Şimdi Ara

SONY 'X' Serisi LED-LCD High-End Tv'ler # Genel Konu # (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
506
Cevap
3
Favori
42.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu sorduğun durumların,bu başlıkla alakası yok ama ben sana yinede istediğin bilgileri vereyim;

-NX8x Serisi LED-LCD dir;arka-aydınlatma LED;burada bahsedilen LED tabiri panelin ihtiyacı olan ışık için gerekli kaynağın LED olduğudur!
    diğer normal LCD lerde ise bu ışık kaynağı için flöresan tüpler vardır!

-Ekran ile alakası yok!

-.....çok önemli bir özellik.... filanda değildir;belli bir önemi var ama "çok önemli" tabiri burada biraz göreceli oluyor!

-sen o gördüğün "reklamları" aynen geç bir kalem hatta ne o reklamlara nede özellikle Satıcıların "salladığı" laflara itibar etme sakın!!
    bu LED-LCD ler konusunda zaten bütün üreticiler "sallıyor" ama bunlar çok ""nomaldir"" bunlarıda geç bir kalem sen!

-NX8x serisi ayrıca Kenardan-LED aydınlatmalıdır+bölgesel karartma dediğimiz Local-dimming özelliği vardır(iyi bir artıdır!!!)

-Siyah kalitesi çok iyidir! ister paneli(Modül) Sharp olsun ister Samsung olsun;örneğin 55" ebatlısı Samsung paneldir!

++
    Bu başlıktaki X45x ise halen bu konudaki dünyanın en iyi panelidir;LED sistemi piyasadaki diğer tüm LED lerdeki gibi White-LED
    değilde RGB-LED tir şuanda dünyada böyle bir LED sistemi yok(Sharp XS1 hariç) ancak Sharp/Sony den belki bir iki Seride
    böyle bir panel gelecektir(Japan/USA market için)ancak henüz kesin değildir RGB-LED durumu(maliyet sebebiyle çıkmıyor!!)
    Ayrıca X45x FULL-LED tir,ama NX8x kenardan-LED tir(EDGE-LED)!!!

Sonuç olarak X45x ile aralarında ciddi fark vardır!!!

+++

• Sevgili Albani ilgin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
    O zaman şu anda bulunması zor ise bu seri onun yerine nx serisini önerir misiniz ? Bir daha bu seri üretilmeyecekse veya zor bulanacaksa ona en yakın görüntü veren hangi modeli önerirsiniz yoksa bekleyelim mi ? RGB led ile white led arasında görüntü kalitesi olarak (görünürde) çok fark var mıdır ? ( Maliyet için rgb'i koymuyorlarsa neden nx serileri bu kadar pahalı ? :) Fiyatı neyse koyalım üstüne bu özelliği koysunlar :D. )

Bir de acaba ilerde de led tv olarak alacaklarımız hep böyle led-lcd karışımı mı olacak, saf olarak led tv çıkmayacak mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perpetual_007 -- 9 Ocak 2011; 0:30:00 >
  • Sana aslında bir tane 2.el X45x bulabilirdim ama ben bu arkadaşı "satma sakın" diye ikna etmiştim,sanırım o da satmaktan
    vazgeçmişti,telefonunu filan kaybettim(3-4 aylık bir mevzu idi bu satış durumu,hatta o kişi DH de veya TF de üyedir)

"RGB FULL-LED" aslında USA pazarı için XBR12 Serisi olarak 2010 Model olarak çıkacaktı!!!(Sharp yeni nesil UV2a Modüllü)
    hatta bu Seri içinde Sony sınıflandırması=High-Advanced olarak geçiyordu

Bu Seri 2010 da çıkamadı bu senede şüpheli,kısaca maliyet olayı işi bozmaktadır!

++
    NX81x Serisi OK dir alabilirsin,ama TR de varmı veya kaça var bilmiyorum,USA da ise çok ucuz

Ancak bu seri için bir başka başlıkta bazı bilgiler vermiştim,panel EDGE-LED ancak LD yaptığı söyleniyor!!
    ancak yinede başarılı bir seri olacağını tahmin ediyorum.

Bizde pahalı satılmasının sebeblerini sanırım herkes bilir bunlar artık yüksek maliyetli paneller değilki!!!
    Baclit-LED uygulaması eski CCFL den bir kere daha ucuz bir işlemdir ama çakal üreticiler "yeni" diye her bir şeyin fiyatını
    yükseltiyor!!!

CAN+

• Beyler bir arkadaşta 1 adet 2.el 46X45x çıkmıştır!

Meraklısı/bileni veya ilgileneni varsa linke baksın

http://forum.donanimhaber.com/m_47540139/mpage_1/f_/key_Sony%2C46X4500//tm.htm#47540139

geçmişte bana bazı soranlar olmuştu! böyle paneller her zaman çıkmaz,rakamda uygun,kaçırmasın bu paneli bilenler
    veya takılan olursa bana sorsun+

CAN+

Edit;Satıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 22 Mart 2011; 23:12:45 >
  • Hu huu kimse yokmu

Sonunda 46X4500 TV min powersupply cardi yanmis yetkili servis 450 tl cik diyor
  • Konuyu hortlatmak gibi olacak artık kusura bakmayın

55X4500 'ü satıyorum. İlgilenenler bana ulaşabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_113459780/f_//tm.htm#113459780
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.