Şimdi Ara

Sony Xperia X (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.373
Cevap
31
Favori
126.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bkrltnn

    Tesekkurler. f/p cihazı tercihim siyah olacak. kirillmaz cam ve kapak ne onerirsiniz ? Hepsiburadaki kirilmaz can m urunler cihazi tam kapsamiyormus sanirim yorumlarda oyle yazıyor

    Evet, öyleymiş. Benim de telefon yeni, daha detaylı araştırmadım o temperli cam koruyucuları. Şu an benim telefonda da hiçbir koruma yok. Çizilme durumu yok ama darbe alırsa nolur bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 1500 tl'yi geçmeden bir cep telefonu almak istiyorum.Telefonda çok fazla oyun oynayan birisi değilim.Benim için kamera,müzik,batarya,stabilite ve sorunsuzluk daha önemli.Sık telefon değiştiren biri değilim en az 2 yıl alacağım telefonu sıkıntısız kullanmayı istiyorum. Parelel ihtalata çok sıcak bakmıyorum.Şuan kullandığım telefon 5 inç.Alacağım telefonun da 5-5,5 inç arasında olmasını istiyorum.
    Benim gözüme çarpan modellerden biri de Sony Xperia X oldu.

    Sony Xperia X 1460 tl Sony Türkiye garantili.
    Kamerası ile ilgili bazı yerlerde kötü yorumlar okudum.Özellikle son sayfalarda s4 ile kıyaslayıp kamerasının çok kötü olduğunu yazmış efe_yakub. Siz ne dersiniz kamerası için.
    2016 yılı başında çıkan bir model olduğu için güncelleme desteği daha ne kadar devam eder?
    Cihazın kronik bir sıkıntısı var mı veya siz kullanıcıların memnun olmadığınız özelliği var mı?
    Almamız gereken belirli bir seri var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEK -- 27 Nisan 2017; 20:51:37 >




  • efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    walkman serisi,xperia ray,z3compact kullandım.4 aydır da x kullanıyorum. Dediğiniz şekilde ısınma stamina mod da iken bende de olmuştu başlarda daha sonra stamina moda zaten gerek duymadım ve normal mod da video ve fotoğraf çekimleri yaptım. Kesinlikle öyle 2 dk da ısınma uyarısı vermedi ve 10 dk yı geçen videolar çektim full hd 30 fps. Telefon da herhangi bir sıkıntı görmedim. Zaten yapılan araştırmalar da sony en az hata veren telefon seçilmişti. Bence ürünü servise verin üründe bir sorun vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YEK kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu belirtiyim telefonu teknoloji marketlerde inceleyin. Benim yorumum şudur eğer kamera önemli değil derseniz p2 eğer kamera daha önemli derseniz bu telefonun fiyatında rakibi yok. Özellikle ön kamerası müthiş geniş açılı ve 13 pikselin hakkını fazlasıyla veriyor.Arka kamerada bütün telefonları test yapın zoom yapınca bir bozukluk doğal olarak olacak arka kamera gündüz kesinlikle memnun eder,gece ise diyafram açıklığı 2.0 olduğu için gren vb yapıyor ama kesinlikle kötü değil gayet yeterli fotoğrafları milim milim incelemiyoruz sonuçta. Kulaklık ses çıkışı çok iyi özel ayarları var müzik uygulamasında eğer bass sesleri çok iyi duymak istiyorum derseniz sony mdrxb450 modelini alın derim 110 lira civarı bulunabiliyor. Android 8 i de alacağını düşünüyorum. Stabilite konusunda zaten sony telefonlar iyidir bir sorun yaşamazsınız uzun yıllar kullanabilirsiniz. Tek sıkıntı benim açımdan pil performansı o da 2620 mah olduğu için normal diyorum 4 saat yoğun kullanımda alıyorum normal kullanımda 5 5 buçuk gibi bir değer alınır. Şu an olsa yine bu telefonu alırım ya da fiyatına bağlı olarak xz alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanane900


    quote:

    Orijinalden alıntı: efe_yakub


    quote:

    Orijinalden alıntı: macheda10

    stamina mod açıkken mi çekim yaptınız? Ben de öyle bir sıkıntı yok.

    siz yazınca stamina yı kapatarak denedim ama hiç fark yok.

    Yıllar önce Xperia SP diye bir model vardı. Benim ilk telefonum olan Xperia P den sonra çıkmıştı.

    SP ninde değerleri kağıt üzerinde P den çok çok iyi olmasına rağmen ne ekranı ne kamerası P kadar değildi, P de bile fotolarda noise vardı, SP de hem noise vardı hemde renkler bulanık gibi acayip çıkıyordu.

    ayrıca Xperia P de ve Samsung s3 de 8mp kamera olmasına rağmen S3 açık ara öndeydi.



    Ailede, yakın akrabalarda, şuan kullanılan telefonlar Iphone 6s Plus, Samsung S5 ve S7 edge,

    bu üç telefon ile X i defalarca karşılaştırdım.

    loş ışıkta, hafif karanlık ortamlarda en kötüsü açık ara X, X ile çekilen fotolarda acayip noise oluyor,

    gün ışığında çekilen fotolarda, bilgisayara atıp zoom yapınca X in fotolarında noise bariz belli oluyor, zoom yapmadan bakarsanız hemen hemen hepsi aynı gibi.


    Bu telefon benimle mezara gidecek değil :)) 3 en fazla 4 yıl sonra bundada sorunlar çıkacak ve yenilemem gerekecek. iki defa sony pişmanlığı yaşadım, üçüncüsü olmayacak, bir daha sony nin yanınadn geçmem.

    Bu arada, telefon bugün kilitlendi, whatsup dan gelen mesaja bakmak için elime aldım kilitlendi.
    Açma tuşuna basılı tuttum kapanmadı. 2 dk kadar sonra kendisi kapandı ve açıldı, açıldığında uygulamalar için yaptığım tüm ana ekrak kısa yolları kaybolmuş olarak açıldı, tekrar baştan yaptım.




    2015'ten beri Z2 ile çektiğim birsürü açık alan/manzara fotoğrafları var. 106 ekran tv'ye aktarıp gösterdiğimde insanlar profesyonel kamerayla çektiğimi sanıyorlar. Tek yapmanız gereken ışığın düşük olduğu ortamlarda super otomatik moddan kesinlikle vazgeçip, manuel moda geçmek... Superotomatik mod, ortamın ışık ayarını sizin kadar başarılı algılayamadığı için, az karanlık ortam algıladımı abanıyor bol kepçe iso'ya...

    ISO, olması gerekenden fazla olursa çamur gibi fotoğraf elde edersiniz. Olması gerekenden az olursa da fotoğraflar karanlık olur.

    Bir diğer ayrıntı ise, yakınınızdaki bir şeyin fotoğrafını çekecekseniz megapikseli 8 /16:9 ayarlayın. Megapiksel yükseldikçe de kumlanma artıyor.

    Öncesinde de belirttiğim gibi, gündüz çekimlerinde sorun yok, tatmin edici seviyede, fakat piyasadaki bir çok 12mp kameralı telefonda aynı kalitede çekiyor zaten, X deki 23mp hakkını vermiyor bence. Ayrıca 23m de çekim yaparsanız dosya boyutu 12megabayt seviyelerine geliyor, şuan telefon 8mp a ayarlı bende, hep onunla çekiyorum.

    Manuel mod ile çekim yapınca otomatik moda göre bi nebze daha iyi, fakat daha önce belirttiğim telefonlar ile yaptığım kıyaslamada bu telefonların oto modunda yapılan çekimler çok daha başarılı, X de oto mod verimli çalışmıyor. Hızlı bir fotoğraf çekmek isterseniz ve ayar yapmak için pek vakit yoksa mecbur oto modda çekim yapıyorsunuz ve sonuç pekte iç açıcı değil. manuel moda alıp biraz ayar yapınca kalite bi nebze artıyor ama yinede benim için tatmin edici değil.


    Gün ışığında ışığı tam arkanıza alıp manzara çekerseniz sorun yok
    Kapalı mekanlarda ışık yeterli değilken bir en fazla iki metre ilerisini flaş patlatarak çekerseniz sonuçlar yine tatmin edici, fakat çekeceğiniz nesne yada kişi kapalı ortamda 3-4 metre ilerdeyse bir işe yaramıyor.

    Zaten X nin ışığını Samsung S4'le bile kıyaslayınca X in ışığı (flaş) çok çok sönük kalıyor,
    S4 ün ışığı ile zifiri karanlıkta karşıdaki duvarı baya baya iyi göre bilirken, X in ışığı ile hiç bir şey görünmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 28 Nisan 2017; 9:23:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YEK

    Merhaba arkadaşlar 1500 tl'yi geçmeden bir cep telefonu almak istiyorum.Telefonda çok fazla oyun oynayan birisi değilim.Benim için kamera,müzik,batarya,stabilite ve sorunsuzluk daha önemli.Sık telefon değiştiren biri değilim en az 2 yıl alacağım telefonu sıkıntısız kullanmayı istiyorum. Parelel ihtalata çok sıcak bakmıyorum.Şuan kullandığım telefon 5 inç.Alacağım telefonun da 5-5,5 inç arasında olmasını istiyorum.
    Benim gözüme çarpan modellerden biri de Sony Xperia X oldu.

    Sony Xperia X 1460 tl Sony Türkiye garantili.
    Kamerası ile ilgili bazı yerlerde kötü yorumlar okudum.Özellikle son sayfalarda s4 ile kıyaslayıp kamerasının çok kötü olduğunu yazmış efe_yakub. Siz ne dersiniz kamerası için.
    2016 yılı başında çıkan bir model olduğu için güncelleme desteği daha ne kadar devam eder?
    Cihazın kronik bir sıkıntısı var mı veya siz kullanıcıların memnun olmadığınız özelliği var mı?
    Almamız gereken belirli bir seri var mı?


    Teknoloji mağazasına gidin,

    önce gündüz saatlerinde gidin ve bir kaç farklı marka ve model ile aynı anda kamerasını açıp bakın, aynı açıdan bir kaç foto çekin, aralarında pek fark olmayacak.

    Sonra mümkünse akşam saatlerinde gidin, çok karanlık ortam olsun demiyorum ama biraz loş ışık altında diğer marka modeller ile kıyaslayın, loş ışık altında özellikle koyu renklerde çok fazla karıncalanma oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 28 Nisan 2017; 9:17:2 >




  • internette bulduğum X ile çekilmiş bir resim,

    Söylemek istediğim tamda bu, iç mekanlarda loş ışıktada buna benzer karıncalanmalar renk karışıklıkları var.

    Resmi bilgisayara indirin ve hafif zoom yapın, daha iyi göreceksiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 28 Nisan 2017; 9:42:44 >
  • Telefon bugün elime ulaştı içinde turkcell in uygulamaları var bunları silmenin bi yolu var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dxomark testinde 88 puan ile 2. Sırada bir cihaz ki P10 u felan geçmiş s7 edge ile aynı puanı almış acaba kamera performansı nasıl gündüz ve gece birde (gerçek) kullanıcılardan yorum alırsam iyi olur çünkü bu fiyat ile rakibi yok almayı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    1080p 60fps ayarını 1080p 30fps yapın sorun hallolur öyle okumuştum bir yerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Lenovo markası telefon için çok sıcak gelmiyor bana.Yaşadığım ilçede büyük teknoloji marketleri olmadığı için canlı izleme şansım pek yok.Elinizde başka bir telefon varsa sony x ile beraber fotoğraf fotoğraf çekip koyarsanız karşılaştırma için güzel olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEK -- 28 Nisan 2017; 20:44:13 >
  • Hocam canlı olarak kıyaslama şansım yok.Siz elinizde başka bir telefon varsa gece ve gündüz fotoğrafları çekip koyarsanız bir kaç tane benim gibi almayı düşünenlere çok yardımcı olursunuz.
  • Sony'nin kamera uygulamasından şikayetçi olanlar CAMERA FV-5 Pro indirip fotoğraf çekebilir mi? Bence en iyi fotoğraf uygulamalarından birisi bu uygulama. Bu şekilde kamera performansı hakkında daha iyi fikir elde etmiş oluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanane900 S kullanıcısına yanıt
    Peder Bey'in telefonu bozulduğu için mecbur, upgrade yapmam gerekiyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YEK

    Hocam Lenovo markası telefon için çok sıcak gelmiyor bana.Yaşadığım ilçede büyük teknoloji marketleri olmadığı için canlı izleme şansım pek yok.Elinizde başka bir telefon varsa sony x ile beraber fotoğraf fotoğraf çekip koyarsanız karşılaştırma için güzel olur.

    Çok önceleri Galaxy S4 ile çekmiş olduğum bir fotoğrafı benzer açıdan X ile çekmeye çalıştım,

    Her iki resmide bilgisayara indirin ve zoom yapıp bakın. Her iki fotoğrafda araç aynı yerdeyken çekildi.

    Araç, sadece üzeri kapalı ama dört tarafı tamamen açık garaj altında dururken çekildi.

    Bu fotoğraf S4 ile otomatik modda çekildi. Hiç bir ayar yapmadan tek seferde direkt çekmiştim.

    * Beyaz göstergedeki beyaz yazılarının netliğine ve keskinliğine bakın
    * siyahın netliğine ve keskinliğine bakın
    * sağdaki kırmızı gösterge ibresinin canlılığına ve keskinliğine bakın
    * soldaki göstergede, gösterge çubuğunun hemen etrafında ışıkları yanınca belli olan semboller var, zoom yapmadan bile bu semboller ışıkları yanmıyor haldeyken bile bariz bir şekilde seçilebiliyor.




    Buda X ile Manule modda çekebildiğim, en iyi şekilde çekmeye çalışmak için bir kaç deneme sonrası çekebildiğim fotoğraf. Bakın bu fotoğrafı çekmek için ayar yaptım, ve yakalayabildiğim en iyi kare. Otomatik modda çekim yapıncaki sonuçlar çok daha kötü.

    S4 ile çekilmiş fotodaki gibi,
    * Beyaz göstergedeki beyaz yazılarının netliğine ve keskinliğine bakıp kıyaslayın
    * siyahın netliğine ve keskinliğine bakıp kıyaslayın
    * sağdaki kırmızı gösterge ibresinin canlılığına ve keskinliğine bakıp kıyaslayın
    * soldaki göstergede, gösterge çubuğunun hemen etrafında ışıkları yanınca belli olan semboller var, bırakın normal büyüklükte bu sembolleri görmeyi, zoom yapınca bile bu semboller belli değil.



    Eğer X ilede S4 kalitesinde fotoğraf çekebilirsin, S4 de neymiş diyen arkadaşlar varsa lütfen nasıl çekileceğini bizimle paylaşsın bizde öğrenelim.

    Bu resimde S4 ile çekildi.


    S4 ün gündüz çekimleride oldukça canlı ve net, renkler keskin. X ile bir çok defa çekim denemesi yaptım ve bu fotoğraf çekilrken X olsa eminim bu şekilde çekemezdi. Neden mi ?

    Resmi zoom yapın,
    1-direksiyondaki Fiat amblemine,
    2-çocuğun üzerindeki kıyafete,
    3-vites topuzu üstündenki rakamlara,
    4-radyonun üzerindeki toza ve düğmelere
    5-sağ kapı cebindeki kağıtta yazılı olan isme bakın

    hepsi de çok çok net ve canlı.

    Aynı fotoğraf X ile çekilseydi ne olurdu. X in kamerası ile baya haşir neşir olduğum için artık hangi ortamda nasıl tepki vereceğini kestirebiliyorum. evdekiler neredeyse görgüsüz damgası vuracaktı, çünkü kısa bir süre önce almış olmama rağmen yüzlerce fotoğraf çektim, sanırım bi 500 e yaklaşmıştır.

    Evet aynı foto X ile çekilseydi,
    1- Ya odak noktası sadece çocuk olacaktı, direksiyon ve arka plan bulanık olacaktı.
    2- Ya odak noktası birden fazla olacaktı ama ne çocuk ne arka plan nede direksiyon bu kadar net ve keskin olmayacaktı.

    Şimdi sorarım.

    Beş yıl kadar önce piyasaya çıkmış olan, üzerinde 12mp kamerası bulunan, Xperia reklamlarında idda edildiği gibi üstün teknolojik özellikleri bulunmayan Samsung S4, gündüz çekimlerinde, üzerinde 23 mp kamerası olan, mobilbrava bilmem ne teknolojisi olan X ile çok çok rahat yarışabiliyorsa,

    Loş ışıkta ise X in yerin dibine sokacak kalitede çekim yapabiliyorsa,

    Bu Sony neyin kafasını yaşıyorda yok 23mp kamera, yok mobilbrava engine yok bilmem ne diye reklam yapıyor.



    Tekrar tekrar soruyorum. X kullanan ve fotoğraf kalitesinin mükemmel olduğunu savunan arkadaşlar, lütfen fotoğrafları nasıl çektiğinizi ne yaptığınızı bizimle paylaşın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 29 Nisan 2017; 8:36:21 >




  • Dave Gurney kullanıcısına yanıt
    Onları devre dışı bırakabilirsiniz. Fakat silinmiyor bildiğim kadarıyla. Açılırken Turkcell logosu falan çıkıyor mu? Bir de telefonu nereden aldınız? (Bende alacağım için soruyorum.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efe_yakub E kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler



    Benim anlamadığım bu cihaz nasıl 88 puan alıyor Dxomarkta



    Not: X performance ile kamera donanımı birebir aynı zaten tek farkı işlemci ve sıvı teması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asaf04

    Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler



    Benim anlamadığım bu cihaz nasıl 88 puan alıyor Dxomarkta



    Not: X performance ile kamera donanımı birebir aynı zaten tek farkı işlemci ve sıvı teması

    Puan nasıl alır, işlemcisi nedir, hızı nedir, hangi oyunda kasar kasmaz bilmem.

    Ben s4 kullanırkende telefonumda, facebook, whatsup ve bir bankanın uygulaması vardı, X kullanırkende aynı uygulamalar var.

    Oyun oynamam, oyun haricinde zaten telefonu kasan bir uygulama varmı bilmiyorum.

    Ama, kamera ve ekran performansı olarak kesinlikle ve kesinlikle S4 ile bile yarışamıyor.

    Eğer telefon alacaksınız, kamera ve ekran benim önceliğim derseniz, Xperia X kesinlikle size uygun değil.

    Ayrıca, Xperia X de bazen klitleniyor, bazen sapıtıp uygulamalardan çıkıyor. Bu androidle ilgili sanırım,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 29 Nisan 2017; 10:11:16 >




  • Gün ışığında çekilmiş bir kaç foto örneği daha, fotoğraflar karanlık gibi acayip çıkıyor

    Daha öncede belirttiğim gibi, Xperia X ile tatmin edici fotoğrafı ancak ve ancak çekeceğiniz nesne size sadece 2-3 metre uzaklıktaysa elde edebilirsiniz,

    eğer nesne gün ışığında aydınlık ortam bile olsa 5-6 metre gibi uzaksa, iç mekanlarda 2 metreden uzaktaysa sonuç içler acısı.







    Buda aydınlık ortamda yapraklar kameraya 20cm kadar uzaktayken çekilmiş foto, burda sorun yok, benim için gayet yeterli seviyede ama şartlar altında zaten S4 olsun, S6 olsun, Iphone 6S olsun aynı şekilde çekim yapıyor, ama yukardaki gibi nesneler size biraz uzaksa hiç bir halta yaramıyor fotolar.



    Sonuç olarak ben şunu anladım.

    Eğer derseniz, ben dışarda en fazla bir metre uzaktan çiçek böcek çekerim, bir metre uzağı beni ilgilendirmiyor, iç mekanlarda resim çekerken telefonu güzel sabitlerim elimde tutmam, manuel moda alır değişik ayarlarda bi kaç foto çeker sonra en güzelini seçerim diyorsanız Xperia X size göre,

    Ama yok, bu ne arkadaş, ben dışarda 4-5 metre uzağımdaki bir şeyi çekemeyecek miyim, iç mekanda zırt bırt ayar mı yapacağım, işim yok birde telefonu sabitlemek için koyacak yer mi arayacağım derseniz hiç mi hiç bulaşmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 29 Nisan 2017; 9:57:14 >




  • Xperia X ile çekildi.
    Manule olarak makro modu ayarlandı, 6 farklı foto çekildi ve içlerinden en iyi olanı seçildi. Sonuç bu



    Galaxy S4 ile çekildi.
    Hiç ayarla uğraşılmadı, otomatik ayarda tek seferde çekildi. Sonuç bu.




  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.