Şimdi Ara

Sony Xperia Sp Türkiye Stock Rom

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
4.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar çok sayıda arkadaşımızın aradığı türkiye tabanlı stock romu @arthur90 arkdaşımızında yardımıyla tamamlamış bulunmaktayım. Bazı arkdaşlarımızın diğer ülke romları ile sorun yaşadığını gördüm türkiye stock romu arayıp bulamadıklarını. @arthur90 arkadaşımız ve ben bu romun çok arkadaşın işine yarayacağını düşünüp sizinle paylaşmak istedik. Kusura bakmayın arkadaşlar upload işleminden pek anlamadığım için bu siteyi buldum ve 2 part halinde upload ettim. Buyruk link ;

Xperia SP Stock Rom Part.1

Xperia SP Stock Rom Part.2

Flashtool programını kullanmayı bilmeyen arkdaşlara anlatim.

Arkdaşlar başlamadan önce bilgisayarımızda birkaç işlem yapıcaz. Bunlar;

1.Denetim Masasına girip saat-dil-bölge bölümüne giriyoruz ve orayı türkçe yerine ingilizce yapıyoruz.

2.Flashtool programını kurun. İndirmek için buraya tıklayın

Sıra geldi telefonda yapacağımız işlemlere

1. Ayarlar menüsünden usb hata ayıklaması, uyanık kal ve sahte konulara izin ver başlıklarını işaretleyin

Sıra geldi Flashlama işlemine.

1. size verdiğim frt dosyasını ( STOCK ROM ) C: / flashtool / firmwares klasörünün içine atın.

2. flashtool programını açıp telefonunuz ile bağlantı kurmasını bekleyin

3. flashtool telefonunuzu tanıdığında şimşek simgesini tıklayın ve flashmode seçin.

4. ... ( üç nokta ) gözüken simgeye tıklayın. folder name yazan yerin karşısında C: / flashtools / firmwares yazıyor ise open'a basın.

5.Select a Firmware yazısının altında verdiğin firmware yi seçin ve OK butonuna basın.

6. Bir pencere açılacak ve sizden ;
    Telefonunuzun kablosunu çıkarın
    Telefonunuzu kapatın
    Telefonunuz kapandıktan sonra ses kısma düğmesine basılı tutarak usb kablosunu takmanızı isteyecek.

7. Bunları yaptıktan sonra bir süre sonra flaşlama işlemi başlayacak. daha sonra " turn on unknown sources and debugging " yazısını gördüğünüzde işlem tamamdır. kabloyu sökün ve telefonunuzu açın. ilk açılış biraz uzun süre bilir bu normaldir.

Son olarak cihazınızı yedeklemeyi unutmayın. Saygılar

NOT: Derleme Numarası: 12.0.A.2.254

• çok güzel olmuş eline sağlık senin sayende herkes yararlanacak çok teşşekkürler emek verdiğin için....
  • arthur90 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim kardeşim. Umarım Arkdaşlarımız bu konudan yararlanır.
  • iyi olmuş teşekkürler
  • Rica ederim kardeşim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android sürümü nedir?
    Ne gibi değişiklikler yaptınız? Hiç bilgi vermemişsiniz hocam.
    Orjinal romdan farkı nedir? Hangi uygulamaları kaldırdınız?

Düzeltme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #berk -- 22 Eylül 2013; 14:31:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG GALAXY S5 ROM-ROOT
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: #berk

Android sürümü nedir?
    Custom romdan farkı nedir? Hangi uygulamaları kaldırdınız?

Hocam sp için 4.1 den başka sürüm yok zaten. Stock rom yazıyor zaten konu başlığında yani hiç bir uygulama kaldırılıp eklenmemiş orjinal rom. Bunları ayrıca belirtmeme gerek yok yani hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dan__

quote:

Orijinalden alıntı: #berk

Android sürümü nedir?
    Custom romdan farkı nedir? Hangi uygulamaları kaldırdınız?

Hocam sp için 4.1 den başka sürüm yok zaten. Stock rom yazıyor zaten konu başlığında yani hiç bir uygulama kaldırılıp eklenmemiş orjinal rom. Bunları ayrıca belirtmeme gerek yok yani hocam.

Ben tam okumamışım başlığı hocam. Custom rom diye atladım. Elinize sağlık
  • 13/010/2014 20:10:51 - WARN - This file is ignored : simlock.ta

uyarısı verdi ama sorun olmaz umarım hocam?

Sony Xperia Sp Türkiye Stock Rom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZlatanAhmedovic -- 13 Şubat 2014; 20:22:19 >
  • Arkadaşlar flashtool programını kurmadan önce telefon bilgisayara bağlanacak mı?
    program username istiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalege2000 -- 16 Şubat 2014; 12:04:14 >
  • Ben yapamadım ..flashtool firmware diye bir dosya oluşturmuyor..STOCK ROm dosyası nereye atılacak?
  • Arkadaşlar yukardaki doyalarda mı sıkıntı var yoksa anlatım çok mu yüzeysel? flashtool kuruyoruz..kısayol emma geliyor.. C: de firmware dosyası filan görülmüyor.
    Yardımcı olabilecek üstad yok mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.