Şimdi Ara

Sony Xperia SP: Kişiler ve Takvim Senkronizasyon Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir senelik Sony Xperia SP kullanıcısıyım, bir sene boyunca başıma hiç gelmemiş olan bir şey, geçen hafta geldi ve hala çözüm bulamadım:

Sebebini hiç bilmemekle birlikte; bir anda Takvim uygulamasındaki ve -dolayısıyla- kullandığım takvim uygulaması olan Digical'deki tüm etkinlik verilerim silindi. Elbette Google üzerinde, internette tüm her şey sabit duruyor, veri kaybı yok; ama sanırım telefon senkronizasyonunda bir sıkıntı ortaya çıktı.

İnternette okuduğum birçok yola başvurdum. Uygulamalar'dan "Calendar"ın verilerini temizledim, "Calendar Storage"ın verilerini temizledim, kapattım açtım hiçbir şey düzelmedi. Auto-sync ayarlarını açtım kapattım birçok sefer, değişen bir şey olmadı. Account'umu sildim. Tekrar ekledim hiçbir şey değişmedi. Ve bunların hepsini yaparken; diğer Google uygulamaları ile alakalı herhangi bir sorun yaşamadım gerek Gmail, gerek Keep olsun, hepsinin sync ayarları gayet sağlam bir şekilde çalışıyor.

En son "Reset" önerdiler. Fabrika ayarlarına çektim telefonu. Sıfırdan başladım, belli temel programlarımı indirir indirmez, auto-sync ayarlarımı yaptım; birçok Google uygulaması harika bir şekilde çalışıyor; ancak Takvim uygulamasının senkronizasyon sorunu hallolmadığı gibi; üstüne üstlük bir de şimdi Kayıtlar'ımın hepsi gitmiş. Telefon rehberimde hiçbir şey yok. Yine kontrol ettim, Google Contacts sayfasında, internette tüm kayıtlarım duruyor. Ama hiçbiri telefona senkronize olmamış. Şimdi bunu da çözemiyorum.

Ayarlar'dan "Senkronize et" sekmesinin, Google altbaşlığına girince, Tüm uygulamalar beş on dakika geçmiş süre zarfı içinde senkronize olmuş gözüküyor.

Bu "Senkronize et" sekmesinin Google altbaşlığında, Kişiler uygulamasının yanında dönmeyen bir daire var içinde iki dairesel ok ile. Arada diğer uygulamalarda da çıkıyor; ama senkronizasyon tamamlanınca geçiyor. Telefona reset atalı sekiz saat oldu. Geçmedi ve ayrıca Google hesabının son senkronizasyon tarihi yazıyor doğru bir şekilde. Yani, diğer uygulamalar için senkronizasyon sürerken "Google senkronize oluyor..." gibi bir şey yazarken, şu an "En son X tarihinde Y:Z saatinde senkronize edildi" gibi bir şey yazıyor; oysa ki Takvim ve Kayıtlar(Contacts) hala senkronize olmuş değil.

Contacts(Kişiler)'in altında son senkronize olduğu tarih de yazmıyor. Takvim de ise aksine son senkronize olduğu tarih 10-15 dakika öncesini gösteriyor; lakin iki uygulama da senkronize olmuş değil.

Önerilerinize açığım. Çok teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.