Şimdi Ara

Sony Z mi alayım yoksa X mi alayım ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynı soru 40 inch yerine 52 inch için sorulsa idi cevabınız ne olurdu? o zaman Z4500 serisi için ne düşünürdünüz? Zira sanırım ekran büyüdükçe hem LCD panelden alınacak görüntünün görece zayıflaması hemde CPU'nun yükünün artması söz konusu olacaktır. Ayrıca X serisinin bu büyüklükteki fiyatları oldukça yüksek.
    52 inch için LCD önerisi varsa duymaktan mutluluk duyarım.
  • bugun bır sony shopta ankara necatıbey şubesınde urunlerı yana yana gorme şansım oldu yaklaşık 30 dk kadar ızledim ıkısınde de blu ray bağlı bır tanıtım cdsi vardı yetkılıye goruntu ayarlanı sordum 2 sıde otamatık yanı normal ayarlarında dedı ben acıkca x4500 e hayran kaldım yanı z 200hz olayını cözemedim. acıkcası ekren olarak x4500 daha camsı ve parkatı z ıse mat geldı bence x4500 diyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: se_runtome

bugun bır sony shopta ankara necatıbey şubesınde urunlerı yana yana gorme şansım oldu yaklaşık 30 dk kadar ızledim ıkısınde de blu ray bağlı bır tanıtım cdsi vardı yetkılıye goruntu ayarlanı sordum 2 sıde otamatık yanı normal ayarlarında dedı ben acıkca x4500 e hayran kaldım yanı z 200hz olayını cözemedim. acıkcası ekren olarak x4500 daha camsı ve parkatı z ıse mat geldı bence x4500 diyorum

hocam fiyatlarını sordunmu peki??
  • X4500,Alacak<<<Olan Dostların Toplu Hareket ederek<<<Almalarını Öneriyorum_Fiyatta Bariz İndirimLe Karşılaşırsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: GOGOMEZ

X4500,Alacak<<<Olan Dostların Toplu Hareket ederek<<<Almalarını Öneriyorum_Fiyatta Bariz İndirimLe Karşılaşırsınız

ben varım:)
  • taksit olunca fiyat ne olur acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: asdas60

taksit olunca fiyat ne olur acaba?

hocam karta göre değişiyor ama ortalama yuzde 10 12 arası koyuyor 10 12 ay taksit seçtiğinde. .
  • 4 Aylık 40X3000 (=3500 :) kullanıcısıyım ve mevcut Sony serileri arasında özellikle de W ve Z serilerinden çok daha güzel görüntü verdiğini söyleyebilirim. Sıfır bulunabiliyorsa bence hiç düşünmeden alınır.

quote:

Orjinalden alıntı: omeah

Benim suanda teknosadan baska biryerden alabilme sansim yok.

X3500 , W4000den 100 ytl daha ucuz suanda teknosada.

Bu durumda X3500 daha mı uygun oluyor. yani x3500 daha mı iyidir W4000den ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: doctac60

quote:

Orjinalden alıntı: se_runtome

bugun bır sony shopta ankara necatıbey şubesınde urunlerı yana yana gorme şansım oldu yaklaşık 30 dk kadar ızledim ıkısınde de blu ray bağlı bır tanıtım cdsi vardı yetkılıye goruntu ayarlanı sordum 2 sıde otamatık yanı normal ayarlarında dedı ben acıkca x4500 e hayran kaldım yanı z 200hz olayını cözemedim. acıkcası ekren olarak x4500 daha camsı ve parkatı z ıse mat geldı bence x4500 diyorum

hocam fiyatlarını sordunmu peki??

arkadasim z serisi 4816 tl x ise 4815 tl yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam yoksa orası başka bıryermıydı:) ama bu cıvardaydı taksıtlı fiyatı tabıkı. en uzuz şuan istanbubileşımde ınternet sıtesınde 3956 tl peşın de 4395 12 tk.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: GOGOMEZ

X4500,Alacak<<<Olan Dostların Toplu Hareket ederek<<<Almalarını Öneriyorum_Fiyatta Bariz İndirimLe Karşılaşırsınız

ben varım:)

ben de varım ama alım zamanlarımız pek aynı gibi değil sanırım doctac60.. ama beraber fiyat alıp belki bi ayar çekilebilir
  • hocam dediğim gibi ben martın ilk haftası düşünüyorum sony nın mart kartlarında veya fiyatlarında çok büyük abzurtluk olmadığı sürece. . . ama ben ankamall de 4100 dediklerinde peşin ben bi bilgisayar da alabilirim beraberinde daha uygun olamazmı diye sorduğumda en son yapacağım fiyat 4000 olur demişti çalışan. . . sen ne zaman düşünüyorsun??
  • ben de mart ayı içerisinde düşünüyorum aslında. bu arada aynı durumu armada ile de konuşalım derim, diğer başlıkta senin konuştuğun arkadaş sanırım (umarım yanlış hatırlamıyorumdur) armada ile tanıdık olduğunu ve yardımcı olabileceğini yazmıştı. yine bu başlıkta bir arkadaş izmir caddesinin sonundaki bayiye sorun demişti -ki armada ile aynı- firma olması açısından armada'ya soralım derim. hem orada ölü piksel ve backlight garantisi alma durumumuz da olabilir. izmir caddesindeki şubeleri karma, yani direk sony shop değil. yani ellerinde sadece 1 tane 40x4500 varsa o da armada'dadır; bunu bana armadadaki satıcı söylemişti. diğer yerlerde somut fiyatlar alırsak, armadadaki sony shop ile pazarlık yapma durmumuz (ölü piksel ve backlight-clouding zımbırtıları) ile daha kolay olabilir kanımca.
  • 4000+ liraya 40`` lcd almak icin mi toplaniyorsunuz hocam yaziktir en azindan 46`` alin o paranin biraz karsiligini alin en azindan...
    X ve Z sserileri ciddi olarak `overpriced` su an, kisaca kazik yiyeceksiniz ve yazin uzuleceksiniz ben ne para verdim diye...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarper.unen

ben de mart ayı içerisinde düşünüyorum aslında. bu arada aynı durumu armada ile de konuşalım derim, diğer başlıkta senin konuştuğun arkadaş sanırım (umarım yanlış hatırlamıyorumdur) armada ile tanıdık olduğunu ve yardımcı olabileceğini yazmıştı. yine bu başlıkta bir arkadaş izmir caddesinin sonundaki bayiye sorun demişti -ki armada ile aynı- firma olması açısından armada'ya soralım derim. hem orada ölü piksel ve backlight garantisi alma durumumuz da olabilir. izmir caddesindeki şubeleri karma, yani direk sony shop değil. yani ellerinde sadece 1 tane 40x4500 varsa o da armada'dadır; bunu bana armadadaki satıcı söylemişti. diğer yerlerde somut fiyatlar alırsak, armadadaki sony shop ile pazarlık yapma durmumuz (ölü piksel ve backlight-clouding zımbırtıları) ile daha kolay olabilir kanımca.

bana ankamall de 4000 fiyat verdiler zaten bunu armadaya karşı veya izmir cad.deki koçnete karşı ayrı ayrı kullanabiliriz :) illaki farklı fiyat verirler. . ayrıca ölü piksel ve şu backlight olayı için w4500 e yaptıkları garanti işini umarım bu x e de yaparlar ama o işten pek umutlu değilim ben açıkçası. . bende mart ayı başında diyorum ama ortalarında da olabilir yani çok dert değil hocam. . buarada yanlış hatırlamıyorsam antareste de sony bayi bulunmaktaydı ve oraya hiç sormadım ben. . danışmakta fayda var bence oraya da. .

• quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

4000+ liraya 40`` lcd almak icin mi toplaniyorsunuz hocam yaziktir en azindan 46`` alin o paranin biraz karsiligini alin en azindan...
    X ve Z sserileri ciddi olarak `overpriced` su an, kisaca kazik yiyeceksiniz ve yazin uzuleceksiniz ben ne para verdim diye...

bugune kadar aldığım teknolojik elektronik ne aldıysam işte, üç aya kalmadan fiyatı düştüğü için baya direnç kazandım vah vah dememe konusunda:) artık sallamıyorum yani . .sonuçta ben de erken kullanmış oluyorum:) (bu kendimi avutma yöntemim). . şu an için iki kişi gibi duruyoruz çok toplanma denmez zaten hocam. . ama bana 46 inç büyük geliyor açıkçası odalarımın durumu itibariyle zaten büyük gelecektir 46 inç. bir de açıkçası ben 46 inç almaya kalksam gözüm x ten başkasını görmez başka bir modeli içimi ferahlatmaz açıkçası bu saatten sonra. . o da artıkın maaşımızı almaya başlayınca hocam. . öğrenci harçlığıyla bu kadar oluyor:)

• quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

4000+ liraya 40`` lcd almak icin mi toplaniyorsunuz hocam yaziktir en azindan 46`` alin o paranin biraz karsiligini alin en azindan...

haklısın yani pahalı bir ürün ama sony'nin satış stratejisi eski ürünü ucuza çekip yeni ürünü çıkarmaktan öte yeni ürünü piyasaya çıkarıp eskisini piyaasdan çekmek şeklinde oluyor ki 2-3 senedir de x serisinin yeni modelleri ekim-kasım ayında çıktı. o süreçte de tüm bayileri gezip ellerinde kalan eski modeli aramak ve de sorun çıkmasın diye dua etmek gerekiyor ne yazık ki, sorun çıkarsa çünkü değiştirmek büyük ihtimalle mümkün değil, ya da teşhire razı olmak durumu olabiliyor.
    x2000'den beri takip ediyorum ve artık bi lcd almak istiyorum açıkcası, daha önümde bir ay var. o döneme kadar yine de başka modelleri ya da fiyat düşüşlerini gözlemlemekte fayda var elbbete ki :)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sarper.unen

ben de mart ayı içerisinde düşünüyorum aslında. bu arada aynı durumu armada ile de konuşalım derim, diğer başlıkta senin konuştuğun arkadaş sanırım (umarım yanlış hatırlamıyorumdur) armada ile tanıdık olduğunu ve yardımcı olabileceğini yazmıştı. yine bu başlıkta bir arkadaş izmir caddesinin sonundaki bayiye sorun demişti -ki armada ile aynı- firma olması açısından armada'ya soralım derim. hem orada ölü piksel ve backlight garantisi alma durumumuz da olabilir. izmir caddesindeki şubeleri karma, yani direk sony shop değil. yani ellerinde sadece 1 tane 40x4500 varsa o da armada'dadır; bunu bana armadadaki satıcı söylemişti. diğer yerlerde somut fiyatlar alırsak, armadadaki sony shop ile pazarlık yapma durmumuz (ölü piksel ve backlight-clouding zımbırtıları) ile daha kolay olabilir kanımca.

bana ankamall de 4000 fiyat verdiler zaten bunu armadaya karşı veya izmir cad.deki koçnete karşı ayrı ayrı kullanabiliriz :) illaki farklı fiyat verirler. . ayrıca ölü piksel ve şu backlight olayı için w4500 e yaptıkları garanti işini umarım bu x e de yaparlar ama o işten pek umutlu değilim ben açıkçası. . bende mart ayı başında diyorum ama ortalarında da olabilir yani çok dert değil hocam. . buarada yanlış hatırlamıyorsam antareste de sony bayi bulunmaktaydı ve oraya hiç sormadım ben. . danışmakta fayda var bence oraya da. .

antares benim adıma çok ters biyerde. telefon dışında sorma şansım yok açıkcası.
    armadada ölü piksel konusunda bana satıcı garanti verdi açıkcası; başka yer olsa servis üzerinden yapmanız lazım ama ben dedi aynen değiştiririm o konuda şüpheniz olmasın dedi. zaten çok yaşadığımız bir olay da değil vs. dedi ama yani onun yaşanmıyor demesi benim adıma pek bişey ifade etmiyor :D
    ben sözümü alır gerisine bakmam :)

• Açıkcası benim de uzun bir süre X'den başkasını gözüm görmüyordu. Bir ara Z'ye kaymıştı merakım. W mi X mi Z mi alayım diye kafa yorarken f/p olayını düşünüp çok tutulan ve stabilitesi yüksek olduğu söylenen W4000 almaya gittim 4500'ünü alıp döndüm :)). 100hz motionflow farkı yüzünden.

3'ünü de yanyana görme imkanım oldu. İlk zamanlar Z'ye daha başarılı diyodum ki bu da tamamen psikolojik bişeydi sonuçta 200 hz 80.000 kontrast filan.. W4500 vivid geliyordu. X4500 herzaman başarılı diyordum. ps3 ve HD demolarda ise 3'ü de süperdi ve birbirinin aynıydı ki, tekrar belirtiyorum, taraflı bir şekilde tamamen Z'nin kağıt üzerindeki özelliklerinden etkilenmiş olarak bakmama rağmen 3’ünün de HD performansını birbirinden ayıramadım. Şu model daha iyidir diyemedim.
    -----------
    Sonra alıcı gözüyle uzun süre gözlemledikten sonra X'in birazcık daha detaylarda başarılı, Z'nin biraz daha yumuşak ve tonlaması hafif açık, W'nin ise hiç onlardan aşağı kalır farkı yoktu. Ve hatta Z’ye göre W’nin; birazcık cık daha detaylarda ve keskinlikte başarısı olduğunu gözlemledim. w4500 ile w4000'i de yanyana gözlemleme imkanım oldu. tabi yine bayii ortamında. Her ikisinin de detay ve keskinliği çok iyi, sadece W4000'in tonlaması benim göz zevkime daha yakın buldum diyebilirim. Sonuçta her ikisinin de detay ve siyahları gerçekten çok başarılı. Hareketli sahnelerde ise w4500 100hz farkını atmakta.
    Sonuç olarak X highend. W ise orta sınıf olarak etiketlenmiş. Aralarına da 1000 TL gibi fark konmuş. Bu 1000 TL’yi X’nin hoparlör sistemine eklenmiş toplam 12 watt’lık iki mini minicik subwoofer ile varlığından bile bir türlü emin olamadığın görüntü farkına veriyorsun. Hatta eve kurduktan sonra yan yana bakıp da şu daha iyiymiş diyebileceğin bir imkanın da olmayacağına göre ki bayii de bile yanyana bakıp fark görmek için kendini yardırıp zorladığını düşünürsek.

Sonuçta 1000 TL’ye sağlam bi ses sistemi kurabilirim 1500-2000 Watt’lık diye düşündüm. Hatta hometreater’ı aşıp, yerine sıkı bi deck anfi alıp ekstra uydu hoparlörler alarak kendime özel bişeyler de tasarlamaktayım.

Genel sonuç olarak 2 sene önceki lcd’lere göre Sony çok çok iyi bir noktada ama modellerini birbirleriyle kıyaslama yaptığınızda, mercek altına alıp kılı kırk yararak fark görmeye çalışmalısın ki bunda da ne kadar objektif olabileceğin meçhul..
    Bence çok takılmayın X’dir high-end’dir politikalarına.. Çünkü cihaz evine girdikten sonraki tek derdin, En iyi görüntüyü nasıl alırım olacak. Kablodan mıdır? Yayından mıdır? Yoksa formattan mıdır? Yoksa bunlar lcd’nin genel sorunlarından mıdır?
    İyi kablolamayla herşey cam gibi. Son bir kullanıcı notu verip konuyu kapatıyorum:
    Kötü rip’lenmiş dvd, divx ve divx altı formatlar dışındaki her şeyde film izlemenin keyfine varıyorsunuz.. mkv, İyi riplenmiş dvd, orginal dvd ve hatta sd yayında da gayet başarılı arkadaşlar, kimdemiş kötü diye..
    saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraypi -- 20 Şubat 2009; 14:07:29 >

• dostum peki sd performanslarını kıyaslama imkanın oldumu?
  • eğer reciever'ın iyi olursa kesinlikle çok başarılı. Ben beğenmeyenlerin kablolamasından yada reciever'ından kaynaklandığını düşünüyorum. bir iki haftaya DT kurdurucam. deneme amaçlı komşudan bağladık harikaydı. Benim lcd'nin anten çıkışında şuan tel takılı o şekil bile net çektiği kanallar cam gibi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.