikliği gidermek için okunur gazete.

• quote:

Orijinalden alıntı: Poison Was The Cure

Hocam ilk mesajdaki italyanca kaynaklar diğer dil kaynaklarına göre az gibi. Siz de öğrenirken bu kaynaklardan mı yararlandınız? Sıfırdan advanced'e kadar nasıl bir yol izlediniz? Keşke italyanca öğrenirken şunu yapmasaydım da onun yerine şunu yapsaydım dediğiniz neler oldu ve tavsiyeleriniz nelerdir? Motivasyonlarınız neydi?

Bazı dillerde kaynaklarının az olmasının nedeni bu dille ilgili internette kaynak olmamasından dolayı değil.Ben birçok kaynak araştırıp ücretsiz ve bilgi yanlışlığı olmayan kaynakları eklemeye çalıştım.
    Bu arada dediğiniz gibi ana sayfada İtalyanca konu anlatımlı siteyi eklememişim.
    Eğer İngilizce biliyorsanız şu site:
    Ana site şu:
    http://coerll.utexas.edu/ra/
    22 podcast ders var.Pdf içerikleri de var.Gramer de öğretiyor.
    Açıkcası bu site iyi bir başlangıç OLMAZ.Başlangıç için uygun değil.Dersleri inceledim en azından elementary seviyesindeyken başlamak daha mantıklı olur.

Benim İtalyanca öğrenmen biraz farklı bir durum oldu.İngilizce'den sonra öğrenmeye başladım.Rosetta Stone'un başarılı olup olmadığını denemek için başladım.Hiçbir şey bilmeden başladım.5 level sonunda intermediate seviyesine getirdi.Daha sonra italianpod101 sitesinden podcast ders alıp advanced düzeyine kadar öğrendim.Sonrasında e-kitap ve Rai tv dinleyerek geliştirmeye başladım.İngilizce bildiğim için advanced olmak sorun olmadı.Fakat size Rosetta Stone ile başlamınızı önermiyorum.Pahalı bir seçim olur gerek yok.Şu yollardan birini seçip çalışabilirsiniz.
    1.İltalianpod101(Fiyatı 15 tl.Yılbaşına yakın sadece 1 dolara indirim oluyor.En alt seviyeden başlayarak advanced seviyesine kadar dersler var.İngilizce bilmeniz gerekiyor.Bu şuan advanced olmak için en ucuz yol)
    2.Eğer hem ucuz olsun hem de kitap destekli olsun ve advanced seviyesine kadar öğreneyim diyorsanız 50 dolara şu set kitap destekli en iyi ve en ucuz set:3 kitap 9 ses cdsi var.

Uyarı:Burada önerdiğim bu 2 kaynak şuan internette en ucuz kaynaktır.Çünkü sizi en alt seviyeden advanced seviyesine kadar getirir.Diğer birçok set bu seviyeye kadar öğretmiyor.400-500 tl para isteyen Rosetta Stone bile sizi orta seviye olan intermediate seviyesinde bırakır.Yani Rosetta'ya hem çok para ödüyorsunuz hem de size ancak orta seviye dil öğretmiş oluyor.Bu iki kaynak dışında da advanced seviyesine kadar öğreten setler var ama onlar da çok pahalı.Mesela en alt seviyeden başlayarak advanced seviyesine kadar öğreten bir kitap seti var.
    Nuovo progetto italiano 1
    Nuovo Progetto italiano 2
    Nuovo progetto italiano 3
    Şuradaki bir kitapevinde satılıyor.Her set 100 tl yapıyor.Toplam 300 tl.Pahalı oluyor.
    Nüans Publishing
    Sayfa bulunamadı | Nüans Publishing
    http://www.nuanskitabevi.com/italiano/corsi-di-lingua-87

Bu şekilde advanced seviyesine kadar öğreten çok az set var.Abartmıyorum belki 5'i bile geçmez bu sayı.En ucuz yollar bunlar.Eğer İngilizce bilmiyorsanız Türkçe anlatımlı bir set almanız gerekiyor.Birkaç set var fakat çoğu sadece gramer anlatarak bitiriyor.Elit seti var.200 tl sanırım ama sadece gramer öğrenirsiniz.Yani bu üsttekiler gibi okuma pratiği yapamazsınız.Yeterince dinleme pratiği yapamazsınız.Her çalıştığınızda kendi seviyenizin farkında olup ona göre İtalyanca bir şeyler bulup internette aramak çok daha zor.Yani set güzel ama yanında okuma ve dinleme alıştırması yapmak için bir şeyler olmadığı için ve sizin de internette bunları kendi seviyenize göre bulmanız çok zor olduğu için başarı sağlamanız zor.Tabiki gramer öğrenirsiniz.Ama bu iki konu eksik kalıyor.Onun dışında şuan ders kitaplı destekli olan Türkçe anlatımlı sadece Fono yayınlarının bir seti var.Fiyatını yazmamışlar.En azından ders kitabı destekli.Hikaye kitabı da varmış.
    www.fono.com.tr
    FONO. Sayfa bulunamadı
    http://www.fono.com.tr/Home/dilitalyanca

Haa bu arada Elit setini kötülemiyorum.Fakat setin bu eksikliği kendiniz de tamamlayabilirsiniz.Mesela seviyelendirilmiş hikaye kitapları alıp(cd destekli)okuma ve dinleme çalışmaları yapabilirsiniz.
    Bunun dışında kapsamlı Türkçe kaynak bilmiyorum.

EK OLARAK:
    Eğer daha çok konuşma becerinizi geliştirmek istiyorsanız ama bir yandan da gramer öğreneyim diyorsanız Michel Thomas'ın seti çok başarılı.İngilizce bilmek gerek.
    Ama sadece konuşma becerisine daha fazla odaklanmak istiyorsanız o zaman Pimsleur İtalyanca seti daha uygun olabilir.İngilizce bilmek gerek.5 levellik bir set.5.level'de baya uzun cümleler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 14 Aralık 2015; 18:07:55 >

• Hatırladın mı bilemiyorum ama rat.planet, bende senden yardım istemiştim İngilizce için. O aralar pek İngilizce'ye ağırlık veremedim ama şimdi kararlıyım. İlk olarak önerdiğin Murat Kurt'un English Grammar Today kitabını aldım. Yılbaşına kadar kitabı alanlar bilir 90. sayfa Present Simple Tense'e kadar öğrenmeyi hedefledim. İlk olarak öğrendiğim yeni bilgileri ve grammar kurallarını nasıl kullanacağım? Bu ilk sorum. İkinci olarak senden istediğim bazı kaynaklar var.

Grammar soru siteleri. Konuları öğrenip sorularla kendimi o konularda test etmek.
    Kelime ezberleyeceğim siteler.
    Dinleme siteleri. Dinleme yapabileceğim siteler. Effortless English vardı silinmiş. İndir dersen indiririm.
    Ekstradan senin şuna da bak diyebileceğin bir site varsa bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockxmetalever

Hatırladın mı bilemiyorum ama rat.planet, bende senden yardım istemiştim İngilizce için. O aralar pek İngilizce'ye ağırlık veremedim ama şimdi kararlıyım. İlk olarak önerdiğin Murat Kurt'un English Grammar Today kitabını aldım. Yılbaşına kadar kitabı alanlar bilir 90. sayfa Present Simple Tense'e kadar öğrenmeyi hedefledim. İlk olarak öğrendiğim yeni bilgileri ve grammar kurallarını nasıl kullanacağım? Bu ilk sorum. İkinci olarak senden istediğim bazı kaynaklar var.

Grammar soru siteleri. Konuları öğrenip sorularla kendimi o konularda test etmek.
    Kelime ezberleyeceğim siteler.
    Dinleme siteleri. Dinleme yapabileceğim siteler. Effortless English vardı silinmiş. İndir dersen indiririm.
    Ekstradan senin şuna da bak diyebileceğin bir site varsa bekliyorum.

Arkadaşlar konudaki soru-cevapları okusanız bu sorulara daha önce defalarca cevap verdim.
    Bakın bu işte önemli olan çok fazla kaynak kullanmak değildir.Önemli olan birkaç kaynağı sürekli olarak kullanmaktır.
    Gramer kurallarını unutmamak için anasayfada verdiğim gramer alıştırma sitelerini çözebilirsin.7 tane alıştırma sitesi var.İstemediğin kadar soru-cevap,alıştırma,test var.Zaten çalışan arkadaşların büyük bölümü kısa yoldan hemen öğreniriz düşüncesiyle bu sitelerdeki alıştırmaları yeterince çözmüyorlar.Bakın ben iddia ediyorum önce konuyla ilgili türkçe dil bilgisi sonra ingilizce dil bilgisi çalışın.Konuları karşılaştırmaya çalışın.Ve sonra bu 7 sitedeki alıştırmaların tamamını çözen GRAMERİ UNUTMAZ.ÇOK FAZLA SORU VAR.Şuan internette en detaylı alıştırma siteleri o 7 tane site.Diğer sitelerde ya konular eksik oluyor ya da başka sorunlar var.
    Kelime ezberleme işini intermediate seviyesine geldikten sonra ağırlık verin.Ana sayfada Lit2go kelime öğrenmek için hazine.Ayrıca ana sayfada ücretsiz seviyelendirilmiş hikaye kitapları önerdim.Yanında ses dosyaları ve her hikayeye ait testler,alıştırmalar var.
    Dinleme için lit2go.Eğer sürekli konuşma sesinden sıkılıyorsanız bbc radio four extra yeterli.Effortless English seti senin hem çalışma yöntemine aykırı.
    Önce şu gramer bilgini advanced yap.Türkçe anlatımlı bir kitap kullanıyorsun.Bunlar tamamlandıktan sonra şu iki site kullanılabilir.
    learnex.in
    www.engvid.com

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.