Yaklaşık 2 hafta önce Sony'nin 55 inch W815B modelini, Ankara Kentpark Avm'de yer alan Sony Center, Koç Pazarlama'dan satın aldım. Kendim Ankara'da oturmadığım ve bu televizyonu da burada bulamadığım için bu firmadan Eft yolu ile televizyonu aldım ve televizyon daha bugün elime ulaştı.
Hemen akabinde de servis elemanları televizyonu duvara monte etmek için geldi. Fakat servis elemanı bu televizyonun duvara asılması için gerekli olan aparatın kutunun içinde olmadığını söyledi. Televizyonu aldığım firma yetkilisini aradığmda ise bu aparatın kutunun içine dahil olmadığını söyledi. Ama Sony'nin kendi sitesinde aparat kutunun içinde
Bunun üzerine Sony'nin call centerını aradım ve durumu anlatıp yardımcı olmalarını istedim. Aradığıma da pişman oldum açıkçası. Sony gibi bi firmanın bu derece laubali ve bilgisiz elemanları ile diyaloğga giricne şaşırdım. Telefonda konuştuğum adam nerdeyse " ne gerek var asma duvara, masaya " koy demeye getirdi işi. Sony gibi bi firma bunu yapabiliyorsa gersini siz düşünün.
Kısavası onlar da yardımcı olmadı. Olay kısaca bu arkadaşlar.
Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?
Televizyonu direk kutusu ile geri yollayıp paramı almaya mı çalışayım?
Yoksa olayı uzatmadan gidip bi monte aleti alıp servis elemanına duvara monte mi ettireyim televizyonu?
Bu arada, bu modele sahip arkadaşlar varsa, böyle bir aparatın kendi kutularının içinden çıkıp, çıkmadıklarını belirtebilirler mi?
Görüşleriniz benim için çok önemli. Cevaplarınızı bekliyorum.
Arkadaşım aynı model cumartesi günü servis tarafından takıldı. Kutudan ayakları çıktı hatta onun duvara montesi için kullanılacak diye düşünmüştüm(satış dükkanında böyle söylenmişti, ayak aparatı aynı zamanda duvara monte için kullanılıyor demişti) Ama başka bir aparat takıldı. Bunun servis elemanlarınca aparat parası almak için yapıldığını düşünmüştüm ama bunun için para almadılar. Bu aparatın kutudan mı çıktı servisçiler ayrıyeten yanlarında mı getirdi onu tam olarak farkedemedim. Özellikle 55 ınç büyük olduğu için bu büyüklüğe sanırım sağlam olsun diye bu aparatı takıyorlar. Ayrıca arkadaşım , servis o tarihte sony 3-4 tane sipariş verildiğini söylemişti. Sanırım bunlardan birer tanesini biz almışız. Ben ankamall dan almıştım ama tv kargosonda kentpark yazıyordu.Biraz şüphelendim ama seri numaralarını kontrol ettim aynı idi.
quote:
Orijinalden alıntı: ser_2004
Arkadaşım aynı model cumartesi günü servis tarafından takıldı. Kutudan ayakları çıktı hatta onun duvara montesi için kullanılacak diye düşünmüştüm(satış dükkanında böyle söylenmişti, ayak aparatı aynı zamanda duvara monte için kullanılıyor demişti) Ama başka bir aparat takıldı. Bunun servis elemanlarınca aparat parası almak için yapıldığını düşünmüştüm ama bunun için para almadılar. Bu aparatın kutudan mı çıktı servisçiler ayrıyeten yanlarında mı getirdi onu tam olarak farkedemedim. Özellikle 55 ınç büyük olduğu için bu büyüklüğe sanırım sağlam olsun diye bu aparatı takıyorlar. Ayrıca arkadaşım , servis o tarihte sony 3-4 tane sipariş verildiğini söylemişti. Sanırım bunlardan birer tanesini biz almışız. Ben ankamall dan almıştım ama tv kargosonda kentpark yazıyordu.Biraz şüphelendim ama seri numaralarını kontrol ettim aynı idi.
Seri numara kontrolü nasıl oluyor acaba?
Ayrıca o dediğim kısım kutu içeriğine dahil değilmiş, Sony'nin kendi sitesinde yazıyor. Biz de gidip gerekli aleti satın alarak servisi yaptırıp duvara astırdık şu anda.