Şimdi Ara

Sony Xperia Tipo (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
271
Cevap
8
Favori
43.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zweihanderr

quote:

Orijinalden alıntı: G.rex

beyler kıbrısa gitcem s3 sahibiyim ikinci hat için alcam sadece whatsapp ve viber kullancam kasmalar olmaz demi önerir misiniz ?

Bi sıkıntı olmaz dostum şu ana kadar hiç donma olmadı .

tamam hocam samsunglarda hafıza sorunu oluyor ya ondan korkmuştum.

quote:

Orijinalden alıntı: zweihanderr

quote:

beyler kıbrısa gitcem s3 sahibiyim ikinci hat için alcam sadece whatsapp ve viber kullancam kasmalar olmaz demi önerir misiniz ?

Bi sıkıntı olmaz dostum şu ana kadar hiç donma olmadı .

tamam hocam samsunglarda hafıza sorunu oluyor ya ondan korkmuştum.

Tamamdır gerektiğinden fazla şey yüklü şu anda telefonda hiç bir donma yok o konuda sıkıntın olmasın.:)

Mesela benim şu an herhangi bir internet paketim yok. Hattım faturasız. Dün akşam hesabımda 0.45 TL yüklüydü. Bu sabah kalktığımda -2TL'lere filan inmişti. Halbuki bu süre zarfında internete hiç girip çıkmamıştım. (Hatta ne olduysa sonradan -3'leri gördü. Ardınan ise günlük 4TL'yi geçtiğim için gün sonuna kadar 50MB ücretsiz internet kullanım hakkı kazandığıma dair bir mesaj aldım). Cihaz kendi kendine internet üzerinden güncelleme filan mı yapıyor? Bu durumu nasıl engellerim? Yani benim iradem dışında internetten bilgi alışverişi yapmasını nasıl önlerim? Ayrıca o eksilen paralarla ne indirilmiş, nasıl ve nereden görebilirim?

Bir de cihaza gelen güncelleme bildirimleri oldu. Mesela "Yeni sistem güncellemesi mevcut" diye bir bildirim geldi. Aynı şekilde Google ve Facebook appleri için de güncellemenin mevcut olduğuna dair bildirim geldi. Ancak ben bunları bekletiyordum. Hiçbirini onaylamamıştım. Hala da oldukları gibi duruyor bu bildirimler. Yani yukarda bahsettiğim harcamaları ben bunlara onay vermemiş olmama rağmen yaptı. Bunlar dışında bir şeyler mi indiriyor cihaz? İndiriyorsa ne indiriyor? Bana neden bildirmiyor?

Konuya yabancı olduğum için sorduklarım saçma gelmiş olabilir. Kafam karışık. Yardımcı olursanız memnun olurum. Sürekli param eksiliyor ve nasıl durduracağımı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robert nedir o -- 8 Eylül 2013; 12:55:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: robert nedir o

Arkadaşlar ben geçtiğimiz gün bir Xperia Tipo aldım. Daha önce hiç smartphone kullanmadığım için biraz yabancılık çekiyorum. Bihassa da internet konusunda...

Mesela benim şu an herhangi bir internet paketim yok. Hattım faturasız. Dün akşam hesabımda 0.45 TL yüklüydü. Bu sabah kalktığımda -2TL'lere filan inmişti. Halbuki bu süre zarfında internete hiç girip çıkmamıştım. (Hatta ne olduysa sonradan -3'leri gördü. Ardınan ise günlük 4TL'yi geçtiğim için gün sonuna kadar 50MB ücretsiz internet kullanım hakkı kazandığıma dair bir mesaj aldım). Cihaz kendi kendine internet üzerinden güncelleme filan mı yapıyor? Bu durumu nasıl engellerim? Yani benim iradem dışında internetten bilgi alışverişi yapmasını nasıl önlerim? Ayrıca o eksilen paralarla ne indirilmiş, nasıl ve nereden görebilirim?

Bir de cihaza gelen güncelleme bildirimleri oldu. Mesela "Yeni sistem güncellemesi mevcut" diye bir bildirim geldi. Aynı şekilde Google ve Facebook appleri için de güncellemenin mevcut olduğuna dair bildirim geldi. Ancak ben bunları bekletiyordum. Hiçbirini onaylamamıştım. Hala da oldukları gibi duruyor bu bildirimler. Yani yukarda bahsettiğim harcamaları ben bunlara onay vermemiş olmama rağmen yaptı. Bunlar dışında bir şeyler mi indiriyor cihaz? İndiriyorsa ne indiriyor? Bana neden bildirmiyor?

Konuya yabancı olduğum için sorduklarım saçma gelmiş olabilir. Kafam karışık. Yardımcı olursanız memnun olurum. Sürekli param eksiliyor ve nasıl durduracağımı bilmiyorum.

Telefon internete bağlanıp Facebook'tan bildirim falan bekliyordur.

İnterneti kapatmak için Ayarlar'a girin.En başta Kablosuz ve ağlar diye bi yer onun altında Diğer... yazıyor ona dokun, ardından en alttan Mobil Şebekeler dokun, Veri Etkin kutucuğunun işaretini kaldır.

• NeCRoMeNCeR kullanıcısına yanıt
    bu telefon sony xperiaların performan/para oranına göre iyi bir telefon

Orijinalden alıntı: Mustafa K.

quote:

Arkadaşlar ben geçtiğimiz gün bir Xperia Tipo aldım. Daha önce hiç smartphone kullanmadığım için biraz yabancılık çekiyorum. Bihassa da internet konusunda...

Telefon internete bağlanıp Facebook'tan bildirim falan bekliyordur.

İnterneti kapatmak için Ayarlar'a girin.En başta Kablosuz ve ağlar diye bi yer onun altında Diğer... yazıyor ona dokun, ardından en alttan Mobil Şebekeler dokun, Veri Etkin kutucuğunun işaretini kaldır.

Dediğiniz gibi yapıp kapattım. Teşekkürler. O zaman internetle bir işimiz olmadığı sürece bunu sürekli kapalı tutmak en mantıklısı değil mi? Sürekli açık gezmenin pek anlamı yok?

Bir de bu dediğiniz seçeneği her açıp kapadığımda sabit bir ücret alınıyor mu benden? "ON" konumuna geçirirken bir uyarı mesajı çıkıyor da ücretlendirilebilir filan gibilerden...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robert nedir o -- 8 Eylül 2013; 13:37:28 >

• Telefon şebeye bağlanır 5-10 kb arası çok ufak bir veri akışı sağlar ama ondada net paketiniz olmadığın için operatör anında 50 kuruş keser.Eğer Whatsapp, Facebook s kullanmıyorsanız internetin sürekli kapalı kalması iyidir.Hem şarjda uzun gider.

Orijinalden alıntı: Mustafa K.

Telefon şebeye bağlanır 5-10 kb arası çok ufak bir veri akışı sağlar ama ondada net paketiniz olmadığın için operatör anında 50 kuruş keser.Eğer Whatsapp, Facebook s kullanmıyorsanız internetin sürekli kapalı kalması iyidir.Hem şarjda uzun gider.

Teşekkürler.

Oyuncak gibi açıp kapatıyordum ben de...
    bunu çözebilen bir arkadaş var ise yardımlarını bekliyorum.

Orijinalden alıntı: Metallurgist22

merhabalar;
    Acaba Led Bildirim ışığı rengini değiştirebilmemiz mümkün mü Tipo'da ?
    Bilinen programlar ile yapamadım yeşil lede enerji sadece şarjı tam dolduğunda gidiyor ve bu yüzden bazı renkler elde edilemiyorç
    bunu çözebilen bir arkadaş var ise yardımlarını bekliyorum.

yeşile dönmesi ile alakalı bir durum değil ledin içinde öbür renkleri verecek diyot yok ya da varsa da o diyotlara enerji verecek bir giriş yok.
    miroda bu tip küçük farklar var ve bu da aşırı batarya yiyor.

Mesela bir uygulamayı phone memory'den internal memory'ye atacağım. Örneğin, Angry Birds oyunu üzerinden konuşayım: Normalde bu oyun phone memory'ye yüklü ve 50 MB kadar yer kaplıyor. Ayarlara girip oyunu internal memory'ye atınca ise oyun 3.67 MB görünüyor. Save'lerim, skorlarım hepsi yerinde. Oyun normal çalışıyor. Yani hiçbir eksiklik de gözlemleyemedim. Şimdi bu nasıl oluyor? Aradaki bu 46,33 MB'lık fark neyin nesi? Phone memory'de 50MB yer kaplayan şey internal memory'e atınca nasıl 3,67 MB yer tutar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robert nedir o -- 16 Eylül 2013; 14:44:22 >

Telefonun bluetooth'unu açmama rağmen başka cihazlardan telefonuma dosya atmaya çalıştığımda telefonumun bluetooth'unu görmüyor.İki cihazda denedim ikisi de görmedi.Ben başka cihaza dosya atmaya çalışınca atabiliyorum.Fakat dosya alamıyorum.Ne yapmam gerekiyor?

Orijinalden alıntı: KiLLeRBoY9405

Arkadaşlar ben de bugün bu telefondan aldım.Telefon çok güzel.Gerçekten tam bir f/p telefonu.Fakat bir sorun var.

Telefonun bluetooth'unu açmama rağmen başka cihazlardan telefonuma dosya atmaya çalıştığımda telefonumun bluetooth'unu görmüyor.İki cihazda denedim ikisi de görmedi.Ben başka cihaza dosya atmaya çalışınca atabiliyorum.Fakat dosya alamıyorum.Ne yapmam gerekiyor?

bluetooth un gorunebilirligini acicaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Zaten Aşklar Hep Yalan Dolan, Sonu Hep Acı Hüsran,
    Bize Her Sevdadan Geriye Kalan,
    Sadece Galatasaray.
    Umut K.
  • quote:

Arkadaşlar, telefonla ilgili bir şey kafamı karıştırdı:

Mesela bir uygulamayı phone memory'den internal memory'ye atacağım. Örneğin, Angry Birds oyunu üzerinden konuşayım: Normalde bu oyun phone memory'ye yüklü ve 50 MB kadar yer kaplıyor. Ayarlara girip oyunu internal memory'ye atınca ise oyun 3.67 MB görünüyor. Save'lerim, skorlarım hepsi yerinde. Oyun normal çalışıyor. Yani hiçbir eksiklik de gözlemleyemedim. Şimdi bu nasıl oluyor? Aradaki bu 46,33 MB'lık fark neyin nesi? Phone memory'de 50MB yer kaplayan şey internal memory'e atınca nasıl 3,67 MB yer tutar?

46 mb oyun o kalan 3mb savelerin falan

Zaten Aşklar Hep Yalan Dolan, Sonu Hep Acı Hüsran,
    Bize Her Sevdadan Geriye Kalan,
    Sadece Galatasaray.
    Umut K.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut K.

quote:

Arkadaşlar ben de bugün bu telefondan aldım.Telefon çok güzel.Gerçekten tam bir f/p telefonu.Fakat bir sorun var.

bluetooth un gorunebilirligini acicaksin

Hocam sağol ya işe yaradı.

Bluetooth'u açık yapıyorum ama görünülebilirliği açmam gerektiğini bilmiyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut K.

quote:

Arkadaşlar, telefonla ilgili bir şey kafamı karıştırdı:

46 mb oyun o kalan 3mb savelerin falan

Phone memory'deyken görünüm şu:

Total >> 50.64 MB
    App >> 50.32 MB
    Data >> 320 KB

Internal memory'ye attıktan sonra görünüm şu:

Total >> 3.67 MB
    App >> 3.35 MB
    Data >> 324 KB

Resim koyacaktım da beceremedim...

Uygulamanın kapladığı yeri gösteren "App" hanesi değil mi? 3.35 MB diyor ona. Uygulama 46.33 MB ise neden 3.35 yazıyor orda? Yok eğer "App" save'leri ifade ediyorsa "Data" ne? Ben save'ler filan Data hanesinde hesaplanıyor diye düşünmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robert nedir o -- 16 Eylül 2013; 19:39:42 >

• Üstte bahsettiğim hadisenin resimlerini yolluyorum. Belki sorum daha iyi anlaşılır:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robert nedir o -- 17 Eylül 2013; 11:27:17 >

• Arkadaşlar bu telefonda ekran görüntüsü nasıl alabilirim

Arkadaşlar bu telefonda ekran görüntüsü nasıl alabilirim

Onu bende çözemedim. Google Play'den ekstra program indirip onunla alabilirsin.Nette aradım ses kısma+açma/kapama tuşuna aynı anda basın demişler ama olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 1 Ocak 2014; 12:56:53 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.