Şimdi Ara

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.618
Cevap
67
Favori
439.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WIFI kopma problemini yaşamayan tek telefon bendeki galiba Aralık 2017'de alınan Rev 4 Mavi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wifi kopmasından ziyade wifi’ye bağlanmama sorunu var.wifi’yi açıyorsun bazen 3 saniyede bağlanıyor bazen 30 saniyede bazen de dakikalarca bağlanmasını bekliyorsun.Ve bunun donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.Kaç kere güncelleme geldi halen aynı.Kullandıkları wifi anteni mi kalitesiz yoksa bu sadece tr’ye gönderilen xz1’lere ait bir sorun mu bilmiyorum.İphone 6’nın 2 diş çektiği yerde xz1 wifi’yi bulamıyor bile yani çekim mesafesi de bir hayli düşük..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yürüyen Hoparlör kullanıcısına yanıt
    Bu dediklerim benim cihazda kesinlikle olmadı. Ben de en fazla görülen, 2ay öncesine kadar Wi-fi nadiren kopup 2-3 saniyede kendiliğinden geri gelirdi. O kadar. Şimdi ise hiç olmuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de kendi tecrübemden bahsedeyim biraz. Cihazı alalı neredeyse 2 hafta olacak, siyah renk Rev5 versiyonu. Bütün güncellemeleri yaptım, son sürüm yüklü.
    - 10 ay kadar Xiaomi Mi 5s kullandım ve benim için efsane bir cihazdı. Sonra iPhone 7 Plus aldım ancak çok büyük olduğu için ve pil performansından memnun olmadığım için bir hafta sonra satıp XZ1 aldım. Mi 5s kadar olmasa da ele oturması ve tutması rahat, tabi ki kılıf ile. Kılıfsız kullanım biraz zor ve tehlikeli olurdu ama kılıftan çıkarıp tasarımını izlemesi de ayrı bir keyif.
    - Ekranın altındaki ve üstündeki çerçeveler biraz daha küçük olabilirdi ama alışınca göze batmıyor. Göreceli olmakla birlikte Sony'nin köşeli tasarımını çok hoş buluyorum zaten, çerçevelerin farkında olarak aldım. Ekrana çok yakından bakınca beyaz renkte çapraz çizgiler görünüyor ancak forumu okumasaydım, ya uzun süre ya da hiç dikkatimi çekmezdi. Genel kullanımda rahatsız edici değil, ekran kalitesi ve renkler başarılı.
    - Ses konusunda kıyaslama yapmam gerekirse hem kulaklık hem de hoparlör konusunda Mi 5s'ten daha iyi. Kulaklık sesinde iPhone 7 plus ile aynılar, hoparlör konusunda iPhone 7 plus daha başarılıydı.
    - Wifi konusunda kopma yaşamasam da ara sıra yavaşlama hissediyorum. Hücresel bariz daha hızlı oluyor ve aynı ağdaki diğer cihazlarda bu yavaşlama hissedilmiyor. Bir süre sonra normale dönüyor. Yazılımsal bir sorun gibi ama en son güncellemeden sonra da yaşadım bunu.
    - Donanım performansı konusunda söylenecek hiçbir şey yok, Snapdragon 835 ve 4 GB ram mevcut şartlarda her iş için yeterli. Oyun oynayan birisi değilim ama bu konuda da Adreno 540 en iyilerden birisi zaten.
    - Yazılım performansı da Sony'nin en büyük avantajlarından, sistemi genel olarak sade tutması ve çabuk güncelleme vermesi büyük artı. Yazılım konusunda dikkatimi çeken; cihazda Xperia Keyboard değil de SwiftKey yüklü gelmesi. Telefon, mesajlar, takvim, hesap makinesi gibi temel uygulamaların hep AOSP üzerine çok küçük değişiklikler yapılarak sunulmuş zaten, Sony kendi uygulamalarını koymamış. Hava durumu, klavye gibi uygulamaları da yavaş yavaş öldürdüğünü düşünürsek Sony yakında Xperia cihazlarında Android One havası estirecek gibi. Ayrıca Xperia Home launcher içinde 3. parti uygulama reklamları olması hiç hoşuma gitmedi, alışkanlık da olduğu için Pixel 2 launcher yükledim ve sorunsuz kullanıyorum.
    - Sony deyince akla ister istemez kamera geliyor. Sony kamera konusunda dünyanın en iyilerinden biri olup, mobil kamera pazarında tek el bile olsa, o donanımı kullanacak yazılımı geliştirmek bambaşka bir iş. Xperia Z3 kullandığım dönemden hatırladığım bazı kötü tecrübeler maalesef devam ediyor. Gündüz çekilen fotoğraflarda renkler dolgun olsa da keskinlik ve detay konusunda biraz başarısız. Camera2API olmadığı için Google Camera yüklemek mümkün değil, büyük eksiklik. Denemek için Nokia Pro Camera ile çektiğim bazı resimlerin daha keskin olduğunu gördüm. Gece veya düşük ışıkta ise çok yüksek gürültü var, bazen çamur gibi fotoğraflar çıkıyor. Tabi mobil cihazların tamamı için geçerli bu durum ama f2.0 diyafram ile ışığı 1.8 veya 1.5 kadar alamıyor. Arka kameranın fotoğraf performansı Xiaomi Mi 5s'ten daha kötü diyebilirim rahatlıkla. Video ise şaşırtıcı derecede iyi. Görüntü netliği ve renkler başarılı, elektronik görüntü sabitleme muazzam çalışıyor ve çok hareket etmiyorsanız el titremesi falan kesinlikle etkilemiyor, profesyonel çekimler yapmak mümkün gibi. Ön kameraya gelecek olursak, ilk kez ön kamerasında otomatik netleme olan bir cihaz kullandım ve bir sonraki cihazım için aradığım özelliklerden olacak. Olmayınca eksikliğini hissetmediğiniz, ama kullandıktan sonra vazgeçmek istemeyeceğiniz bir özellik.
    - Pil konusunda Sony yazılım optimizasyonu ile gerçekten iyi işler çıkarıyor. 2700 mAh pil olmasına rağmen 5 saatin altında ekran süresi görmedim. Forumda palaşılan 8 saat ekran süreleri hayal gibi gelirdi ama, biraz pil performansının oturmasıyla, biraz da sıcakta çok kullanmamış olmam ile bugün 8 saatin üzerinde ekran süresi aldım. Wifi ve hücresel açık, dönüşümlü olarak ikisini de kullandım (hücreseli ekran görüntüsü almadan önce kapatmıştım), konum servisleri açık, bildirimler açık, stamina modunu kullanmadım. Instagram, WhatsApp, Flamingo Twitter uygulaması, Google Chrome ve YouTube en çok kullandığım uygulamalar. Kendi kullanımımda çok iyi bir değer diye düşünüyorum. Pil ile ilgili tek şikayetim, bekleme süresinin 24 saati bulmaması. Telefonu her gün biraz daha erken şarja taktığım garip bir döngü içindeyim. Tabi yoğun kullanımda biraz lüks oluyor böyle bir istek ancak, 3000 mAh veya daha üstü pil olsaymış, ki bu kasada mümkün gibi, efsane bir cihaz olacakmış gerçekten.

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halacoglu -- 12 Temmuz 2018; 18:14:45 >

• İyi akşamlar. Burada acaba XPERİA XZ1 REV4 MAVİ kullanan ve herhangi bir sorun yaşayan var mı?
    bende en kısa zamanda alacağım ama REV4 MAVİ ile REV5 SİYAH arasında kaldım şuan elektronik satış yerlerinde (media markt, sony center vb...) bulunanlar bunlar. Sizin öneriniz hangisi olur sırf REV4 olduğu için bir güvensizliğim var. Sizin öneriniz nedir ? Cevaplarsanız çok sevinirim tekrardan iyi akşamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata1234566

İyi akşamlar. Burada acaba XPERİA XZ1 REV4 MAVİ kullanan ve herhangi bir sorun yaşayan var mı?
    bende en kısa zamanda alacağım ama REV4 MAVİ ile REV5 SİYAH arasında kaldım şuan elektronik satış yerlerinde (media markt, sony center vb...) bulunanlar bunlar. Sizin öneriniz hangisi olur sırf REV4 olduğu için bir güvensizliğim var. Sizin öneriniz nedir ? Cevaplarsanız çok sevinirim tekrardan iyi akşamlar.
    Öyle net bir istatistik yok hocam benim cihazım rev4 ve gri ama ekranda yada başka bir yerinde bir sıkıntı yok mesela

• Şarjı %80lere kadar hızlı olup sonra yavaşlaması eksiklik değil yalnız, telefonun bir özelliği pil bakımı diye geçiyor

• Uyarlanan parlaklığı kastediyorsun sanırım

• Arkadaşlar ben de xz1 aldım ve 1 hafta sonra farkettimki üst hoparlörden cızırtısız çok kaliteli ses gelmesine rağmen alt hoparlörden cızırtı geliyor. Bunu özellikle trt1 de dünya kupası maçı izlerken yani konuşma seslerinde bariz duyuyorum. Böyle bir sorunu olan var mı? Teleservis veya kvk ya versem değişim yaparlar mı? Yapmıcaklarsa boşuna telefonsuz kalmak istemiyorum.

• Aslangur A kullanıcısına yanıt
    Evet.Ben de de, alt höp'de sesi sona verince biraz cızırtı geliyor. Ama kullanıyorum👍

• Arkadaşlar bağlantı problemini çözen varmı ben özellikle 4.5 g de sıkıntı yaşıyorum ara ara kopmalar oluyor.

• esklc E kullanıcısına yanıt
    Bu sorun yüzünden telefona ısınamadım açıkçası. O kadar para verip hasarlı ürün almış gibi oldum.

• Beyler 2500 e kadar en iyi telefon xz1 gibi gözüküyor tasarımı saymazsak sizce alınır mı şu an?

• quote:

Orijinalden alıntı: Imperionex

Beyler 2500 e kadar en iyi telefon xz1 gibi gözüküyor tasarımı saymazsak sizce alınır mı şu an?
    2500 e başka alternatifi var mı ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imperionex kullanıcısına yanıt
    Tasarımı rahatsız ediyorsa zenfone 5 bak. İşlemci daha düşük ama günlük kullanım için yeterli, oyun da oynanır. Kamerasını da çok övüyorlar

• freedom-or-death F kullanıcısına yanıt
    O da aklımda ama 2500 e verdiği donanım yeterli değil gibi geliyor. Az önce baktım hepsiburadada 2100 tl ye xz1 var ama kredi kartı yok havale ile alsam sıkıntı olur mu acaba?

• Imperionex kullanıcısına yanıt
    İnternet fiyatı 2250tl Zenfone 5in. Havale sıkıntı olmaz tercih senin.

• tolyo kullanıcısına yanıt
    Geç oldu ama geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Aklımda son bir soru işareti daha var. Onuda sormak istiyorum. Bunada cevap verirseniz çok sevinirim.

Diyelim ki Sony Center'dan XZ1 MAVİ REV4 aldım. Ama 1-2 hafta içinde bu popüler ekran sorunu ile karşılaştım. Acaba Sony Center'a gidip aldığım XZ1 MAVİ REV4'ü geri iade edip (sonuçta garanti var diye diyorum) REV5 olanı ile değiştirebilir miyim ?(REV5 olduktan sonra gri dışında pek fark etmez rengi) Yani yasal olarak böyle bir şey yapılabilir mi?

iyi günler dilerim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ata1234566

Geç oldu ama geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Aklımda son bir soru işareti daha var. Onuda sormak istiyorum. Bunada cevap verirseniz çok sevinirim.

Diyelim ki Sony Center'dan XZ1 MAVİ REV4 aldım. Ama 1-2 hafta içinde bu popüler ekran sorunu ile karşılaştım. Acaba Sony Center'a gidip aldığım XZ1 MAVİ REV4'ü geri iade edip (sonuçta garanti var diye diyorum) REV5 olanı ile değiştirebilir miyim ?(REV5 olduktan sonra gri dışında pek fark etmez rengi) Yani yasal olarak böyle bir şey yapılabilir mi?

iyi günler dilerim :)
    Bence bunlara takılmayın.Son birkaç aydır ekran sorunuyla ilgili şikayet duymadım pek.Hoş ne kadar sorun,farkedilmesi için neler gerekli vs bunlar da tartışılır.Telefonu beğendiyseniz alın.Gerisi biraz şans işi.

• 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.