Şimdi Ara

Sony Xperia SP Kişisel İncelemem. (Cihazı alacaklar için yararlı olabilir.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
1.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: igayin61

Hocam telefonu aktif şekilde kullanıyorum hala şuana dek tek bir sıkıntı dahi yaşamadım. Sorunsuz bir şekilde devam ediyorum yani. :)

Valla Maşallh ozaman:) bende alıcamda kararsızım sorunları okudukça tedirgin oldum.
    Sanırım siyahlarda pek bir sorun çıkmıyor genellikle beyazlarda var gibi problemler.

Peki aldığınız gibimi kullanıyosun? yani rom rot filan diyolar ya onlardan yaptınmı? hangi android güncellemesi var?
  • Necoti kullanıcısına yanıt
    Ben rom,root işlerine hiç bulaşmadım açıkçası gereği de olduğunu düşünmüyorum resmi güncelleme yayınlayınca Sony o zaman indiririz aceleye gerek yok bence. :) Şuan 4.1 android jelly bean var şubat ayında android 4.3 güncellemesi alacağı söyleniyor ama bu iddaa tam olarak doğrulanmış değil sanırsam. Ama Xperia SP'nin android 4.4 e kadar alacağı kesinleşti artık ama ne zaman alır güncellemeleri bir şey diyemem. :) Bu arada bu güncelleme olaylarını da o kadar abartır hala geldiler ki sanırsın güncelleme gelince telefon uçuyor halbuki yok öyle bir şey. Kuzenimde galaxy s4 cihazı vardı android 4.2 den 4.3 güncellendi ama performansa veya herhangi bir şeye un ufak bir katkısı olmadı. Şarj süreleri aynı,ram kullanımı aynı kamera performansına yönelik tek bir özellik bile gelmedi duvar kağıdı bile yok ya sadece gereksiz iki üç özellik geldi onuda kullanma bile kullanmıyorsunuz. Yani açıkçası ben 4.3 güncellemesinden çok fazla şey beklemiyorum :D Bir iki tane tema duvar kağıdı felan yollasalar bari de gözümüz gönlümüz açılsa :D

• quote:

Ben rom,root işlerine hiç bulaşmadım açıkçası gereği de olduğunu düşünmüyorum resmi güncelleme yayınlayınca Sony o zaman indiririz aceleye gerek yok bence. :) Şuan 4.1 android jelly bean var şubat ayında android 4.3 güncellemesi alacağı söyleniyor ama bu iddaa tam olarak doğrulanmış değil sanırsam. Ama Xperia SP'nin android 4.4 e kadar alacağı kesinleşti artık ama ne zaman alır güncellemeleri bir şey diyemem. :) Bu arada bu güncelleme olaylarını da o kadar abartır hala geldiler ki sanırsın güncelleme gelince telefon uçuyor halbuki yok öyle bir şey. Kuzenimde galaxy s4 cihazı vardı android 4.2 den 4.3 güncellendi ama performansa veya herhangi bir şeye un ufak bir katkısı olmadı. Şarj süreleri aynı,ram kullanımı aynı kamera performansına yönelik tek bir özellik bile gelmedi duvar kağıdı bile yok ya sadece gereksiz iki üç özellik geldi onuda kullanma bile kullanmıyorsunuz. Yani açıkçası ben 4.3 güncellemesinden çok fazla şey beklemiyorum :D Bir iki tane tema duvar kağıdı felan yollasalar bari de gözümüz gönlümüz açılsa :D

aynen bencede abartıyolar sorun yoksa telefonunda güncelleme bile:)

• Hocam telefonu taşınabilir modem yapıp bilgisayara bağlamayı dener misin? Ya da farklı bir telefon ile bağlamayı. Ben taşınabiliri açıyorum telefona bağlanıyor ama internetimi başkası kullanmıyor neden onu merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar biraz acil bir cevap istediğim için kusura bakmayın. Ancak kafam cidden karışık durumda. Ben orta halli performansı üst seviyeye yakın bir telefon arıyorum. Performans yönünden LG G2 buna tam olarak uyuyor ancak ona da bütçem tam olarak el vermiyor yaza kadar beklemem gerekiyor. E haliyle haftaya da taksit kalkıyor. Şimdi benim sorum performans yönünden ve günlük kullanımlardan (konuşma,mesajlaşma oyun, internet vs.) mutsuz kalır mıyım ? Açıkcası kamera benim için çok bir şey ifade etmiyor sonuçta telefondan bir fotoğraf makinesi özelliği de beklemiyorum. (Ayrıca şu an n70 var ondan daha iyi olduğu da kesindir ) Telefonu kullananlar önerirler mi? Yoksa artık ne zaman olursa deyip G2 ye mi yönelmeliyim ?

Şimdiden herkese teşkkür ediyorum.

Ha bir de S3 veya S4 mini düşünüyorum hangisini önerirsiniz arasından ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RomantikPanda -- 25 Ocak 2014; 23:23:31 >

• Öncelikle merhaba. :) Yukarıda saydığınız oyun,mesaj,internet gibi şeyleri s3,s4 mini ve xperia sp de de yapabilirsiniz. Kamera bakımından s3 ile s4 mini önde gider ama diğer konularda aralarında açıkçası çok büyük farklar yok. Eğer sadece s3 ile s4 mini arasında seçim yapmak gerekiyorsa benim seçimim s3 den yana olurdu. Ama s3 ile xperia sp arasında kaldıysanız xperia sp ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Lg G2 ise saydığımız tüm telefonların üstünde bir performansı var yani ister LG g2 yi bekleyin isterseniz kafanızdaki telefonu alın. Seçim sizin. :)
  • Hocam öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben s3 s4 mini falan düşünürken babam bu gun madem alacagiz istedigini alalim diyerek lg g2 aldi sagolsun. Şu ana kadar memnunum telefondan ozellikle sarji bitsin diye elimden dusurmedim ama bitmiyor meret. Yani kisacasi telefon sorunum hallolmustur. Tum ilgi ve alakaniza tesekkur ederim.

• 5-6 aydır kullanıyorum telefonu. İnceleme güzel, tespitler olmuş elinize sağlık diyorum.

• Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. :)
  • Nancy Ajram kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. :)
  • Teşekkür ederim hocam daha iyileri sizlerin olsun.

• 7 aydır sp kullanıyorum. Genel olarak memnunum. Yukarıda yazılanlara olumlu olumsuz aynen katılıyorum.(discovery hariç :) )

Telefonla ilgili iki sıkıntı yaşadım:

1. olarak kulağa yakınlık sensörü konuşma esnasında, özellikle güneşli havalarda bazen takılması.Yani sensörün belli bir süre devamlı açık kalması.Bu durum olduğunda gerçekleşen sesli görüşmelerde karşı taraf kapatmadan telefonla görüşmeyi bitiremiyorsunuz... Bu durumla ilgili sony servisinin(iletişim merkezi) inanılmaz derecede ilgilendiğini de söylemeliyim.Şu an sıkıntı yok gibi ama tekrarlarsa Ankara daki sony servisine göndermek zorunda kalacağım.

2. olarak da batarya göstergesi bazen takılıyor. Örneğin 2-3 saat yüzde 61'de kalıyor.(Aklına gelenler için söyleyeyim; tabi ki oyun oynarken de denendi)bu durum da toplam 3-4 defa yaşanmıştır en fazla.

Telefonun kenar bantlarında bulunan gri boyanın da ufak sürtmelerde çıktığını da belirtmeden olmaz.Örneğin silikon kılıfı takarken az zorlayınca bir parça boya gitmiş görmeniz olası.

Sonuç: kesinlikle f-p cihazı

• sence S kullanıcısına yanıt
    Hocam bende kulak sensörü gerçekten iyi çalışıyor en ufak hareketleri bile algılıyor şuana dek bir sorun yaşatmadı bana. Şarj olayını da hiç yaşamadım ama çok önemli bir şeye benzemiyor. :D Ben her telefonu çıplak kullanmayı seviyorum kap felan olunca telefon sanki oyuncak gibi oluyor :D Bu telefona keşke 4 çekirdek koysaydılar işte o zaman süper oluyordu çünkü arka planda çok fazla uygulama maalesef açılmıyor cihazın kafası bulanıyor biraz ama bu bulanma normal kullanımı kesinlikle etkilemiyor sadece aynı anda 3-4 tarayıcı ve oyun açamıyorsunuz o kadar. :)
  • Wi fi çekiminin yetersiz olduğu hakkında şikayetler vardı. Wi fi problemi varsa çok can sıkıcı olabilir. Bu sorun Yazılımsal mı? Yoksa çok az miktarda telefonda mı böyle problem var?
  • helm H kullanıcısına yanıt
    Valla yazılımsal mı yoksa başka bir şeyden mi bilmem ama açıkçası şu ana dek ben 1 kereliğine Wifi ye bağlamaya çalıştım oda 30 sn felandı yani tam denemiş bile sayılmam bu wifi olayını. Ben genellikle hattımda ki interneti kullandığım için wifi yi pek deneme fırsatım olmadı. Yani somut bir şey diyemeyeceğim wifi olan bir yerde denerim ve sonuçları buraya aktarırım. Pek dışarı çıkan bir insan değilim evde de kablosuz olmayınca deneyemedim haliyle. :D
  • igayin61 - Telefon kılıfsız çok şık duruyor ama kılıf olmasaydı şu an telefon elimde olmayabilirdi :)

helm- Sık kullanmama rağmen wi-fi de hiçbir sıkıntı yaşamadım.
  • Valla yeni aldım pişman oldum keşke s4 mini alsaydım nedeni ekranı soluk cansız. kamera berbat.4.6 ekran var ama alt taraftaki tuşlar ekrana yerlesmis kullanılmıyor..sesi az
    Falan filan kendimizi kandırmanın manası yok..ekran beni resmen hayal kırıklığına ugrattı..

• kara_şahin kullanıcısına yanıt
    Ekran kısmından benim hiç bir şikayetim yok. HD formatta ki dizileri telefona atıp yolda,izde izliyorum ekran bence gayet yeterli seviyede. Zaten telefondan kimsenin bi s4 veya daha üst model cihaz özellikleri beklediği yok ama bence ekran gayet yeterli seviyede. Sanırsam siz telefondan çok daha iyi şeyler bekliyordunuz bu yüzden size kötü geldi. :) Kameraya lafım yok zaten yeteri kadar yerden yere vurmuşum cihazın o tarafını ama arka kamera bence günlük işlerde işe yaramayacak kadar kötü de değil. İyi ışık altında kamera iyi performans gösteriyor. Yeni gelen güncelleme de arka kamerada ki o fazla göze batan bulanıklığı ve noise oranını azaltmış yani bir kademe daha iyileşme göstermiş kamera ama ön kameranın durumu hala VASAT. Ne mantıkla güzelim cihaza böyle bir ön kamera koymuşlar aklım ermiyor doğrusu. :) Evet tuşlar konusunda da haklısınız aslında madem o tuşlar olacak telefonu 4.8 inc yapabilirlerdi. Hoparlör konusuna gelirsek neresi az geldi onuda anlamış değilim. Sesler gayet kaliteli ve güzel. Samsung galaxy s4,s3,GMD gibi cihazlar arasında testler yaptım hepsinin hoparlörü aşağı yukarı aynı yani sesi az demek yanlış bir yorum olur bu telefon için. Eğer bu sese az diyorsanız siz HTC' nin telefonlarına yönelin derim. :)
    S4 mini ve xperia SP arasında ekran bakımından sayısal veriler şu şekilde:

Xperia SP: 720 x 1280 ekran çözünürlüğüne,319 PPI değerinde pixel yoğunluğuna,TFT ekrana sahip bir cihaz.
    S4 mini: 540x960 ekran çözünürlüğüne,256 PPI değerinde pixel yoğunluğuna,Super AMOLED ekrana sahip bir cihaz. Sayısal olarak bile s4 mini ile arasında dağlar kadar fark var. Sayısal verileri geçin zaten ikisini elinize aldığınızda arasında ki farkı görürsünüz. Yani bu cihazla s4 mini yi karşılaştırmak biraz saçma olur. Şuan s4 mini ve xperia sp arasında seçim yapma hakkım olsaydı yine xperia sp yi seçerdim. Aralarında ki farklar bariz şekilde ortada çünkü. :)

• quote:

Ekran kısmından benim hiç bir şikayetim yok. HD formatta ki dizileri telefona atıp yolda,izde izliyorum ekran bence gayet yeterli seviyede. Zaten telefondan kimsenin bi s4 veya daha üst model cihaz özellikleri beklediği yok ama bence ekran gayet yeterli seviyede. Sanırsam siz telefondan çok daha iyi şeyler bekliyordunuz bu yüzden size kötü geldi. :) Kameraya lafım yok zaten yeteri kadar yerden yere vurmuşum cihazın o tarafını ama arka kamera bence günlük işlerde işe yaramayacak kadar kötü de değil. İyi ışık altında kamera iyi performans gösteriyor. Yeni gelen güncelleme de arka kamerada ki o fazla göze batan bulanıklığı ve noise oranını azaltmış yani bir kademe daha iyileşme göstermiş kamera ama ön kameranın durumu hala VASAT. Ne mantıkla güzelim cihaza böyle bir ön kamera koymuşlar aklım ermiyor doğrusu. :) Evet tuşlar konusunda da haklısınız aslında madem o tuşlar olacak telefonu 4.8 inc yapabilirlerdi. Hoparlör konusuna gelirsek neresi az geldi onuda anlamış değilim. Sesler gayet kaliteli ve güzel. Samsung galaxy s4,s3,GMD gibi cihazlar arasında testler yaptım hepsinin hoparlörü aşağı yukarı aynı yani sesi az demek yanlış bir yorum olur bu telefon için. Eğer bu sese az diyorsanız siz HTC' nin telefonlarına yönelin derim. :)
    S4 mini ve xperia SP arasında ekran bakımından sayısal veriler şu şekilde:

Xperia SP: 720 x 1280 ekran çözünürlüğüne,319 PPI değerinde pixel yoğunluğuna,TFT ekrana sahip bir cihaz.
    S4 mini: 540x960 ekran çözünürlüğüne,256 PPI değerinde pixel yoğunluğuna,Super AMOLED ekrana sahip bir cihaz. Sayısal olarak bile s4 mini ile arasında dağlar kadar fark var. Sayısal verileri geçin zaten ikisini elinize aldığınızda arasında ki farkı görürsünüz. Yani bu cihazla s4 mini yi karşılaştırmak biraz saçma olur. Şuan s4 mini ve xperia sp arasında seçim yapma hakkım olsaydı yine xperia sp yi seçerdim. Aralarında ki farklar bariz şekilde ortada çünkü. :)

Arkadasım ilgin için sagol
    Ama ben teli eşime aldım kendi telefonumla cektigim resimleri ona gönderdim benim tel s3 mini onun ekranında cansız gözüküyor
    Ben zaten ozelliklerini bilerek aldım belkide senin dedigin gibi çok beklentim vardı. .biraz hayal kırıklığı oldu..

• kara_şahin kullanıcısına yanıt
    Önemli değil. :) Olabilir, bazen beklentilerimizi karşılamıyor elektronik cihazlar. Tam bir hayal kırıklığı olabiliyor. :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.