Şimdi Ara

[ Sony Xperia Sola { 1 GHz DC - 512MB | 3.7' FWVGA LCD | 5MP - AF - 720p | NFC ] (383. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.681
Cevap
42
Favori
341.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasiN®

    quote:

    Orijinalden alıntı: 42barış83

    quote:

    Orijinalden alıntı: YasiN®

    quote:

    Orijinalden alıntı: 42barış83

    Ics de root olayı yok mu henüz
    telefon hafızası yetmiyor, doldurmuşum yine.

    varda çok uşramak gerekiyor bende vaikt bulup da yapamadım daha. İşten çıkınca paket oluyorum zaten.

    link varsa yazarmısın
    yapabilirsem burdan paylaşırım.

    By40bir bana pm atmıştı bu yöntemi ; ancak vaktim olmadığından deneyemedim henüz.

    ICS son sürümü yani; 6.1.1.B.1.54 kullanıyorsan bununda root olayı pek mümkün değil. 6.1.1.B.1.10 romunu flashlayacaksın, root yapacaksın wifi üzerinden 6.1.1.B.1.54 güncellemesini indireceksin. SONY yasal güncellemesi ile root'u kaldırırsın.

    1 ilk önce bilgisayarımıza flashtool u kuruyoruzhttp://androxyde .github.com/ bu adresten indir ve kur
    2 denetim masası / bölge ve dil den biçim den ABD yi seç
    3 C:\Flashtool\drivers dan drivers.exe yi çalıştır sola ve fastboot drivers ve flash bot drivers ı kur
    4http://forum.xda - developers.com/showthread.php?t=1914264 bu adresten 6.1.1.B.10 u indir C:\Flashtool\firmwares buraya kopyala

    5 flashtoolu aç telefonu bilgisayara usb hata ayıklaması acik ve sahte konumlara izin verir halde kapalı bir şekilde ses kısma tuşuyla bağla şimşek simgesine tıkla flash et
    (ben bu anlarılan gibi yapmadım, yani telefonu açık şekilde bağlamadım ! Telefon kapalı halde. Data kablosunun USB ucu bilgisayara takılı halde. Telefonun ses kısma tuşuna basılı tutarken, data kablosunun telefon ucunuda takıyoruz ve telefonun led ısığı yeşil oluyor. Zaten flashtool'da telefonu algılıyor ve connected v.s gibi bir şeyler yazıyor. Sonrasında flashtoolda sol üst'te yer alan şimşek butonuna ve flashboot modunda'yı seçiyoruz ve gerisi teferruat zaten :) bakınca anlarsın sonuçta :) )

    6 telefonu güncellemedenhttp://forum.xda - developers.com/showthread.php?t=1886460 bu adresten programı indir ve çalıştır telefonu usb hata ayıklaması acik ve sahte konumlara izin verir halde güvenlikten bilinmeyen kaynaklar açık halde bilgisayara bağla
    7 programada 1 de enterla telefon sana geri yükleme yapayım mı diye sorar sen evet de telefon root oldu
    8 sonra tekrar .54 e güncelleyebilirsin telefonu bilgisayara bağlamana gerek yok wlan uzerinden yapablirsin

    Sony orijinal stok romları bulabileceğin yer ;http://forum.xda-develo...howthread.php?t=1937792

    Root uygulaması ;http://uploaded.net/file/qdwj779r

    Shiftdelete.net'te birisi anlatmıştı Xperia sola root diye ararsanız bulursunuz.Ayrıca rom atılmıyor sadece kernel atıyorsunuz.İşlemler çok fazla zor değilmiş bende geçen gün root ettim ve sistem uygulamalarını kaldırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GercekUykucu -- 12 Haziran 2013; 12:13:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son 2-3 gündür ekrana dokunduğumda beyaz parmak ucu büyüklüğünde nokta belirip kayboluyor 1-2 sn içinde.Kapattım açtım olmadı birşey yine aynı.Nedendir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SercaN__

    Son 2-3 gündür ekrana dokunduğumda beyaz parmak ucu büyüklüğünde nokta belirip kayboluyor 1-2 sn içinde.Kapattım açtım olmadı birşey yine aynı.Nedendir acaba?



    Ayarlar - > Geliştirici seçeneklerinde işaretçi yeri tikini kaldır düzelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SercaN__

    Son 2-3 gündür ekrana dokunduğumda beyaz parmak ucu büyüklüğünde nokta belirip kayboluyor 1-2 sn içinde.Kapattım açtım olmadı birşey yine aynı.Nedendir acaba?

    Ayarlar - geliştirici seçenekleri - dokunmaları göster açık ise kapatın problem çözülecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar.Bilmiyordum böyle birşey olduğunu.
  • Hep aynı yalanlar :D


    Sony Xperia Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

    Sorununuzla ilgili olarak, sizi bilgilendirmek isteriz ki Sony Xperia nın kaliteli yazılım deneyiminin bağlı olduğu bir dizi faktör vardır, bunlar: Ekran çözünürlüğü, donanım platformu ve RAM dır. Xperia Go modelde bu kombinasyon öyle bir şekilde bir araya gelmiştir ki bu bileşim Jelly Bean kullanıcısının yazılım deneyimini olumsuz etkilememiştir. Maalesef, Xperia Tipo, Xperia miro, Xperia U ve Xperia sola için durum böyle olmamıştır, böylece bu modellerin Ice Cream Sandwich yazılımında tutulmalarına karar verilmiştir.
    Size telefonunuzu fabrika verilerine sıfırla ya da ayar sıfırlama uygulamasını Sony Xperia™ Sola model telefonunuzda uygulamanızı öneririz. Bunun için telefonunuzun ayarlar menüsünden yedekle ve sıfırla menüsü altında bu 2 seçeneği görebilirsiniz. [Fabrika Verilerine Sıfırla] ya da [Ayar Sıfırlama]. Lütfen fabrika verilerine sıfırlama seçeneğini kullanmadan önce telefonunuzdaki verilerin yedeğini almayı unutmayın. Fabrika verilerine sıfırlama uygulamasının sonucu olarak telefonunuzdaki tüm verilerin silineceğini göz önünde tutun. Eğer sadece Ayar sıfırlama seçeneğini kullanırsanız telefonunuz fabrika ayarlarına dönecek ama herhangi bir veri kaybına yol açmayacaktır. Uyarı bilgilerini dikkatlice okuyun ve size en uygun olan seçimi yapın.

    Ayarları sıfırlama işlemi sorununuzu çözmedi ise Google Play Store (Android Market) yardımıyla Xperia Diagnostics uygulamamızı telefonunuza indirebilirsiniz. Xperia Diagnostics siz değerli müşterilerimizin telefonlarını test etmeleri ve varsa telefonlarının hatalarını bulmaları için tasarlanmış bir uygulamadır. Bu program yardımıyla Xperia model telefonlarınızın fonksiyonları tek tek veya tamamını çok kolay bir şekilde test edilebilirsiniz.

    Sorunun devamı halinde lütfen telefonunuzun yeni bir yedeğini alın ve Sony Xperia™ Sola model telefonu PC Companion uygulaması ile telefon yazılımının güncellemesini sağlayın. Bu yazılım telefonunuzun hafıza kartında önyükleme olarak bulunurken ayrıcahttp://www.sonymobile.com/tr/tools/pc-companion web sitemizden indirilebileceğini göz önünde bulundurun. Güncelleme yapmanız için telefonunuzu bilgisayarınızın USB portuna bağlamanız gerekmektedir. PC Companion yazılımının [Support Zone] bölümünden [Başlat] tuşuna basarak adımları takip edin. Eğer uygulama size yazılımınızın en güncel sürüm olduğu bilgisini verirse lütfen [Yazılımı Onar] seçeneğini uygulayın.

    Ayrıca telefonunuzu direk olarak cep telefonunuzdan da güncelleyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmeniz için aktif bir 2G/3G internet bağlantısına ya da aktif bir Wi-Fi bağlantısına ihtiyacınız olacaktır. Veri ücretlendirmesi olabilir. Lütfen servis sağlayıcı firmanız ile görüşüp ücretlendirme hakkında bilgi alınız. Telefonun ana menüsünden [Ayarlar] , [Telefon Hakkında], ve [Yazılım Güncelleme]kısmından [Şimdi Güncelle] seçeneğini seçin. Telefonunuz yeni bir güncellemenin olup olmadığını araştıracaktır. Lütfen güncelleme yapmadan önce telefondaki verilerinizin olası bir veri kaybını önlemek amacı ile yedeğini alınız.

    Sorununuzun güncelleme sonunda hala devam etmesi durumunda lütfen Sony Xperia™ Sola model telefonunuzu yetkili bir teknik servisi tarafından kontrol edilmesi için yetkili bir Sony Mobile bayisine başvurunuz. Ekte yetkili Sony Mobile teknik servislerinin bir listesini bulacaksınız. Yanınızda faturanızı (telefonunuzun modeli, seri numarası, IMEI numarası ve tarihi gösteren) getirmeniz gerekmektedir.
    Sony Mobile, telefonunuzun olası veri kayıplarını engellemek amacı ile telefonunuza fabrika verilerini sıfırlama, telefon yazılımı güncellemesi ve teknik servise yönlendirme durumlarının öncesinde veri yedeklemenizi önerir. Lütfen Android 2,1’den 2,3’e kadar olan sürümlerde telefonunuzda “Yedek Alma/Yedekten Yükleme” seçeneği bulunmadığını göz önünde bulundurunuz. Bu durumda size Android marketten yükleyeceğiniz bir 3cü parti yazılımı ile yedekleme yapmanızı öneririz örneğin “My Backup” ya da “Backup Master”
    Cihazınız hakkında teknik destek için +90 212 473 77 77 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ürünlerimiz, servislerimiz ve teknik desteğimiz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi içinwww.sonymobile.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
    Bilmenizi isteriz ki 7 gün içerisinde yanıtlanmayan e-postalarınız sistemimiz tarafından otomatik olarak kapatılır. Daha sonra ki iletişimleriniz teknik birimimize ulaşmayacaktır bu yüzden yeni bir sorgulama başlatmanız gerekecektir.




  • arkadaşlar yardım edin jely bean romu yüklerken boot.img dosyasını flaslarken se_bootloader boot.img yi bootlamadı bende onu atladım jely bean romunu cwm den yükledim telefon tekrar açılmadı siyah ekranda kaldı. sony yazısı felan gelmedi. şimdi .10 sürümüne flashlıyorum telefonu açılırsa telefon 2.3.7 ye döncem . jb yüklerken nerde hata yaptım acaba
  • micro sim kart'ı taktım görmüyor beyler yardımcı oluurmusunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Resital2007

    micro sim kart'ı taktım görmüyor beyler yardımcı oluurmusunuz.

    Telefonun yanında verilen dönüştürücü adaptörü kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imparator96

    quote:

    Orijinalden alıntı: Resital2007

    micro sim kart'ı taktım görmüyor beyler yardımcı oluurmusunuz.

    Telefonun yanında verilen dönüştürücü adaptörü kullan.

    onu çözdüm sağol kardeşim. Video attım pcden 720p fotoğrafların üstünde görmedi neden ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resitalim -- 12 Haziran 2013; 22:10:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Resital2007

    quote:

    Orijinalden alıntı: imparator96

    quote:

    Orijinalden alıntı: Resital2007

    micro sim kart'ı taktım görmüyor beyler yardımcı oluurmusunuz.

    Telefonun yanında verilen dönüştürücü adaptörü kullan.

    onu çözdüm sağol kardeşim. Video attım pcden 720p fotoğrafların üstünde görmedi neden ?

    Hocam ben videos klasörüne atmıştım gördü çok güzelde izleniyodu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imparator96 -- 12 Haziran 2013; 23:50:52 >
  • Arkadaşlar merhaba. cm9 rom yüklemek için cihazın bootloader kilidini açtım fakat rootlama olayını yapamadım dolayısıyla cm9 rom yükleyemiyorum. Şimdi bu konuda yani cm9 yükleme konusunda yardımcı olurrsanız cm9 yüklemeye devam edeceğim. Ama çok uğraştıracaksa boşverin şu konuda yardımcı olabilirsiniz: Şimdi bu romu yüklemeyeceksem bootloader kilidinin açık olmasına gerek yok diye düşünüyorum. Eskisi gibi locked yapabilir miyiz cihazı? MT27i_relock_bootloader.ftf ile flaşlayınca cihaz açılmıyor. Sony yazısı gidip gidip geliyor açılıştaki, başka bi şey yok. Orijinal firmware kurunca sıkıntı yok açılıyor cihaz ama bootloader kilidi açık. Nasıl yapalım?
  • Bootloader açınca root yapmana gerek yok. CM'9 yükleyince zaten cihazında rootlu kernel olacak
  • arkadaşlar ben unofficial JB den sonra custom rom kurdum project XR-V xda dan bakabilirsiniz normal JB ye göre oldukça stabil vede hızlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_mrh -- 13 Haziran 2013; 11:48:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr_mrh

    arkadaşlar ben unofficial JB den sonra custom rom kurdum project XR-V xda dan bakabilirsiniz normal JB ye göre oldukça stabil vede hızlı

    pil süresi nasıl, en çok o lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imparator96

    quote:

    Orijinalden alıntı: Resital2007

    quote:

    Orijinalden alıntı: imparator96

    quote:

    Orijinalden alıntı: Resital2007

    micro sim kart'ı taktım görmüyor beyler yardımcı oluurmusunuz.

    Telefonun yanında verilen dönüştürücü adaptörü kullan.

    onu çözdüm sağol kardeşim. Video attım pcden 720p fotoğrafların üstünde görmedi neden ?

    Hocam ben videos klasörüne atmıştım gördü çok güzelde izleniyodu.

    Alıntıları Göster
    quote:


    Hocam ben videos klasörüne atmıştım gördü çok güzelde izleniyodu.

    eyv onuda çözdüm pc'ye bağladıktan sonra 3.5gb video attım filmleri yani film boyutları fazla olduğu için önizleme siyah görünüyor ama olsun.
    Şu an tek sorunum odamdaki modeme bağlanamıyorum. Modemi görüyor şfre giriyorum 4-5 sn sonra anında bağlantı kesiliyor. Modeme reset attım, kapatıp açtım düzelmedi?




  • modem kablosuz şifresi web mi wpa mı ?
    wpa ise web yapman gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eoudoxias

    modem kablosuz şifresi web mi wpa mı ?
    wpa ise web yapman gerek

    wpa-psk şeklinde sölediğin ayar. wap yapınca güvenlik seviyesinden birşey düşecekmi ?
    ayrıca wap ayarına getirdimmi başka bir tür şifre istiyor nasıl bir şifre olusturacağız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resitalim -- 13 Haziran 2013; 14:07:46 >
  • sırf sayılardan oluşacak. android harf çözümleyemiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By40bir

    Bootloader açınca root yapmana gerek yok. CM'9 yükleyince zaten cihazında rootlu kernel olacak

    Teşekkür ettim. Cm9 yükledim şu an. Bir de şeyi sorayım. İlerde bootloader kilidini tekrar kapatmak için kısaca ne yapmam gerekiyor? MT27i_relock_bootloader ile flashladığım zaman telefon açılmıyor çünkü. Sony yazısı gidip gidip geliyor sadece o şekilde flashlayınca.
  • 
Sayfa: önceki 381382383384385
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.