soru yazdım, bakın say 893.

-
-
ben sadece iş bankası ajandası sorusu cozerim sorry
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kuveyttürkten utaniyor musun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cevap bekliyorummmm
-
1 mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yep
-
a=x.r, y=x.r^2 dersek x,xr,xr^2 şeklinde olur geometrik dizimiz.
|a-x|=|xr-x| yani |x(r-1)|=2
|a-y|=|xr-xr^2|=|xr(r-1)|=4 (mutlak değer olduğu için içeriyi - ile çarpıp r-1 parantezine aldım kolaylık açısından)
|xr(r-1)|=|x(r-1)|.|r|=4 olur ve |x(r-1)| de 2'ye eşit yani |r|=2 deriz. r ya +2 ya da -2 olmalı öyleyse. r=2 ise dizi x,2x,4x şeklinde olurken r=-2 ise dizi x,-2x,4x şeklinde olur. Bundan sonra da mutlak değer içinde a ve y yerine değişik durumlardaki değerleri yazıp denemek kalıyor. r=2 olunca 2,4,8; r=-2 olunca 2/3,-4/3,8/3 geliyor. Burada a'nın pozitif tam sayı olduğu bir tane değer var o da 4 değeri. Ben böyle düşündüm hocam yorumunu böyle mi yapmalıyız cevabı ne acaba? Bence birkaç konuyu içeren hoş bir soru olmuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egehan_45 -- 31 Aralık 2022; 15:37:20 > -
Sonucun doğru ancak dizilerin eksik. 2 4 8 ' in yanında -2 -4 -8 de sağlar aynı zamanda 2/3 -4/3 8/3 'ün yanında -2/3 4/3 -8/3 de sağlar. Ben farklı çözdüm. Dizi bilgisinden xy= a kare gelir. Mutlak değerleri açınca x= a+2 ya da x= a-2 ve y= a+4 ya da y= a-4 gelir. Denklemde yerine yazınca 4 farklı durum oluşuyor.
-
Haklısınız hocam son kısımda biraz bakkal hesabıyla çözdüm kaçırmışım diğer iki ihtimali D: Düzeltme için çok teşekkür ederim
En Beğenilen Yanıtlar

ben sadece iş bankası ajandası sorusu cozerim sorry
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X