Şimdi Ara

## Sony Yeni 18.47MP BSI Sensörünü Duyurdu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## Sony Yeni 18.47MP BSI Sensörünü Duyurdu ##

Arkadaşlar Sony , dijital fotoğraf makineleri için yeni 18.47 MP CMOS 1/2.3" sensörünü duyurmuş.

Teknik Özellikler :

- Diagonal 7.76 mm (Type 1/2.3) 18.47M-effective pixels (4968H × 3718V)
    - Pixel size: 1.26 µm unit pixel
    - Supports 18.47M-pixel imaging at approx. 24 frame/s
    - Back-illuminated CMOS image sensor that achieves both higher pixel count and high picture quality
    - Achieves low-power readout mode (1632H × 408V, 30 frame/s) for live view

Kaynak:http://photorumors.com/2012/02/24/new-sony-18-47mp-bsi-sensor-for-consumer-digital-cameras/#more-21932

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sony delirdi
  • Sensör boyutu ufak görünüyor ancak sony bu sağı solu belli olmaz
  • görüntü kalitesinin iyi olmayacağı belli ama şimdiki 16mp lik sensörlerden daha iyi olur. şu sensör 12 mp çıksa iyi olur da, işte her zamanki muhabbete gidiyoruz

ben canon dan da bekliyorum 18mp.. amiral gemileri de, apsc sensörlüleri de, kompaktları da 18mp işte daha ne
  • Herkes artık odasının duvarlarını kendi çektiği fotolar ile dolduracak herhalde.Yoksa bu kadar mp neye yarar
  • hayır 2 mp ile de fıstık gibi baskı alınıyor.

## Sony Yeni 18.47MP BSI Sensörünü Duyurdu ##

• Hocam odanda kullanıyormusun bu resmi yav
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir pink floyd hayranı olarak niye kullanmayayım hocam

hazır mp çılgınlığından bahsetmişken:

http://photorumors.com/2012/02/23/is-samsung-really-preparing-to-announce-4-new-nx-cameras-and-a-32mp-cmos-aps-c-sensor/
  • Samsung'un bu kadar yüksek bir mp kullanacağını ben inanıyorum.Ancak nekadar kaliteli olur tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Sensör boyutu ufak görünüyor ancak sony bu sağı solu belli olmaz

Doğru hocam aynen. Ben de seviyorum Sony'yi ama yine MPx savaşını kızıştıracak bir adım atmış yani.
    O değil de hocam bir şey soracağım. Eskiden Dpreview vb. sitelerde

Pixel Density

denen bi olay vardı. Makinelerin specification-özellikler kısmında yer alıyordu. Makinenin sensörüne göre Megapikseli fazlaysa bu değer de artıyor bu da daha az net, hatta çamur gibi fotolar demek. Yani piksel density ne kadar azsa o kadar net foto kabaca.
    Sonra bunu siteden kaldırdılar. (millet de iyice megapiksel manyağı olmuştu zaten) bir megapiksel furyasıdır gidiyor bir süredir.

Acaba büyük markaların bu piksel density olayının unutulmasında bir etkisi var mıdır sizce?

• Günümüz dünyasında herşey mümkün hocam.Büyük firmalar istedikleri herşeyi para ile yaptırabilem gücüne sahipler artık
  • firmalar telebe cevap veriyolar,
    bi makine alıyosun,
    eşin dostun arkadaşların gördüklerinde aaa iyimiş. Kaç megapiksel bu diyolar.
    Hiç duydunuzmu?
    sensör boyutu nedir diyenini ?

önümüzdeki sene 25 megapiksellik kompak makine görürseniz hiç şaşırmayın.
  • Evet dediğiniz gibi firmalar genel tüketici taleplerine göre makine üretiyolar ve üretmeye devam edecekler.Çok büyük bir pazar ve mega pikseli düşük olan firma pazar payı kaybediyor
  • Samsung da "her şeye cevap vereyim de kalitesi ne olursa olsun" mantığında takılıyor gibi. Samsung'dan TV-monitörden başka bişey alınmaması lazım
  • Td'de zarar etmişler zaten.Son teknoloji gündemi videosun'da bahsettiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Günümüz dünyasında herşey mümkün hocam.Büyük firmalar istedikleri herşeyi para ile yaptırabilem gücüne sahipler artık

Bir nevi öyle hocam. Ama biz DH Foto üyelerini kandıramazlar ;)
  • Yok hocam kandırıyorlar.Halen insanlar gidip 1400 tl'ye HS20 satın alıyor
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hocam içim cız etti şimdi valla bakın. Aboov. 1400 mü :) HS mi 20 mi.

en azından X-S1 beklemek varken di'mi hocam.. Maalesef..

Örnek fotoğrafların %100 büyüklükte açılıp incelenmesinden hiçbir makine saklayamaz kalitesini.

Çamura karşıyız hocam, bilinçlenelim artık yahu. :)
  • Aynen öyle hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.