Şimdi Ara

Sony xperia sola ics update sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
4.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bütün donanımhaber ailesinin kurban bayramını kutluyorum.Benim sorum değerli donanımhaber üyelerine şu şekilde olucak.Ben yaklaşık 1 ay önce bimeksten sony xperia sola aldım telefonun kutusunu ilk açtım telefonunuz teledünya garantisi aldındadır diye bir garanti kağıdı çıktı.Yani telefon ithalat yolu ile gelmiş bir telefon arada bimeks var diye sesimi çıkarmadım.Sizde iyi bilirsinizki ekim ayı başında sony xperi sola için ics güncellemesini dağıtmaya başladı bende telefonu pc ye taktım telefonunuz zaten en güncel sürüm dedi.(2.3.7)Ben biraz araştırdım sony ics güncellemesini part part sunuyomus o yuzden bekledim halen daha bekliyorum:D.bu arada sony müşteri hizmetlerini 2,3 kere aradım SI numaramı verdim bana sizin için ics sürümü henüz çıkmadıgını ay sonuna kadar çıkacagını soyledi bende o zaman beklıyım dedim.Son olarak bu gun sony muşteri hizmetlerini aradım karşıma çıkan bir beyfendi bana durumu çok güzel izah etti.Telefon ithalat yolu ile geldigi için bu tur telefon SI numarasını kayıtlı oldugu ulkeye gore ics sürümü almama durumu olabilirmiş.Benim SI 1261-5055 yani arabistan için üretilen bi cihaz beyfendi bana sola için ics sürümünün her telefona verileciğini ve bu sürümün türkiyeyede gelecegini söyledi ancak benim durumumun farklı olduğunu ics sürümünü kullanamama ihtimalinin oldugu söyledi bana sony xperia nin şikayet bölümüne mail atmamı soyledi ve attım.Şimdi size sorum şu olucak saygı eder abilerim benim ics update olmamasi gibi bir şey söz konusu olurmu ve benim SI numaram için ics güncellemesi çıkınca ben onu sorunsuzca yukleyebilirmiyim.Bunlarla ilgili sıkıntı yasarsam telefonu bimeks iade etmeyi düşünüyorum bana yardımcı olurlarmı.Sonucta ben bu telefonu piyasa standartlarında bir fiyata aldım düşük bir fiyata almadımki kusuruna göz yumuyim.Şimdi ben sonyden gelecek cevabı beklıyorum ona gore hareket edeceğim.Sizden isteğim bu konuda bana yardımcı olmanız çok teşekkur ederim iyi günler

• bence git bimeksden degistir belki sorun olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bimeksten aldım. Aynı seri numarasına sahibim ve hala bekliyorum. Bir sonuç gelirse bana da haber verebilir misin? Bana da beklemem söylendi çünkü

• Ah be kardeş bende kendimi bilincli tüketici bilirdim ben bu urunu 1 ay arastırdımda ole aldım s3 veya one x alıcaktım dedim onlar cok buyuk bunun boyutlar ideal alıyım dedim.Alıcam zaman bimekste vardı ben nerden biliyim paralel ithalat oldugunu bide piyasa degerinde aldım bu durumu sonyden ogrenince hem sonynın şikayet hattı ile irtibata gectim 1saat içinde cevap geldi ama hic bekledigim bi cvp degil yukarda yazdım ne yazdıgımı bana onlar jelly bean çalışmalarının sürdüğünü söyledi.Bende o mailden şunu çıkardım yani tahminim ics ile ilgili bi sorun yok gelicek sadece kasım başi veya ortasına kadar beklememizi söyledi budur.Sen bana mail atarsın bişe olunca veya bilgi almak için ben sana yazarım.
  • Ben de senin yazdıklarını okuyunca böyle bi durum olduğunu anladım. Sony nin kendi blogunda da aynı sorunla alakalı bir çok insan yazmış. Yine seri numaraları aynı. Umarım söylediğin gibi olur, hiç bir sorun çıkmaz da güncelleyebiliriz telefonlarımızı. Umarım pişman olmayız bu telefonları aldığımıza. Ve bi daha biraz zor giderim bimekse. Kardeş tabi yeni bilgiler edinirsek haberleşelim

• Kardeşim bende aldım aynından aynı senin ki gibi daha bir ay olmadı hangi ülkeden gelmişse başıma gelemeyen kalmadı garantiye felan gönderme ben gönderdim telefonu mahvettiler. Tüketici mahkemesine gittim ücret talep ettim şimdi ondan cevap bekliyorum bu arada telefonumun sorununu araştırıyorum belki sonuçlanana kadar çözüm bulurumda kullanırım diye. Ne hevesle aldık ne çekiyoruz. O kadarda araştırdım .
  • Eğer yeni aldıysanız 30 gün içinde hiç bir işlem yaptırmadan hemen arıza verdiyse telefonunun yenisi ile değiştirme hakkınız var UNUTMAYIN !
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung S8+ Sim Unlock Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://talk.sonymobile.com/thread/53822 buradan bir bak bakalım
  • Burda hangi ülke olduğu yok ki. SI numarasına bakmıştım zaten.
  • Arkadaşlar büyük ihtimalle telefonlarınıza güncelleme gelecektir. Zira aynı cihaza sahip 2 kişi güncellemeleri farklı günlerde yaptık. Cİhaz Arc S.

Ayrıca arkadaşlar Bence güncellemeden dolayı değilde tellerinizin garanti firmasından dolayı iade edin. Zira Garanti kapsamında teleservis cihazlarınıza sorunsuz bakacakmı. Diyelimki servise yolladınız ve güncellenmesini istediğiniz o zaman ne olacak.

Ben cihazı yolladığımda bana ilk sürüm ile yolladılar ve tekrar kurdum. Şikayetiniz sürüm yikseltememe olarak iletilirse dikkate alınır diye düşünüyorum.

Aslında güncellemelerin dışı sisi yakar içi beni yakar. Zira güncellemede küçük bir hata uzun süre başınızı ağrıtıyor. Şükür araştıra araştıra her nanesini öğrendik ama baya zorladı. Şimdide vazgeçemiyoruz işte

• quote:

Orijinalden alıntı: fearstyle

Burda hangi ülke olduğu yok ki. SI numarasına bakmıştım zaten.

amacım yardımcı olmak hocam. bekleyin mutlaka gelir ya.

benimki hakiki türk malı çıktı hepsiburadadan almıştım
    1261-6994 10/1/2012 Customized TR (Turkey)/Black
  • Öncelikle mesajımla ilgilendiğiniz için tesekkur ederim.ben bimeksle görüştüm bana durumu izah ettiler sony kendi shopları dışında tel vermek istemiyor sıkıntı çıkarıyormuş.bu yuzden gold bimeks vatan cihazları ithalatci firma ile götürüyorlarmış.tel sorun veerdiginde 20 gün içinde gelmezse müşteri para iadesi istiyormuş.bu ithalatci firmalar teli 1hafta içinde teslim garantisi veriyormuş.bide bu yuzden onlarla çalışıyormuşlar.kısacası tel bozulmasın diye dua edıcez bile olursa iş tiraja baglar. Konuştuğum kişi bimeks disindada bi abim onun dedigi bimeks faturası varsa canını sıkma aynende ole bişe olursa bimeks var arada ben birazda olsa rahatladım. Sonyde biraz bekleyin çıkacak dedi ics bakalım bekleyip gorucez kimse canını sıkmasın bizim ülkemizin kaderi bu 3.sınıf dunya ülkeleri ile aynı konumda olmak son olarak android diyince bence htc ve samsung bi sonraki tel bunlardan biri iyi geceler :-D

• Kardeşim öncelikle şunu belirtmek isterim ki iade gibi birşey hikaye benim telefon güncelleme yaparken Brick oldu onarım yapacağız dediler tamir ederken fiziksel hasar verip geri gönderdiler. 20 gün içinde para iade veya cihaz değişimi yapmları lazımdı. Telefonum yapılmadı. Bende tüketici heyetine başvurdum. Şimdi sonuç bekliyorum. Ha bilmem sizin aldığınız firma sözüne sadıktır belki. Teleservice bu firmalardan aldığınız ürünleri Sony ürünlerini EEA ( Avrupaçıkışlı cihaz ise ) garanti kapsamı içinde kullanıcı hatası değilse ücretsiz onarım yapmakta (fatura ile gönderin). Bana sorarsanız ithalatcı firma garantisine güvenip göndermektense Teleservice yi tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayıhan61 -- 1 Kasım 2012; 15:34:18 >
  • Arkadaş sanırım ics bize hayal. Hala bi ses yok

• İCS çıktı kardeşim nasıl hayal _ ? Sola değil mi senin . SI numaranı versene bi.
  • quote:

İCS çıktı kardeşim nasıl hayal _ ? Sola değil mi senin . SI numaranı versene bi.

SI 1261-5055
    Bu SI numarasına hayal demek istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: onatcb

quote:

İCS çıktı kardeşim nasıl hayal _ ? Sola değil mi senin . SI numaranı versene bi.

SI 1261-5055

Evet kardeşim çıkmamış inşallah çıkarda... Senin EEA ülkesi değil Arabic olduğu için biraz zor .. İnş en kısa zamanda çıkar.
  • Eoudoxias kardes benimde sı numaram 1261 6994 sana geldimi guncelleme. bana gelmedi hala. pc ye baglayıpta bakmadım. telefonamı geliyor bilgi nasıl oluyor bilgin varsa aydınlat bizi: )

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onatcb

quote:

SI 1261-5055

Evet kardeşim çıkmamış inşallah çıkarda... Senin EEA ülkesi değil Arabic olduğu için biraz zor .. İnş en kısa zamanda çıkar.

Umudu kestim artık

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.