Şimdi Ara

SONY 'X' Serisi LED-LCD High-End Tv'ler # Genel Konu # (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
3
Favori
42.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Setting için,benim Blog ta bir şeyler vermiş olmam lazım,ama vaktim olmadığı için oraya fazla bakmıyorum!bir ara bakarsın oraya OK+

Kardeş yukarıda bir yerlerde yazmışsın;"Canlı mod"tan izledim/izliyorum v.s diye>>>bu canlı dediğin "Vivid MODE" tanmı bahsediyorsun????
    Sen o zaman tam "Vividçisin" hiç boşuna ayar filan arama!! direk "VIVID MODE" tan takıl izlemeye

Dynamic(Vivid)MODE bütün panellerde malı dehleme için böyle set edilir,uyanık üreticiler kullanıcıların eğilimlerini çok iyi bildikleri için böyle bir
    MODE bulmuşlardır ve aslında bunun tam adı SHOP MODE tur bu modta bütün ayar parametreleri bozuktur!!! bu sadece gözü alması içindir!
    sonrada malı alırsın buna bakarak v.s geç bunu bir kalem sen!

++
    X45x lerde pre-set olarak şu modlar geliyor;

-Vivid(unut bunu!!)
    -Standard
    -Cinema(Movie)
    -Custom

Şimdilik Standard ve Cinema yada dokunma!!!

Birde Photo modları vardır ve photo izlerken kafana göre takılırsın bu modlara!!

Senin "USER MODE un>>> "Custom MODE" olacaktır ve bütün ayarları bu moda uygula(şimdilik!!)

Ancak işleme başlamadan önce paneli "RESETLE"!!!!!

Kumanda dan; Home>>Settings>>Picture>>RESET bas ve bütün değerler DEFAULT olsun!
    Daha sonra paneli kumanda dan stand-by yap ve sonrada panelin elektrik kablosunu prizden çek!!!elektriği tamamen kes ve 1/2 dk.bekle
    sonra kabloyu prize tak(yada grup priz kullanıyorsan v.s) şimdi yeniden kumanda dan aç,panel tam resetlendi OK++

Not/Uyarı>>>Ancak paneli yukarıda anlattığım şekilde elekrikten tamamen kestikten sonra arkadaki portlardaki tüm kablolarıda çıkart!!!Analog Anten
    kablosu varsa onu çıkart,kısaca panelin cereyan kablosu hariç hiç bir kablo takılı olmayacak ve bu kabloları dediğim gibi paneli tamamen cereyandan
    kestikten sonra çıkarıyorsun!!

Daha sonrada Home>Setting>Picture>>>Picture Mode>>CUSTOM seç OK+

A-İlk yapacağın ayar "Backlight" seviyesini ayarlamaktır>>orta seviyelerde bir yere getir!
    B-Daha sonrada sırasıyla>>>Brightness/Contrast/Colour ayarlarını yapacaksın!
    Bu işlem içinde Test-pattern dediğimiz bir renk/ton-Blach&White skalasına ihtiyacın olacaktır!!!

http://r apidshare.com/files/163350999/DisplayTuningbyCAN.rar
    Size:5889 KB Downloads:1510
    Status:Normal Download Last Download:20.12.2009 18:17:24

Bunu indir ve CD/DVD ye yaz,daha sonrada DVDPlayer ile panele testi ilet(veya PC den de iletebilirsin)
    "Highwaymouse" un imzasındaki başlığada bakabilirsin ayrıca(Test orada vardır)

++
    Baclit-LED panelleri set etmek basit değildir!!! çalışma prensipleri diğer CCFL panellerdne farklı olduğu için,uğraşmak ister!
    Baclight+3 temel ayar(yukarıda yazdığım) yapıldıktan sonra işlem bitmiyor!!!gerisine sonra bakarız!

Örneğin "Vivid MODE" ta iken bazı Advanced ayarlar yapılamaz(bu modu onun için kesinlikle kullanma,her ne kadar Vividçi olsanda)
    sana başka Vivid Mode ayarlarız ilerde

++
    Bu yukarıda anlattığım "Basic" settingstir ama en önemliside budur ve bunu yanlış set edersen diğer hiç bir set değeri işini görmeyecektir!!!

1-Basic setting
    2-Basic+ten sonra ise diğer ayarlara geçeceksin
    3-Advanced settings
    4-Video settings
    5-diğer bazı panel ayarları

Görüntü için set ayar yerleri bunlarıdr,ben Sound ve diğer tüm settingsleri kullanıcı tercihine bırakıyorum!

Bu beş aşamayıda bitirince resim ortaya çıkmaya başlayacaktır!

++

• Sn, Albani

Bu reset olayı çokmu önemlidir. Böyle yaparak ne elde edeceğiz.

Birde ben anlamadım galiba elektrik bağlantısı tamamda diğer bağlantıların çıkartılması niye acaba... ve bu çıkarma sırası önemlimidir onu da anlamadım

Ancak işleme başlamadan önce paneli "RESETLE"!!!!!

Kumanda dan; Home>>Settings>>Picture>>RESET bas ve bütün değerler DEFAULT olsun!
    Daha sonra paneli kumanda dan stand-by yap ve sonrada panelin elektrik kablosunu prizden çek!!!elektriği tamamen kes ve 1/2 dk.bekle
    sonra kabloyu prize tak(yada grup priz kullanıyorsan v.s) şimdi yeniden kumanda dan aç,panel tam resetlendi OK++

Not/Uyarı>>>Ancak paneli yukarıda anlattığım şekilde elekrikten tamamen kestikten sonra arkadaki portlardaki tüm kablolarıda çıkart!!!Analog Anten
    kablosu varsa onu çıkart,kısaca panelin cereyan kablosu hariç hiç bir kablo takılı olmayacak ve bu kabloları dediğim gibi paneli tamamen cereyandan
    kestikten sonra çıkarıyorsun!!

Daha sonrada Home>Setting>Picture>>>Picture Mode>>CUSTOM seç OK+

• 15' CRT televizyondan sonra 46X4500 dev gibi geldi arkadaşlar henüz hd cihazım yok uydum yok sadece kablo tv var ama gördümlerim çok güzel yahu acayip bir televizyonmuş parasını haketti bence
  • 46X4500 alanlar güle güle kullanın tv nizi

Kim ne kadara ve nereden aldı acaba paylaşılırsa alacaklara rehberlik yaparız

Ankara Ankamall daki shop 4400 Nakit , 3000 peşin 1500 /10 ve hiç peşinsiz 4700/12 Taksit demişti sabah ugradığımda.
    Axsee ile ödenirse şubatta başlamıyormuş ödemeler ayrıca
  • Sn, oguz096

46X4500 alanlardanım forumda paylaşılan rakamlar galiba satıcılar tarafındanda takip ediliyor. bu konuda DH en güncel paylaşım meydanı
    fakat sizin ve ali2can arkadaşın Ankamall daki SONY shop taki rakamlar öyle değil (Zengin Gruptan devirealan izmirli firmanın yeri)

4700 aşağıya kesinlikle vermiyorlar ve teşhirde var 46x4500 girişte solda

firma 46x4500 olarak son olarak ülkemizde 129 adet dağıtım yapıldığını söyledi

gezerken toshıba 46SV685D LED TV yi toshıpa shopta teşhirde çalışırken gördüm nakitte 6300 TL son fiyat verdiler

Sony 46x4500 hemen satılacak bir ürün değil bayiler için satışı ağır bir mal ama DH den paylaşımlar galiba satışları gazlıyor

quote:

Orijinalden alıntı: oguz096

46X4500 alanlar güle güle kullanın tv nizi

Kim ne kadara ve nereden aldı acaba paylaşılırsa alacaklara rehberlik yaparız

Ankara Ankamall daki shop 4400 Nakit , 3000 peşin 1500 /10 ve hiç peşinsiz 4700/12 Taksit demişti sabah ugradığımda.
    Axsee ile ödenirse şubatta başlamıyormuş ödemeler ayrıca

• arkadaşlar sonunda sizlerin yardımı ve birazda şansla 46x4500 e karar verdim. tabi bu cihazda sizlerinde bildiği gibi karar vermek yeterli olmuyor. uzun bir araştırma sonunda dün akşam peşin 4.500 tl ye 5yıl sony eu garantili satın aldım çok şükür. şimdi usb den nası film izlerin hangi uyduyu alıyım vs uğraşmaktayım tavsiyelerinizi beklerim...
  • Bütün çok az sayıda Gaz verdiğim paneller satışta patlama yaptı

Biriside çıkıp...yaw şuda bizden sana Bonus....demedi!!!

Gaz-caz yok gari

DH yi bütün TR hatta Avrupa izliyor

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bütün çok az sayıda Gaz verdiğim paneller satışta patlama yaptı

Biriside çıkıp...yaw şuda bizden sana Bonus....demedi!!!

Gaz-caz yok gari

DH yi bütün TR hatta Avrupa izliyor

++

Bütün gönüllerin bonusu sanadır hocam !!!

• Ben paneli albani hocamızın sayesinde pio 5090 ve sony 46X4500 arasında tercih yaparak aldım başka marka ve modellere bakmadım bile 14 ağustos tan beri kullanıyorum 46X4500 kullanıcıları diye bir sayfamı açsak ne yapsak baya çoğaldık bu ara benden eskilerde olması lazım kaç kişiyiz herkes panelinin yanından ayrılıp bir baksa foruma
  • Arkadaşlar başlığınızı açın.
    Zahmet olmassa resim çekip gönderin forma
    Yaw doğru dürüst bir inceleme yok 46 x 4500 hakkında.
    Bende 1 seneye yakın bu tv yi takip ettim sonra albani hocanın tavsiyesiyle Pio 5090 aldım.
    Selamlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onur218

eline sağlık albani üstad. bende şu sıralar panel alıcam ama araştırdıkça işin içinden çıkmakta zorlanıyorum. hafta sonu bazı modelleri inceleme fırsatı buldum ve özellikle seninde takibinde olan 2 led-lcd model hakkında sorum olucak. öncelikle LG SL8000 ve SL9000 i yan yana gördüm. bunlardan 8000 olan led değil ve 200hz diğeri LED ama 100hz olarak lanse ediliyor. ben tersi beklentiyle gitmiş olsamda 8000 in görüntüsünü daha çok beğendim. hatta baya baya iyi bir lcd tv gibi geldi bana. teknik olarak yeterli bilgiye sahip değilim ve tam olarak nasıl ifade edicem bilemiyorum ama 9000 deki görüntü bana PEMBEMSİ, KIRMIZIMSI gibi geldi ve bu hoşuma gitmedi. işin ilginci daha büyük beklentiyle gidip gördüğüm PHİL 9704 te de aynı durum ve benzer görüntüyle karşılaştım. bir led-lcd almak istiyorum ama bu iki led modelde gördüğüm pembemsi atmosfer kafamı iyiden iyiye karıştırdı. aslında benimde gönlümde yatan aslan SONY 46X4500. açıkcası görme ve inceleme fırsatım olmadı ama SAMSUNG led-lcd lerle aynı modülü kullandığı için sanırım bu pembemsilik bu panelde yoktur diye düşünüyorum. incelediğim samsunglarda yoktu çünkü. şuan için düşüncem bulabilirsem gözüm kapalı bir 46X4500 almak. artık netten falan nerden bulursam alabilirim. tamam Sony Eurasia garantisinin öneminin farkındayım ama bu tv bulunamıyor. artık şansımıza.

Kardeş

LGE nin bu yeni SL/LH 8/9 CCFL ve LED Serileri oldukça iyi hatta çok iyi

-100/200Hz işini geç bir kalem,onlar kriter değildir! zaten 200Hz S/W olayıdır,kafanı bunlarla meşgul etme,herifler seneye 400Hz çıkaracaklar ve 2011 de de 800Hz ler geliyor

-SL Serisinde hem CCFL hemde LED vardır!!

-Senin gördüğün görüntüler,o gördüğün yerdeki kişilerin ayarlarıdır v.s bunlara kanma! zaten çoğu "Dynamic" Mode tadır,malı güzel gazlamak için

-Ancak yeni LGE ler için çok fazla kullanıcı yorum yok,dışarda bile,biraz zaman lazım!

-Phil 9704 de genel olarak tutulmadı hatta hiç tutulmadı!!(USA/Avrupa) özellikle fiyatıyla ve Sharp Modül bana göre fiyatları yukarı tetikledi,ben hala tam tatmin olmuş
    bir neticeye varamadım bu seride! LAG sorunuda var ayrıca,Gamer lara gelmez bu panel(özellikle hassas iseniz!!)

Gamer lar için Sharp 7xx OK dir ama pndada başka sorunlar vardır!

-Bütün bu özellikle LED ler içinde Samy ler gerek performans gereksede F/P panel olmalarıyla ciddi öne çıkıyor!!

Samy/Sony LED lerdeki Modüller Samsung S_PVA dır sadece 55" ler CMOs tur!

-Buna karşılık teşhir/sıfır vede uygun fiyatlı bir 46"X45x en doğru seçimdir
    sıfır yok diye kafayı takmayın,teşhir olması daha iyidir bile!! siz sadece malı bulun ve bakın fiziki olarak vuruk/çizik/leke v.s varmı yoksa kapın gitsin

++

42SL8000 kullandım. Görüntü gercekten çok güzel. Ama malesef ekran can ve oda karanlık degilse hiç ama hiç tat vermiyor. Alın ve TV yi ayna niyetine kullanın. Kendimi tv de görmekten sıkıldım ve iade ettim. İnsan bu kadar özellik koymusken birde yansıma yapmayan film koyar.

• quote:

Orijinalden alıntı: damasyus

Arkadaşlar başlığınızı açın.
    Zahmet olmassa resim çekip gönderin forma
    Yaw doğru dürüst bir inceleme yok 46 x 4500 hakkında.
    Bende 1 seneye yakın bu tv yi takip ettim sonra albani hocanın tavsiyesiyle Pio 5090 aldım.
    Selamlar.

Forumda acaba x4500 kullanan kaç kişi var bunu biliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 22 Aralık 2009; 23:08:40 >
  • Beyler Site tam bir başlık karmaşası,ne nerede Allah bilir!

Bu arada geçmişte TCB mi yoksa başka birisimi ki onada sanırım ısrarla X45x aldırmıştım,o başlıkta yok ortalıkta,zaten
    böyle panellerin bizde kullanıcısı fazla olmaz! dolayısıyla şimdi birisi(X45x kullanan olsun)açsın bir başlık ve kendi msg larınıda
    oraya taşıyıp,burayı silsin v.s,yani biraz uğraşın kardeşim,aklına esen,kafasına soru işareti gelen anında Başlık açıyor ve özel
    hizmet bekliyor!!

Ben TF/DH de 7/8bin msg ım var bir sürüsü aslında başlık olacak msg lar ama,son derece kısıtlıdır 4/5 senede açtığım başlıklar!!
    böyle olunca benimde msg lar arada kaynıyor,önüne gelen bu sefer e.Mail atıyor,neyse PM yi kapattım,yaw sorun buradan kardeşim
    niye PM/e.Mail atıyorsunuz,böylece herkes faydalansın bilgilerdne yada yorum v.s her neyse yazdıklarımız!
    ++

X45x için Avd.Set. için bazı çalışmalar yapılabilir örneğin veya başka şeyler,yaw panelin hakkını verin ve çıkın ortaya Biz X45x kullanıyoruz....diye
    PDP de Pio neyse LCD de de X45x o seviyededir basın havanızı artık burada

2010 Model X55x ler gelmek üzere,sırada da Sharp Modüllü CCFL/LED ler geliyor!!
    Kriz kötü vurdu bizim çekik-gözlüleri bu sene(geçen seneden başlıyarak!!)bütün ana üreticilerde üretim ve özellikle Seri çıkarma
    tam 1 sene ileriye attı,Sharp bile dayanamadı o da 1 seneyi geçen bir gecikmeyle gidiyor hala!!!

Philips/Toshiba/Sony;hala istedikleri Modülleri alamıyorlar Sharp tan!!!

Phil bir kaç aydır eski nesil ASV leri alıyor ama pek tatlı değil durumları özellikle 9704 fiyasko oldu gibi!!
    ancak şuanda Phil de 40"/46"/52"/56" tamamen Sharp Modül lü paneller çıkıyor;bazı 32" ve 37" lerde yine Sharp Modüllü

Toshiba henüz başlamadı

Sony ise USA vers.W51x Sharp ASV ile çıktı,sanırım bir veya iki Seride daha var,ayrıca XBR11/12 ler ise en yeni nesil UV2A Modül ile gelecek
    bunlarda High-End tabiki;önce USA da pazara çıkacak,sonra bazıları Avrupaya çıkacak,ancak bütün bu çıkacak serileri aslında bugün
    satılıyor olacaktı bu özellikle Sharp taki gecikmeden dolayı etkilenerek çıkamadılar!!!(Sony aynı zamanda Sharp ın "Sakai-City Plant" ın
    1/3 ortağı olmuştur!!!)

++

Avrupa için deneme Seri olan 2010 Model olacak ZX1 Serisi>>aslında bu Seri 2008 Modeldir ancak 2009 da satıldı,aşırı pahalı olması sebebiyle
    alanıda çıkmadı şimdi 2010 model olarak devam edecek ancak "Baclit Edge-LED" olarak üretildi RGB-LED değil bu Seri!!

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Aralık 2009; 0:44:24 >

• TV nizi güle güle kullanın hangi bayiden 4500 tl ye aldınız iyi rakam

46x4500 USB den sadece Resim ve Müzik dosyalarını destekler Video oynatamazsınız, hatta Ağ bağlantısında (DLNA) bile video içeriğini desteklemez

quote:

Orijinalden alıntı: mermerdem

arkadaşlar sonunda sizlerin yardımı ve birazda şansla 46x4500 e karar verdim. tabi bu cihazda sizlerinde bildiği gibi karar vermek yeterli olmuyor. uzun bir araştırma sonunda dün akşam peşin 4.500 tl ye 5yıl sony eu garantili satın aldım çok şükür. şimdi usb den nası film izlerin hangi uyduyu alıyım vs uğraşmaktayım tavsiyelerinizi beklerim...
  • Merhaba, sayın Albani TBB rumuzu ile söz konusu TV yi Temmuz başında alan kişi bendim..

Bu arada o zaman için yaptığım kısa incelemenin linki de burada :

http://forum.donanimhaber.com/m_33866787/mpage_1/fromTicket_/key_X4500//tm.htm#35143397

Ben ortada dönen rakamlara bakılırsa oldukça pahalı bir fiyata almışım demek ki...TV piyasası ilginç gerçekten , yine de bir ürünü en azından piyasa sürüldüğünden en az 6 ay sonra falan almakta fayda var diye düşünüyorum.

selamlarımla
  • 46 x 4500 bu gün elime ulaştı ve servis tarafından kuruldu sony center dan 4700 tl ye aldım 46 x 4500 bilgi paylaşımı adı altında bir başlık açtım bu televizyonu kullanan diğer arkadaşlar bu başlık altından deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim sayın albani üstad bu başlık altında bize bilgi aktarımı yaparsa sevinirim
  • Bu işi Sn.Signore ye söyliyeyim,birleştirsin bu başlıklarıda doğru dürüst bir X45x başlığı olsun,kullanıcısı çok azda olsa
    böyle çok özel bir panel için kıyıda köşede kalmış başlık olmaz!! X55x lerde gelince aynen bu başlıktan devam eder!

"SONY High-End "X" LED-LCD Serisi Bilgi paylaşımı" başlığı olarak devam ederiz

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 23 Aralık 2009; 19:04:34 >
  • Sn.Signore teşekkürler

TV bölümü çok ciddi başlık kirliliği ile gidiyor maalesef! sürekli "kişiye özel" başlıklar açılıyor,Beyler açmayın bu şekilde başlıklar lütfen!!
    Bütün Markaların v.s hepsinin ilgili başlıkları var oradan yazın/sorun v.s++
  • Sony 46X4500 ve gelecek yeni X serilerinin bilgi paylaşımı için buna gerek vardı forumda paylaşımlar derli toplu olur

X serileri Sony firmasının galiba üst seviye cihazı fakat merak ettiklerim

1- Panel tepki süresi 8 ms diğer üreticler S/W ile 2-4-5 yazıyorlar bu üst seviye cihazda işlemci ve yazılım mı yetersizki hala 8 ms

2- LED TV ler nedelde ince ana X serisi 14.50 cm bayağı bir kalın panel

3- X serilerinde SD yayınlar (Anten-KabloTV-Piyasa Uydu Alıcısı-VCD) görünteleri diğer markalararın üst seviye cihazlarındaki (Philips 9xxx-Tosh ZF) gibi bir nebze olsa fark edermi, diğer alt ve arta seviye panellere göre

4- TV tasarım olarak sizce nasıl enlemesine çok geniş duruyor gibi ses akustiği için deniyor fakat altta olsaydı Z sersi gibi daha estetik ve göze doldun gelirdi bence

X serisi kullanan arkadaşlar bunlarıda paylaşırsa iyi olur kanısındayım.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz096 -- 24 Aralık 2009; 10:12:05 >

• quote:

Bu arada geçmişte TCB mi yoksa başka birisimi ki onada sanırım ısrarla X45x aldırmıştım,

Bu arada Albani hocam, polemik yaratmak için değil fakat, ben daha X2000 mahkemem devam ederken X4500 alacağımı forumda da herkese bildirmiştim :) Yani ben zaten alacağım TV yi biliyordum, dolayısı ile kimsenin ısrarı üzerine yada tavsiyesi üzerine almadım , fakat tabii ki sizin de x4500 ile ilgili olumlu yorumlarınız forumda vardı...

selamlarımla
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.