Şimdi Ara

SONY Xperia™ Z3 Compact Bilgilendirme | Root | TR FTF ROM (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
23
Favori
58.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kingroot ile root yaptik. Arkadaşın z3 compact. Googleye yazin kingroot yukleyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ancak bu gün müsait olabildim ve şimdi telefona rom kurmak istiyorum yapmam gerekenleri sıra ile yazıyorum yanlışım varsa düzeltirmisiniz telefon z3 compact 6.0.1 sürümü var
    1-pc ye bütün driverler kurulacak ( xperia companion kurulu sanırım o yeterli driverler için)
    2-flash tool yüklüyoruz
    3-4.4.4.. sonu 93 olan romu kuruyorum
    4-usb hata ayıklama açık olarak flastool ile 4.4.4-93 olan romu kuruyorum
    5 drm keylerin yedeğini alıyorum
    6-unlock yaparak twrp kuruyorum
    7-telefonuma uygun olan custom romu yükleyerek işlem bitmiş oluyor
    doğrumudur ???
  • 5. ve 6. işleme gerek yok. bootloder kilidini açmadan da rom yükleyebilirsiniz. Bootloder kilidini açtığınızda cihazınız garanti dışı kalır.
  • NS_85 kullanıcısına yanıt
    telefonun garantisi bitti ama BL unlock yapmadan custom rom (cyanogenmod ) kurabilirmiyim eski telefonumda bu işlemide yapmam gerekiyordu (atrix )
  • Kernel yükleme dışında hemen hemen her şeyi yapabilirsiniz Sony'lerde
  • NS_85 kullanıcısına yanıt
    hocam eski sürüme döndüm root yaptım DRM yedeği de aldım Boot loader kilit kodunuda aldım
    bu işlemden sonra custom rom yüklemek için ayrıntılı bir yazı bulamadım ingilizcem zayıf olduğu için yabancı sitelerden anlamıyorum türkçe açıklama yapan bir site varmı bu işlem için
  • By40bir kullanıcısına yanıt
    SE Bootloader Unlocking Relocking 1.6 dosyasını indiremedim yardımcı olurmusunuz
  • BL kilidi açıkken hangi sırayla yapmanız gerekiyor bilmiyorum ama konunun 2. mesajındaki giefroot ile root edip dual recovery yüklüyorsunuz. Ardından recoverye girip rom flashlıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bicer79

SE Bootloader Unlocking Relocking 1.6 dosyasını indiremedim yardımcı olurmusunuz

Ana sayfadaki link yenilenmiştir.

SE Bootloader Unlocking Relocking 1.6
  • By40bir kullanıcısına yanıt
  • arkadaşlar polonyada yaşıyorum, z3c cihazını yeni aldım daha önce tabletime rom root uğraşmıştım ama hiç FTf ve drm key falan duymadım bunu unlock yapmak ne işe yarar ki ?

birde türkiye firmwaresi yüklemek istiyorum, cihazda 5 1 1 kurulu geldi yine 5 1 1 türkiye ile devam etsin istiyorum. android 6 içerisindeki firmware için hala yayınlanmadığı için mi güncelleme kısmında göremiyorum acaba ?

son olarak 6 yı kimse beğenmiyor galiba, 5 1 1 de devam edersem telefon sürekli beni güncelle diye bağırıp duracak mı ?

teşekkürler
  • Arkadaslar telefonu alali yaklasik 1 yil olacak. ilk etapta 4.4.4 kullaniyordum. 5in batarya performansini begenmiyordum. Takii SLIM rom`la tanisana dek.

Cihazinizi 4.4.4. romunda root ederek, üzerine custom recovery kurarak bu bahsettigim romu kurabilirsiniz.

http://forum.xda-developers.com/z3-compact/development/d5803-23-2-1-62-slim-t3127115

Gayet stabil ve gereksiz programlardan arinmis bir rom. Deneyin farki göreceksiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: met.nar

Arkadaslar telefonu alali yaklasik 1 yil olacak. ilk etapta 4.4.4 kullaniyordum. 5in batarya performansini begenmiyordum. Takii SLIM rom`la tanisana dek.

Cihazinizi 4.4.4. romunda root ederek, üzerine custom recovery kurarak bu bahsettigim romu kurabilirsiniz.

http://forum.xda-developers.com/z3-compact/development/d5803-23-2-1-62-slim-t3127115

Gayet stabil ve gereksiz programlardan arinmis bir rom. Deneyin farki göreceksiniz...

6.0.1 slim rom daha iyi degil mi? Onu denediniz mi aceba ben de yükleyecegim ama hangisini yüklemeliyim

• quote:

Arkadaslar telefonu alali yaklasik 1 yil olacak. ilk etapta 4.4.4 kullaniyordum. 5in batarya performansini begenmiyordum. Takii SLIM rom`la tanisana dek.

ben bu romu yükledim ama mesajlaşma uygulaması uyarı veriyor. ne gelen mesaj alabiliriyorum ne de mesaj gönderebiliyorum. "GÖNDERİLEMEDİ" diye uyarı veriyor neden olabilir

• hafta sonu müsait olursam 4.4.4 tabanlı custom rom kurmayı düşünüyorum şarj açısından
  • mrb önce bootloader kapatım sonramı drm key yedeğini geri yükleme yapıcaz yoksa drm key yedeğini geri yükleyip sonramı bootloder kilidini kapatacağız
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadurak

quote:

6.0.1 slim rom daha iyi degil mi? Onu denediniz mi aceba ben de yükleyecegim ama hangisini yüklemeliyim

hayir dostum denemedim. Cünkü 5.1.1`den gayet memnunum.. Ayarlar altinda mesaj merkezi numarasi var. Bir bakin bakalim o numara dogru girilmis mi? Girilmediyse sebekeden ayarlari isersiniz.

@ bicer79: tavsiyem üstte verdigim linkteki romu kurman.. Bende zamaninda 4.4.4`de sarj süresinden dolayi takili kalmistim. 5.1.1 bu konuda gayet iyi.. Ben oyun oynayan adam degilim, günlük whatsapp ve internet icin (3G acik) kullanimda 2 gün sarjim gidiyor. Bence gayet makul bir süre..

• met.nar kullanıcısına yanıt
    Aynen bende dedigin gibi yaptım iki gündür. 5.1.1 slim rom kullanıyorum. Mesajlarda hata alaınca factori reset yaptım düzeldi.

Şuan gayet memnunum 6.0 slim romu denedim ama kamerda hata veriyor. 5.1.1 rom gayet sitabil ve pil performasnsı süper..

Ben oyunda oynamıyorum watsap felan da çok takılmam şuan 3.günüm ve şarjı %33
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadurak

Aynen bende dedigin gibi yaptım iki gündür. 5.1.1 slim rom kullanıyorum. Mesajlarda hata alaınca factori reset yaptım düzeldi.

Şuan gayet memnunum 6.0 slim romu denedim ama kamerda hata veriyor. 5.1.1 rom gayet sitabil ve pil performasnsı süper..

Ben oyunda oynamıyorum watsap felan da çok takılmam şuan 3.günüm ve şarjı %33

• Arkadaşlar z3c cihazıma sonu 232 olan anladığım kadarıyla ilk sayfada paylaşılan en güncel rar dosyasını kurdum ve sıkıntı yok, ancak cihaz güncelleme istiyor ve güncelleme yaparsam sanıyorum ki rootum gider.

Detaylı bilgi verme yada şuan ne yapmam gerekiyorsa öğrenebileceğim bir LİNK yollama şansınız varsa büyük yardımınız olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.